Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Του Γρηγόρη Σαρίδη : Το μήνυμα του Έβρου, Το στοίχημα με τον νέο ιό και η Επανεκκίνηση της επόμενης μέρας.

Η επιτυχία της αναχαίτισης των κινδύνων μέχρι τέλους και στα δύο μέτωπα θα αποτελεί διαρκές κεκτημένο που ενισχύει τη θέση της χώρας και πρέπει να διατηρηθεί στη νέα κατάσταση με την κοινωνία όρθια και τη δημοκρατία παρούσα.

Ανοίγει ο διάλογος ΣΥΡΙΖΑ - Πράσινων Γερμανίας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Συμπρόεδρο των Πράσινων της Γερμανίας, Annalena Baerbock. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συμφώνησαν ότι παρότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, είναι σημαντική η αναβάθμιση του διαλόγου των δύο κομμάτων με

Χαρίτσης: Στηρίζει ή αποδοκιμάζει ο Μητσοτάκης τις πρακτικές Γεωργιάδη;

Να απαντήσει αν στηρίζει ή αποδοκιμάζει τον υπουργό Ανάπτυξης καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία διαφημίζει διαδικτυακά μαθήματα της "Ελληνικής Αγωγής".

Τι αποκαλύπτει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη χρήση μάσκας κατά του κορονοϊού

Για το αν πρέπει να φοράμε ή δεν πρέπει να φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας, μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν.

Επίδομα 800 ευρώ: Πότε κάνει "πρεμιέρα" η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζομένους



Από την 1η Απριλίου 2020 ανοίγει η ειδική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου (supportemployees.yeka.gr) για την υποβολή αιτήσεων των εργαζομένων για την αποζημίωση του ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Κορονοϊός: 49 νεκροί, 82 νέα κρούσματα - 1.314 συνολικά

Στους 49 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι συνολικά 1.314 καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 82 νέα κρούσματα. 

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Άλλα συνυπογράφει έξω, άλλα εφαρμόζει μέσα ο Κ. Μητσοτάκης

Δεν μπορεί να τα υπογράφουμε και διεκδικούμε στην Ευρώπη και να μην τα εφαρμόζουμε στην Ελλάδα, την ώρα που υπάρχει και δημοσιονομικός χώρος και αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Η κίνηση Μητσοτάκη που πρόλαβε το ΚΙΝΑΛ, οι εντυπώσεις και η ουσία

Την περασμένη Παρασκευή σε μια από τις πολλές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί καθημερινά η Φώφη Γεννηματά με τους στενούς της συνεργάτες τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, βουλευτής Γιώργος Φραγκίδης, γιατρός, έριξε στο τραπέζι την πρόταση:

Κορονοϊός: Ερώτηση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτακτα μέτρα

Ερώτηση κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών σχετικά με τα έκτακτα μέτρα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και προστασίας των νοικοκυριών και των ευπαθών ομάδων.

Την Τετάρτη η καταβολή 22 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

Καταβάλλονται αύριο, Τετάρτη 1 Απριλίου, συνολικά 22 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες, ασφαλισμένους του. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 22.001.409 ευρώ και, όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφορά «αποζημιώσεις σε καταστροφές φυτικού

Μάρκος Μπόλαρης : Υποστηρικτικά Μέτρα που εδράζονται σε Αρχές και υλοποιούν ένα ευρύτερο Οικονομικό κι Αναπτυξιακό Σχεδιασμό

Ανοιχτή μιά κρίσιμη συζήτηση
γιά τις πρακτικές της στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία !

Επίσπευση των αποζημιώσεων ύψους 22 εκατ. ευρώ για πληγέντες αγρότες

Λόγω των δυσκολιών που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα εξαιτίας των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης της νόσου του κορονοϊού (COVID-19), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, επισπεύδει την πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ προς τους πληγέντες αγρότες.

Φόροι: Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για την έκπτωση 25% - Ποιους αφορά η μείωση των εισφορών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την έκπτωση 25% στην καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών των φορολογουμένων εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΠΝΠ,προβλέπονται τα εξής:

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ - Τι δήλωσε ο Βρούτσης

Τμηματικά και έως τέλος Απριλίου θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοι λόγω της κρίσης του κορονοϊού είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της καταβολής του επιδόματος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κιγκλιδώματα και σχοινιά στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη



Με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού στο πλαίσιο των

Σχόλιο Καρχιμάκη για την πρόταση περικοπής του 50% της βουλευτικής αποζημιωσης


Σήμερα ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε και σωστά οι βουλευτές να διαθέσουν το 50% του μισθού τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κωρονοιού.

Του Γ. Λακόπουλου : Αν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ρίξουν νερό στο μύλο του αντιευρωπαϊσμού, λόγω της κρίσης, θα τους πνίξει -μαζί με τη χώρα

Αν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ρίξουν νερό στο μύλο του ...«Γκρεμίστε το τερατούργημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καλούσε το Σάββατο μια συντηρητική εφημερίδα με ενσωματωμένη έφεση στον εθνικισμό. Δεν είναι μια μοναχική φωνή.

Αρθρο της Δρ. Μαρίας Τολίκα : Η θΛΙΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η πανδημία εμφανίστηκε στην Ευρώπη μετά από μια σκληρή και πολυετή δημοσιονομική κρίση. Την αισιοδοξία που είχε αρχίσει να ζεσταίνει τις καρδιές των πολιτών παράλληλα με την αγορά, στη βάση του ότι η οικονομία