Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Υποψήφιος για την Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Δημητριάδης



Υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ειναι ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς Λεωνίδας Δημητριάδης.Αυριο ειναι η τελευταία μέρα του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος με την εκλογή του Κεντρικου Οργανου,απο τους Συνέδρους που εκλέχτηκαν την προηγούμενη Κυριακή και η μάχη του σταυρού είναι δύσκολη.

Ποιους παίρνει μαζί του ο Σαμαράς στη Τουρκία


σαμαρας-επιχειρηματιες

Με μία ομάδα 90 Ελλήνων επιχειρηματιών θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Τουρκία. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών αφορά σε συνεργασίες, αλλά και τη δημιουργία επενδυτικών σχημάτων στη γειτονική χώρα που θα σχετίζονται με τομείς όπως τα τυχερά παιχνίδια, ο τουρισμός, η υγεία, τα πετρελαιοειδή, τα αγροτικά προϊόντα και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Έρευνα της VPRC: Για όλα φταίνε οι πολιτικοι


βουλη-ερευνα



Τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα θεωρούν υπεύθυνους για τα σκάνδαλα οι πολίτες δίχως να έχουν καμία αμφιβολία περί αυτού. Αυτή είναι η απάντηση σχεδόν όλων όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων καταλογίζει ευθύνες στο κράτος, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας. Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση οι πολιτικοί ευθύνονται κατά 99%, το κράτος κατά 89%, οι επιχειρηματίες κατά 88% και οι τράπεζες κατά 86%.

Οργή προκαλεί το tweet Τζήμερου για τα παιδιά στη Λάρισα


Οργή προκαλεί το tweet Τζήμερου για τα παιδιά στη Λάρισα
Την έντονη αντίδραση των χρηστών του twitter προκάλεσε ο Θάνος Τζήμερος με σχόλιο του για τους δύο αδικοχαμένους φοιτητές στη Λάρισα, που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι.

«Οι άτυχοι νέοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της Παιδείας: κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα» έγραψε ο επικεφαλής του κόμματος Δημιουργία Ξανά και πυροδότησε «βροχή» αρνητικών σχολίων.

Μπουτάρης: Να επιστρέψουν τα χρήματα στα ταμεία


Μπουτάρης: Να επιστρέψουν τα χρήματα στα ταμεία
Να δημευτεί άμεσα η περιουσία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από τον δήμο, ύψους 17,9 εκατομμυρίων ευρώ, ζητεί ο νυν πρώτος πολίτης της συμπρωτεύουσας Γιάννης Μπουτάρης.

Παπαγεωργοπούλου: "Ο Βασίλης πιστεύει βαθιά στο Θεό"


Παπαγεωργοπούλου: "Ο Βασίλης πιστεύει βαθιά στο Θεό"
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αγιορείτικο Βήμα, η σύζυγος του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη,  ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Βασίλης πιστεύει βαθιά στο Θεό, γι’ αυτό και όλες οι ενέργειες του ήταν πάντα με το σταυρό στο χέρι. Τρέφει απεριόριστο σεβασμό για την Εκκλησία και το Άγιο Όρος, το οποίο μάλιστα επισκεπτόταν συχνά".

ΚΚΕ: Το τραγικό αστείο με την τρόικα να τελειώσει


ΚΚΕ: Το τραγικό αστείο με την τρόικα να τελειώσει
«Το τραγικό αστείο περί επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα πρέπει να τελειώσει. Διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια δεν υπάρχει. Διαπραγματεύσεις γίνονται, όχι για να ανακουφιστεί ο λαός αλλά για το πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικά και πώς θα επιταχυνθούν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τον ερχομό της τρόικας και τις διαρροές της κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση».

Μάχη σταυρού στο ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία


Μάχη σταυρού στο ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία
Σήμερα Σάββατο, δεύτερη μέρα του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν οι περιβόητες «λίστες» που πολλοί καταγγέλλουν ακόμα και από το βήμα του Συνεδρίου, πλην όμως άλλοι αγωνίζονται να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές. Ειδικότερα, εκτός μεγάλου απροόπτου, λίστες θα καταθέσουν εκτός από τους «βενιζελικούς», η πλευρά Παναγιωτακόπουλου, η πλευρά Καρχιμάκη και πιθανότατα εκείνη των «πρώην υφυπουργών». Στην τελική ευθεία για την ψηφοφορία ανάδειξης των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής αύριο, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με την «μάχη του σταυρού» καλά να κρατεί στο παρασκήνιο.

Συνέδριο ετοιμάζει και η ΝΔ


Συνέδριο ετοιμάζει και η ΝΔ
Στους ρυθμούς του δικού της συνεδρίου αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά να δέχεται εισηγήσεις να κλείσει ο ιστορικός κύκλος που άνοιξε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και να οδεύσει προς ανασύνθεση η παράταξη, που θα έχει τη δική του υπογραφή .

Πρόταση-ΣΟΚ για εθνική σύνταξη στα 360 ευρώ



Παρά τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις, και το 2013 τα ταμεία θα κλείσουν με τεράστιο έλλειμμα. Υπολογίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2012. Εξ’ ου και η πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για δημιουργία και λειτουργία ενός μόνο Ταμείου που θα καταβάλλει την ενιαία Εθνική Σύνταξη ύψους 360 ευρώ και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.

Βενιζέλος: Σύγκρουση με τον εαυτό μας


βενιζελος-πασοκ

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος “το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής οφείλει να εκφράσει τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας“. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ: “Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε πολιτική δύναμη του συνταγματικό τόξου, υπάρχει χάριν της πατρίδας και χάριν των πολιτών. Η ύπαρξή του δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι μια οργανωτική άσκηση, δεν είναι ένας μηχανισμός αναπαραγωγής κάποιων κομματικών διαδικασιών και συσχετισμών.

Πρωτοφανές comeback για τον τουρισμό


Γερμανοί τουρίστες

Τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό είναι θετικά και μάλιστα έρχονται εκ…. Γερμανίας! Όπως υποστηρίζει ο Τόρστεν Σέφερ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Γερμανικών ταξιδιωτικών Γραφείων, η Ελλάδα γιορτάζει ένα «πρωτοφανές Comeback» στον τουρισμό, με διψήφια αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το 2012 είχε καταγραφεί σημαντική υποχώρηση των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Επίδομα πολυτέκνων: Προϋποθέσεις, δικαιούχοι


Επίδομα πολυτέκνων: Προϋποθέσεις, δικαιούχοι
Οι προϋποθέσεις αλλά και οι δικαιούχοι του νέου επιδόματος πολυτέκνων και τριτέκνων ξεκαθαρίζουν με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο ορίζει ότι το βοήθημα των 500 ευρώ ανά τέκνο ετησίως θα δίνεται στις οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά, εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα είναι μέχρι 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Έρχεται χαράτσι στα Ι.Χ. Κυρώσεις


Έρχεται χαράτσι στα Ι.Χ. Κυρώσεις
Από το ταμείο τόσο των εφοριών όσο και των ασφαλιστικών πρακτορείων αναμένεται να περάσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν ανασφάλιστα ανεξάρτητα από το γεγονός αν πραγματικά τα έχουν σε ακινησία ή τα κυκλοφορούν παράνομα.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 του νέου νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρει χαρακτηριστικά πως το προεδρικό διάταγμα 237/1986 (Α' 110) τροποποιήθηκε ως εξής: «Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από την χορήγηση της Άδειας Κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου».