Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οι δεινόσαυροι προκάλεσαν παγκόσμιο καύσωνα.Τα... αέρια τους προκάλεσαν κλιματική αλλαγή!


Οι δεινόσαυροι προκάλεσαν παγκόσμιο καύσωνα

Σήμερα είναι οι καμινάδες και οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων, κάποτε ήταν τα οπίσθια των δεινόσαυρων: μελέτη στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology εκτιμά ότι ο προϊστορικός καύσωνας του Μεσοζωικού Αιώνα οφειλόταν ως ένα βαθμό στα αέρια που απελευθέρωναν τα γιγάντια σαυρόποδα.

Τα κυπαρίσσια είδαν τη γη να χωρίζεται στα δυο


Το μεσογειακό κυπαρίσσι κατάγεται από κυπαρισσοειδή της Παγγαίας
Πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια, η υπερήπειρος Παγγαία διασπάστηκε σε κομμάτια και χώρισε έτσι σε δύο παρακλάδια την οικογένεια δέντρων στην οποία ανήκουν τα κυπαρίσσια. Ίχνη αυτού του διχασμού εντοπίστηκαν τώρα σε μελέτη που εξέτασε το αρχείο των απολιθωμάτων αλλά και το DNA των σημερινών απογόνων.

Η οικογένεια των κυπαρισσοειδών, ή Cupressaceae, εμφανίστηκε πριν από περισσότερο από 200 εκατομμύρια χρόνια, όταν όλη η ξηρά της Γης ήταν συγκεντρωμένη σε μια ενιαία μάζα που ονομάστηκε Παγγαία.

Ρόδι, το φυσικό αφροδισιακό Ενισχύει την ερωτική επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με μελέτη


Ρόδι, το φυσικό αφροδισιακό
Ένα ρόδι την ημέρα φαίνεται ότι κάνει τον γιατρό πέρα από πολλές απόψεις. Ο καρπός-σύμβολο της γονιμότητας στην ελληνική – και όχι μόνο – παράδοση έχει αναδειχθεί ήδη σε «σούπερ» αντιοξειδωτικό, ωφέλιμο για την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Τώρα μια νέα μελέτη έρχεται να δώσει στο ρόδι τον ρόλο του φυσικού… Viagra, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αυξήσει την ερωτική επιθυμία.
Αυτό γιατί, σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, η κατανάλωση ροδιού αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, ορμόνης που συνδέεται με την αύξηση της λίμπιντο.

"Υπάρχει αίσθημα εξέγερσης στον ελληνικό λαό"


"Υπάρχει αίσθημα εξέγερσης στον ελληνικό λαό" : Με ανησυχία και προβληματισμό υποδέχθηκε και η Γαλλία τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.«Ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να υποστεί εδώ και μήνες τέτοιες θυσίες που υπάρχει

Με ανησυχία και προβληματισμό υποδέχθηκε και η Γαλλία τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

«Ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να υποστεί εδώ και μήνες τέτοιες θυσίες που υπάρχει ένα αίσθημα εξέγερσης στον λαό, το οποίο εκφράστηκε σε αυτές τις ιδιαίτερα ανησυχητικές εκλογές με πολλούς τρόπους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Μέσω Χαϊκάλη το "όχι" του Καμμένου στη ΝΔ


Μέσω Χαϊκάλη το  όχι  του Καμμένου στη ΝΔ
Μια νέα τροπή πήρε η κόντρα της ΝΔ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι αρνήθηκαν σήμερα την όποια επαφή με τον κ.Σαμαρά, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, μέσω του... γνωστού ηθοποιού και μέλους του κόμματος, Πάυλου Χαϊκάλη.
Ικανοποίηση επικρατεί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, τη δε επόμενη εβδομάδα, πριν από την ορκωμοσία των βουλευτών στην νέα Βουλή, στις 17 Μαΐου, θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Μούδιασμα και στάση αναμονής από Βρυξέλλες και ΔΝΤ


Μούδιασμα και στάση αναμονής από Βρυξέλλες και ΔΝΤ : Μούδιασμα και στάση αναμονής σηματοδοτούν τις πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το ΔΝΤ αναμένουν τις εξελίξεις, ελπίζοντας

Μούδιασμα και στάση αναμονής σηματοδοτούν τις πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και το ΔΝΤ αναμένουν τις εξελίξεις, ελπίζοντας στον σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνεχίσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Το κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι σε θέση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εντός της ευρωζώνης επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο στην ανταπόκρισή του από την Αθήνα, τονίζοντας ότι στην ανατροπή του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η άνοδος του κόμματος της Χρυσής Αυγής. 

Παπούλιας: Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο


Παπούλιας: "Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο" : Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας  όταν μίλησε προς δημοσιογράφους ήταν σαφής!
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας  όταν μίλησε προς δημοσιογράφους ήταν σαφής! "Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών , υποδέχτηκε τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και ξεκίνησε τις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Δύο "όχι" και ένα "μπορεί" εισέπραξε ο Σαμαράς


Κατηγορηματικό «όχι» εισέπραξε ο Αντώνης Σαμαράς από την Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τις πρώτες επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μισό «όχι» αλλά με ένα «μπορεί υπό προϋποθέσεις», εισέπραξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην τρίτη κατά σειρά επαφή που είχε με αρχηγούς κομμάτων. 

Στα ύψη η αποχή στην περιφέρεια



Εντυπωσιακή ήταν η αποχή των ψηφοφόρων από τις κάλπες, κατά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, αφού άγγιξε το 35% (34,91%) στην επικράτεια, όταν στις αντίστοιχες βουλευτικές εκλογές του 2009 ήταν 30%, έναντι 26% της αναμέτρησης του 2007 και 24% εκείνης του 2004. 

Αναλυτικά αποτελέσματα Κεντρικής Μακεδονίας



Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους σταυρούς των υποψηφίων.

Πρωτόγνωρο το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός βουλής


Το 18,90% που λαμβάνουν τα κόμματα τα οποία μένουν εκτός βουλής είναι πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό στις εκλογές του 2009 ήταν 2,30% και για το 2007 και το 2004 γύρω στο 3%. Το εκλογικό σώμα δείχνει ότι για πρώτη φορά δεν <<εγκλωβίστηκε>> στη λογική της <<χαμένης ψήφου>> και σε μεγάλο ποσοστό ψήφισε είτε κόμματα με ελάχιστες πιθανότητες να μπουν στη βουλή είτε πρωτοεμφανιζόμενα που <<δούλεψαν>> κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Σκληρή προειδοποίηση από ΔΝΤ προς Ελλάδα


Η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθήσει αυστηρά το πρόγραμμα λιτότητας -που συμπεριλαμβάνει και τη λήψη νέων μέτρων τον Ιούνιο-, τόνισαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα περιθώρια που θα έχει η νέα κυβέρνηση της χώρας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της διάσωσης είναι ελάχιστα, αναφέρει η Wall Street Journal. 

Ρουμπινί: «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ»


Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. 


Μέσω Twitter ο κ. Ρουμπινί σχολίασε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, μέχρι το επόμενο έτος».

Ψήφος οργής ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό


Ψήφος οργής ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό
Σαρωτική ανατροπή στο πολιτικό σύστημα, με δραματική συρρίκνωση των δύο μεγάλων κομμάτων που σφράγισαν με τις πολιτικές τους και τη διακυβέρνησή τους τη Μεταπολίτευση, έφεραν οι χθεσινές εκλογές, στις οποίες οι ψηφοφόροι άφησαν την οργή τους να καθοδηγήσει τις επιλογές τους .
Η λαϊκή ψήφος είναι σαφής και αποδοκιμάζει με ηχηρό τρόπο την πολιτική λιτότητας και αποσάθρωσης του κοινωνικού κράτους, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς όμως να δίνει, παρά την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρη εντολή ούτε για τις συμμαχίες και τους συσχετισμούς, ούτε για την πολιτική διαχείρισης της κρίσης.

Στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής στον Κάρολο Παπούλια



Στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής στον Κάρολο Παπούλια
Στη μία το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προκειμένου να του παραδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά, τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί ο Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας θα καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ για να

«Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» Ρευστότητα και ακυβερνησία στην Ελλάδα «βλέπουν» τα διεθνή μέσα



Ρευστότητα και ακυβερνησία στην Ελλάδα «βλέπουν» τα διεθνή μέσα
Η συντριβή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή κυριαρχούν στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ. Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη επιστρέφουν στο προσκήνιο. Για οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα κάνει λόγο το Reuters