Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ......

Η Ρένα Δούρου θα είναι τελικά η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια της Αττικής, ενώ για το δήμο της Αθήνας προκρίνεται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης,
ένα μάλλον άγνωστο στέλεχος του κόμματος. Η κυρία Δούρου είπε ναι στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την οριστική άρνηση της Σοφίας Σακοράφα, η οποία πιέστηκε μεν απ’ όλες τις πτέρυγες, αλλά δεν δέχθηκε. Στο δήμο της Αθήνας υπήρξε επίσης αδιέξοδο

«Θερίζει» ο καρκίνος –Στο Κιλκίς , Δράμα ,Καρδίτσα και Γρεβενά

Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Χωρίς τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιος ο Β. Οικονόμου

Ανεξάρτητος υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς το χρίσμα της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε πως θα είναι ο Βασίλης Οικονόμου.
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε :«Συζητώ με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και Οικολόγους για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος για τις περιφερειακές εκλογές, χωρίς πολιτικό χρίσμα». Επίσης,

Από τον Τομέα Υποδομών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τους Τομείς Υποδομών και Δικτύων, Ανάπτυξης και τον Τομέα Επιστημόνων με τα προεδρεία φορέων που εκπροσωπούν τους μελετητές και κατασκευαστές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

ΣΥΡΙΖΑ: συνεδρίαση με…χρίσματα

Συνέρχεται το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
Συνεδριάζει το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στο CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13 1ος Όροφος) με θέματα την πολιτική κατάσταση, αλλά και τις ευρωεκλογές – Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Σοκ από Economist: Η Τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα στον Κάτω Κόσμο

Σκληρή κριτική στην Τρόικα κάνει με δημοσίευμα του ο Economist, παρομοιάζοντας την με τον Κέρβερο, το σκυλί με τρία κεφάλια που στην ελληνική μυθολογία φυλούσε της πύλες του Αδη, του Κάτω Κόσμου. Μάλιστα, αναφέρει πως η Τρόικα «παγιδεύει την χώρα σε έναν οικονομικό Κάτω Κόσμο. Η τρόικα είναι το τρικέφαλο σκυλί που παγιδεύει την χώρα στον οικονομικό υπόκοσμο».

Σαμαράς: Η Gazprom θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου

Ενα μήνυμα που πέρασε απαρατήρητο εξέπεμψε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σχέση με το μείζον θέμα του ενεργειακού κόστους που έχει αναδείξει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο βιομηχανικός κόσμος.
«Προσέξτε όμως: Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν είναι μόνο

Προσέγγιση Βενιζέλου με τους «58»

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί η κοινή οργανωτική επιτροπή της Κεντροαριστεράς που θα διοργανώσει τη συνδιάσκεψή της.
Οι Βενιζέλος και Βούλγαρης συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου την ερχόμενη Κυριακή μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : Ημερίδα του ΥπΑΑΤ για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση με περίπτερο, ενώ οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου με την Ημερίδα «Νεανική Επιχειρηματικότητα- Ευκαιρίες μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» που συνδιοργανώνει το ΥπΑΑΤ με την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (αιθ.6), στις 10.30 το πρωί.

Στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου η υφυπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ

Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφθεί η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ θα συνοδεύσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο ταξίδι του στο Βερολίνο, στις 31 Ιανουαρίου για να συζητήσουν διμερή και διεθνή ζητήματα με ανώτερους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, όπως σημειώνεται.

Βόμβα Οικονόμου για ΔΗΜΑΡ

Την αποχώρηση του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς προανήγγειλε ο Βασίλης Οικονόμου, σε περίπτωση που αποφασίσει να συμμετέχει σε ανεξάρτητη πολιτική κίνηση για τις περιφερειακές εκλογές, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό

Τσαυτάρης: «Ναι» σε μεταβατική περίοδο για τα εσόδων-εξόδων

Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων εξόδων, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Αgrotica.
Ο κ. Τσαυτάρης, αναφερόμενος έμμεσα στις αντιδράσεις αγροτών και για τα νέα φορολογικά μέτρα, είπε ότι γύρω στα 100.000 άτομα

Κίνηση των «58»: Εκδήλωση για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για την ανεργία με ομιλητές τον οικονομολόγο Αρίστο Δοξιάδη, επιχειρηματίες και εκπροσώπους εξαγωγικών αγροτικών συνεταιρισμών, διοργανώνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η τοπική Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.
Το θέμα της  εκδήλωση της ΔΠΠ, που είναι γνωστότερη ως Κίνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Μετ’ εμποδίων κλείνουν οι υποψήφιοι για τις περιφέρειες – όλα τα ονόματα

Στις 3 το μεσημέρι ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της οποίας  θα διαμορφωθεί η πρόταση με τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο και την Κυριακή.  Τα ονόματα για τους δήμους άνω των 60.000 κατοίκων θα ανακοινωθούν μέσα στο