Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πυρά Οικονόμου κατά Σημίτη: Ας τα έλεγε τότε!

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου σχετικά με την κριτική που άσκησε ο πρώτος από το Βερολίνο στο μνημόνιο και στην κυβέρνηση.

«Στο Μνημόνιο υπήρχαν λάθη - και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα» ανέφερε σε συνεδρίαση της Επιτροπής

Καθιερώνεται διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»



Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» καθιερώνουν ως
ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, που έφυγε πρόωρα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με...

ανακοίνωση του υπουργείου. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκινά ο Παπανδρέου


Επαφές με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεκινά ο Παπανδρέου Σειρά επαφών και συσκέψεων αναμένεται να έχει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση του Μ. Χρυσοχοϊδη.

Τα δάνεια του '21


Στις 12 Απριλίου 1823 η έκθεση της δωδεκαμελούς επιτροπής, που είχε ορίσει η Β' Εθνοσυνέλευση για να συντάξει ένα πρόχειρο προϋπολογισμό του επαναστατημένου Έθνους δεν άφηνε κανένα περιθώριο για την κρισιμότητα της κατάστασης: Τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου του 1823 θα ανέρχονταν σε 38 εκατομμύρια γρόσια και τα έσοδα σε μόλις 12 εκατομμύρια γρόσια. Η φορολογία, οι τελωνειακοί δασμοί, οι λείες, τα λάφυρα, τα λύτρα, ο εσωτερικός δανεισμός, οι εισφορές ντόπιων και φιλελλήνων, δεν ήταν ικανές να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό.

Δύτης απαθανάτισε ανακόντα 7 μέτρων (Video)


Δύτης απαθανάτισε ανακόντα 7 μέτρων
Από την αρχή των ημερών λίγα είδη στον πλανήτη Γη έχουν φοβίσει τον άνθρωπο όσο τα φίδια, και ίσως λίγα είδη έχουν παρεξηγηθεί τόσο στην συλλογική συνείδηση, παρότι οι λόγοι είναι προφανείς.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Σε μια πρόσφατη καταδυτική αποστολή στη Βραζιλία, ο βιολόγος και φωτογράφος Ντάνιελ ντε Γκρανβιλ απαθανάτισε την «ευγενή» πλευρά των φιδιών στο φυσικό τους περιβάλλον και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ανακόντα μήκους 7 μέτρων.

Τα "μαγικά μανιτάρια" και η επίπτωση τους στον εγκέφαλο


Τα "μαγικά μανιτάρια" και η  επίπτωση τους στον εγκέφαλο

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα «μαγικά μανιτάρια» επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Οικογενειακή φίλη αποπλάνησε 13χρονο!


Οικογενειακή φίλη αποπλάνησε 13χρονο!

Τρομακτικές διαστάσεις έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό οι υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων. Μικρά παιδιά πέφτουν θύματα των αρρωστημένων ορέξεων ανθρώπων υπεράνω υποψίας πολλές φορές.

Τελευταίο παράδειγμα, η περίπτωση ενός 13χρονου ο οποίος παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από μια 23χρονη γυναίκα η οποία μάλιστα ήταν φίλη της οικογένειας.

Koυκουλόπουλος: Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι!


Koυκουλόπουλος: Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι!

 
  

«Όπως στρώνεις, κοιμάσαι» υποστήριξε, με αναμφίβολα αιχμηρό τρόπο, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της VPRC που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα στη πρόθεση ψήφου.

Ο κ. Κουκουλόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, άφησε σαφείς αιχμές για Παπανδρέου, Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη και δεν δίσταξε να  επισημάνει «αν θα φτάσουμε ως ΠΑΣΟΚ στις

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για κατάρρευση της Ευρωζώνης!


Το Ισραήλ προετοιμάζεται για κατάρρευση της Ευρωζώνης!

Η κυβέρνηση του Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα κατάρρευσης της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Yuval Steinitz.

«Δεν αρνούμαστε την πιθανότητα» ένα ή περισσότερα μέλη της ευρωζώνης να εξέλθουν από την κοινότητα, δήλωσε ο κ. Steinitz, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αντ. Σαμαράς: Η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος φίλος


Για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές της χώρας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί του στη Μόσχα.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι είχε μια διεξοδική και «πολύ καλό κλίμα» συζήτηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.

ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δεκτά έκανε, με απόφασή του που εκδόθηκε χθες, δικαστήριο του Αμβούργου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατά της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, για δημοσίευμά της στις 21 Δεκεμβρίου 2011, με. αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου για την

Τελεσίγραφο Παπαδήμου στα κόμματα.


Τελεσίγραφο Παπαδήμου στα κόμματα
Αποφασιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώθηκαν στη Βουλή. Απευθύνει τελεσίγραφο στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επισημαίνει την ανάγκη αυξημένης πλειοψηφίας στα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται και στη νέα δανειακή σύμβαση
Να «υπογράψουν» ένα «μνημόνιο» για τη στήριξη- χωρίς «αστερίσκους»- της κυβέρνησης, που βρίσκεται στην πιο λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, θα ζητήσει από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος.

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή αναφορικά με την έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ(Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής )για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.


      
 Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς:Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου,Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση αναφορικά με την έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ(Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής )για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης!



Συνελήφθη ο γνωστός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης,ο οποίος βρισκόταν σε παράνομο καζίνο στη περιοχή του Μουσείου, που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα Ίντερνετ καφέ.

Ο γνωστός τραγουδιστής έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μαζί με 20 ακόμη «παίκτες», καθώς, σύμφωνα με το νόμο, που ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Φλωρίδης: «Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι δομικό και ταυτότητας»


Φλωρίδης: «Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι δομικό και ταυτότητας»

 
  

«Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι δομική, δεν είναι ευκαιριακή. Δεν είναι προσωρινή, με την έννοια ότι το ΠΑΣΟΚ έχει και ηγετικό πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχει αποδεκτή ηγεσία, όχι  μόνο στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος κάνει τα πάντα για να το διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους υπολοίπους. Υπάρχει πολυαρχία», σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».   

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αιφνίδια και απότομη άνοδος στην Αθήνα το μεσημέρι με αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να κλειδώσουν στο +30%. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα ελληνικά κεφάλαια, υπάρχουν αγορές από το fund του Qatar στην Αlpha Bank ενώ αγορές σημειώνονται στην Εθνική από την Credit Suisse και την Goldman Sachs. Όπως φαίνεται κάποιοι ποντάρουν στην μετά PSI εποχή, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ηγεσία του IIF έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να κλείσει το θέμα.

Φωνές αγωνίας απο τους Γραμματείς των Ν.Ε. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας



Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι Γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας για όσα συμβαίνουν στο Κίνημα!Σύμφωνα με πληροφορίες έντονες ενστάσεις ακούστηκαν ως προς τον σχεδιασμό Συνδιάσκεψης καθώς και ως προς τον τρόπο εκλογής του νέου Προέδρου,ενώ επιπρόσθετα επισημάνθηκε η αδυναμία να στηθούν κάλπες με τις παρούσες συνθήκες.

Διαπραγματευτείτε έξυπνα τον μισθό σας


Αν ανήκετε στους πολύ λίγους και πολύ τυχερούς που κατάφεραν να βρουν δουλειά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν βιαστείτε να ανοίξετε σαμπάνιες, αναλογιστείτε αν ο μισθός που σας πρότειναν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας (το πιθανότερο είναι πως όχι) και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να διαπραγματευτείτε κάτι καλύτερο.

Προετοιμαστείτε σωστά με οκτώ έξυπνα βήματα: 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος, ο ήπιος Θέμης και ο Γιάννης




Μπορεί να διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του, αλλά ο κ. Αριστείδης Αλαφούζος εξακολουθεί να ελέγχει απόλυτα την οικονομική και επιχειρηματική αυτοκρατορία που οικοδόμησε.
Με έξι ναυτιλιακές εταιρείες, που αριθμούν ένα μεγάλο εμπορικό στόλο, με την κατασκευαστική εταιρεία «ΕΡΓΑΣ», τον «Σκάι», την «Καθημερινή», τον «Μελωδία», τον "RED 96,3" και συμμετοχές σε άλλες επικερδείς επιχειρήσεις, η οικογένεια Αλαφούζου είναι από τις πιο ισχυρές της χώρας.

Αποζημίωση-μαμούθ αξιώνει από το ψευδοκράτος ο Ιγκλέσιας



Αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων αξιώνει από το ψευδοκράτος της Βορείου Κύπρου ο Ισπανός τραγουδιστής Χούλιο Ιγκλέσιας, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία που τον εκπροσωπεί υποστηρίζει ότι, όταν υπέγραφε συμβόλαιο για συναυλία στα Κατεχόμενα, εξαπατήθηκε, αφού το κατοχικό καθεστώς δεν είναι «κράτος», αλλά ένα παράνομο μόρφωμα.

ΝΕΚΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



Τραγικό θάνατο, από πυρά τρομοκρατών, βρήκε την Τετάρτη αργά το απόγευμα ο Ορθόδοξος ιερομόναχος Βασίλειος Nασαρ, στην Χάμα (Απάμια) της κλυδωνιζόμενης και ποικιλοτρόπως δοκιμαζόμενης Συρίας.

Ο μακαριστός πατέρας Βασίλειος, βρισκόταν στην Μητρόπολη όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα κατά το οποίο τον ενημέρωσαν ότι ένας ενορίτης είχε δεχθεί πυροβολισμό, στην πόλη Χάμα, και κείτονταν αιμόφυρτος. Αμέσως ο άτυχος 30χρονος κληρικός έσπευσε να τον βοηθήσει. Μαζί του πήγε και ο π. Παντελεήμονας Ίσα. Μόλις έφτασαν στον τόπο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο π. Βασίλειος επί τόπου.

Ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ΔΕΗ


Μεταξύ των βουλευτών που υπογράφουν την ερώτηση είναι και η Λούκα Κατσέλη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ενεργειακή στρατηγική και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ κατέθεσαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η Λούκα Κατσέλη, εκτιμώντας ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης. 

Άφησαν γονικές παροχές και δωρεές και το έριξαν στις διαθήκες



Στο «ψυγείο» λόγω του μεγάλου κόστους επιβάρυνσης έχουν μπει οι μεταβιβάσεις ακινήτων, παρουσιάζοντας σε όγκο συναλλαγών το χαμηλότερο επίπεδο εικοσαετίας, ανάλογο με εκείνο του 1983 όταν έγινε η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος. 

Υπολογίζεται ότι η μείωση στις συναλλαγές αγγίζει το 90% μετά το νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και αποδίδεται στην εκτίναξη του κόστους μεταβίβασης και κυρίως της υποχρέωσης να προσκομίσουν οι ιδιοκτήτες βεβαίωση νομιμότητας του κτίσματος από μηχανικό. 

ΘΕΣΑΛΟΝΊΚΗ:Οι Έλληνες φεύγουν, οι Βαλκάνιοι έρχονται...


Οι εκπτώσεις στην αγορά της Θεσσαλονίκης προσελκύουν επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες που αναζητούν ευκαιρίες. Οικονομική ανάσα για τους εμπόρους
Ενώ οι Έλληνες στρέφονται στις γειτονικές χώρες προκειμένου να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους, οι Βαλκάνιοι επισκέπτες πλημμυρίζουν κάθε Σαββατοκύριακο την αγορά της Θεσσαλονίκης για ψώνια.

Σαν Σήμερα...


26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1531: Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει τη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας και αφήνει πίσω του 30.000 νεκρούς.
1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των ΗΠΑ. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.

«Ταράζω τα νερά ενός πεθαμένου πολιτικού συστήματος»

«Ξέρω ότι ταράζω τα νερά ενός πολιτικού συστήματος που είναι πεθαμένο και επιχειρεί μέσα σε μια κλινική έκτακτης ανάγκης να σωθεί» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται μετά τη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε στις 2 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Παπανδρέου. Η συνεδρίαση, που

θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, θα αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση