Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εβρος: Το «νεκροταφείο» των παράνομων μεταναστών.Γερμανικό ντοκυμαντέρ θίγει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Το ντοκυμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR σκιαγραφεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων και εστιάζει στις ζωές που χάνονται κατά την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πράγματα που ίσως δεν ξέρουμε για το ανθρώπινο σώμα!


Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα πράγματα του κόσμου. Οι επιστήμονες το μελετούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια για να το κατανοήσουν και απ' ότι φαίνεται θα το μελετούν για πολύ ακόμα. Διαβάστε κάποια στοιχεία που ίσως να μην γνωρίζατε γύρω από το σώμα μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα στην οικογένεια και για τους ομοφυλόφιλους


Να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρισεων και ρατσιστικής βιας ενάντια τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, ζητεί με ανακοίνωσή της η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακοινώνοντας την συμμετοχή της στο “Athens Pride 2012”, η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρέπει «να διατρανωθεί για άλλη μια χρονιά η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων και προάσπισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» αλλά και για να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να δημιουργούν οικογένεια.

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα




Γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Εχέδωρος
--Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή ...καταστράφηκε.
Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η ...επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε ...κονιορτοποιήθηκε.

Ανοιχτή επιστολή Βενιζέλου προς τους έλληνες πολίτες




Στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη για μια πανεθνική προσπάθεια που θα τη βγάλει οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση και την εξάρτηση, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες και τους ψηφοφόρους.


Ο κ. Βενιζέλος τονίζει επίσης ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του και να διαχειριστεί την κρίση, καθώς και ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέρασε «και πολιτικά και αριθμητικά». Και προσθέτει ότι δεν υπάρχουν μονομάχοι, ούτε διπολικό κομματικό σύστημα και προβλέπει ότι «στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση» και επομένως θα αναζητηθούν συνεργασίες.

Αλ. Τσίπρας: Ο Αντ. Σαμαράς να σταματήσει να κρύβεται


«Να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί» κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρότασή του για τα δύο ντιμπέιτ και κατηγορώντας τον για αθέτηση άλλης συμφωνίας που, όπως υποστηρίζει, είχε επιτευχθεί.

Το ΠΑΣΟΚ για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη ΛΑΡΚΟ


Στην απουσία πολιτικής κυβέρνησης αποδίδει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ τη νέα εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της ΛΑΡΚΟ.


Σημειώνει δε ότι το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τη διοίκηση της εταιρείας, τα συναρμόδια υπουργεία, το ΤΑΙΠΕΔ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «είναι έτοιμο να συμβάλει στην επεξεργασία βιώσιμης λύσης που προϋποθέτει, όπως και οτιδήποτε άλλο, να υπάρχει βιώσιμη χώρα και διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

«Όποιος κερδίσει τις εκλογές, θα πέσει γρήγορα»


«Σήμερα είμαι τραυματισμένος γιατί κάποιοι δεν θέλουν το ΛΑΟΣ στη Βουλή», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ και εκτίμησε ότι όποιος κερδίσει στις εκλογές, θα πέσει σε λίγους μήνες.


Υποστήριξε ότι θα ήταν προτιμότερο να κερδίσει τις εκλογές τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε «ο Αλέξης Τσίπρας να πέσει σε δύο μήνες, και μετά να έρθει η αστική δημοκρατία για οκτώ χρόνια».

Πέθανε ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ρέι Μπράντμπερι


Ο Αμερικανός λογοτέχνης Ρέι Μπράντμπερι, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της επιστημονικής φαντασίας και στην αποδοχή της ως πραγματικό λογοτεχνικό είδος, πέθανε χθες σε ηλικία 91 ετών.

Σαν σήμερα 6 Ιουνίου


Σαν σήμερα 6 Ιουνίου
Γεγονότα
552: Ο Στρατός του Βυζαντίου, υπό τον Στρατηγό Ναρσή, ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη, την οποία κατείχαν οι Γότθοι. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός πραγματοποιεί έτσι το όραμα της αποκαταστάσεως της Αυτοκρατορίας στην παλαιά της έκταση και αίγλη.

Παγκόσμιο ρεκόρ με χιλιάδες χάρτινα φανάρια στον ουρανό (Video)


Παγκόσμιο ρεκόρ με χιλιάδες χάρτινα φανάρια στον ουρανό
Θυμίζοντας κάτι από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Tangled – Μαλλιά κουβάρια», το βίντεο αυτό από την πόλη Iasi της Ρουμανίας δείχνει την στιγμή που χιλιάδες χάρτινα φανάρια γεμίζουν τον ουρανό.

30 εκπληκτικές ιδέες για σκάλες που προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου


30 εκπληκτικές ιδέες για σκάλες που προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου (1)
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο εκατοστό του σπιτιού μας, έτσι ώστε να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη. Με αυτό στο μυαλό τους, διάφοροι σχεδιαστές ανακάλυψαν μερικές εκπληκτικές ιδέες για εσωτερικές σκάλες που προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου!

Άνθρωποι – πίθηκοι ζουν ακόμη επάνω στη γη-ΒΙΝΤΕΟ


Το βίντεο που θα δείτε είναι πραγματικά απίστευτο. Στην Κίνα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα δάση του Σι Τσουάν, ζει μια ομάδα ανθρώπων που θυμίζει περισσότερο προϊστορικούς ανθρώπους, παρά σύγχρονους.  

Η ομάδα διαθέτει γενετικά χαρακτηριστικά τόσο από τον πίθηκο, όσο και από τον άνθρωπο, ενώ επιστήμονες που επισκέφτηκαν την κοινότητα της, ανάμεσα στα δάση, και έμειναν μαζί τους για να τους μελετήσουν, διαπίστωσαν ότι ενώ κυκλοφορούν γυμνοί, χειμώνα καλοκαίρι, δεν αρρωσταίνουν. Τουλάχιστον με την συχνότητα που αρρωσταίνει ο μέσος φυσιολογικός άνθρωπος.

IPv6, εισιτήριο για το μέλλον Επίσημα εγκαίνια για το σύστημα απεριόριστων διαδικτυακών διευθύνσεων


To IPv4 είχε στερέψει από διαθέσιμες διευθύνσεις
Μια ιστορική στιγμή για τον Παγκόσμιο Ιστό ήρθε τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας, όταν τέθηκε και επίσημα σε λειτουργία το IPv6, το σύστημα που λύνει οριστικά το πρόβλημα έλλειψης διαδικτυακών διευθύνσεων.

Μέχρι σήμερα, ολόκληρη η υποδομή του Διαδικτύου βασιζόταν στην έκδοση 4 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IPv4), το οποίο περιοριζόταν στις τέσσερα δισεκατομμύρια διευθύνσεις IP.

Κάθε διεύθυνση IP είναι μια μοναδική ακολουθία αριθμών (πχ 190.23.56.1) που χρησιμοποιείται ως ταυτότητα για κάθε συσκευή που συνδέεται στο Διαδίκτυο -από τους διακομιστές μεγάλων δικτυακών τόπων μέχρι τα smartphone και τις ταμπλέτες.

Η Αλάσκα θαυμάζει το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα του καλοκαιριού


Ένα καγιάκ μόλις που διακρίνεται να ακολουθεί το γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα στο Τέρνεγκεν Αρμ
Σέρφινγκ στην Αλάσκα; Ακούγεται απίθανο, κι όμως συμβαίνει μια φορά το χρόνο: Αρκετοί σέρφερ και εκατοντάδες τουρίστες συγκεντρώθηκαν σε έναν στενό κόλπο κοντά στο Άνκοραντζ για να θαυμάσουν το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα του καλοκαιριού, ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που γενικά εμφανίζεται κατά την ευθυγράμμιση της Γης με τη Σελήνη και τον Ήλιο.

O κόλπος του Τέρνεγκεν Αρμ είναι μια λωρίδα νερού που φτάνει σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στην ενδοχώρα της Αλάσκα. Από την πλημμυρίδα στην άμπωτη, η στάθμη του νερού ανεβοκατεβαίνει κατά τουλάχιστον 6 μέτρα κάθε μέρα.

Οι δεινόσαυροι ήταν... light


Οι δεινόσαυροι ήταν... light

Μια νέα μελέτη ανατρέπει όσα πιστεύαμε για το βάρος των δεινοσαύρων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ υποστηρίζουν ότι τελικά είχαν πολύ μικρότερο βάρος από αυτό που υπολόγιζαν οι ειδικοί μέχρι τώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μετρήσεις δείχνουν αποκλίσεις της τάξης του 50%-70%: παραδείγματος χάριν σύμφωνα με τη νέα μελέτη ο βραχιόσαυρος, ο οποίος πιστεύεται ότι ζύγιζε 80 τόνους, στην πραγματικότητα είχε βάρος περίπου 23 τόνους.

Συστατικό του γάλακτος εναντίον παχυσαρκίας


Συστατικό του γάλακτος εναντίον παχυσαρκίας
Ένα συστατικό του γάλακτος μπορεί να προστατεύσει από την παχυσαρκία, ακόμη και όταν ακολουθείται διατροφή πλούσια σε λιπαρά. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν πειράματα σε ποντίκια τα οποία διεξήγαγαν ειδικοί της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Cell Metabolism» εντόπισαν το συγκεκριμένο συστατικό που είναι γνωστό ως νικοτιναμιδικό ριβοζίδιο αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να δώσουν «ώθηση» στη λειτουργία του γονιδίου SIRT1. Το συγκεκριμένο γονίδιο έχει φανεί μέσα από μελέτες ότι συνδέεται τόσο με τον μεταβολισμό όσο και με τη μακροζωία.

«Ευρωδραχμή για δύο χρόνια»



Υπέρ της ευρωδραχμής, δηλαδή ενός παράλληλου νομίσματος, τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Υποστήριξε ότι η λύση αυτή θα καλύπτει μόνο τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, περίπου δύο χρόνια, μέχρι να δοθεί ώθηση στην αγορά.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε ψεύτικο το δίλημμα «ευρώ η δραχμή» και πρόσθεσε ότι μόνο οι κερδοσκόποι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Κίττας: "Εξομαλύνεται η κατάσταση με τα φάρμακα"


Κίττας: "Εξομαλύνεται η κατάσταση με τα φάρμακα" : Την πεποίθησή του ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε βαριά πάσχοντες εξέφρασε ο υπουργός

Την πεποίθησή του ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε βαριά πάσχοντες εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, διαβεβαιώνοντας ότι κορυφώνονται εντός της ημέρας οι παραδόσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ έχει ξεκινήσει και ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων, τα φαρμακεία των οποίων θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα.

Αντιγραφή από την Αργεντινή το νέο σποτ της ΝΔ με τα παιδιά στην αίθουσα - ΒΙΝΤΕΟ


Αντιγραφή από την Αργεντινή το νέο σποτ της ΝΔ με τα παιδιά στην αίθουσα - ΒΙΝΤΕΟ  Η ιδέα ανήκει στο επιτελείο της Κριστίνα Κίρσνερ
Από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο έκανε αίσθηση. Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά στην τάξη του σχολείου τους. Όσο κι αν έχει ήδη σχολιαστεί θετικά ή αρνητικά, πολλοί έσπευσαν να ψάξουν.
Και βρήκαν ότι το προεκλογικό σποτ της ΝΔ είναι κατά κάποιο τρόπο αντιγραφή ενος προεκλογικού σποτ της Κριστίνα Κίρσνερ, νυν Προέδρου της Αργεντινής. Εκεί τα παιδάκια ρωτούνται τι είναι το ΔΝΤ.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η ιστορία του σποτ της ΝΔ:

Αποχωρεί από το IIF ο Τσαρλς Νταλάρα;


Αποχωρεί από το IIF ο Τσαρλς Νταλάρα; : Αποχωρεί στα τέλη του 2012 από τη θέση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) ο Charles Dallara, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές στην ιστορική

Αποχωρεί στα τέλη του 2012 από τη θέση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) ο Charles Dallara, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές στην ιστορική αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δύο στελέχη του IIF. 

O Dallara αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του στην εαρινή σύσκεψη των μελών του IIF που θα λάβει χώρα την Πέμπτη το πρωί στην Κοπεγχάγη. 

Ο Greg Fager, ο διευθυντής του IIF για τη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ο George T. Abed, διευθυντής για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, δήλωσαν ότι ο Dallara γνωστοποίησε στους συνεργάτες του την πρόθεσή του να φύγει. 

Κίνδυνος για τις συντάξεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ



Σε οικονομικό κραχ οδηγούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εμπόρων και τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι δύο μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί οργανισμοί ΙΚΑ και ΟΑΕΕ θα χρειαστούν επιπλέον - τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012 για την καταβολή των συντάξεων. 

Όπως εκτιμάται η μαύρη τρύπα στο ΙΚΑ θα φθάσει το 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών τα 822 εκατ. ευρώ. Τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ΙΚΑ, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών, αναλύει με επιστολή της προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

BBC: Τι θα έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες για την κρίση;


BBC: Τι θα έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες για την κρίση;
Τι συμβουλές θα έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στους σύγχρονους, που ταλανίζονται από την οικονομική και πολιτική κρίση; αναρωτιέται το BBC, προβάλλοντας τις ρήσεις και τις διδαχές φιλοσόφων όπως ο Σωκράτης, αλλά και τις αποφάσεις του Σόλωνα και του Κλεισθένη, ως ιδιαίτερα χρήσιμα παραδείγματα για όποιον αναζητά την «φώτιση» του αρχαίου πνεύματος.
Το άρθρο υπογράφει ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Armand D' Angour ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου «Οι Έλληνες και το Νέο: η καινοτομία στην αρχαία ελληνική φαντασία και εμπειρία».
Χρέος, διχασμός και εξέγερση. Αυτή ήταν η Αθήνα του 6ου αιώνα π.Χ.

Το πελατειακό κράτος της ΝΔ επί ποδός πολέμου‏ στο Κιλκίς.Γεωργαντάς:"Θυμήστε σε αυτούς που βολεύτηκαν επι ΝΔ,οτι πρέπει να μας ψηφίσουν"


Κατερίνα Στικούδη: Με μαγιό που «κόβει» την ανάσα! (φωτό)


Κατερίνα Στικούδη: Με μαγιό που «κόβει» την ανάσα! (φωτό)
Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Κατερίνα Στικούδη στην πισίνα του ξενοδοχείου «Hilton» της Λευκωσίας να κάνει μπάνιο και ηλιοθεραπεία!

Με ένα μαγιό που κόβει την ανάσα, η Κατερίνα Στικούδη έκανε κόσμο και κοσμάκη να παραμιλάει

Βίωσε στα 15 της τη χρεοκοπία της Πολωνίας και δεν θέλει να το ξαναζήσει... «Η πτώχευση έρχεται σαν τσουνάμι»


Τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο, όταν σηκώθηκε και πήρε το λόγο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Λιβαδειά. Τα λόγια της συγκλόνισαν: «Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει πτώχευση του κράτους. Ήμουνα 15 χρόνων το '81 στην Πολωνία που πτωχεύσε. Κάναμε 30 χρόνια να συνέλθουμε... Λαέ ξυπνήστε! Δεν είναι παιχνίδι. Δεν θέλω να το ζήσω δεύτερη φορά!».

Ο εφιάλτης του ντόμινο είναι εδώ Η Ισπανία στο κατώφλι της τρόικας, η γερμανική πολιτική στο στόχαστρο


Αυτό που φοβόταν η Ευρώπη έγινε: η κρίση έφτασε επισήμως στην Ισπανία, την τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης. Ο ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και τάχθηκε για πρώτη φορά υπέρ των ευρωομολόγων.

Ο υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο δήλωσε ότι με τα σημερινά επιτόκια δανεισμού οι πόρτες των αγορών για την Ισπανία είναι ουσιαστικά κλειστές, σπεύδοντας να επαναλάβει ότι «οι άνθρωποι με τα μαύρα» (η τρόικα) δεν θα πάνε στην Ισπανία. Η Γερμανία όμως επιμένει: οι ισπανικές τράπεζες δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν απευθείας από το ευρωπαϊκό ταμείο αν δεν υποβάλει επίσημο αίτημα η ισπανική κυβέρνηση. Αν δεν ταπεινωθεί δηλαδή, όπως ταπεινώθηκαν μέχρι τώρα η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


 
Το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, πραγματοποίησε δύο συνεδριάσεις την Κυριακή 27 και την Τρίτη 29 Μαϊου κατά τις οποίες αποφασίστηκε ο Σχηματισμός Κλιμακίων Εκλογικού Αγώνα στους δύο Καλλικρατικούς Δήμους του Νομού Κιλκίς και Παιονίας, οργανωμένα κατά Δημοτική Ενότητα.

"Επενδύει στο φόβο η ΝΔ"



Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.
«Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, χωρίς πρόγραμμα, προτάσεις και θέσεις, επενδύει στο φόβο», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

Θα παίρνουν σύνταξη στα 60



Η γαλλική κυβέρνηση επανέφερε στα 60 έτη, από τα 62, το όριο συνταξιοδότησης για τα άτομα που έχουν ξεκινήσει νωρίς τον εργασιακό τους βίο, ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριζόλ Τουρέν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα πρόσληψης άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών


Από σήμερα Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων αναφορικά με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ως 35 ετών.
Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέργων έως 24 ετών και 25 ευρώ για άνω των 24 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 5.000 νέων και οι επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν δεσμεύονται να

Να ισχύσουν τα στοιχεία της απογραφής του 2011 για τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΠΕΔΚΜ απαιτεί να ισχύσουν ακόμη και για την επόμενη δόση της χρηματοδότησης (τακτική και ΣΑΤΑ) των Δήμων όλης της χώρας τα πληθυσμιακά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την απογραφή του 2011 και όχι αυτής του 2001, που ισχύει μέχρι

Επιστρατεύουν Γράντα και Ζορπίδη στον Άρη

Γεμάτη από επαφές είναι η ατζέντα των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Αρη που έχουν αναλάβει κι αυτοί πρωτοβουλία να βρουν λύση στο διοικητικό και -κυρίως- οικονομικό αδιέξοδο
στην ΠΑΕ που χρειάζεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών 2 εκατ. ευρώ έως το τέλος του μήνα. Χρήματα που απαιτούνται για να τηρηθούν οι διακανονισμοί με τους

Πρώτοι στις αγορές ακινήτων στο Λονδίνο οι Έλληνες!

Βασικοί αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο είναι πλέον οι Έλληνες αφού μόνο τον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο κατά 4% της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα έχει αυξηθεί κατά 40%
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίφα "Τα Νέα", υπολογίζεται ότι οι Έλληνες αγοραστές

Δήμοι:Ούτε ένα € για τις πυρκαγιές



Το θέμα της καθυστέρησης κατανομής των κονδυλίων για την πυροπροστασία στους δήμους, ύψους 23 εκατ. ευρώ, επανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, τονίζοντας ότι ενώ η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Απριλίου και παρά το γεγονός ότι τα χρήματα προέρχονται από ίδιους πόρους των ΟΤΑ, τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στους δήμους λόγω έλλειψης συντονισμού και

«Πρόσωπο» του Twitter ο Γρηγόρης Ψαριανός μετά την κόντρα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη



«Πρόσωπο» του Twitter ο Γρηγόρης Ψαριανός μετά την κόντρα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη
Mε αντικρουόμενα σχόλια για τον υποψήφιο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρη Ψαριανό γέμισε από χθες το Twitter με αφορμή τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Δευτέρας, κατά την οποία συγκρούστηκε με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλη αλλά και διθυραμβικά σχόλια του

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Θέμα περαιτέρω μείωσης του αριθμού των εισακτέων σε όλες τις στρατιωτικές σχολές κατά 20% θέτει η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι αρνητική, καθώς η ισχύουσα μείωση του 10% δημιουργεί ήδη