Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ασημάκης Αθανάσιος : Όλοι στον ίδιο κουβά

Φωνάζουν οι μεν, φωνάζουν και οι δε. Οι πρώτοι τα ψήφιζαν εχθές, οι δεύτεροι σήμερα. Μνημόνιο 1ο , μνημόνιο 2ο , μνημόνιο 3ο. «Όλα μνημόνιο» όπως θα το ονόμαζε και ο Θέμος!
Κάπου όμως χαθήκαμε λίγο. Τι σημαίνει μνημόνιο; Σημαίνει αύξηση φόρων; Σημαίνει περικοπή συντάξεων; Σημαίνει

Του Γ. Λακόπουλου : Η σχεδιασμένη εξόντωση της μεσαίας τάξης

Από τρελό κι από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνεις την αλήθεια. Τις μέρες που ήταν στον αέρα οι συζητήσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο κυβερνητικός εθνοπατέρας  Δημήτρη Σεβαστάκης προέβη σε μια χρήσιμη εξομολόγηση: δεν θα υπάρξει κανένα πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση επειδή  η συγκεκριμένη φορολογία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Ζητούνται στελέχη για τους τομείς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα, πέραν των οργανώσεων σε τοπικό επίπεδο, συγκροτούνται και οι τομείς πολιτικής του κόμματος.
Και αν σε αυτούς, γνωστός πάντα είναι ο επικεφαλής τομεάρχης, υπό αυτόν συγκροτείται μία ολόκληρη γραμματεία

Οδυσσέας: Ποιό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη;

Ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε προ δεκαημέρου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Σταθάκη με θέμα την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, με κυριότερα το ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, με στόχο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Στυλιανίδης στο πλευρό του Μεϊμαράκη

Ανοιχτά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ τάσσεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του Κώστα Μπλιάτκα.
«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί -επειδή βρίσκεται στην τελική ευθεία του πολιτικού του κύκλου- να εγγυηθεί με αξιοπιστία με σοβαρότητα και με

Η κυβέρνηση ασκεί ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ασκήθηκε από την Eισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία προ ημερών αποπέμφθηκε από τη θέση της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκροτήθηκε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τη σύνθεση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη.
Το όργανο συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και αποτελείται από τους:

Μιχάλης Καρχιμάκης : Να σταματήσει το παραμύθι των υπερβολικών περικοπών επί Παπανδρέου

Τον μύθο των «υπερβολικών περικοπών» σε μισθούς και συντάξεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011 καταρρίπτει τέσσερα χρόνια μετά ο τότε υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, κάνοντας λόγο για «ελάχιστες έως μηδαμινές», στην πραγματικότητα,  συντάξεις, αν συμπεριλάβει κανείς στο συνολικό εισόδημα και την φορολογία.
Παραθέτοντας πίνακα με την ετήσια μισθολογική κατάσταση

Απολύθηκαν ως καθαρίστριες προσελήφθησαν ως γραμματείς στα δικαστήρια -ΦΕΚ

Σε θέσεις γραμματέων σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις, μεταφέρονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και

Είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση μέσα στις φυλακές Τρικάλων - Αστυνομικός συνεργαζόταν με κρατούμενους

Επιχείρηση της αστυνομίας στις φυλακές Τρικάλων αποκάλυψε εγκληματική οργάνωση που είχαν στήσει κρατούμενοι με έναν αστυνομικό.
Την Τετάρτη, άνδρες των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας έκαναν έρευνες στα κελιά, σε όλες τις πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος.

H λίστα του τρόμου: Τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ότι τα αλλαντικά είναι καρκινογόνα.
Το μπέικον, τα λουκάνικα και πολλά άλλα προϊόντα μπήκαν στο στόχαστρο, τη στιγμή που ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι πιθανόν καρκινογόνο. Ομως, ο κίνδυνος δεν κρύβεται