Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το αίμα του Ότζι στα χέρια μας


Ο Ότζι πριν πεθάνει
Επιστήμονες που μελετούν το παγωμένο σώμα του Ότζι, του αρχαίου ανθρώπου των σπηλαίων, ανακάλυψαν ερυθρά αιμοσφαίρια γύρω από ένα επιθανάτιο τραύμα του, αναθερμαίνοντας την αρχαιότερη άλυτη υπόθεση δολοφονίας στην ιστορία. Η εν λόγω ανακάλυψη έρχεται τρεις μήνες αφότου ερευνητές δημοσίευσαν το γονιδίωμα του Ότζι.

Η πρωτεΐνη που μας ξυπνά για να πάμε στην τουαλέτα


Η πρωτεΐνη connexin43 είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εφευρέθηκε το δοχείο νυκτός
Μια πρωτεΐνη που συμμετέχει στη λειτουργία του βιολογικού ρολογιού φαίνεται πως είναι μία από τις αιτίες που αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους, να σηκώνονται στη μέση της νύχτας για να ουρήσουν.


Ιάπωνες ερευνητές αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Communications ότι τα ανεπαρκή επίπεδα της πρωτεΐνης connexin43 ξεγελούν τον εγκέφαλο κάνοντάς τον να νομίζει ότι η ουροδόχος κύστη είναι γεμάτη.

Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά μόνο τις γυναίκες!


Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά μόνο τις γυναίκες! : Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά την σωματική και πνευματική υγεία των γυναικών αλλά όχι και των ανδρών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί ψυχολόγοι, οι οποίοι

Ο δυστυχισμένος γάμος βλάπτει σοβαρά την σωματική και πνευματική υγεία των γυναικών αλλά όχι και των ανδρών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί ψυχολόγοι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που βιώνουν προβλήματα στον γάμο τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης και έχουν την τάση να εμφανίζουν παράγοντες κινδύνου για παθήσεις της καρδιάς, εγκεφαλικό επεισόδιο και σακχαρώδη διαβήτη. Αντίθετα, οι άνδρες φαίνεται να είναι σχετικά προστατευμένοι από τέτοιου είδους προβλήματα. 

Η κομματική "βεντάλια" στην Βουλή από το 1926 ώς το 2009


Η κομματική "βεντάλια" στην Βουλή από το 1926 ώς το 2009 : Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πιθανή την είσοδο οκτώ και πλέον κομμάτων στη Βουλή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πιθανή την είσοδο οκτώ και πλέον κομμάτων στη Βουλή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε ένα ρεκόρ για την κοινοβουλευτική ιστορία της Μεταπολίτευσης, καθώς από το 1974 έως και το 2009 ποτέ δεν μπήκαν στη Βουλή περισσότερα από επτά κόμματα.

Ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να έχει την πρωτοβουλία συγκρότησης κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων


Καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να έχει την πρωτοβουλία συγκρότησης κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, ζήτησε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανακινώντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Το οριζόντιο κόμμα της δραχμής υπάρχει και είναι ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και εκφραστής των πιο ακραίων συμφερόντων», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διακαναλική συνέντευξη.

«Από αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας»


«Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες».

Βενιζέλος: «Επανάληψη των εκλογών σημαίνει διάλυση του κράτους»



«Το ΠΑΣΟΚ ειναι το κόμμα των αγωνιζόμενων πολιτών που θέλουν αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και κυρίως ειλικρίνεια και αλήθεια» ανέφερε σε προεκλογική του ομιλία στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Από τα Ιωάννινα απάντησε και σε όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.  

Το όραμα της Αλέκας


Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Σταύρο Θεοδωράκη η  ΓΓ Γραμματέας του ΚΚΕ εκμυστηρεύθηκε ότι το όραμα της για την Ελλάδα είναι η Τσεχία. Όχι φυσικά η σημερινή καπιταλιστική Τσεχία, ούτε καν η Τσεχία των μεταρρυθμιστών του Ντούπτσεκ αλλά η Τσεχία της κομμουνιστικής ορθοδοξίας.

«Είμαι μητέρα, είναι παράνομη η προφυλάκισή μου»


Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που από το περασμένο Σάββατο κρατείται στον Κορυδαλλό και πραγματοποιεί «απεργία πείνας» την οποία – όπως διαμηνύει μέσω των συνηγόρων της – είναι αποφασισμένη να φτάσει «μέχρις εσχάτων». Η ίδια μάλιστα φέρεται να θεωρεί την δίωξη της και την προφυλάκισή της πολιτική! .

Μιχάλης Τζελέπης: «Οι θέσεις μας είναι προτάσεις ανάπτυξης»


«Oι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ αποτελούν την αρχή της επανίδρυσης εμπιστοσύνης μεταξύ του λαού και του Κινήματος» είπε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης, μιλώντας σε πολίτες των διευρυμένων Δήμων Σιντικής, Ηράκλειας και Σερρών,  καλώντας  τους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής καθώς, όπως τόνισε, «Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι συνέχεια των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει και δρομολογηθεί, είναι εφικτές και μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή την επομένη των εκλογών. Είναι προτάσεις ανάπτυξης».

Ανοιχτή Συζήτηση για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης


Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2012, στις 6 μ.μ.στο Θέατρο Αυλαία, Χ.Α.Ν.Θ., 
θα πραγματοποιηθεί




Συμμετέχουν με ομιλίες τους οι :


Εύα Καϊλή, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Α' Θεσσαλονίκης,

Στο 10,9% η ανεργία στην ευρωζώνη


Στο 10,9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη το Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος το 1999. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία.

Γιούνκερ: Η αδικαιολόγητη στάση της Γερμανίας είναι ένας από τους λόγους που αποχωρώ


Ποιος είδε το Γιούνκερ και δε τον φοβήθηκε! Ο Πρόεδρος του Eurogroup σε ομιλία του χθες το βράδυ στο Ίδρυμα "Korber" του Αμβούργου άσκησε σφοδρή κριτική στη Γερμανία...

Η γερμανική συνταγή για να βγει η Ευρώπη από την κρίση


Η γερμανική συνταγή για να βγει η Ευρώπη από την κρίση : Ο συνδυασμός «στέρεης» δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτιμά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ
Ο συνδυασμός «στέρεης» δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτιμά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ότι θα βγει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την κρίση.


Ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι πρέπει να στηρίζεται «στην παιδεία, στην έρευνα, στη δύναμη της ανανέωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε μια λογική εξέλιξη των μισθών και κυρίως στο άνοιγμα των αγορών εργασίας» και όχι σε «ακριβά προγράμματα».

Σαν Σήμερα


2 μαϊου


Γεγονότα

1821: Οι Ψαριανοί με τον Πλοίαρχο Ανδρέα Γιαννίτση αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.

1824: Το φέρετρο μέσα στο οποίο έχει τοποθετηθεί η σορός του λόρδου Βύρωνα, μαζί με το κιβωτίδιο που περιέχει την καρδιά και τον εγκέφαλό του, μεταφέρονται στη Ζάκυνθο προς ταφή. 

Βενιζέλος: Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας


Βενιζέλος: Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας : Η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον
Η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον ΟΛΠ, προσθέτοντας ότι έχει δημιουργηθεί η βάση συγκρότησης του δικτύου των ελληνικών λιμένων.

Εκλογές 2012: Τα έξι σενάρια της επόμενης μέρας


Εκλογές 2012: Τα έξι σενάρια της επόμενης μέρας : Η επόμενη μέρα των εκλογών της 6ης Μαΐου προβληματίζει τα επιτελεία των  κομμάτων, αλλά και τον ελληνικό λαό που δεν βλέπει με καλό μάτι το
Η επόμενη μέρα των εκλογών της 6ης Μαΐου προβληματίζει τα επιτελεία των κομμάτων, αλλά και τον ελληνικό λαό που δεν βλέπει με καλό μάτι το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.


Ο νόμος του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές, προβλέπει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής, τόσο πιο εύκολα θα προκύψει συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

"Ναι" Καρατζαφέρη στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


"Ναι" Καρατζαφέρη στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ : Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το  ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (φωτ.),  διευκρινίζοντας
Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (φωτ.), διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν ισχύει το ίδιο και με τους… αρχηγούς των εν λόγω κομμάτων. 

"Εμείς και Εμείς" στη συγκέντρωση Σαμαρά στις Σέρρες


Αν και οι συγκεντρώσεις δεν κρίνουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο έχουν το ρόλο τους στο "ψυχολογικό" εκλογικό πόλεμο. Η τραγική συγκέντρωση της ΝΔ στις Σέρρες, που ούτε το ποιο απαισιόδοξο στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ δεν φανταζόταν, είναι ένα δείγμα του πόσο η "μάζα" του εκλογικού σώματος δείχνει την αποστροφή του στα μεγάλα κόμματα.

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από τις μειώσεις


Οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων, διευκρινίζονται σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Με το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται:

Πώς το ενιαίο μισθολόγιο "κουρεύει" τις συντάξεις των δημ. υπαλλήλων


Βάσει του παλαιού, και όχι του νέου μειωμένου ενιαίου μισθολογίου θα υπολογίζεται η σύνταξη όσων δημοσίων υπαλλήλων συνταξιοδοτηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.