Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Σχολική Κάρτα: Έρχεται από την 1η Νοεμβρίου στα δημόσια σχολεία - Πώς θα εκδίδεται

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» - Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων

Τις τελευταίες πινελιές βάζει στο νέο «Εξοικονομώ» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσαρμόζοντας τα ανώτατα όρια δαπανών στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η εκρηκτική αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών.

Αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά προϊόντα διατροφής από τον Νοέμβριο

Στις τσέπες των καταναλωτών θα αποτυπωθεί η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και η παγκόσμια οικονομική αστάθεια που θα οδηγήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι.

Η Ελλάδα αποχαιρετά αύριο τη Φώφη Γεννηματά – Το τελευταίο αντίο και ο επικήδειος από τον 17χρονο γιο της

Το τελευταίο αντίο θα πει αύριο Τετάρτη (26/10) η Ελλάδα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (25/10) σε ηλικία 57 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο παγώνοντας το πανελλήνιο με την είδηση του πρόωρου θανάτου της.

Πάπας Φραγκίσκος: Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του στην Ελλάδα

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφτεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου την Κύπρο, ενώ, αμέσως μετά, θα μεταβεί στην Ελλάδα, μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου, μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ΜΠΕ από την Ιταλία, επικαλούμενος πληροφορίες από το Βατικανό.

Τουρκία: Γιατί ο Τσαβούσογλου απείλησε με παραίτηση τον Ερντογάν

Με παραίτηση από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κρίση προέκυψε με αφορμή το θέμα με τους δέκα πρέσβεις οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση του κρατούμενου Οσμάν Καβαλά.