Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ







Της Ιωάννας Κοντούλη
Είναι προφανές μετά την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή ότι υπάρχει πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης της Κυβέρνησης, η οποία ψήφισε το πιο σημαντικό νομοσχέδιο για το οποίο και συγκροτήθηκε με διαφορετική πλειοψηφία από αυτή που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να το ψηφίσει. Η αναντιστοιχία ανάμεσα στην εντολή του εκλογικού σώματος και στην χθεσινή ψηφοφορία καθιστά σαφές ότι τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο με αυταρχισμό.

ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΔΝΤ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ;

Μεγαλώνει η κόντρα ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη γερμανική ηγεσία με αφορμή το πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ...
  ΜEGA στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, επισήμως οι Γερμανοί διαμηνύουν ότι για να δοθεί η  δόση στην Ελλάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκθεση της Τρόικας και η απόφαση

Τσίπρας: «Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης» «Σε πανικό ο Σαμαράς»: συνέντευξη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Die Zeit


Τσίπρας: «Τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης»



 
 
«Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε πανικό. Ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει». Αυτό αναφέρει ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι και άδικό και ανεφάρμοστο, ενώ τονίζει την αντίθεσή του σε μια «Γερμανική Ευρώπη».

Αναλυτικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη Die Zeit

Αυστηρό μήνυμα Βενιζέλου στους Ευρωπαίους εταίρους


"Όποιος νομίζει οτι μπορεί να παίζει με την αντοχή του λαού κάνει λάθος" ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα οι διφορούμενες δηλώσεις των Ευρωπαίων για την εκταμίευση της δόσης έχουν θορυβήσει την ελληνική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Κοινοβούλιο όπου διεξάγεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό απήυθυνε ένα αυστηρό μήνυμα προς του Ευρωπαίους εταίρους λέγοντας:
"Το δεύτερο (μήνυμα) στους ευρωπαίους εταίρους από ένα κόμμα που αγωνίζεται να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η παράταση της

Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στον Τσίπρα για τις δηλώσεις του στην DIE ZEIT


Πυρά κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου στη γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα δαπανήσει τα χρήματά του όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει», και απάντησε ως εξής: «Mε τη συνέντευξή του στη DIE ZEIT ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μια αντεθνική

Σφοδρή επίθεση Καρχιμάκη στον Δατσέρη για το ΠΑΣΟΚ

sfodri-epithesi-karximaki-ston-datseri-gia-to-pasok
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης στον Γιάννη Δατσέρη ζητώντας να σταματήσουν οι όποιες προσβολές στο ΠΑΣΟΚ και στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν για αυτό.

«Ας σταματήσει επιτέλους η προσβολή και η υποτίμηση της ιστορίας και της διαχρονικής προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην

Αποδοκιμάζει το ΠΑΣΟΚ τον Δατσέρη

«Βόμβα» από τον επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα και τα στελέχη του είναι «φούσκα της Μεταπολίτευσης»
Έντονη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επικοινώνησε με τον συνεργάτη του εξοργισμένος και έδωσε εντολή στους επιτελείς του να πάρουν αποστάσεις. 

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ PUBLIC ISSUE Πέντε μονάδες κάτω Χρυσή Αυγή και Ν.Μιχαλολιάκος


Πέντε μονάδες κάτω Χρυσή Αυγή και Ν.Μιχαλολιάκος

Οι πολίτες θεωρούσαν δεδομένη την ψήφιση των μέτρων, όπως και τα δεινά που θα επιφέρουν. Συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά δείχνουν απαισιόδοξοι για τις αντοχές της. Υπέρ των αποκρατικοποιήσεων μέχρι και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ


Το νέο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για το Νοέμβριο δημοσιεύτηκε μία ημέρα μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ:Στη σπονδυλική στήλη... στηρίχθηκε ο Παρθενώνας


Στη σπονδυλική στήλη... στηρίχθηκε ο Παρθενώνας
του Γιάννη Τεσσέρη καθηγητή Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Η αριστοτεχνική του κατασκευή με πρότυπο την ανθρώπινη σπονδυλική στήλη ήταν αυτή που τον προστάτευσε από τις καταστροφικές επιδράσεις, που κατά καιρούς δέχθηκε, όπως βομβαρδισμούς, σεισμούς, εκρήξεις, κεραυνούς
Στοιχεία για την ανατομία της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης δεν έχουν προκύψει από τα αρχαία κείμενα. Μοναδικές σχετικές πληροφορίες αναφέρονται στον πάπυρο του Edwin Smith. Οι πρώτες σαφείς πληροφορίες για την οντότητα και τη στοιχειώδη δόμηση της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης προήλθαν από τις εξαίρετες ανατομικές μελέτες του Leonardo Da Vinci (15ος αιώνας) και του Ανδρέα Βεσάλιου (16ος αιώνας).

Σε συγκεντρώσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το λαο


Σε συγκεντρώσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το λαο
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό «να εκφράσει την οργή και τη διαμαρτυρία του με τη μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα» το απόγευμα της Κυριακής ενόψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση, οδηγεί τη χώρα και το λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα τη χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας».

Παπαρηγα:«O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λύσει λαϊκά προβλήματα»


«O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λύσει λαϊκά προβλήματα»
«O Μίμης Ανδρουλάκης κάνει μικρά πηδηματάκια, στα δύσκολα φεύγει», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο ρ/σ Alpha 989, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη.

Δήλωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ του '81 και του '70. Εξελίσσεται σε μία σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία» και ότι «η Ν.Δ έχει τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή εκλογικά ξέρει ότι μπορεί να έρθει πρώτη δύναμη».

Μηνύουν τον Τόμσεν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!


«Persona non grata» χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, υποστηρίζοντας ότι ανήκει «στη συμμορία των τριών, που ανέλαβε και εκτέλεσε το συμβόλαιο της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Iδού το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο !


Το ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει το γλύκισμα για Κροίσους, έχει ετοιμάσει και ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζονται όλα τα στάδια παραγωγής του
Μετά τα ξενοδοχεία με τη διακόσμηση από χρυσό και τα... ATM που βγάζουν ατόφιο χρυσάφι, το Ντουμπάι παρουσιάζει το χρυσό επιδόρπιο.

Το γλυκό είναι σχετικά συνηθισμένο και έχει ως βάση τη σοκολάτα και τις φράουλες. Ωστόσο, λίγο πριν σερβιριστεί, ο σεφ το καλύπτει με ένα στρώμα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων!

Χίτλερ: Η πρόβα μπροστά στον φακό


Σε σκηνή από ταινία γερμανικού εξπρεσιονισμού παραπέμπει η ασπρόμαυρη φωτογραφία. Μόνο που είναι ανατριχιαστικό ντοκουμέντο ματαιοδοξίας. 

Ο Αδόλφος Χίτλερ με υψωμένα χέρια και με εκφραστικό πρόσωπο προβάρει λόγο που θα εκφωνήσει σε δημόσια συγκέντρωση.

Αυτά είναι τα δέκα ομορφότερα καφέ στον κόσμο


Mία όμορφη καφετέρια με ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα είναι ότι...
πρέπει για τις παγωμένες χειμωνιάτικες μέρες. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τις 10 ομορφότερες καφετέριες στον κόσμο: 

Πόσες «Σάντι» θα δούμε ακόμα;Πώς γεννιέται ένας τυφώνας?


Πόσες «Σάντι» θα δούμε ακόμα;
Ενας τυφώνας που «βούλιαξε» για ένα εικοσιτετράωρο την Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ήρθε να μας θυμίσει ότι ακόμη και οι πιο προηγμένες κοινωνίες δεν μπορούν πάντα να προστατευθούν από τη μανία της φύσης. Η «Σάντι» ήταν ένας τυφώνας διαφορετικός από τους άλλους – αρχικά έμοιαζε σχετικά άκακη με βάση την κατηγορία της αλλά γρήγορα μεταμορφώθηκε σε ένα υβριδικό «τέρας» ξαφνιάζοντας ειδικούς και «κοινούς θνητούς».

Το χειμερινό φεστιβάλ φωτός της Ιαπωνίας


Το χειμερινό φεστιβάλ φωτός της Ιαπωνίας ξεκίνησε και φέτος στο Nabano No Sato. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει περίπου 5 μήνες και πρόκειται να εντυπωσιάσει εκατομμύρια επισκέπτες!
Τα καλύτερα «αξιοθέατα» του φετινού φεστιβάλ, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι το φωτισμένο βουνό Fuji και το φωτεινό τούνελ!

Τι αποκαλύπτουν τα αρχεία του υπουργείου Άμυνας της Αγγλίας για τους εξωγήινους


Τα βρετανικά αρχεία του υπουργείου Άμυνας της Αγγλίας για τους εξωγήινους (1)
Τα απόρρητα έγγραφα και η μυστική έρευνα του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας για τα ΑΤΙΑ δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από τα Αρχεία του Κράτους και προκαλούν -το λιγότερο- αμηχανία…
Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα ντοκουμέντα, UFO έχουν παρατηρηθεί σε δεκάδες τοποθεσίες της Αγγλίας, την ίδια ώρα που οι αναφορές κάνουν λόγο για «απρόσωπα ανθρωποειδή με ασημένιες στολές» στη δυτική Ουαλία και περίεργους «men in black» στο Lincolnshire, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό υπουργείο.

Οταν έκλαψε ο Ομπάμα Δάκρυσε καθώς ευχαριστούσε τους συνεργάτες του μετά την εκλογή του


Το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί τους εργαζόμενους του πολιτικού του γραφείου στο Σικάγο και όσους συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία στην πολιτεία που θεωρεί ως ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ιλινόι.

Οπως φαίνεται στο βίντεο, ο πρόεδρος, την επομένη των εκλογών, δακρύζει την ώρα που ευχαριστεί το επιτελείο του και τους εθελοντές, κυρίως νέους και νέες ηλικίας 20 έως 30 ετών, για τη σκληρή τους δουλειά καθ' όλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

Ανέβηκε στο Έβερεστ για να διαφημίσει την Ελλάδα


Ένας ομογενής της Μελβούρνης ενοχλημένος βαθύτατα από τον διασυρμό της Ελλάδας και των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποφάσισε να αντιδράσει με τον δικό του τρόπο!

Δ. Παπαδημούλης: Δεν αποκλείεται η ένταξη στελεχών ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ένταξης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ωστόσο πως τα κριτήρια προσχώρησης στο κόμμα της Κουμουνδούρου θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά, προκειμένου να αναδομηθεί μία αξιόπιστη και ενωτική Αριστερά.

«Εξέγερση εν όψει» στην Ελλάδα, γράφουν οι γερμανικοί Financial Times


Η τεταμένη κατάσταση και η αίσθηση απελπισίας στην Αθήνα είναι βραδυφλεγές φυτίλι, υποστηρίζει άρθρο γνώμης στους γερμανικούς Financial Times (FTD) μετά την υπεψήφιση του πακέτου της Τετάρτης. Από την πλευρά του, και αρθρογράφος στους New York Times επισημαίνει ότι  «κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο για την κοινωνική σταθερότητα από το πακέτο περικοπων». 

Διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Αργεντινή



Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και των άλλων μεγάλων πόλεων της Αργεντινής, στη μεγαλύτερη αντικυβερνητική κινητοποίηση της.. τελευταίας δεκαετίας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά.

«Πονοκέφαλος» για το ΥΠΟΙΚ το επίδομα θέρμανσης


Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά λύσεις αναφορικά με όσους πολίτες το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων.. με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να δυσκολεύεται να εντοπίσει τα πραγματικά τους στοιχεία δεδομένου ότι δεν είναι καταχωρημένοι στο Taxis. 

Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευτεί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»


«Η δόση θα εκταμιευτεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  με αφορμή τη συζήτηση για ενδεχόμενη καθυστέρηση της απόφασης για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Πρόσθεσε, ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα αναμένει μια πολιτική δήλωση κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι Ελληνες «τροϊκανοί» που ελέγχουν την Κύπρο


Οι Ελληνες «τροϊκανοί» που ελέγχουν την Κύπρο
Η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες από όσα της επιτάσσει η τρόικα, αλλά την ίδια ώρα δύο Έλληνες συμμετέχουν στην πολυμελή αντιπροσωπεία που άρχισε τις αντίστοιχες διαβουλεύσεις στη Λευκωσία για την δημοσιονομική προσαρμογή στην Κύπρο.

Αποκαλύψεις της Φ. Πιπιλή στον ΣΚΑΙ για τη Βουλή


Μίλησε για προπηλακισμούς που δέχθηκαν βουλευτές απο τους υπαλλήλους, για τον Π. Καμμένο και για τους μισθούς των βουλευτών.

Προπηλακισμούς εναντίον βουλευτών από υπαλλήλους της βουλής κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, οι βουλευτές που προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, έγιναν αποδέκτες ύβρεων από τους υπαλλήλους.

Παπούλιας: Οι Έλληνες θα βγουν πιο δυνατοί από την κρίση


Ο Κάρολος Παπούλιας με τον Τόμισλαβ Νίκολιτς
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη συνάντηση που είχε με τον σέρβο ομόλογό του, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπουλιας εκτίμησε ότι «θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί και θα ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός που υποφέρει πάρα πολύ». 

Γ. Μανιάτης: Το ΠΑΣΟΚ περνά τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του


Ο Γιάννης Μανιάτης, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ βιώνει τη χειρότερη κρίση από ιδρύσεώς του, η οποία είναι κυρίως «κοινωνική», εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης τόνισε πως το «σταυρό των δύσκολων αποφάσεων σε μια παράταξη που περνά κρίσιμη περίοδο» σηκώνουν «συνάδελφοι άγνωστοι στο πανελλήνιο [που] δε γεύτηκαν ούτε δόξα ούτε υπουργικά χαρτοφυλάκια», ενώ αντίθετα «κάποιοι μόνο μιλούν και δε βοηθούν».

Ποιός διόρισε τους περισσότερους στη Βουλή; - Δείτε και φρίξτε!


Το πόσοι ακριβώς είναι οι υπάλληλοι της Βουλής τηρείται ως επτασφράγιστο μυστικό στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, στελέχη της οποίας κατά καιρούς έχουν καταφέρει να προσθέσουν στις λίστες των προσλαμβανομένων, μέσω μετατάξεων ή αποσπάσεων, γιους και θυγατέρες. Ετσι, τα μόνα στοιχεία που μπορεί να αντληθούν για τη διαχρονική εξέλιξη του πληθυσμού των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είναι από τις καταστάσεις με την «οργανική σύνθεση του προσωπικού» που επισυνάπτονται στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής. 

Όλες οι αλλαγές σε ωράρια εργασίας, μισθούς, αποζημιώσεις και άδειες


«Πάτωμα» ασφαλείας στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -ακόμη και στις ατομικές- θα είναι από τον ερχόμενο Απρίλιο...ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός (586 ευρώ) με τις πολυετίες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος (ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας του) αλλά χωρίς το επίδομα γάμου. Τη ρήτρα ασφαλείας για να μην πέφτουν οι μισθοί κάτω από το όριο (ακόμη και σε επιχειρήσεις που δεν θα είναι μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών) προβλέπει η τελική διάταξη του πολυνομοσχεδίου στο τμήμα για τα εργασιακά.

BINTEO-Άδωνις: Μαγκιές σε μένα δεν περνάνε- Κασιδιάρης: Ποιός κλαίγεται βρε γελοίε


Παρακολουθήστε την τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές Άδωνι Γεωργιάδη της Νέας Δημοκρατίας και Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής με αφορμή το θέμα που έχει ξεσπάσει σχετικά με την βουλευτική αποζημίωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ EXTRA3

JP Morgan: Πολύ αδύναμη η ελληνική κυβέρνηση - Επικίνδυνο το εγγύς μέλλον της Ελλάδας


Η JP Morgan πιστεύει ότι υπάρχουν κίνδυνοι η ελληνική κυβέρνηση να αναταραχθεί περαιτέρω αν το Eurogroup δεν ανταμείψει άμεσα την Ελλάδα για τις προσπάθειές της την επόμενη εβδομάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει πλέον περισσότερο από το ένα τρίτο της πλειοψηφίας της μέσα σε 5 μήνες και δεν είναι σίγουρο για πόσο ακόμη θα αντέξει να δοκιμάζεται, επισημαίνει JP Morgan. Aναμένει ότι η κρίση στο ΠΑΣΟΚ θα επιδεινωθεί καθώς η τρέχουσα κατάρρευσή του θα μπορούσε εύκολα να προμηνύει μια πρόκληση ηγεσίας.

Η κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μόλις αρχίζει!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις διαγραφές των βουλευτών που δεν υπερψήφισαν τα μέτρα-ακόμα και από μέλη του κόμματος-και τη σκληρή και συνάμα περιφρονητική απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο, σήκωσε το γάντι και πέρασε στην αντεπίθεση. Έδειξε, τουλάχιστον χθες, ότι δεν ήταν ο δίνων την εντύπωση αναχωρητισμού και αποχώρησης Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας αποφασισμένος αρχηγός να ελέγξει την κατάσταση και να ρίξει στο ρινγκ τους αντιπάλους του.

Μαργαρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει ούτε 15 μέρες σαν κυβέρνηση


Μαργαρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει ούτε 15 μέρες σαν κυβέρνηση
Πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει τη χώρα εμφανίστηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Μαργαρίτης.
«Αν αυτή η κυβέρνηση στους τέσσερις μήνες έχει πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει ούτε δεκαπέντε ημέρες», απάντησε ο κ. Μαργαρίτης στον Πάνο Σκουρλέτη που είχε δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη λύση τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συνεχίζεται ο σάλος για τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής


Έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων της Βουλής ήταν το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς, όταν εκείνοι απειλούσαν ότι θα εισβάλουν στην Ολομέλεια και θα τινάξουν στον αέρα την ψηφοφορία. 

Η εντολή που είχε δώσει ο πρωθυπουργός ήταν ρητή: «Επιστρατεύστε τους, αν χρειαστεί». 

FT: Οι πιστωτές της Ελλάδας απέτυχαν


Αντιμέτωπη με έναν νέο γύρο παρακινδυνευμένων πολιτικών για το δανειακό πακέτο της Ελλάδας βρίσκεται η Ευρωζώνη, αφότου οι διεθνείς πιστωτές απέτυχαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναφορικά με τον τρόπο μείωσης των επιπέδων του ελληνικού χρέους, ωθώντας τη χώρα επικίνδυνα προς τη χρεοκοπία, γράφουν σήμερα οι Financial Times.

Κον Μπεντίτ : «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»


Σε ερώτηση, εάν ο ελληνικός λαός θα αντέξει τα νέα «βίαια μέτρα», ο κ. Κον Μπεντίτ απάντησε: «Όχι, η τρελή λογική αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται με αυτό που επιχειρείται να επιβληθεί στους Έλληνες σήμερα. Οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ τα δύο-τρία τελευταία χρόνια.

Θα μας τρελάνουν οι Γερμανοί Πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων προτείνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung


Οι θερμές πολιτικές εξελίξεις στην ελληνική Βουλή έχουν «τρελάνει» κυριολεκτικά τον ξένο Τύπο, ο οποίος χύνει τόνους από μελάνι για να καλύψει τα γεγονότα που κλυδωνίζουν την ευρωπαϊκή υπόσταση.
 
Η ψήφιση του νέου πακέτου λιτότητας από τη Βουλή, η παράταση της αγωνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και οι ελλείψεις δημοσίων υπαλλήλων είναι τρία από τα βασικά θέματα που παίζουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Εκστρατεία στις Βρυξέλλες για τα 31 δισ.


«Πολιτικό ατόπημα» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Σόϊμπλε στο Μαξίμου. Συνομιλητές του Πρωθυπουργού τόνιζαν στο Real.gr ότι «δεν μπορεί λίγες ώρες μετά την κρίσιμη ψηφοφορία και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού να δηλώνει ο Γερμανός υπουργός οικονομικών ότι το Eurogroup δεν θα ανάψει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης».

Επίθεση καρχαρία σε σέρφερ στη Βουλιαγμένη


Θύμα επίθεσης λευκού καρχαρία έπεσε νεαρή αθλήτρια κυματολίσθησης (σέρφινγκ) στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η 23χρονη σέρφερ βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με περίπου 200 ακόμη άτομα, τα οποία...σύμφωνα με μαρτυρίες συμμερίζονται την άποψη της ότι είναι δυνατόν να κάνει κάποιος σερφ στη Βουλιαγμένη, όταν έκανε την επίθεσή του το κήτος.

Λιτόχωρο: Ακίνδυνο το υλικό της TOSOH, λέει ο Σ. Καλαφάτης


Κεντρική Μακεδονία Λιτόχωρο: Ακίνδυνο το υλικό της TOSOH, λέει ο Σ. Καλαφάτης
Ακίνδυνο χαρακτηρίζουν το υλικό της TOSOH HELLAS A.B.E. τα υπουργεία περιβάλλοντος και υγείας, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θ. Κωνσταντινίδης και Ε. Γερασιμίδου, κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή (Α.Π.: 723/3-8-2012) κάνοντας λόγο για «περιβαλλοντική καταστροφή από την εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων σε λατομείο στη θέση «Γούρνες – Ξηροκάμπι» αγροκτήματος Λιτοχώρου περιφερειακής ενότητας Πιερίας».

Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη
Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Αξιού ποταμού, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, 38χρονος ημεδαπός για εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην περιοχή της Χαλάστρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχές της Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχές της Θεσσαλονίκης
Χωρίς νερό θα μείνουν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, από τις 08:00 έως τις 16:00, κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Τα προβλήματα υδροδότησης θα υπάρξουν στις οδούς Ελ. Βενιζέλου, Φιλίππου, Πλάτωνος, Εγνατία και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας εργασιών συνδέσεων νέων αγωγών δικτύου ύδρευσης στις οδούς Φιλίππου με Ελ.Βενιζέλου.

Ο τύπος της Παρασκευής


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και τώρα ο Προϋπολογισμός
Η εφημερίδα γράφει ότι « "το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε, πάμε για το επόμενο», λένε στην κυβέρνηση, αναφερόμενοι στις δύο σημαντικές ψηφοφορίες, την προχθεσινή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και τη μεθαυριανή για τον Προϋπολογισμό».