Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Προστασία της πρώτης κατοικίας και για χρέη προς το Δημόσιο υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών που θα προβλέπει την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το δημόσιο. Με τη ρύθμιση αυτή θα τίθεται σε ισχύ, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις

Η Εύα Καϊλή ζητά τον έλεγχο του Γιουρογκρουπ για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει

«Λαμβάνονται σκληρές οικονομικές αποφάσεις χωρίς κανένα πολιτικό έλεγχο με τη διαδικασία του "ήπιου δικαίου" (soft law)» υπογράμμισε η Εύα Καϊλή στη συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, για την εξέλιξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης.
Στα κείμενα της «Έκθεσης των Πέντε Προέδρων» και των «Προτάσεων του Συμβουλίου για την

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής οι διορισμοί των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε ΟΑΣΑΟΣΥ ΑΕ καιΣΤΑΣΥ ΑΕ. Όλοι οι προτεινόμενοι από τον υπουργό
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη εγκρίθηκαν με 11 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 5 "παρών", πλην του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΟΣΥ ΑΕ Γιώργου

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Φίλες και Φίλο  Η Δημοκρατική Συμπαράταξη,το ΠΑΣΟΚ,η ΔΗΜΑΡ,
οι Κινήσεις Πολιτών είμαστε εδώ.
Για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα
Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη.
Εμείς θα τη χτίσουμε.
Όλοι μαζί, με ενότητα, συλλογικότητα, με δύναμη, με πίστη και αισιοδοξία.

Ιστορική απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ: Αύξησε τα βασικά επιτόκια μετά από 7 χρόνια

Την απόφαση να αυξήσει τα βασικά επιτόκια για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Με αυτή την κίνηση, ξεκινά η διαδικασία εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής της Fed. Τα κατευθυντήρια επιτόκιά της, τα οποία διατηρούνταν

Αποχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι από τη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα

Σε έντονο κλίμα διεξάγεται η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα, με τους βουλευτές των ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποταμιού να αποχωρούν. 
Οι διαξιφισμοί στην αίθουσα του κοινοβουλίου έλαβαν απρόβλεπτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση και στο τέλος να

Συνέδριο για Σοσιαλδημοκρατία και προσφυγικό από ΠΑΣΟΚ-ΕΣΚ

Το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) διοργανώνουν τοΔιεθνές Συνέδριο "Σοσιαλδημοκρατία και η διάσταση του φύλου στην Προσφυγική κρίση", στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 18-19 Δεκεμβρίου 2015.
Η προσφυγική κρίση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την

Tου Μιχάλη Καρχιμάκη : Η κρίση της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας και το restart που χρειάζεται

Είναι γεγονός πως η διεθνής οικονομική κρίση προκάλεσε διαδοχικούς τεκτονικούς σεισμούς όχι απλά στις αγορές αλλά και σε παραδοσιακές πολιτικές και κοινωνικές αξίες και στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο πολιτικό θύμα αυτής της κρίσης,τουλάχιστον στο δικό μας πολιτικό και γεωγραφικό ημισφαίριο, υπήρξε η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που βρέθηκε μπροστά σε ένα υπαρξιακό δίλημμα:

Ο Βενιζέλος προειδοποιεί την κυβέρνηση για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Υπέρ της διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλώντας τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να αποφύγει ιδεοληψίες που θα επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στα ελληνικά

ΣΕΤΕ: Χρονιά «ρεκόρ» για τον τουρισμό το 2015-Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία το 2016

Καταλυτική ήταν η συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2015. Περισσότεροι από 25 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας αφήνοντας στο ταμείο περισσότερα από 14 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, τα πρώτα στοιχεία του προγραμματισμού των αεροπορικών θέσεων για το 2016, δείχνουν μια αύξηση τάξης μεγέθους

Γκρούεφσκι: Αλλάζουμε το όνομα «Μακεδονία» αν εγκριθεί από δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υποστηρίζει τώρα ότι είναι έτοιμη να αλλάξει το όνομα «Μακεδονία» με το οποίο αυτοαποκαλείται, εφόσον η λύση που θα βρεθεί εγκριθεί από δημοψήφισμα.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι σε

Ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε από τον Λεβέντη να μπει στην κυβέρνηση

Η Γερμανοί φαίνεται πως αντιμετωπίζει τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ως κρίσιμο παράγοντα καθώς ο κ. Λεβέντης είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σόοφ, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου.
Και μάλιστα λίγα 24ωρα μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι πληροφορίες για

Ζωή κατά Λαζόπουλου: «Αυλικός, σαλτιμπάγκος και γελωτοποιός της εξουσίας»

Φωτιά πήραν facebook και Twitter από την Ζωή Κωνσταντοπούλου που έκανε καυστικά σχόλια για τον Λάκη Λαζόπουλο. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «στόλισε» για τα καλά τον Λάκη Λαζόπουλο αποκαλώντας τον

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...

Αποσυνδέεται από το μισθό του γγ υπουργείου, η αντιμισθία των αιρετών 
της αυτοδιοίκησης και πλέον θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.

Αυτό προβλέπεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ. 3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή).

Άγριος καυγάς του Λαζόπουλου με τον Άδωνι

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του Λάκη Λαζόπουλου και του Άδωνι Γεωργιάδη, με κορύφωση την άφιξη του βουλευτή της ΝΔ στο θέατρο όπου μεταδιδόταν ζωντανά η εκπομπή του δημοφιλούς καλλιτέχνη. 
Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τρίτης ο Λ. Λαζόπουλος για άλλη μία φορά καταφέρθηκε εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη,

Η γυναίκα που δημιουργεί, αυτή θα είναι η WomanTΟC

Κάθε γέννηση, κάθε αρχή, είναι μια στιγμή μοναδική. Δίνοντας λοιπόν σήμερα on line ζωή στο νέο μας site, το WomanTOC, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω το γιατί και πώς φτάσαμε στη δημιουργία του.
Ζούμε σε «καιρούς της φωτιάς». Σε καιρούς που το παράλογο σερβίρεται ως

Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση δημιουργεί κομματικό στρατό στο δημόσιο»

«Η κυβέρνηση δημιουργεί κομματικό στρατό στο δημόσιο» κατήγγειλε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής τόνισε πως «τα 3.660 άτομα που στελεχώνουν τα γραφεία των υπουργών θα ανέβουν αμέσως αρκετά Υπηρεσιακά κλιμάκια τα οποία θα διατηρήσουν σε όλη τους την καριέρα»

Χαρά Κεφαλίδου: Εξασφαλίστε την απρόσκοπτη χορήγηση των αντιρετροϊκών φαρμάκων στους οροθετικούς!

Τις πολύ σοβαρές ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας φέρνει την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στη Βουλή η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της σχετικής ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου έχει ως εξής:

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δράμας : Με Κουτρουμάνη «Ανοιχτή συζήτηση για το Ασφαλιστικό»


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση – ενημέρωση με θέμα το Ασφαλιστικό και κεντρικό ομιλητή τον 

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...

Στην προ κρίση εποχή, το ίδιο διάστημα καταβάλλονταν τα Επιδόματα 
Χριστουγέννων στους συνταξιούχους, τα οποία χρησίμευσαν για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα καταστήματα. Πλέον, στις ίδιες ημερομηνίες καταβάλλεται η σύνταξη, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση του... δώρου.

Εδειραν άγρια στα Εξάρχεια τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου - «Αν ξαναπατήσεις στα Εξάρχεια πέθανες» του φώναζαν

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» νοσηλεύεται ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από κουκουλοφόρους σε μαγαζί στα Εξάρχεια.
Ολα συνέβησαν γύρω στις 22:00. Ο Βασίλης Οικονόμου έπινε ένα ποτό στο μπιστρό-μπαρ

«Βόμβα» μεγατόνων από το ΣτΕ: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση για τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων - Στον... αέρα ο ΕΝΦΙΑ

Η... παράλειψη της Κυβέρνησης να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της χώρας από τις 21 Μαΐου του 2015 έγινε αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών, και μετά από προσφυγή 13 φορολογουμένων,