Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κωνσταντινόπουλος: Κάθε κυβέρνηση έχει προβλήματα

«Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, ψηφίστηκε ως ένα άρθρο και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλές αλλαγές. Σήμερα όμως έχουμε την ευχέρεια υπό όρους να συζητήσουμε κάποια θέματα ανοιχτά που αφορούν πολίτες. Αυτό έπρεπε να γίνει αρκετά νωρίτερα. Είχαν γίνει αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα, είχαν μπει κάποιες προϋποθέσεις. Να ξεκαθαρίσουμε ότι και σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες υπάρχει αυτό το μέτρο, με άλλους όρους και με άλλους κανόνες, ώστε να είναι δίκαιο και να μην είναι απλά ένα δημοσιονομικό μέτρο» τόνισε μιλώντας

Βενιζέλος: Bασική προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Συζητήθηκε φυσικά το θέμα του 25ευρου, την απόσυρση του οποίου και χαιρετίζουμε. Αυτή έγινε και με το σωστό τρόπο, γιατί αυτά τα 5 λεπτά στα τσιγάρα είναι κάτι πολύ σημαντικό και συνδέεται και αυτό με την υγεία, δηλαδή δεν είναι μέτρο δημοσιονομικό αλλά μέτρο προληπτικής ιατρικής» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Φονική σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα στα Nέα Μάλγαρα -Νεκρές δύο φοιτήτριες, 22 τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, γεμάτο φοιτητές, προς τη Θεσσαλονίκη. Το όχημα συγκρούστηκε με σταματημένη νταλίκα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαρές κοπέλες, ενώ 22 άτομα τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Η πρώτη ανακοίνωση για κάθοδο στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές της Αθήνας έγινε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τον  Παναγιώτη Περάκη.Υπενθυμίζεται ότι οι 
εκλογές στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας (ΔΣΑ) λειτουργούν ως exit polls για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Χρυσοχοΐδης – Κακλαμάνης «μάλωσαν» για το ΤΕΕ

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις αυτές, καθώς και εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα στο ΤΕΕ μαζί με άλλους φορείς να ιδρύουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα εξετάζουν τεχνικά έργα, «σκάνδαλο», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υποδομών.

Παίρνουν πίσω το εισιτήριο των 25 ευρώ...

Παίρνει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες το
δημοσιονομικό ισοδύναμο που θα το αντικαταστήσει είναι η επιβολή φόρου 5 λεπτών στα πακέτα τσιγάρων

Ευχές Βενιζέλου στην κοπή της πίτας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Δύναμη» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή.
Όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος η δύναμη είναι «ιδιαίτερα χρήσιμη το πρώτο αυτό εξάμηνο του 2014, το οποίο είναι καθοριστικό για τα πάντα, γιατί κρίνεται η μοίρα της χώρας, αλλά ταυτόχρονα

Παραίτηση Λιάππη από την Αστυνομική Διεύθυνση λόγω κατηγορίας σε πλαστογραφία

Την παραίτηση του σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται να υποβάλει σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Αντώνης Λιάπης, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση για πλαστογραφία, απάτη και νόθευση εγγράφου προκειμένου να πάρει το επίδομα του γιού του ( που έκλεισε τα 18 ) τον εξουσιοδοτεί να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα τέκνου, ύψους 80 ευρώ το μήνα

ΠΑΣΟΚ: Να αποσυρθεί το εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος, η απόσυρση της διάταξης που αφορά στην επιβολή του ποσού των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η Ιρλανδία επέστρεψε πανηγυρικά στις αγορές -Ρεκόρ ζήτησης

Καταιγιστική φαίνεται ότι θα είναι σήμερα η επιστροφή της Ιρλανδίας στις διεθνείς αγορές ομολόγων, καθώς αναμένεται μεγάλη ζήτηση για την πρώτη πώληση χρέους της χώρας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ τον περασμένο μήνα.
Η Ιρλανδία προχώρησε στην έκδοση 10ετών ομολόγων μέσω μίας κοινοπραξίας τραπεζών. Αν και δεν έχει δοθεί επισήμως ένδειξη για το

Την πλήρη κατάργηση των χαρατσιών στην Υγεία ζητά το ΚΚΕ

Τροπολογία για την κατάργηση της καταβολής των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, του  1 ευρώ για κάθε συνταγή και των 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κατέθεσε ηΚοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις».
Αναλυτικά το κείμενο:

Άρθρο Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη : «Τομές για μια βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη»



«Με την ανατολή της νέας χρονιάς, τις επιτυχίες της χώρας στο δημοσιονομικό τομέα, και το τέλος των δανεικών, το επιτυχημένο κλείσιμο της προηγούμενης ΚΑΠ ως προς την υλοποίηση των στόχων και την απορροφητικότητα των πόρων (Κανόνας Ν+2), τη συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ που εξασφάλισε σημαντικούς πόρους ύψους περίπου 20 δις ευρώ, για τη στήριξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα στη χώρα μας, σε συνάρτηση με τις μεταρρυθμιστικές τομές

Βενιζέλος: Πολύ καλοί οι οιωνοί για την Ελληνική Προεδρία

«Το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου και είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα γιατί είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής, της στροφής προς την εθνική έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση».

Πώς θα φορολογούνται όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια

Δραματικές είναι οι αλλαγές για το 2014 ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς πλέον, τα έσοδα αυτά φορολογούνται αυτοτελώς, με συντελεστή 11% ή 33%.
Στον τελευταίο νόμο 4172/2013 τα εισοδήματα από ενοίκια αναφέρονται στο Κεφάλαιο Ε ως εισόδημα από κεφάλαιο, και στο άρθρο 39, ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία. Ειδικότερα η νομοθεσία διευκρινίζει τι θεωρείται ως

Μιχάλης Καρχιμάκης: Μας "χώνεψε" η Δεξιά



Ο  πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εκφράζοντας τη διαφωνία των 75 με τον Ευ. Βενιζέλο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον, ο οποίος μας φλόμωσε στα Ζάππεια, μας φλόμωσε στα ισοδύναμα μέτρα και όταν ήρθε έκανε τα χειρότερα. Για

Πάγκαλος: «Έκοψα» τον Καμμένο από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το ‘90

Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990 ήθελε να είναι ο Πάνος Καμμένος όπως αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά «δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος».
Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην υπουργό, ήταν εκείνος που έβαλε φρένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κωνσταντινόπουλος: Να αποσυρθεί η διάταξη των 25 ευρώ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το θέμα το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.
«Σήμερα που έχουμε μια αλλαγή και μπορούμε να δούμε με καλύτερη προοπτική αυτή την προσπάθεια που είχαμε ψηφίσει κάτω από μεγάλη πίεση, ακόμα και εκβιασμούς, Είχαν μπει κάποιες

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη -Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα -Ανάμεσα τους ένας παιδάκι 1,5 ετών

Τρεις νεκροί, ανάμεσα τους ένα παιδί 1,5 ετών, και δύο τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου σε πολυκατοικία στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.
Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ νεκροί είναι ο παπούς, η γιαγιά και το μικρό εγγονάκι τους.Παράλληλα οι πυροσβέστες εντόπισαν τους τρεις νεκρούς ενώ απεγκλωβησαν έναν 25χρονο, ο οποίος

Με απόφαση Σουλτς η αναβολή επίσκεψης των ελεγκτών

Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη από τον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διευκρινίσε χθες σε ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος

Αποπληρωμή φόρων σε 24 δόσεις

Την αποπληρωμή όλων των φόρων σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα έχουν ελάχιστο ύψος 15 ευρώ η κάθε μία, επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου 2014 απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας ως όφειλε.

Σόρος: Κίνδυνοι για παγκόσμια οικονομία από Κίνα

Στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του στο Project Syndicate, για τις προκλήσεις της επόμενης χρονιάς όπου τονίζει ότι «τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας είναι πλέον πολιτικού χαρακτήρα».
Ο κ. Σόρος, αναφέρεται και στην Ιαπωνία η οποία προχωρά σε ένα «επικίνδυνο πείραμα» με τη σαρωτική ποσοτική χαλάρωση που θα μπορούσε να καταστήσει μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση του

Επιστολή Απόστολου Πάνα στον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής για ληστείες στο Δήμο Προποντίδας


Αξιότιμε κύριε Διευθυντή,

Με αφορμή το τελευταίο  περιστατικό ληστείας στην περιοχή της Ν. Καλλικράτειας  και τα συνεχή κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν. Προποντίδας θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία μου αλλά και των πολιτών για τα συγκεκριμένα φαινόμενα.  
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να  υπάρχουν   πολίτες που να μη  νοιώθουν ασφαλείς μέσα στο  ίδιο τους το σπίτι.

Τατσόπουλος:"Β.Λ.Α.Β.Η."με αρχηγούς Ραχήλ και Ψωμιάδη

"Β.Λ.Α.Β.Η." ονομάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος το κόμμα που θα σαρώσει στις επόμενες εκλογές, δίνοντας μάλιστα και την αρχηγία είτε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη είτε στην Ραχήλ Μακρή.
"Βολική Λαϊκή Απογοήτευση Βλαμμένων Ηλιθίων. Β.Λ.Α.Β.Η. Το

Πιθανότητα εκλογών το 2014 διαβλέπει το αμερικανικό CNBC

Διισταμένες απόψεις για τις προοπτικές της οικονομίας στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα εμφανίζονται σε αμερικανικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, επιχειρείται συνολική αποτίμηση των εξελίξεων κατά το 2013 και καταγράφονται εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Βενιζέλος: Τα πράγματα αλλάζουν

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΑ, που ήταν αφιερωμένη στην ανάληψη της προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ από τη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«H Βασιλόπιτα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι μία παραδοσιακή ευκαιρία να

Spiegel: «Η κατά φαντασίαν ίαση του Σαμαρά»

Βολές κατά του Αντώνη Σαμαρά από το Spiegel, με άρθρο του υπό τον τίτλο «Αποτυχημένο κράτος η Ελλάδα. Κατά φαντασίαν θεραπευμένος ο Σαμαράς».Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για στασιμότητα στη δημοσιονομική εξυγίανση και αναφορά στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε