Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου


Μιλάει το στικάκι
ΔΗΛΩΝΩ αδυναμία να προβλέψω το τέλος αυτής της πολύκροτης υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ. Μπορώ όμως με βεβαιότητα να δηλώσω ότι το έργο - το σίριαλ για την ακρίβεια - έχει ακόμη πολλές συνέχειες, τόσες που να το βλέπει ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» και να χάνει το χρώμα του από το κακό του. Μη πω ότι μέχρι και αστυνομική σειρά το βλέπω προσεχώς, υπό τον τίτλο

Δημοσίευμα του Γκάρντιαν για τον Γ. Παπακωνσταντίνου «Ο φίλος της Λαγκάρντ, αντιμέτωπος με κατηγορίες που σοκάρουν» γράφει η εφημερίδα



Δημοσίευμα του Γκάρντιαν για τον Γ. Παπακωνσταντίνου




  
 
«Οταν η οικονομική κρίση της Ελλάδας βρισκόταν στο απόγειό της, και λίγες μόνο εβδομάδες αφότου είχε αντικατασταθεί (από τον Ευάγγελο Βενιζέλο), ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του από την Κριστίν Λαγκάρντ. "Μας λείπεις", έγραφε η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Οι παρατηρητές της ελληνικής πολιτικής σκηνής δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουν γιατί:

ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Επιτακτική χαρακτηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης την ανάγκη επέκτασης των ελέγχων τόσο στις
Δευτεροβάθμιες Αγροτικές Οργανώσεις όσο και στους Πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς.

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα πορίσματα ελέγχου σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για την πενταετία 2007-2011, τόνισε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι

ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


Συνεχίζεται ο νομικός αγώνας του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) για την κατάργηση της εισφοράς
25%-30% επί του κύκλου εργασιών στην επαγγελματική ηλεκτροπαραγωγή από σταθμούς φωτοβολταϊκών.

Μετά την καταγγελία που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού), ο ΣΠΕΦ δια των μελών του δρομολόγησε και ήδη κατατέθηκαν μαζικά δεκάδες προσφυγές και αιτήσεις

Αυτό είναι το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης

Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

εξελέγησαν από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, οι:

Γιατί ξυπνάμε το πρωί με γκρίνια και τι μπορούμε να κάνουμε


Μη μου μιλάτε μέχρι να πιω καφέ, είναι μια ατάκα που ακούγεται από πολλά χείλη κάθε πρωί. Ο λόγος για τους τύπους που δεν είναι «πρωινοί», όπως συνηθίζουμε να λέμε. Τι λέει όμως αυτή η κατάσταση για την ποιότητα του ύπνου ενός ανθρώπου ή ακόμα-ακόμα για την ποιότητα ζωής του; 

Υπάρχει το γονίδιο της μακροζωίας;


Υπάρχει το γονίδιο της μακροζωίας;
Ένα γονίδιο που δείχνει να αυξάνει τη σωματική και κοινωνική δραστηριότητα φαίνεται ότι ευνοεί έμμεσα και τη μακροζωία, δείχνει γενετική μελέτη σε ποντίκια και ανθρώπους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει εξάλλου ότι οι δραστήριοι άνθρωποι τείνουν να γερνούν καλύτερα.

Γιατί πεθαίνουν οι μέλισσες αφού τσιμπήσουν;


Γιατί πεθαίνουν οι μέλισσες αφού τσιμπήσουν;
Το κέντρισμα της μέλισσας είναι μια απίστευτα αποτελεσματική άμυνα. Δε χρειάζονται πολλά τσιμπήματα, για να τραπεί σε φυγή ακόμη και το μεγαλύτερο ζώο. Παρ’ όλα αυτά όμως, μπορεί να φαίνεται παράξενο από καθαρά βιολογική άποψη, αφού η μέλισσα που κεντρίζει πεθαίνει λόγω της επίθεσής της. Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς το πώς είναι δομημένη η κοινωνία των μελισσών, θα δει ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας μπορούν να εξηγηθούν.

Η Ελλάδα ξανά στην πρώτη θέση…


Η Ελλάδα ξανά στην πρώτη θέση…
Την πρωτιά στις προτιμήσεις των Αυστριακών πολιτών ως τουριστικός προορισμός ξανακερδίζει η χώρα μας, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους αλλά και της άσχημης εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ήδη η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος πρώτη σε κρατήσεις στο σύνολο της αυστριακής τουριστικής αγοράς, με δεύτερη την Τουρκία.

BBC: Αστεγοι και πεινασμένοι στην Αθήνα κάνουν ουρές για το πρωτοχρονιάτικο γεύμα


BBC: Αστεγοι και πεινασμένοι στην Αθήνα κάνουν ουρές για το πρωτοχρονιάτικο γεύμα
«Περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους: κάποιοι είναι ηλικιωμένοι, κάποιοι νέοι, όλοι είναι πεινασμένοι».
Ο λόγος για τους «εκατοντάδες φτωχούς και άστεγους της Αθήνας που έκαναν ουρές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για ένα πιάτο φαί», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, περιγράφοντας σε ρεπορτάζ του σε δραματικούς τόνους την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Αλλο χρώμα, άλλη... γεύση!


Αλλο χρώμα, άλλη... γεύση!
Το σερβίρισμα ενός γεύματος ή ενός ποτού σε σερβίτσια και ποτήρια διαφορετικών χρωμάτων μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση του, υποστηρίζουν βρετανοί και ισπανοί επιστήμονες.

Σε πειράματα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Βαλένθια, προσέφεραν σε 57 εθελοντές ζεστή σοκολάτα σε πλαστικά χρωματιστά φλιτζανάκια λευκού, μπεζ, πορτοκαλί ή κόκκινου χρώματος. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι όσοι είχαν πιει το ρόφημα σε πορτοκαλί και μπεζ φλιτζάνι είχαν δηλώσει ότι είχε καλύτερη γεύση, συγκριτικά με όσους το είχαν πιει σε κόκκινο ή λευκό φλιτζάνι.

Κύτταρα εργαστηρίου εξολοθρεύουν τον καρκίνο


Κύτταρα εργαστηρίου εξολοθρεύουν τον καρκίνο
Για πρώτη φορά επιστήμονες δημιούργησαν στο εργαστήριο κύτταρα ικανά να… κατατροπώσουν τον καρκίνο. Συγκεκριμένα ειδικοί του Ερευνητικού Κέντρου RIKEN για τις Αλλεργίες και την Ανοσολογία και του Πανεπιστημίου του Τόκιο στην Ιαπωνία «γέννησαν» στο εργαστήριο φονικά Τ- κύτταρα τα οποία στοχεύουν και επιτίθενται αποκλειστικώς στα καρκινικά κύτταρα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η νέα εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για έγχυση τέτοιων κυττάρων σε άτομα με καρκίνο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Φυλακές πέντε αστέρων


Φυλακές πέντε αστέρων (6)
Το περίφημο σκανδιναβικό σικ, το στυλ που τόσο έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο, δεν απαντάται μόνο στα σπίτια και στα καταστήματα των κατοίκων αυτής της βόρειας άκρης της Ευρώπης.
Σε αυτές τις χώρες – που εξακολουθούν, τηρουμένων των αναλογιών, να θεωρούνται πρότυπα κρατικής πρόνοιας – ακόμη και οι φυλακές… έχουν στυλ!
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό σε φυλακές της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας αποκαλύπτει ότι οι κρατούμενοι ζουν σε συνθήκες… ξενοδοχείου.

Ο τύπος της Δευτέρας 7/01/2013


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δουλειά με 460 ευρώ για 60.000 ανέργους".
"Με στόχο να ανακοπεί το τσουνάμι της ανεργίας, η κυβέρνηση την προσεχή Πέμπτη ανακοινώνει πέντε νέα προγράμματα που θα καλύψουν 60.000 θέσεις εργασίας και κατάρτισης για ισάριθμους ανέργους εντός του 2013".

Die Welt: Η κατάρα με τις λίστες


«Η κατάρα με τις λίστες» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στην εφημερίδα die Welt, το οποίο είναι αφιερωμένο στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
«Η είδηση έφερε τρικυμίες στην πολιτική τάξη της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνες εναντίον ενός "αρχηγού κόμματος" με την υποψία της φορολογικής απάτης, το κόμμα ωστόσο δεν κατονομάζεται. Προφανώς όμως οι έρευνες σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ» αναφέρει η εφημερίδα.

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας τα βάζει μαζί μου για να κάνει πολιτικό «ρεσάλτο»


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτώμενος σήμερα κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ότι κάνει ένα πολιτικό «ρεσάλτο».

Η ερώτηση που δέχτηκε από τον δημοσιογράφο και η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου είχαν συγκεκριμένα ως εξής:

«Ελληνικό διήμερο» στο Βερολίνο - Eπενδύσεις και ανάπτυξη στο επίκεντρο


Το Βερολίνο επισκέπτονται για σειρά επισήμων επαφών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.
Επίσημη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ έχει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Οι δύο πρόεδροι θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον περασμένο Αύγουστο στο «Martin-Gropius-Bau», ενώ μερικές ώρες αργότερα, ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Belllevue, όπου ο γερμανός πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Καταγγελία Σκουρλέτη στο ΕΣΡ για τo MEGA


Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη απέστειλε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου με αφορμή τη στάση του MEGΑ, το οποίο στο δελτίο ειδήσεων, την Παρασκευή, δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του κόμματος για την Λίστα Λαγκαρντ. 

Όπως αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σταθμού, αρνήθηκαν κατηγορηματικά να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. 

Σε επιφυλακή η βόρεια Ελλάδα λόγω επιδείνωσης του καιρού


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς στη Βόρεια Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο και πτώση της θερμοκρασίας...

Οικονομική κρίση: Λόγος για απελπισία ή ευκαιρία για αλλαγή;


Οικονομική κρίση: Λόγος για απελπισία ή ευκαιρία για αλλαγή
Τον τελευταίο καιρό ζούμε όλοι μας στον πυρετό της οικονομικής κρίσης. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από νέα μέτρα για μειώσεις μισθών και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, τα ποσοστά ανεργίας πολλαπλασιάζονται, υποβόσκει ο κίνδυνος χρεωκοπίας και το πορτοφόλι μας αδειάζει. Πρόσφατες έρευνες όμως αποκαλύπτουν ότι η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά, όχι μόνο το πορτοφόλι μας, αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Δέκα παράξενα φαινόμενα του μυαλού!



Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά.
Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει. Νιώθουμε ότι… έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.

Ερώτηση Μπακογιάννη στον Στουρνάρα


Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με θέμα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση λόγω της αδυναμίας της συντριπτικής πλειοψηφία των πολιτών να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.

Nταβούτογλου:Κοινά βήματα Ελλάδας-Τουρκίας


Την ανάγκη διαβουλεύσεων και πραγματοποίηση κοινών βημάτων, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και πληροφορίες περί πρόθεσης της Ελλάδας να προβεί σε βήματα σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, και η Τουρκία θα προβεί σε αντίστοιχα βήματα είπε ο κ. Νταβούτογλου.
«Έχουμε διαύλους συνομιλιών με την Ελλάδα. Κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών συζητήσαμε

Εκλογές Οργάνων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Πρόσκληση δέσμευσης για εντατικοποίηση της προσπάθειας με στόχο τη λειτουργική και παραγωγική βελτίωση και αναβάθμιση
του Δημοτικού Συμβουλίου απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προς όλους του δημοτικούς συμβούλους κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, το οποίο συνήλθε για την εκλογή των νέων μελών τριών Οργάνων του δήμου. «Να δεσμευτούμε όλοι ότι θα εντείνουμε την προσπάθειά μας, αφήνοντας πίσω τον κακό μας εαυτό, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει περισσότερο λειτουργικό και παραγωγικό. Οφείλουμε να επιτύχουμε περισσότερα και

Μανιάτης: 300.000 οικονομικά ασθενείς οικογένειες έχουν φθηνότερο ρεύμα


maniatis-300000-oikonomika-astheneis-oikogeneies-exoyn-fthinotero-reumaO Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, και ο εισηγητής του ΚΤΕ ΥΠΕΚΑ, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε κοινή τους δήλωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο διευκρίνισαν ότι οι οικονομικά ασθενείς διευκολύνθηκαν από τις παροχές του Τιμολογίου.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία περιέχει διάταξη που αίρει την απαγόρευση σύναψης συμβάσεων έργου στους δήμους. Με αυτή τη διάταξη ανά χείρας, οι δήμοι αναμένεται να προκηρύξουν 3.700 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται όσοι
θα προσληφθούν για τον τομέα καθαριότητας καθώς γι’ αυτούς θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς





  
 
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης τους βουλευτές κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά. Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οδ.Κωνσταντινόπουλος: «Η νεότερη πολιτική γενιά της παράταξης μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων»


«Η νεότερη πολιτική γενιά της παράταξης μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων» δηλώνει στο Real.gr ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «η παράταξη χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο από πολιτικές διαδικασίες».
Παράλληλα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε την εύκολη λύση της σκανδαλολογίας. «Στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χωρίς πολιτική στόχευση αποσταθεροποίηση της προσπάθειας της κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Real.gr έχει ως εξής:

Η "Γιορτή της Μπάμπως" αύριο στο Σκεπαστό του δήμου Βόλβης


Το έθιμο της Μπάμπως, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία και στο οποίο κυριαρχούν οι γυναίκες, θα αναβιώσει και φέτος στο Σκεπαστό του δήμου

Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της γιορτής είναι για μια μόνο μέρα να ξεφύγουν οι γυναίκες από την έγνοια του σπιτιού και να γλεντήσουν χωρίς τους άντρες τους, γι αυτό και στη Γιορτή της Μπάμπως, έπαιρναν και παίρνουν μέρος μόνο οι παντρεμένες γυναίκες ή αυτές που πρόκειται να

60.000 θέσεις εργασίας για νέους με 460 ευρώ

Με στόχο να ανακοπεί το τσουνάμι της ανεργίας, η κυβέρνηση την επόμενη Πέμπτη ανακοινώνει πέντε νέα προγράμματα που θα καλύψουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας
και κατάρτισης για ισάριθμους ανέργους εντός του 2013.
Για την υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων, όπως γράφει η "Δημοκρατία" έχουν προβλεφθεί 350.000.000 ευρώ από πόρους του

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ 6.200 ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Διευκολύνσεις στους περίπου 6.200 αγρότες που θέλησαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αλλά τελικά αντιμετώπισαν δυσκολίες στη χρηματοδότηση από την Αγροτική Τράπεζα, λόγω της οικονομικής. κατάστασης, έρχονται μέσα από άρθρο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την τήρηση αποθεμάτων υγρών καυσίμων. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβάσεις σύνδεσης που

ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ...

ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική κόντρα σήμερα το πρωί στα ενημερωτικά. Στρατούλης εναντίον Ανδρουλάκη με το δεύτερο να κολλάει στον τοίχο τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Βενιζέλου. Ο Οικονομέας με τον Καμπουράκη κάνουν

26χρονος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα σε τροχαίο

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε τα ξημερώματα ένας 26χρονος οδηγός στη Θεσσαλονίκη
Ειδικότερα, στις 03.45 τα ξημερώματα το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος νεαρός στην περιοχή του Λαγκαδά για άγνωστο λόγο εξετράπη από την πορεία του και έφυγε από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει πρώτα σε έναν σιδερένιο στύλο και

Σεισμός "ταρακούνησε" τα ξημερώματα την Κοζάνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.22 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κοζάνη
Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, εντοπίζεται 20 χλμ. νότια της πόλης της Κοζάνης. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο σεισμός είχε μικρή