Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης ενισχύουν το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου

Το ποσό των 850 ευρώ προσέφεραν στο ταμείο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου τα μέλη του
δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Την πρωτοβουλία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανέλαβαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Σταυρίδου. Στη συγκέντρωση των χρημάτων συμμετείχαν με μικρά ή μεγαλύτερα ποσά

Ανακοίνωση Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων




Με τον ορθολογισμό και την αναδιάρθρωση των δομών του ΕΣΥ, επιδιώχθηκε  η αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.  Έχοντας με σαφήνεια  προσδιορίσει το θεσμικό πλαίσιο των αλλαγών, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τις κλινικές, τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν συντεταγμένα στη βάση της απαραίτητης συνεννόησης,  όπως επιβάλει η σωστή λειτουργία μιας Κυβέρνησης Συνεργασίας. 

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΥΠΕΚΑ: Προσέξτε την ποιότητα των ξύλων που καίτε στα τζάκια!

Να επιδείξουν προσοχή στην ποιότητα των ξύλων που καίνε στα τζάκια και να
περιορίσουν τη χρήση βιομάζας, ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή την κλιμάκωση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. «Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ στον Άρη

Η είδηση που έβγαλε η Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης είχε να κάνει με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 5 εκ. ευρώ.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό των προέδρων του ΑΣ, Νίκου Παπαδόπουλου

και της ΚΜΑ, Άγγελος Γρόλλιος, ενώ ενδιάμεσα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη, Γιάννης Βένος.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Ψηφίδης που τόνισε μεταξύ άλλων: "Κληθήκαμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε μια δύσκολη

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ τα κόμματα


Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ φαίνεται πως κινούνται τα περισσότερα κόμματα.


περιλαμβανομένων των κυβερνητικών εταίρων, έπειτα από τις εξελίξεις που δείχνουν ότι η αυθεντική λίστα περιέχει τρία πρόσωπα, συγγενικά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που δεν περιέχονταν στη λίστα που είχε

ΕΛΣΤΑΤ: ΣΤΑ 10.815.197 ΑΤΟΜΑ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως προέκυψε από την απογραφή πληθυσμού - κατοικιών
η οποία διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Ο μόνιμος πληθυσμός αφορά στον αριθμό των ατόμων που

Το παρασκήνιο της διαγραφής Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ


to-paraskinio-tis-diagrafis-papakonstantinoy-apo-to-pasokΣύμφωνα με το παρασκήνιο που υπήρξε πριν από την τελική απόφαση για την αποπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου απο το ΠΑΣΟΚ με βάση τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ, έγινε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Βενιζέλου.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

ΖΗΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ...
Πριν από λίγα λεπτα από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου εξεδόθη δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

Η δήλωση αναφέρει :

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου


Στο παρά ένα κάηκε ο πολιτικός
ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «καίει» η νέα εκδοχή της λίστας Λαγκάρντ, και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την αντιπαραβολή της παλιάς λίστας (αυτής δηλαδή που παρέλαβε πριν από δύο χρόνια ο Γιώργος - Παπακ. για τους φίλους - Παπακωνσταντίνου) με εκείνη που μετέφεραν κατευθείαν από το Παρίσι οι τρεις.

Ο Παπακωνσταντίνου "έχασε" τη λίστα για να προστατεύσει τον εαυτό του!

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το μόνο όνομα στο οποίο διαφοροποιείται η λίστα που παρέλαβε ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τη λίστα που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον Ευ. Βενιζέλο και ο τελευταίος στο ΣΔΟΕ, είναι το όνομα συγγενικών προσώπων του ίδιου του Γ. Παπακωνσταντίνου!

Αν αληθεύει αυτό και ο Γ. Παπακωνσταντίνου έβαλε σε τέτοιες

Αλβανοί εθνικιστές: «Αναστάσιε εγκατέλειψε τη χώρα»

 
 
Στο «στόχαστρο» του ακροδεξιού αλβανικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», έχει μπει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος.
Το νεοεμφανιζόμενο εθνικιστικό κόμμα, που πολλοί στα Τίρανα αποκαλούν αλβανική «Χρυσή Αυγή», ζήτησε με ανακοινωσή του από τον προκαθήμενο της αλβανικής εκκλησίας, να εγκαταλείψει τη χώρα, χαρακτηριζοντάς τον «πράκτορα» της Ελλάδας.
«Έφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο «απομακρύνσου ειρηνικά από την

Ο Βενιζέλος διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου



o-venizelos-diegrapse-apo-to-pasok-ton-giorgo-papakonstantinoy
Εκτός ΠΑΣΟΚ έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν σήμερα με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς ανάμεσα στα νέα ονόματα τα οποία περιλαμβάνει υπάρχουν και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:




Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα  της εισαγγελίας   προκύπτουν σαφείς  ενδείξεις  ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και  τεράστιο ζήτημα ευθύνης  του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον  μετά από δυο χρόνια  δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν

Οι προσδοκίες των νεόπτωχων.


Η προσεκτική ανάγνωση των δημογραφικών χαρακτηριστικών των εκλογέων του περασμένου καλοκαιριού και των ευρημάτων πρόσφατων δημοσκοπικών ερευνών δείχνει, την ελληνική κοινωνία να μετατοπίζεται μαζικά κατά την πολιτική της έκφραση, έστω και στο σχετικά περιορισμένο πλαίσιο που συνθέτουν οι υπάρχοντες κομματικοί σχηματισμοί.

Κινδυνεύει άμεσα η υγεία μας απο την αιθαλομίχλη


Το φαινόμενο, που έχει να παρατηρηθεί από τη δεκαετία του ΄70, επανέρχεται καθώς, όπως φαίνεται, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οδήγησε πολλούς κατοίκους της χώρας να χρησιμοποιούν για θέρμανση τζάκια και ξυλόσομπες.

Stern: Την Ελλάδα τη διοικεί ένα μονοπώλιο εκατομμυριούχων


Εκτενές άρθρο για τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια» περιλαμβάνει το γερμανικό περιοδικό Stern.


 Στο τεύχος που κυκλοφορεί με τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» και ισχυρίζεται ότι εδώ και πολλές γενιές 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν το υπάρχον σύστημα και αποκόμισαν τεράστια κέρδη.

Οι τρεις άξονες για την πάταξη της διαφθοράς


Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, Συντονιστική Επιτροπή και Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην φορολογική διοίκηση έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών....


"Μυστικό δείπνο" Ιερώνυμου με πολιτικό αρχηγό στην αρχιεπισκοπή

Μυστική κρατήθηκε η συνάντηση του Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της
Δημοκρατικής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Αρχιεπισκοπή. Αρχιεπίσκοπος και Φώτης Κουβέλης τα είπαν για αρκετές ώρες μετά φαγητού. Στο ίδιο τραπέζι παρακάθησαν επίσης ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Μάξιμος Παπαγιάννης, ενώ το μενού περιελάμβανε ψάρι ψητό και δροσερές σαλάτες.

Ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου στις εφορίες και ο λόγος είναι κυρίως η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, παρά η πληρωμή των τελών κυκλοφορία
Οι φορολογούμενοι έχουν δύο ημέρες ακόμη, για να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν πινακίδες ή εάν θα πληρώσουν τα τέλη: σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα δοθεί παράταση ή όχι,

Γιάννης Βαρουφάκης: Ορκίζομαι ότι ο Ανδρίκος είναι αθώος


giannis-varoyfakis-orkizomai-oti-o-andrikos-einai-athoosΤις καταγγελίες ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, εμπλέκεται στην υπόθεση των CDS σχολίασε εκ νέου σήμερα στο Twitter ο καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Κώστας Σημίτης: Η κρίση οφείλεται στα δομικά λάθη της Ε.Ε και όχι στην Ελλάδα

kostas-simitis-i-krisi-ofeiletai-sta-domika-lathi-tis-ee-kai-oxi-stin-elladaΤην άποψη ότι οι απαρχές της κρίσης στην Ευρωζώνη εντοπίζονται στα δομικά λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λιγότερο στην πολιτική της Αθήνας υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που δημοσιεύται την Παρασκευή. 

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στο Mega ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων το υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Αρκετός κόσμος ζητάει παράταση για κοινωνικούς λόγους προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πληρωμή των τελών είπε ο κ.Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι εάν είναι να δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί την Δευτέρα,

ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στην Αττική, προβλέπονται
αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Ηθερμοκρασία θα κυμανθεί 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.