Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

15 Φεβρουαριου.Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου


Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου σήμερα
Σήμερα 15/2 είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Λύθηκε το μυστήριο μιας από τις πιο διάσημες φωτογραφίες φαντασμάτων;



Η φωτογραφία ενός κοριτσιού 

μέσα σε ένα κατεστραμμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτισε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire.


Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

O Φράνκο στον... καταψύκτη


Ένα γλυπτό, που απεικονίζει τον πρώην δικτάτορα της Ισπανίας Φρανθίσκο Φράνκο μέσα σε έναν καταψύκτη, προσελκύει τα βλέμματα στη φετινή Ετήσια Εκθεση Μοντέρνας Τέχνης της Μαδρίτης (ΑRCO), η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό.
Το έργο, δημιουργία του Ισπανού εικαστικού Εουχένιο Μερίνο, παρουσιάζει τον caudillo ντυμένο με τη χακί στολή του στρατηγού και γυαλιά ηλίου, με ελαφρώς λυγισμένα γόνατα, τοποθετημένο σε όρθια στάση μέσα σε έναν γυάλινο καταψύκτη, πάνω από τον οποίο υπάρχει τοποθετημένο μία κόκκινη επιγραφή με μία διαθλασμένη λευκή ταινία, που θυμίζει τον λογότυπο της Coca Cola.

Δημήτριος Βικέλας (1835 – 1908)


Συγγραφέας, έμπορος και αθλητικός παράγων, που υπηρέτησε με επιτυχία, τόσο τον Κερδώο, όσο και τον Λόγιο Ερμή.
Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 15 Φεβρουαρίου 1835. Ο πατέρας του ήταν έμπορος με καταγωγή από τη Βέροια και ονομαζόταν Εμμανουήλ Μπικέλας ή Μπεκέλας, μέχρις ότου μετέτρεψε το επίθετό του σε Βικέλας. Η μητέρα του Σµαράγδα ανήκε στη μεγάλη ηπειρώτικη οικογένεια των Μελάδων, με δράση στο εμπόριο και τα γράμματα. Θείος του ήταν ο συγγραφέας Λέων Μελάς, ο οποίος με το μυθιστόρημά του Ο Γεροστάθης γαλούχησε γενεές ελληνοπαίδων.
Λόγω των συχνών μετακινήσεων του πατέρα του, αλλά και δικών του προβλημάτων υγείας, η φοίτησή του στα σχολεία δεν ήταν τακτική.

Φευ


Σταύρος Θεοδωράκης

Του Σταύρου Θεοδωράκη
απο protagon.gr
Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έγινε λίγα  λεπτά με το τέλος της ψηφοφορίας στον διάδρομο που συνδέει το γραφείο του με την αίθουσα συνεδρίασης της Βουλής. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι στο Περιστύλιο και συζητούσαν τα απρόοπτα της βραδιάς, με τους βουλευτές. Όλοι προσπαθούσαμε να μάθουμε αν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου θα διέγραφαν τους αντάρτες τους, που είπαν «όχι» στο μνημόνιο.

Εγκαίνια για το πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο


Εγκαίνια για το πιο άσχημο κτίριο στον κόσμο
Το υπερμέγεθες «ξενοδοχείο» της Βόρειας Κορέας, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό «Esquire» «το ασχημότερο κτίριο στην ιστορία της ανθρωπότητας», πρόκειται να ανοίξει με καθυστέρηση 23 ετών.
Το Ξενοδοχείο Ριουνγκιόνγκ είναι ψηλότερο από τον ουρανοξύστη της Κράισλερ στη Νέα Υόρκη και είναι κατασκευασμένο ολόκληρο από μπετόν. Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν το 1987 και ο στόχος ήταν να υψωθεί ένα κτίριο 105 ορόφων που θα μαρτυρούσε την ευημερία των Βορειοκορεατών.

Έγγραφες δεσμεύσεις και από τον Γ. Παπανδρέου


Στη δημοσιότητα δόθηκε  ολόκληρη η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ, ΕΕ, κα ΕΚΤ που επιβεβαιώνει την δέσμευση του κόμματός του στους στόχους του μνημονίου.

«Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του Κόμματός μου, του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, στους στόχους του Προγράμματος και στις βασικές πολιτικές, όπως ορίζονται στο Μνημόνιο (MoU/MEFP), όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στην επιτυχή εφαρμογή τους.

Παράλυτη πέθανε από ασιτία για να μην είναι εμπόδιο στο σύντροφός της


Παράλυτη πέθανε από ασιτία για να μην είναι εμπόδιο στο σύντροφός της

Ήταν 4 Ιουνίου του 2005 όταν η  Christina Symanski ανυπομονούσε για την πανέμορφη βραδιά που θα απολάμβανε με τους φίλους της, τα ξαδέρφια της και τον σύντροφό της, μιας και το σπίτι της θείας της ήταν άδειο…

Όμως η 24χρονη τότε κοπέλα από το Liden του New Jersey, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που της επεφύλασσε η μοίρα…  Βούτηξε σε ρηχή πισίνα και έσπασε τον λαιμό της με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη…

Η επιστολή Σαμαρά προς Eurogroup για δέσμεση της Ν.Δ. στο νέο μνημόνιο



Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για την επιτυχία των στόχων του προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους, αναφέρει ο Πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. στην επιστολή του προς το Eurogroup.

Ο ίδιος τονίζει ότι μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. «Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του» εξηγεί.

Σχέδιο διεξόδου της χώρας ζητούν από τον Παπαδήμο 14 βουλευτές


Σχέδιο διεξόδου της χώρας ζητούν από τον Παπαδήμο 14 βουλευτές

Να παρουσιάσει ένα «σχέδιο διεξόδου, ανάπτυξης και ανάτασης» της χώρας ζητούν, με επιστολή τους, από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, 14 βουλευτές.


«Μετά από δύο χρόνια διαρκούς προσπάθειας, χωρίς, ωστόσο, επαρκή αποτελέσματα, η χώρα μας και ο λαός βρίσκονται ακόμα στο χείλος του γκρεμού. Δώσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Αφήσαμε ευκαιρίες να χαθούν. Δε δημιουργήσαμε εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση», επισημαίνουν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

«Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;»



Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις επανειλημμένες πιέσεις των τελευταίων ημερών προς την Ελλάδα που ασκούνται από Ευρωπαίους αξιωματούχους και ειδικά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο κ. Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και την ενημέρωση που είχε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τα αμυντικά θέματα εκδήλωσε σε υψηλούς τόνους την ενόχλησή τους για το ύφος και τις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε.

"Ψυχρά" άδειασε τον Σόιμπλε η Κομισιόν


"Ψυχρά" άδειασε τον Σόιμπλε η Κομισιόν : «Ψυχρά» άδειασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε η Κομισιόν για το θέμα της τμηματικής καταβολής του πακέτου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ.Σε τοποθέτησή του,
«Ψυχρά» άδειασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε η Κομισιόν για το θέμα της τμηματικής καταβολής του πακέτου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ.

Σε τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία στο Eurogroup και επεσήμανε ότι το PSI η δανειακή σύμβαση αποτελούν ενιαίο πακέτο.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου! «Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα»


 

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα» μία παγκόσμια διαδήλωση διοργανώνεται για το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία των διαχειριστών της ιστοσελίδας international.democraciarealya.es και μέσω όλων των κοινωνικών δικτύων γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να σταλεί ένα μήνυμα συμπαράστασης στην χώρα μας. 

Spam: Είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζετε




«Συγχαρητήρια! Κερδίσατε χρηματικό έπαθλο…». «Το email σας κέρδισε £1,000,000.00». «Στείλτε το σε 20 φίλους σας αλλιώς θα έχετε κακοτυχία για 12 χρόνια»… Σώστε τον βασιλιά, κερδίστε 500 δολάρια με δουλειά από το σπίτι σας, προωθήστε αυτό το μήνυμα για να σώσετε τον εαυτό σας. 

Είναι τα καθημερινά μηνύματα που εισβάλλουν σε προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Μηνύματα που καλούν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε έρευνες και να κερδίσουν χρήματα. 

Από το Διάστημα, το βόρειο σέλας φαίνεται ακόμα πιο εξωπραγματικό (video)



Απο  in.gr


Λίγες ημέρες μετά τη γεωμαγνητική καταιγίδα που βομβάρδισε με σωματίδια τη γήινη ατμόσφαιρα, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) απαθανάτισε ένα φαντασμαγορικό βόρειο σέλας πάνω από τον Βόρειο Ειρηνικό και τον Καναδά.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τη συρραφή μιας σειράς φωτογραφιών που λήφθηκαν στις 29 Ιανουαρίου, μια τεχνική γνωστή ως timelapse. Ξεκινά πάνω από τα σκοτεινά νερά του Ειρηνικού, βορειοανατολικά του νησιού Βανκούβερ, και συνεχίζεται πάνω από τον Καναδά, μέχρι το σέλας να χαθεί τελικά στο φως της ανατολής.

O κολλητός κάνει καλό στην υγεία!


Κολλητοί
Τεράστια είναι η σημασία του «κολλητού» κατά την παιδική ηλικία, καθώς σύμφωνα με καναδούς επιστήμονες, προσφέρει μια ψυχολογική «ασπίδα» απέναντι σε στρεσογόνους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας σε μικρές αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Σπάμε τον κώδικα: Γαιτί μπρυομε να το δαιβάσυομε ατυό?


Μυαλό
Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν τέλειο αποκωδικοποιητή. Παραεδίγματος χράη, δεν έχιε σμηασία με πιοα σιερά εφμανίζοντια τα γράμαμτα σε μαι λξέη, ακρεί να είνια σωτσό το πώρτο και το τελυετιάιο – εμιές θα κατλάβυομε τι εννοιεί!
Παρομο1ως, ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!
Αναγραμματισμοί σαν τους προαναφερθέντες αφθονούν στο Ίντερνετ εδώ και χρόνια.

Πρόταση Παπαδήμου σε Γκρούεφσκι για συνάντηση στις αρχές Μαρτίου



Απαντητική επιστολή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ απέστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προτείνοντάς του να συναντηθούν στο περιθώριο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις αρχές Μαρτίου. 

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Παπαδήμος αναφέρει ότι το ζήτημα της ονομασίας «θα πρέπει να επιλυθεί μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών». «Ως εκ τούτου», συμπληρώνει, «σας ενθαρρύνω να εργαστείτε με εποικοδομητικό τρόπο προς την επίτευξη αυτού του στόχου». 

«Σε ευχαριστώ Κώστα»



Η στάση που τήρησε ο Κώστας Καραμανλής κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ανέβηκε στο γραφείο του αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας προκειμένου για να τον ευχαριστήσει. 

Αν. Σαμαράς «Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα»
Κ. Καραμανλή «Έπραξα αυτό που ήταν αναγκαίο για την χώρα»

"Η κρίση θα μας χωρίσει σε Βόρειους και Νότιους"


"Η κρίση θα μας χωρίσει σε Βόρειους και Νότιους" : Τα ευρωομόλογα θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, προειδοποιώντας ότι η κρίση απειλεί τον διαχωρισμό της Ευρώπης

Τα ευρωομόλογα θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, προειδοποιώντας ότι η κρίση απειλεί τον διαχωρισμό της Ευρώπης σε Βόρειους και Νότιους.

"Αποτελούν εργαλείο για μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση" ανέφερε ο κ. Μόντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι θα οδηγούσαν τις αγορές σε μεγαλύτερη πειθαρχία.

Πόσο είναι ο μισθός του Κάρολου Παπούλια



Η ανακοίνωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι παραιτείται του μισθού του έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις. Όμως ποιος είναι ο μισθός του προέδρου;


Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει "αποζημίωση" για τα "καθήκοντά" του περίπου 85.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή λίγο παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα.

Κι όμως, θεωρείται ένας από τους χαμηλότερα αμειβόμενους πολιτειακούς άρχοντες του δυτικού κόσμου. Ο δε Έλληνας πρωθυπουργός αμείβεται με περίπου 110.000 ευρώ ετησίως.

Επίσκεψη Νετανιάχου στην Κύπρο



Στη Λευκωσία μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

WE ARE ALL GREEKS: Εκπληκτική παρέμβαση του Αντριάνο Τσελεντάνο στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο [Video]



Φεστιβάλ Σαν Ρέμο χθές. Και παρουσιαστής ο Αντριάνο Τσελεντάνο. Παίρνοντας το μικρόφωνο, και με έκδηλη την συγκίνηση του, αναφέρθηκε στον "σχέδιασμό αφανισμού της Ελλάδος".

Με τους Ιταλούς να τον αποθεώνουν για την παρέμβασή του, ο καλλιτέχνης, αφιέρωσε το τραγούδι στην Ελλάδα που δοκιμάζεται από την πολτική Μέρκελ, Σαρκοζί.

Παλλαικό συλλαλητήριο αύριο για μεταλλεία στο Κιλκίς


ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΙΩΝ – Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΛΚΙΣ, Η ΑΔΕΔΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ.

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ


Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ : Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνασπισμός της  Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με  ελαφρώς διαφοροποιημένο το όνομά

Αλλάζει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με ελαφρώς διαφοροποιημένο το όνομά του. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει την έγκριση στους συνεργάτες του να διαφοροποιήσουν ελαφρά τον υπάρχοντα τίτλο προσθέτοντας ακόμη μία λέξη, που θα παραπέμπει σε συνεργασία με τα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη. 

«Tρόικα» στέλνουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές



Εναλλακτική πρόταση για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και για σχηματισμό μίας δεύτερης «τρόικας» για την Ελλάδα διατυπώνουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές. 

Τη σχετική πρόταση διατυπώνει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Όπως επισημαίνει ο Αυστριακός ευρωβουλευτής στο μικρόφωνο της Deutsche Welle, η εναλλακτική τρόικα δεν θα αποτελείται από τεχνοκράτες που δεν λογοδοτούν πολιτικά, αλλά από πολιτικά πρόσωπα με εμπειρία στην οικονομία. 

Μπακογιάννη: Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ


Μπακογιάννη: Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει τη χάρη να βγει από το ευρώ», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.


Πρόσθεσε, επίσης, ότι γι' αυτό το λόγο οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων «θα πρέπει να καταλάβουν ότι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα, απλώς δίνουν άλλοθι σε αυτούς τους ακραίους κύκλους».

ΚΚΕ: Πρόταση για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων



Να υιοθετήσει την πρόταση του για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και των άλλων προνομίων, καλεί το ΚΚΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αφορμή την ανακοίνωση για παραίτηση του ανώτατου άρχοντα από το δικαίωμά του για αποζημίωση.

Συνελήφθη ο φρουρός του Πάγκαλου σε παράνομο καζίνο!


Συνελήφθη ο φρουρός του Πάγκαλου σε παράνομο καζίνο! : Στο... μπαρμπούτι το έριξε ο αστυνομικός του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος συνελήφθη χθες μαζί με έναν ακόμα αστυνομικό και 27 πολίτες σε παράνομο καζίνο στην

Στο... μπαρμπούτι το έριξε ο αστυνομικός του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος συνελήφθη χθες μαζί με έναν ακόμα αστυνομικό και 27 πολίτες σε παράνομο καζίνο στην Λ. Κηφισίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας, ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ένας  ημεδαπός σαν υπεύθυνος του καταστήματος, μία ημεδαπή σαν υπάλληλος-γκρουπιέρισα και είκοσι πέντε  ημεδαποί και δύο αλλοδαποί… Μεταξύ των παιχτών ήταν και δύο αστυφύλακες και ένας  πολιτικός υπάλληλος, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

"Έφυγε" η επιστολή με τις δεσμεύσεις Σαμαρά στην τρόικα


"Έφυγε" η επιστολή με τις δεσμεύσεις Σαμαρά στην τρόικα : Επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με την οποία δεσμεύεται για
Επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), με την οποία δεσμεύεται για τη στήριξη των πολιτικών του νέου Μνημονίου και μετά από ενδεχόμενη εκλογή του στην ηγεσία της χώρας, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στην ίδια επιστολή εκφράζεται η δέσμευση του κόμματός του για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου και του Ιδιωτικού τομέα (PSI). 

Mίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη


Mίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη : Μια μίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη. Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος χαμαιλέοντα τα μέλη του οποίου δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 29 χιλιοστά! Η
Μια μίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη. Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος χαμαιλέοντα τα μέλη του οποίου δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 29 χιλιοστά! Η Brookesia micra ανήκει σε μια ευρύτερη οικογένεια, τα είδη της οποίας έχουν πολύ μικρό μέγεθος όμως η micra είναι, όπως λέει και το όνομα της, το πιο μικρό εξ αυτών. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ερευνητές με την μικροσκοπική σαύρα να βρίσκεται πάνω σε ένα σπίρτο και το μήκος της μόλις που ξεπερνάει το κεφάλι του σπίρτου.

Η «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ, εν έτει 2012, αποκτά «ζωή» χάρη στον Έλληνα Πέτρο Βρελλή



Όταν η φαντασία συναντά την τέχνη, με συνδετικό υλικό την ψηφιακή τεχνολογία, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να εντυπωσιάσουν. 
Ο Έλληνας «ψηφιακός» καλλιτέχνης Πέτρος Βρελλής, δημιούργησε μια ψηφιακή και άκρως εκπληκτική ψηφιακή απεικόνιση της «Έναστρης Νύχτας» του Βαν Γκονγκ. Ο πίνακας του 1889, χάρη στην τεχνολογική γνώση αλλά και την ιδιόμορφη υλοποίηση του εγχειρήματος του κ. Βρελλή, αποκτά κίνηση κατά την βούλησή μας.

Χώρισες;



Μην τα βάφεις μαύρα. 


Ακολουθούν μερικές συμβουλές από εμάς:



- Βγες έξω με φίλους και φλέρταρε



- Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου, ξεκίνα ένα καινούργιο χόμπι

Υπόθεση Χατζηπάνου


Γνωστό και ως Σκάνδαλο των Καυσίμων, που έστειλε έναν Υπουργό στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και τελικά στην καταδίκη.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1949 κι ενώ η Ελλάδα βίωνε την τελική φάση του Εμφυλίου Πολέμου με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού στον Γράμμο και το Βίτσι κατά των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά καυσίμων ανά την επικράτεια.

Μανώλης: "Ο Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοίρες και εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω"


Μανώλης: "Ο Σαμαράς έκανε στροφή 180 μοίρες και εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω" : «Χώρισαν οι δρόμοι μου με τον κ. Σαμαρά, αλλά παραμένω σταθερός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης» δήλωσε σήμερα, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του

«Χώρισαν οι δρόμοι μου με τον κ. Σαμαρά, αλλά παραμένω σταθερός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης» δήλωσε σήμερα, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συνδικαλιστικού τομέα της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ ο Γιάννης Μανώλης είπε ότι «εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοίρες και εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω. Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς έκανε αυτή τη στροφή γιατί έτσι νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Αλλά, νομίζω ότι θα πετύχει το αντίθετο».

Bloomberg: Το γερμανικό σχέδιο αποτυγχάνει και πρέπει επειγόντως να διευρυνθεί



Το γερμανικό σχέδιο αποτυγχάνει και πρέπει επειγόντως να διευρυνθεί επισημαίνει στο βασικό του άρθρο το πρακτορείο Bloomberg. 

Τονίζει ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν το βάθος της αναταραχής στην Ελλάδα. 

Παραιτήθηκε από το μισθό του ο Κάρολος Παπούλιας


Παραιτήθηκε από το μισθό του ο Κάρολος Παπούλιας : Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο (μεσημέρι

Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν πριν από λίγο (μεσημέρι Τετάρτης), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών.

Ευ. Βενιζέλος:"Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά.Αρκετοί δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη"


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιόρρυθμη η κατάσταση γιατί, όπως είπε, «συνεχώς έχουμε νέους όρους και νέες προϋποθέσεις».

Vogue: Το να διασώσουμε την Ελλάδα, σημαίνει να διασώσουμε την ιστορία μας


Vogue: Το να διασώσουμε την Ελλάδα, σημαίνει να διασώσουμε την ιστορία μας
Με ένα διθυραμβικό και εκτενές άρθρο ο Cesare Cunaccia συγγραφέας και δημοσιογράφος της ιταλικής Vogue, γράφει για την επίκεψή του στην Αθήνα με αφορμή την διοργάνωση MadWalk.
Ήταν μια αρκετά διαφορετική Αθήνα, τονίζει ο Cunaccia, ο οποίος στον πρόλογό του κάνει αναφορές στα αυστηρά μέτρα, τη λιτότητα που έχει επιβληθεί στους Έλληνες και τις έντονες διαμαρτυρίες, τονίζοντας και αυτός, ανάμεσα σε τόσους άλλους, ότι 'η μεσαία τάξη και οι φτωχοί βιώνουν τις δυσάρεστες συνέπειες'...

New York Times:Ο τρόπος που ζούνε οι έλληνες τώρα


Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης έκανε ο Russell Shorto, δημοσιογράφος στους New York Times και παρουσίασε ένα επτασέλιδο αφιέρωμα για το πως ζουν σήμερα οι Έλληνες.
Μέσα από συζητήσεις με συμπολίτες  μας παρουσιάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων, τις σκέψεις τους, τους φόβους, τους προβληματισμούς, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Διαμαντοπούλου: Οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα



«Πρέπει να σταματήσει τώρα η κουβέντα περί εκλογών» δήλωσε η υπουργός Παδείας


Τη θέση της για επιμήκυνση της θητείας της κυβέρνησης επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως το θέμα των εκλογών πρέπει να βγει αυτή τη στιγμή από τη συζήτηση. 

«Από σήμερα έως τον Ιούνιο, έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά, που αν δεν γίνουν με δική μας ευθύνη δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα τώρα θα γυρίσουμε στη δεκαετία του '50», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. 

ΗΠΑ: Στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου


ΗΠΑ: Στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου : Στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου παρείχε με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.Η Αμερικανίδα αξιωματούχος έκανε λόγο για πολύ δύσκολες θυσίες εκ μέρους
Στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου παρείχε με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος έκανε λόγο για πολύ δύσκολες θυσίες εκ μέρους του ελληνικού λαού, εξαιτίας του νέου πακέτου μέτρων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, σημείωσε ωστόσο ότι είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.

Ρομπέι: Δεν υπάρχει θέση για λαϊκισμό στην Ευρώπη



«Οι Έλληνες ηγέτες έλαβαν θαρραλέες αποφάσεις σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι, από το Πεκίνο, αναφερόμενος στην έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θέση για λαϊκισμό στην Ευρώπη».

Η δήλωση του κ. Ρομπέι έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, η οποία ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Spiegel: Η μεσαία τάξη μεταμορφώνεται σε νεόπτωχους


Οδοιπορικό και φωτορεπορτάζ στα κέντρα των αστέγων φιλοξενεί το περιοδικό Spiegel, το οποίο τονίζει πως οι εθελοντές πασχίζουν για να προσφέρουν λίγο φαγητό στους νεόπτωχους Έλληνες.
"Η μεσαία τάξη αρχίζει πλέον να αφανίζεται μετά από δύο χρόνια οικονομικής κρίσης", αναφέρει, προσθέτοντας πως η μιζέρια είναι παντού.

Βέροια: Γέμισε λακούβες η πόλη μετά ...τα χιόνια


Κεντρική Μακεδονία Βέροια: Γέμισε λακούβες η πόλη μετά ...τα χιόνια

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας, βρίσκονται ήδη σε ύφεση. Η διαδικασία αποχιονισμού του οδικού δικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, βοήθησε μεν στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων, οι τόνοι αλατιού προκάλεσαν ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, σημαντικές φθορές (λακούβες) στην ποιότητα του οδοστρώματος.

Νέες βολές ευρωβουλευτών κατά της τρόικα



Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) εξαπέλυσαν εκ νέου σήμερα, Τετάρτη, επίθεση στην τρόικα για το πρόγραμμα που εφαρμόζει στη Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Συντηρητικών, Ζόζεφ Ντολ, είπε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ σε πιο έντονους τόνους ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα, 
τόνισε ότι οι απαιτήσεις της τρόικας είναι δύσκολο να υλοποιηθούν, προσθέτοντας ότι η χώρα εκβιάζεται και χρειάζεται βοήθεια. 

ΠΑΣΟΚ: Στο Πολιτικό Συμβούλιο το αίτημα για επίσπευση εκλογής ηγεσίας


Ζήτημα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στοΠΑΣΟΚ αναμένεται να τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, με την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου να διεκδικεί ανοικτά αναθεώρηση της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και της απόφασης για εκλογή στις 18 Μαρτίου.

Κριτική στη στάση της ΝΔ



Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) –όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών. Και αυτός, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής κρίσης.

190.000 ένστολοι, γιατροί, καθηγητές χάνουν ως 20% από το μισθό





Το μαχαίρι που ήταν προγραμματισμένο από Σεπτέμβριο τελικά θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι. Τον Ιούλιο όσοι υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΥΣ, οι Δικαστικοί, οι καθηγητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και οι αρχιερείς και οι διπλωμάτες θα δουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους.

Ειδικά στα υψηλότερα κλιμάκια, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Δικαστικοί με μέσο όρο μισθού 5.100 και 6.200 ευρώ (μεικτά) αντίστοιχα θα δουν τη μισθοδοσία τους να μειώνεται ως και 20%.

Κλοιός ασφυκτικών πιέσεων Αγωνία για το νέο πακέτο βοήθειας εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων του Eurogroup


To Eurogroup θα συνεδριάσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε η ελληνική πλευρά πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συζητήσουν το απόγευμα της Τετάρτης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς οι ισχυρές γερμανικές πιέσεις οδήγησαν τελικώς στην αναβολή της συνάντησης των υπουργών. 

To Eurogroup θα συνεδριάσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε η ελληνική πλευρά πρέπει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα μέτρα, με νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σαν Σήμερα...


15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.
360: Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.