Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το ενημερωτικο site  NEWS 247, ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα είναι: ''ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1990-1993''.

Μικρές αλλαγές ζωής για το περιβάλλον


Μικρές αλλαγές ζωής για το περιβάλλον
Σβήνετε τα φώτα για μία ώρα, κάθε χρόνο την Ημέρα της Γης. Υπογράφετε online, στο διάλειμμα για το μεσημεριανό φαγητό, τις επιστολές διαμαρτυρίας της Greenpeace για να σταματήσει η Shell τις εξορύξεις πετρελαίου στον Αρκτικό Ωκεανό. Και πιστεύετε ότι ο πλανήτης σας ευγνωμονεί για την οικολογική σας συνείδηση. Δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά αυτό που στην πραγματικότητα πετυχαίνετε με ενέργειες σαν αυτές, είναι να κατευνάζετε τις τύψεις σας για όλα όσα δεν κάνετε στην καθημερινότητά σας για το περιβάλλον.

Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα


Αυτοί ήταν οι πραγματικοί Νίντζα (1)
Η αληθινή ιστορία των θρυλικών μαυροφορεμένων πολεμιστών.
Οι Νίντζα είναι αγαπημένες φιγούρες στην ποπ κουλτούρα: τους συναντάμε σε ταινίες, κόμικς και video games. Η μυστηριώδης μορφή τους, οι απίτευτες ικανότητές τους στις πολεμικές τέχνες και στη χρήση των ιαπωνικών σπαθιών τους έχουν κάνει θρύλους. Απόδειξη, το ότι πήραν ακόμη και τη μορφή… χελώνων που ζουν στους υπονόμους παρέα με έναν αρουραίο που φορά κιμονό!

13 διάσημες κατάρες


13 διάσημες κατάρες (6)
Δείτε μερικές από τις πιο διάσημες κατάρες στην ιστορία του κόσμου.




Γιατί μιλάμε στον ύπνο μας;


Tο να μιλάτε στον ύπνο σας μπορεί να σας φαίνεται αστείο όταν συμβαίνει αραιά και που, αλλά όταν συμβαίνει περισσότερες φορές...



θεωρείται μια μη φυσιολογική συμπεριφορά του ατόμου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η υπνολαλία (δηλαδή η ομιλία κατά τη διάρκεια του ύπνου), είναι μια διαταραχή του ύπνου κατά την οποία κάποιος μιλάει όταν κοιμάται χωρίς να το γνωρίζει και να το θυμάται το επόμενο πρωί. Συνήθως δε χαρακτηρίζεται ως ασθένεια.

ΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΣΙΧΛΑ Αυξάνεται η απόδοση του εγκεφάλου!


Αν είσαστε από εκείνες που είναι εξαρτημένες από τις τσίχλες, μπορείτε πλέον να έχετε μια αιτία παραπάνω για να συνεχίσετε να μασάτε!

Μια έρευνα που έγινε από Ιάπωνες επιστήμονες του "Εθνικού Ινστιτούτου Ακτινολογικών Ερευνών", δείχνει πως η τσίχλα δρα θετικά ερεθίζοντας τον εγκέφαλο και την λειτουργία του, γεγονός που αυξάνει την δυνατότητα σκέψης, τα επίπεδα προσοχής και τους χρόνους αντίδρασης.

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της γραμματείας της KOEΣ


Πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για σήμερα Τετάρτη 23/2/2012Παρ' ότι θα έπρεπε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να εστιάζεται στη θετική όψη της προσυνεδριακής διαδικασίας, στην κινητοποίηση ενός μεγάλου αριθμού φίλων, μελών, στελεχών, στην επαναδραστηριοποίηση Οργανώσεων, παρακολουθώ να αποδίδεται πολύ μεγάλη σημασία σε ορισμένες, παλαιού τύπου, συσσωματώσεις και ομαδοποιήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Αυτό προκαλεί μια εσφαλμένη και άδικη εντύπωση για την προσυνεδριακή μας διαδικασία. Στόχος του Συνεδρίου είναι η θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, η εγκαθίδρυση της εσωκομματικής δημοκρατίας, η ανάδειξη

Οπαδοί του Άρη έδωσαν το "παρών" στο Ν. Ρύσιο: "Σώστε την ομάδα"


Οπαδοί του Άρη βρέθηκαν για λίγο το μεσημέρι στις βοηθητικές εγκαταστάσεις στο Νέο Ρύσιο και έστειλαν μήνυμα στους
ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Πάρτε τα αποτελέσματα που χρειάζονται για να σωθεί η ομάδα. Για αρχή νικήστε την Κυριακή

Οι Αρχαίοι Έλληνες στις ταβέρνες και τα καπηλειά


arxaioi_ellines_651121194.jpg
Η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας και οι απλοί άνθρωποι είχαν τις  ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους.
Κρασί, φαγητό, ενίοτε και τυχερά παιχνίδια-έτσι εξηγείται και η κακή φήμη τους-ήταν οι παροχές αυτών των χώρων.

Πως θα είναι ο κόσμος το 2020;


psifiakos_kosmos_423998792.jpg
Έρευνα του BBC μας αποκαλύπτει μερικές από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στην καθημερινότητά μας στο προσεχές μέλλον.

Όπως όλα δείχνουν τα «πράσινα» σπίτια και αυτοκίνητα που μπορεί να είναι η τάση της τελευταίας δεκαετίας, μέχρι το 2020 θα έχουν αντικατασταθεί από τα «έξυπνα» σπίτια στα οποία η είσοδος θα ελέγχεται από σκάνερ της ίριδας των ματιών, τα φώτα και η θερμοκρασία θα αυξομειώνονται μέσω τηλεφώνου ή του tablet ενώ τα «έξυπνα αυτοκίνητα» αναμένεται να κάνουν ακόμα πιο εύκολη την οδήγηση, ακόμη και χωρίς χέρια.

43 παιδιά θυσιάστηκαν για εξευμενισμό των θεών


perou_anthropothisies_978078512.jpg
Σε μικρό ψαροχώρι του Περού οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τους σκελετούς 43 παιδιών που είχαν βρει βίαιο θάνατο. Η μεγάλη ανθρωποθυσία στόχευε πιθανότατα στον εξευμενισμό των θεών ώστε να σταματήσει το μετεωρολογικό φαινόμενο El Niño το οποίο προκαλούσε και τότε πολύ μεγάλες καταστροφές στη Νότια Αμερική κι απειλούσε να αφανίσει τον πολιτισμό των Chimú.

Το εκκρεμές του Φουκώ και άλλα υπέροχα πειράματα


peiramata_263217620.jpg
Ο Robert P. Crease, μέλος του τμήματος φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook και ιστορικός στο Εθνικό Εργαστήριο του Brookhaven, είχε ζητήσει σε έναν αριθμό φυσικών επιστημόνων να κατονομάσουν τα πιο υπέροχα πειράματα όλων των εποχών.

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του αλκοολισμού


Επαναστατικό εμβόλιο κατά του αλκοολισμού
Φανταστείτε πως είστε ένας αλκοολικός και έχετε δοκιμάσει κάθε μέθοδο προκειμένου να σταματήσετε να είστε εξαρτημένος από το ποτό, χωρίς όμως καμία επιτυχία. Πηγαίνετε λοιπόν στο γιατρό σας και σας δίνει ένα εμβόλιο το οποίο κυριολεκτικά σας αλλάζει τη ζωή και σας κάνει ένα πραγματικά καινούργιο άνθρωπο.

Διαγωνισμός ποίησης από το δήμο Θεσσαλονίκης


Διαγωνισμός ποίησης από το δήμο Θεσσαλονίκης
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή...
την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) προκηρύσσει διαγωνισμό ποίησης, για άτομα άνω των 17 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της γειτονιάς τους ένα ποίημα που έχουν γράψει οι ίδιοι, έως και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.

Ιβάν Σαββίδης: Επένδυσε άλλα 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Ιβάν Σαββίδης: Επένδυσε άλλα 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Το ποσό των 15.000.000 ευρώ επένδυσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω της Αύξησης Μετοχικού...
Κεφαλαίου, ο Ιβάν Σαββίδης. Το συνολικό ποσό της επένδυσής του στον Δικέφαλο του Βορρά ανέρχεται περίπου στα 25.000.000 ευρώ.

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη


Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης καλεί στην πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνουν μεταναστευτικές κοινότητες, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου...

στις 18:00 στην Καμάρα. Ο λόγος της κινητοποίησης είναι ο θάνατος του 38χρονου Μπαμπακάρ Εντιαγιέ από τη Σενεγάλη, που σκοτώθηκε την 1η  Φεβρουαρίου όταν έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο σταθμό του Θησείου, κυνηγημένος από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας.

Η μαύρη προφητεία του τελευταίου Πάπα


Η μαύρη προφητεία του τελευταίου Πάπα
Μελλοντολόγοι, ειδικοί σε θέματα εσωτερισμού, αριθμολόγοι. Ενας μεγάλος αριθμός μελετητών, περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστων, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας ύστερα από την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου. Το Διαδίκτυο πήρε φωτιά από τις προφητείες που εμφανίστηκαν ή επανεμφανίστηκαν στις σελίδες του. Είχε προβλεφθεί η παραίτηση; Θα έχει συνέπειες; Μήπως έρχεται το τέλος του κόσμου; 

Καταγγελεία σοκ για τον άνδρα της υφυπουργού Υγείας


Καταγγελεία σοκ για τον άνδρα της υφυπουργού Υγείας
Καταγγελία – σοκ για τον άντρα της υφυπουργού Υγείας, κ. Σκοπούλη, και καθηγητή Ιατρικής στο πανεπιστήμιο, Χ. Μουτσόπουλο είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών στις 14 Δεκεμβρίου 2007, ο κ. Μουτσόπουλος άφηνε σεξουαλικά υπονοούμενα στις φοιτήτριες του, ενώ δεν δίστασε να βρίσει τους μαθητές του!

Χάος με την χορήγηση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις


Χάος με την χορήγηση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις
Από 900 σε 233 μειώνονται τα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς τη συμμετοχή των ασθενών.

Η αξία τους ξεκινά από τα 200 ευρώ και φτάνει έως τα 3.000 ευρώ.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΩΝ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2/ 2013



ΔΟΕΣ Επιστημόνων και Επιμελητηρίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (  Εθνικής Αμύνης 27) 19:00. Ομιλητές : Χ. Παπαστεργίου  – Α. Απόστολος- Κ. Μερελής .

  Με θέμα τις προτάσεις και τα κείμενα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: «Θα ζητήσω από τον Κουβέλη προσυνεδριακή συνάντηση για την Κεντροαριστερά»


venizelos-tha-zitiso-apo-ton-koyveli-prosynedriaki-synantisi-gia-tin-kentroaristera«Θα ζητήσω με επιστολή στον Φώτη Κουβέλη προσυνεδριακή συνάντηση για την Κεντροαριστερά, για να συμμετάσχουν με κείμενα και προτάσεις ή διαφωνίες στον προσυνεδριακό διάλογο» δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της γραμματείας της

Σημίτης: Γιατί να πάω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για να βγάλω φωτογραφίες;

simitis-giati-na-pao-sto-synedrio-toy-pasok-gia-na-vgalo-fotografies- Την απόφαση του να μην παρευρεθεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έκανε γνωστή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού όπως υποστήριξε «δεν έχω να προσφέρω τίποτα και για να είμαι ειλικρινής, δεν συμφωνώ με πολλά πράγματα από αυτά που γίνονται».

Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά στα Νέα «Για ποιο λόγο να

Πώς θα γίνουν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ...




Ιδιαίτερα αυξημένο, λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν φέτος οι φοιτητές για να μετεγγραφούν σε τμήματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών ξεκινά η  διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων. Θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι

Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίων...



Ονομαστική ψηφοφορία ματαιώθηκε επειδή δεν προσήλθαν στην Ολομέλεια εκείνοι που την αιτήθηκαν, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Αποτέλεσμα; Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής, με τους. Συριζαίους να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ήταν στην αίθουσα και ποιος δεν ήταν. Ελειπαν τουλάχιστον τρεις.Η ονομαστική ψηφοφορία, που την είχαν ζητήσει 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε

O τύπος της Τετάρτης 13/2/2013



ΑΥΓΗ ·Κυβερνητικό σήμα προς ΣΕΒ: -Κόψτε κι άλλο τους μισθούς! ·Από το «λάθος» στο έγκλημα! – Έβαλαν και το ΕΣΠΑ στο Μνημόνιο! ·Μέχρι τον Μάιο – Κάθε 12 μέρες στην Εφορία

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Ειδική ρύθμιση για ΟΕΚ- Η κυβέρνηση σχεδιάζει ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής·Η κυβέρνηση διαψεύδει τον Γιώργο Μέργο – Δεν τίθεται θέμα αλλαγής κατώτατου μισθού ·Πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση – Άμεση χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων 

Νεκρές 2 γυναικες απο τη Βουλγαρια 16 και 21 ετών



Στις 12.02.2013 το απόγευμα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσ/νίκης – Βέροιας (οικισμός Καβάσιλων Ημαθίας), το Ι.Χ. Επιβατικό που οδηγούσε 20χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο γυναικών υπηκόων Βουλγαρίας 21 και 16 ετών που επέβαιναν στο όχημα.

1η νομαρχιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς



Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς σας προσκαλεί την Κυριακή 17/2 στις 11.00π.μ., στα γραφεία του Κιλκίς (Κ. Γαβριηλίδη 8, 3ος όροφος) να συμμετάσχετε στην 1η νομαρχιακή συνέλευση. Σκοπός της συνέλευσης είναι ο καθορισμός προγράμματος δράσης για το νομό μας και η εκλογή Νομαρχιακής Επιτροπής.

Στο 33% η πτώση στις τιμές των ακινήτων εκτιμά ο οίκος Fitch – Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη


Στο 33% η πτώση στις τιμές των ακινήτων εκτιμά ο οίκος Fitch – Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη
Tο 33% της αξίας τους θα χάσουν τα ακίνητα από το 2008 μέχρι σήμερα, εκτιμά η Fitch και περιμένει περαιτέρω υποχώρηση κατά 10%-12%...

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο 2012 κατά 2,8% στην Αθήνα, 2,3% στη Θεσσαλονίκη και 2,6% στις άλλες πόλεις.

Ζητούν την παραίτηση Μέργου στον ΣΥΡΙΖΑ


Ζητούν την παραίτηση Μέργου στον ΣΥΡΙΖΑ
"Οσο κρατάνε τον κ. Μέργο ως Νο2 στο υπουργείο Οικονομικών, όλες οι διαψεύσεις είναι για τα μάτια του κόσμου", είπε νωρίτερα...

στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τόνισε ότι αν είπε κάτι εκτός κυβερνητικής γραμμής και είναι τόσο χοντρό, "η κυβέρνηση θα πρέπει να τον ξηλώσει".

Στον "αέρα" βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ


Στον "αέρα" βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ
«Όμηροι» των κακών σχέσεων του δημοσίου με τις τράπεζες είναι περισσότεροι από 100.000 δανειολήπτες μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών, οι τράπεζες δέχονται… 

να ρυθμίσουν τις οφειλές των δικαιούχων του ΟΕΚ μόνο αν οι δανειολήπτες δεχτούν να πληρώνουν από την επόμενη κιόλας δόσης τους πολλαπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με αυτό που πλήρωναν προ ρύθμισης, χάνοντας την επιδότηση επιτοκίου.

Χρήστος Μάτης: H Αγίας Σοφίας δεν είναι αχυρώνας!


Χρήστος Μάτης: H Αγίας Σοφίας δεν είναι αχυρώνας!
Στο ζήτημα της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας αναφέρθηκε ο Χρήστος Μάτης, ο οποίος έκανε λόγο για προχειρότητα της διοίκησης Μπουτάρη...

και για σοβαρές ελλείψεις στην εφαρμογή του μέτρου.

Εξετάζονται φοροαπαλλαγές για την ιδιωτική ασφάλιση


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστούν τα φορολογικά κίνητρα (φοροαπαλλαγές) για την ιδιωτική ασφάλιση, άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Σκοπός είναι τα κεφάλαιά τους να κατευθυνθούν στην αναπτυξιακή προσπάθεια του κράτους, τόνισε ο υφυπουργός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η επιστολή των 4 του Βελβεντού - Εξηγούν πώς τους έπιασαν, τι λένε για το ΣΥΡΙΖΑ


Οι συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης, έστειλαν επιστολή στον ιστότοπο Indymedia, την οποία υπογράφουν ως “αναρχικοί” και καταγγέλουν ότι βασανίστηκαν πολλές ώρες από τους αστυνομικούς στο τμήμα της Βέροιας, ενώ αφήνουν αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ. 

Εντολή Σαμαρά να εξοφληθούν τα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ


Εντολή Σαμαρά να εξοφληθούν τα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ
Εντολή να εξοφληθούν τα παλαιά χρέη του ΕΟΠΥΥ έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γιάννης Βρούτσης, Γιώργος Σταϊκούρας και Μάριος Σαλμάς και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας


Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας
Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπαίνει, μετά τους «ακροδεξιούς» συμβούλους του Πρωθυπουργού ο «νεοφιλελεύθερος» υπουργός Οικονομιών Γ. Στουρνάρας. Ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε προχθές ο Α. Τσίπρας από το «Ακροπόλ» κάνοντας λόγο για συμπόρευση ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων.

Συσπείρωση τώρα και στο βάθος... ανανέωση


Σε μία προσπάθεια να... συσπειρώσει το κόμμα του, κόντρα στις «τάσεις» που δημιουργούνται με μορφή επιδημίας εσχάτως, επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγες εβδομάδες πριν από το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου.

Μετά την Ουάσινγκτον έφθασε η ώρα της αλλαγής στο Βατικανό;


Μετά την Ουάσινγκτον έφθασε η ώρα της αλλαγής στο Βατικανό;
Μετά τον Μπαράκ Ομπάμα είναι πιθανό να αναρριχηθεί στον θρόνο της Καθολικής Εκκλησίας ένας επίσκοπος αφρικανικής καταγωγής; Τα πράγματα -ως φαίνεται- έχουν ωριμάσει ήδη από καιρό. Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις του απερχομένου Ποντίφικα Βενέδικτου του ΙΣΤ΄ και συγκεκριμένα σε αυτές του 2004, η εκλογή ενός Πάπα που δεν θα ανήκει στη λευκή φυλή μπορεί να είναι εφικτή, αν όχι επιβεβλημένη.

Στις 19 Φεβρουαρίου ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα


Την επόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί τελικά την Αθήνα ο πρόεδρος Ολάντ
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 19 Φεβρουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός, δεν αλλάζει ο νόμος για τις απεργίες


Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός, δεν αλλάζει ο νόμος για τις απεργίες
«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», επανέλαβε για ακόμη μια φορά  ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τις φωτιές που άναψε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.