Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

12+1 κόλπα για καλή διάθεση!

Μερικές απλές συμβουλές για καλή διάθεση...
1. Μετρήστε τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας και...εκφράστε ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για ότι έχετε αποκτήσει (υλικό ή συναισθηματικό) μέχρι στιγμής.
2. Μείνετε αισιόδοξοι. Κρατήστε ημερολόγιο στο οποίο θα αναγράφετε τα όνειρα σας για το μέλλον καθώς και τα θετικά στοιχεία της κάθε κατάστασης στη ζωή σας.
3. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Παραμείνετε μοναδικοί ως προς τα προβλήματα και τις ανταμοιβές σας δίχως να τα συγκρίνετε με αυτά των γύρω σας.

Ενδιαφέρον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους για τον "Αρειανό" Κατίδη

Print E-mail


Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του νεαρού παίκτη του Άρη.

Η Έλλη Στάη με μαγιό (ΦΩΤΟ

Print E-mail
Η Έλλη Στάη με μαγιό στην παραλία!
Την αναγνωρίζεται; Ναι είναι η Έλλη Στάη και απολαμβάνει το μπάνιο της σε παραλία της Μυκόνου.

Μπορεί να την έχουμε συνηθίσει με το αύστηρό και πάντα κομψό της ντύσιμο στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές που παρουσιάζει, όμως όπως διαπιστώνουμε στην προσωπική της ζωή είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Ο Βενιζέλος για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για να αλλάξουν οι κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, όπως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και το οικονομικό επιτελείο, κατά τη σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Τσίπρας είπε «όχι» στην Τρόικα



Μεταξύ άλλων αυτό που σχολιάζεται σε κυβέρνηση, πολιτικούς κύκλους αλλά και στο διαδίκτυο, είναι η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει την Τρόικα.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι σήμερα η αντιπροσωπεία της Τρόικας ζήτησε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση, και κάλεσε την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο γιατί, όπως είπε, "οι κύριοι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ είναι εντεταλμένοι υπάλληλοι με σκοπό την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου και όχι πολιτικοί

Ελλάς Γερμανία 1-0...



Προς όφελος των Ελλήνων εφοπλιστών θα αποβεί  η αδυναμία των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών να εξασφαλίσουν επιπλέον χρηματοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

Gordon Stettinius: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα


Gordon Stettinius: Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα (11)
Ο Gordon Stettinius είναι «χαμαιλέοντας» όσον αφορά την αλλαγή του λουκ του, καθώς μπορεί να μεταμορφωθεί σε οποιονδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.
Πρόκειται για έναν φωτογράφο που φτιάχνει πορτραίτα του εαυτού του αφού πρώτα μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό, συνήθως με μια χιουμοριστική προσέγγιση.

Σαν σήμερα 18 Ιουλίου



Γεγονότα


1826: Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαλή Νταλιάνη,Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα...
Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.

1898: Το ζεύγος Κιουρί ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός νέου χημικού στοιχείου, του πολωνίου.

1918: Παρουσιάζεται στην Αθήνα με σημαντική επιτυχία η οπερέτα Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Ισπανία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι επιμένουν στις καθημερινές κινητοποιήσεις



Θέλοντας να αντιτάξουν ένα σθεναρό «όχι» στα σχέδια λιτότητας που περιλαμβάνουν την κατάργηση του επιδόματος Χριστουγέννων, οι Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι συνέχισαν σήμερα τις διαδηλώσεις και τις διακοπές στην κυκλοφορία στις μεγάλες αρτηρίες, αρχίζοντας την προετοιμασία για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση σε 80 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε ομάδες των 100 εργαζομένων, οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέβηκαν πάλι στο κέντρο της Μαδρίτης την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις μπροστά στις πύλες των κυριοτέρων υπουργείων, ή εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην κύρια λεωφόρο της πόλης, Πασέο ντε Καστελιάνα.

Μπλόκο στο "φυτό του σεξ" για τη στυτική δυσλειτουργία


Μπλόκο στο "φυτό του σεξ" για τη στυτική δυσλειτουργία

Μπλόκο του ΕΟΦ στο «φυτό του σεξ». Ο οργανισμός εντόπισε και δέσμευσε μεγάλες ποσότητες του επικίνδυνου προϊόντος που «υπόσχεται» στους άντρες μοναδικές ερωτικές επιδόσεις καθώς πλασάρεται στην αγορά ως το φάρμακο που καταπολεμά τη στυτική δυσλειτουργία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων βρήκε μεγάλες ποσότητες του φυτικού προϊόντος σε αποθήκες εταιρείας που το εισήγαγε στη χώρα μας, με σκοπό την επανεξαγωγή του σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα αμέσως να δοθούν εντολές προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, αλλά και να συνεχιστούν οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει και άλλες εισαγωγές στη χώρα μας. 

Πως χτυπά η σκλήρυνση κατά πλάκας τους ενήλικες


Η Σκλήρυνση κατά πλάκας (Σ.Κ.Π) είναι ένα νόσημα που προκαλεί προβλήματα στην όραση, μουδιάσματα, μυϊκή αδυναμία και άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με το νευρικό σύστημα. Η Σ.Κ.Π οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα, που ο φυσιολογικός του ρόλος είναι να μας προστατεύει από τις λοιμώξεις, επιτίθεται και καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Ερευνα επικίνδυνη για τη... δημόσια υγεία! Ανησυχία στους μαθηματικούς, εφησυχασμός στους πυροσβέστες...


Ερευνα επικίνδυνη για τη... δημόσια υγεία!

Η είδηση κυκλοφόρησε σήμερα από τα εγκυρότερα μέσα αναπαραγωγής επιστημονικών ειδήσεων (περιλαμβανομένου του BBC). Την υπογράφουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine που είναι αφιερωμένη σε θέματα απασχόλησης και περιβάλλοντος. Τί πρεσβεύει; Οτι το επάγγελμα του πατέρα είναι δυνάμει επικίνδυνο για τα αγέννητα παιδιά του, προκαλώντας συγγενείς ανωμαλίες.

Η αδράνεια θανατηφόρος όσο και το κάπνισμα 5,3 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο κοστίζει ο… καναπές


Η αδράνεια θανατηφόρος όσο και το κάπνισμα
Η έλλειψη σωματικής άσκησης προκαλεί κάθε χρόνο ανά τον κόσμο τόσους θανάτους, όσους και το κάπνισμα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε εκτενής έρευνα διεθνούς ομάδας 33 επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
Το κόστος της αδράνειας
Σύμφωνα με το άρθρο, το ένα τρίτο περίπου των ενηλίκων διεθνώς δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, γεγονός που έχει ως συνέπεια 5,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Εμβόλιο «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ Δοκιμές δείχνουν ότι καθυστερεί επιτυχώς τη νοητική φθορά που συνοδεύει τη νόσο, για τρία χρόνια


Εμβόλιο «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ

Ένα εμβόλιο το οποίο βάζει στον «πάγο» τη νόσο Αλτσχάιμερ αναπτύσσουν αμερικανοί επιστήμονες. Οι πρώτες δοκιμές μάλιστα, έδειξαν ότι το εν λόγω εμβόλιο καθυστερεί αποτελεσματικά την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου όπως π.χ. απώλεια μνήμης, σύγχυση, ανικανότητα εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων.

Η Ελλάδα επενδύει 500 εκ. ευρώ στην τεχνολογική καινοτομία



Έχοντας αναγνωρίσει την τεχνολογική καινοτομία ως κύριο μοχλό ανάπτυξης μιας ανταγωνιστικής οικονομίας για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, το Υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με σκοπό την προώθηση επενδύσεων στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. 

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) προκειμένου να διατεθούν για τη συγχρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων στο συγκεκριμένο κλάδο.

Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος: Η ελληνική γεύση της παράδοσης Μια εταιρεία-παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι επιχειρήσεις σ’ αυτόν τον τόπο, ώστε να βγούμε από την κρίση

 Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος: Η ελληνική γεύση της παράδοσης

Η εικόνα της Όλυμπος, η όλη αισθητική που χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις της και στην επικοινωνία της είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που γνωρίζουμε καλά, παρ’ ότι ελάχιστοι έχουμε επαφή μαζί της πια. Η Ελλάδα του χωριού, η Ελλάδα του βοσκού, η Ελλάδα της φύσης. Έχει έναν συμβολισμό όλο αυτό –σ’ αυτές τις παράξενες ημέρες που ζούμε.
Μπορεί η ίδια η Όλυμπος να θέλει απλά να μας παραπέμψει στην παράδοση, για να τονίσει την ποιότητα των προϊόντων της και την γεύση τους που είναι ό,τι πιο κοντινό σ’ αυτό που θα έφτιαχνε μόνος του ένας τοπικός παραγωγός, αλλά σε όλους εμάς λένε και κάτι ακόμη αυτές οι εικόνες

Εκτάκτως ο Παπανδρέου στη Πάτρα



Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο και μεταβαίνει στην Αχαΐα όπου μαίνονται οι πυρκαγιές και έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές.
 Προηγουμένως, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα από την μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Πάτρα.
Στη συνέχεια, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Καρχιμάκης για Προβόπουλο: Ο μισθός του ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ το μήνα!


Καρχιμάκης για Προβόπουλο: Ο μισθός του ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ το μήνα!
Νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου εξαπέλυσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις υπέρογκες αμοιβές του κεντρικού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων
Ανακοινώθηκε σήμερα η λίστα με τα ονόματα των νέων Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία επειτά από έντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων, ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Ενας κόσμος γεμάτος ομοιότητες...

Άνθρωποι και ζώα!Τόσες διαφορές...και ταυτόχρονα...τόσες πολλές ομοιότητες...Απολαύστε το εκπληκτικό video που θας κάνει να σκεφτείτε διαφορετικά...

Επιμήκυνση μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων



Τη θέση, ότι μια χώρα που έχει περιπέσει σε κρίση, όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις για να λάβει βοήθεια από έξω και πως μόνον μετά την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων, μπορεί να απασχολήσει τους εταίρους της το ζήτημα μιας παράτασης του χρόνου της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διατυπώνει ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Η ανασκαφή που οδήγησε στη μούσα του Ντα Βίντσι


Η ανασκαφή που οδήγησε στη μούσα του Ντα Βίντσι




Τα οστά της γυναίκας που ενέπνευσε τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στη δημιουργία της περίφημης Τζοκόντα εκτιμούν πως ανακάλυψαν Ιταλοί αρχαιολόγοι στη Φλωρεντία. 

Ύστερα από πολύμηνη διακοπή, οι αρχαιολόγοι επέστρεψαν στο σκάμμα τους στην περιφέρεια του μοναστηριού Σαντ’ Όρσολα, όπου κατ’ αυτούς ενδέχεται να βρίσκονται τα λείψανα της Λίζα Γκεραρντίνι, η οποία θεωρείται πως υπήρξε το μοντέλο για τη διάσημη Μόνα Λίζα.

Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2012


Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2012
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε από την Ιπποκράτους, «Στόχος μας η αναθεώρηση του προγράμματος δηλαδή της δανειακής σύμβασης» , τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα μέσα στο 2012.

Ο πρόεδρος του Πασοκ αφού επανέλαβε την ανάγκη δημοσιονομικής παράτασης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, λίγο μετά το τέλος της κρίσιμης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η οποία ξεκίνησε ελάχιστα λεπτά μετά τις 10, με στόχο τα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ για το 2013-14 για να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το σχέδιο στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου.

Σαμαράς: Ζήτησε λίστα με όλα τα δημόσια ακίνητα


Σαμαράς: Ζήτησε λίστα με όλα τα δημόσια ακίνητα

Προθεσμία μιας εβδομάδας δίνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε όλους τους υπουργούς προκειμένου να του παραδώσουν γραπτώς τη λίστα με όλα τα ακίνητα που διαθέτει ο καθένας υπό την εποπτεία του. Σκοπός είναι να μάθει επιτέλους το Μέγαρο Μαξίμου πόσα κτίρια και οικόπεδα διαθέτει το Δημόσιο, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η περιστολή των δαπανών για τη στέγαση των υπηρεσιών.

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο διαθέτει εκατοντάδες δικά του ακίνητα, και παρ' όλα αυτά πληρώνει εκατομμύρια ευρώ τον μήνα σε ενοίκια, καθώς δεν έχει γίνει σωστή κατανομή των υπηρεσιών.

Όχι νέα μέτρα το 2012 και νέα σύσκεψη


Τρεις ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να μην υπάρξουν νέα μέτρα το 2012, αλλά να εφαρμόσουν όσα έχουν ψηφισθεί τον Μάρτιο και με την αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων. Ωστόσο συνεχιζεται η αναζήτηση περικοπών ύψους 11,7 δισ. ευρώ για το διάστημα 2013- 2014, που ευελπιστούν να παραταθεί έως το 2016. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το κλίμα ήταν καλό και οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν τις βασικές κατευθύνσεις για το πακέτο των περικοπών.

Διαχωρισμός σε ανταποδοτικά και μη Προς «βαθύ κούρεμα» επιδόματα και εφάπαξ



Σε αγώνα δρόμου για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών αποδύεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που προσανατολίζεται και σε περικοπές σε επιδόματα και εφάπαξ. Τα εφάπαξ που καταβάλλονται σε ασφαλισμένους 21 ταμείων οδεύουν προς μείωση μεταξύ 10% και 40%, ενώ εξετάζονται κλιμακωτές περικοπές, με εισοδηματικά κριτήρια, σε κοινωνικά επιδόματα πλην του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ -με διαχωρισμό, και ανάλογο «ψαλίδι», σε ανταποδοτικά και μη επιδόματα.

Νέο "ψαλίδι" στα φάρμακα! Με εντολή τρόικας μειώνεται κι άλλο η δαπάνη !


Ο «πιο καλός μαθητής» της τρόικα αποδεικνύεται το Υπουργείο Υγείας αφού, όπως αφήνει να εννοηθεί ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, το ανώτατο όριο της φαρμακευτικής δαπάνης θα είναι τελικά πιο χαμηλό από τα 2,88 δις. Πως θα γίνει αυτό;
 
Την πλήρη ανατροπή στην αγορά φαρμάκων φέρνει δήλωση του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Αντώνη Δημόπουλου στο συνέδριο Pharma & Health.
Όπως προκύπτει από τη δήλωση, βαθύτερο «κούρεμα» θα πραγματοποιηθεί στη φαρμακευτική δαπάνη, αφού στο ποσό των 2,88 δις ευρώ που έχει ορίσει η τρόικα ως ανώτατο όριο, εντάσσεται ΦΠΑ και νοσοκομειακά φάρμακα.

Citygroup: Εκτός ευρώ η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013''



Σύμφωνα με έκθεση της Citigroup η ύφεση για το 2012 θα φτάσει στο 7,5% και στο 10,1% την επόμενη χρονιά.


Πάντα σύμφωνα με τη Citigroup η ανεργία στην Ελλάδα εφέτος θα φτάσει στο 23,6% ενώ την επόμενη χρονιά θα εκτιναχθεί στο 29%.

Ο βασικός αναλυτής του αμεικάνικου οίκου θεωρεί πως '' η τρόικα θα μπορούσε να δώσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, αλλά είναι απίθανο να συμφωνήσει στο αίτημα της κυβέρνησης για ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο.

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Ελληνάρας γλεντάει



Μια εικόνα χίλιες λέξεις...λέει η γνωστή κινέζικη παροιμία.Χίλιες λέξεις όμως δεν φτάνουν για να περιγράψει κανείς την συγκεκριμένη εικόνα. Στα Σελλά Αχαϊας η φωτιά σαρώνει τα πάντα...όμως αυτο δεν είναι αρκετό για να χαλάσει το γλέντι του πανηγυριού!

Φράσεις που καταργούνται λόγω κατάργησης θέσεων εργασίας.



Η οικονομική κρίση καταργεί θέσεις εργασίας και αυτό έχει ώς συνέπεια την κατάργηση φράσεων που χρησιμοποιούσαμε καθημερινά.Σας παραθέτουμε κάποιες απο αυτές!




1. Καταργείται η φράση 
αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση 

«Έρχεται παγκόσμια καταιγίδα»


Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εμμένει στην πρόβλεψή του για την "τέλεια παγκόσμια καταιγίδα" το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.
Ο Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε το 2008, υπογράμμισε 5 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.
Όπως αναφέρει ο Ρουμπινί, οι παράγοντες είναι οι εξής:

"Διακοπές στην Ελλάδα με γερμανικό πριμ"



Γερμανοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ ενός ειδικού πριμ του γερμανικού δημοσίου σε πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. Παράλογη χαρακτηρίζει την πρόταση ο Φ. Ρέσλερ. Για να ενισχύσουν τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε κρίση, γερμανοί πολιτικοί προτείνουν τη χορήγηση επιδότησης σε γερμανούς πολίτες που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στο νότο.

Εκλεισαν τα 19 από τα 22 μπουζουξίδικα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης



Επιδημία «λουκέτων» φαίνεται ότι έχει ενσκήψει μετά το 2009 και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τής Θεσσαλονίκης, συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν δεκάδες θερινά καταστήματα του είδους, με αποτέλεσμα να σημειώνεται συχνά μεταμεσονύχτιο μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, τα εναπομείναντα κέντρα διασκέδασης μετριούνται πλέον στα δάχτυλα.

"Wir lieben Griechenland".Αγαπάμε την Ελλάδα



Πολύ καλύτερα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στην Κρήτη από ότι αρχικά προβλεπόταν. Η γενική μείωση αναμένεται να περιοριστεί στο 10 %. Και οι Γερμανοί φαίνεται να επιστρέφουν. «Αχ, τί μας έκανε η Μέρκελ» είναι η μόνιμη επωδός σε όποιο σημείο της Κρήτης και αν βρεθείς. Στους δρόμους, στα καφενεία, στα σπίτια η Γερμανίδα καγκελάριος και η γερμανική πολιτική είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν καταφέρονται πάντως κατά των Γερμανών πολιτών αλλά κατά της γερμανικής κυβερνητικής πολιτικής την οποία θεωρούν σκληρή. 

Εταιρία – λαμόγιο είχαν στήσει οι πρώην ΤΕΔΚ


Υπήρξε κάποτε μια εταιρία ονόματι «Αλέξανδρος», που σύστησαν από κοινού οι ΤΕΔΚ της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της Θεσσαλονίκης. Σκοπός, σύμφωνα με το καταστατικό, ήταν η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατέβαλαν οι πρώην ΤΕΔΚ, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
Ωστόσο η «Αλέξανδρος» δεν κατόρθωσε να πάρει καμία σοβαρή χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες, ενώ κλείνοντας αφήνει χρέη και δικαστικές εκκρεμότητες!

Θεσσαλονίκη: Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Θεσσαλονίκη: Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Νέες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων εξιχνίασε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο άτομα που παρουσιάστηκαν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα ως γνωστοί του εγγονού της, ο οποίος δήθεν τους όφειλε χρήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, εξαπάτησαν τουλάχιστον άλλους πέντε ηλικιωμένους, από τους οποίους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 33.300 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ.

Πέλλα: Πυροβόλησαν ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν



Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς τα ξημερώματα στην Αγροσυκιά Πέλλας όταν δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους οι οποίοι αποπειράθηκαν να τους ληστέψουν.

Πρόκειται για έναν 62χρονο και μια γυναίκα που ήταν μαζί του.  Ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο 62χρονος να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και η γυναίκα ελαφρά στο μηρό.

ΗΑΕ: Σύντομα κατασκευή πυρηνικού σταθμού


Οι εργασίες κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν ν΄αρχίσουν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή στο Αμπού Ντάμπι, ανοίγοντας το δρόμο σε κοινοπραξία νοτιοκορεατικών εταιριών προκειμένου ν΄αρχίσουν τις εργασίες για την υλοποίηση του ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδίου αυτού.

Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο της Τζοκόντα!



Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι, που άοκνα πασχίζουν επί αιώνες να ανακαλύψουν το υποθετικό πρόσωπο που χρησίμεψε ως μοντέλο στον Λεονάρντο ντα Βίντσι για να φιλοτεχνήσει τον περίφημο πίνακα της Τζοκόντα, εντόπισαν πιθανώς τα οστά της μυστηριώδους γυναίκας στην περιφέρεια του μοναστηριού της Σαντ’ Όρσολα στη Φλωρεντία, ανακοίνωσαν σήμερα οι χρηματοδότες των ανασκαφών.


Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν κινητά τηλέφωνα


Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν κινητά τηλέφωνα

Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων του πλανήτη διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, με τον συνολικό αριθμό των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας να ξεπερνά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό, μετέδωσε το Associated Press.

Προεδρικό φιλί... με το ζόρι για το ζεύγος Ομπάμα σε αγώνα μπάσκετ


Tη δεύτερη φορά, Μισέλ και Μπαράκ πείστηκαν να φιληθούν

Αποτραβήχτηκε η Μισέλ; Δεν ήθελε ο Μπαράκ να την φιλήσει; Συζητήσεις επί συζητήσεων στο Διαδίκτυο και τα αμερικανικά ΜΜΕ έχει προκαλέσει, ως ελαφρύ διάλειμμα στον προεκλογικό αγώνα για τον Λευκό Οίκο, το φιλί του Αμερικανού προέδρου στη σύζυγό του σε αγώνα μπάσκετ. 

To προεδρικό ζεύγος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο φιλικό αγώνα μπάσκετ ΗΠΑ-Βραζιλίας. Στα αμερικανικά στάδια υπάρχει το «έθιμο» του Kiss Cam: Η κάμερα αιφνιδιάζει ένα ζευγάρι θεατών, προβάλλοντάς τους ζωντανά στη οθόνη του σταδίου, και το ζευγάρι πρέπει να φιληθεί. 

Άσμουσεν: Το μέλλον της οικονομικής ένωσης σημαίνει εκχώρηση κυριαρχίας



Η Ευρωζώνη θα πρέπει να βρει τη δύναμη να περιορίσει τα χρέη των μελών της, να παρέμβει στους εθνικούς προϋπολογισμούς και να αλλάξει τις εθνικές πολιτικές, αν θέλει να δημιουργήσει μία πιο βαθιά οικονομική ένωση, τόνισε το μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιέργκ Ασμουσεν.

Μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι «ο πυρήνας της σημερινής συζήτησης για το μέλλον της οικονομικής ένωσης έχει ένα όνομα: την περαιτέρω εκχώρηση κυριαρχίας». 

Πληρώνουμε 170 εκ. σε ενοίκια υπουργείων



Τεράστια ποσά πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες των υπουργείων. Εκτιμάται ότι τον χρόνο το δημόσιο πληρώνει περίπου 170 εκ. ευρώ σε ενοίκια. 

Ο κατάλογος με τα «υπουργικά ενοίκια» 

Ολα από μηδενική βάση στη Βουλή...


Ολα από μηδενική βάση στη Βουλή...
Από μηδενική βάση θα ελεγχθούν οι πιστώσεις που διατίθενται για τη λειτουργία της Βουλής, όπως είπε χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Σώματος.
Ο Β. Μεϊμαράκης προφανώς έχει εντοπίσει «μαύρες τρύπες» και παθογένειες στον προϋπολογισμό της Βουλής, αλλά και περιθώρια για να γίνει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων...
Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό του Κοινοβουλίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να κλείσει, ενώ το γυμναστήριο το χαρακτήρισε «πολυτέλεια», λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσο κοστίζει και μετά διακομματικά να πάρουμε τις όποιες αποφάσεις.

Σόιμπλε: Στόχος η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Την έκθεση της τρόικας, ώστε να εξεταστεί κατά πόσον επετεύχθησαν οι στόχοι από την Αθήνα, αναμένει το Βερολίνο όπως αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή περίπτωση. Πρέπει να μελετήσουμε την έκθεση της τρόικας για να δούμε αν εφαρμόστηκε το δεύτερο πρόγραμμα, και μετά πρέπει να λάβουμε -και να λάβουν (σ.σ η Αθήνα)- μια απόφαση. Στόχος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγοράς» δηλώνει.

Nέα πρόσκληση από Ευ. Βενιζέλο για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης



ΑΝ δεν συμφωνηθεί η αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής τουλάχιστον κατά δύο έτη, δεν θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2012 και δεν να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χθες, μία ημέρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος προωθεί ως κεντρική πρότασή του τη συγκρότηση και λειτουργία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, καλώντας και την αντιπολίτευση να μετέχει σε αυτή.

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων


Τα ονόματα των γενικών γραμματέων που τοποθετούνται σε 14 υπουργεία ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού, μετά από έντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στη θέση τους παραμένουν, στο υπουργείο Οικονομικών ο Χάρης Θεοχάρης, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, στο υπουργείο Παιδείας ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Θανάσης Καλαϊτζής, στο πρώην υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη, στο ΥΠΕΚΑ ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι κυρίες Αννα Στρατινάκη, Εφη Μπέκου (Πρόνοιας) και Αννα Δελαπόρτα (για τα κοινοτικά κονδύλια), στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Νίκος Κανελλόπουλος, ενώ επιστρέφει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Δημήτρης Στεφάνου.