Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ελέγχονται οι ενισχύσεις των αγροτικών οργανώσεων από το 1994 μέχρι σήμερα...



Mε εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά θα διεξαχθεί έλεγχος σε βάθος των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων για τα εκατομμύρια των οικονομικών ενισχύσεων από το 1994 μέχρι και το 2012, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Είναι σαφής η εντολή του πρωθυπουργού για έλεγχο των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων σε

Πρόσκληση της Ιπποκράτου​ς στην Κεντροαρισ​τερά …



Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να μετάσχει  με οποιονδήποτε τρόπο στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ δεν αποθαρρύνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο που επιμένει στην ανάγκη του εγχειρήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, στις έξι το απόγευμα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έχει καλέσει σε διάλογο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους έξι κινήσεις της

Γκερέκου: Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ

Για την επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ μίλησε η Άντζελα Γκερέκου πριν καν ανακοινωθεί και επίσημα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει αύριο.

Η βουλευτής Κερκύρας δήλωσε:

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Τρία στελέχη που είχαν διαγραφεί επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα γυρίζουν οι Κώστας Σκανδαλίδης,
Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής.

Ο Τάτος MVP της 22ης αγωνιστικής

Το βραβείο του MVP της 22ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ κατέληξε στον Ανδρέα Τάτο. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ σάρωσε στη ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το
  70,17% της προτίμησης του κόσμου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεύτερος στη σχετική ψηφοφορία ήρθε

Ζημιές και βανδαλισμοί σε καταστήματα στη διάρκεια πορείας στη Θεσσαλονίκη


Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια από τη σημερινή πορεία μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τα οποία προκλήθηκαν ζημιές και βανδαλισμοί σε καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Χιλιάδες βιογραφικά ανέργων στη «SΙRΙΝΑ»


Σε χιλιάδες ανέρχονται τα βιογραφικά ανέργων δημοσίων υπαλλήλων, φοιτητριών και οικογενειαρχών στα γραφεία παραγωγών αισθησιακών dvd μετά το ξέσπασμα της κρίσης στοιβάζονται.

Οι αιτήσεις μάλιστα που έχουν δεχτεί τον τελευταίο μόνο χρόνο, όπως αποκαλύπτουν, ανέρχονται σε 2.500, με τους ενδιαφερόμενους να παραθέτουν την προσωπική τους ιστορία και να εξηγούν τη μεγάλη ανάγκη που έχουν για χρήματα.

Τα 3+2 «αγκάθια» με την τρόικα


Τις πρώτες μέρες της άνοιξης, στις 3 Μαρτίου, ο Π. Τόμσεν, ο Κλ. Μαζούχ και ο Μ. Μορς αναμένονται και πάλι στην Αθήνα για την πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση του 2013, η οποία θα οδηγήσει και στην αποδέσμευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο. Κι αν ο καιρός -ημερολογιακά τουλάχιστον -προδιαγράφεται ανοιξιάτικος, τίποτα δεν προμηνύει ότι στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα δεν θα ενσκήψουν μαύρα σύννεφα. 

Τσίπρας: "Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει"


Τσίπρας: "Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει"
Από το Πεδίον του Άρεως και την πανεργατική συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Η περίοδος της εικονικής ευφορίας έχει παρέλθει. 'Οσοι πίστευαν ότι ο κ. Σαμαράς τον Ιούνιο θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας και όσοι έδωσαν πίστωση χρόνου τον Δεκέμβριο, ότι με την καταβολή της δόσης θα επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα με απλήρωτους λογαριασμούς, κομμένους μισθούς και συντάξεις και χαμένες δουλειές», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Έλληνας που έκλεψε πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί!


Ο Έλληνας που έκλεψε πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί!
Αυτός είναι ο 29χρονος Έλληνας Φοίβος Ισταυρίογλου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για την κλοπή ενός πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί από γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» υπό το φως της ημέρας και ενώ τον κατέγραφαν οι κάμερες. Το έβαλε σε μία τσάντα και επέστρεψε με το αεροπλάνο στην Αθήνα.

Συγκλονιστική μαρτυρία: Η πάλη μου με τα κιλά


Συγκλονιστική μαρτυρία: Η πάλη μου με τα κιλά
Το κείμενο που ακολουθεί είναι η συγκλονιστική καταγραφή των όσων βίωσε μια γυναίκα, στο διάστημα της πάλης της με τα παραπανίσια κιλά. Πρόκειται για μια πραγματικά καταιγιστική επιστολή, στην οποία καυτηριάζεται, μεταξύ των άλλων, και η βιομηχανία του αδυνατίσματος.

Η πώληση μιας μόνο Ferrari ... το σημάδι της ελληνικής κρίσης!


Η πώληση μιας μόνο Ferrari ... το σημάδι της ελληνικής κρίσης!
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι Έλληνες άλλαξαν καταναλωτικές συνήθειες και άρχισαν να προσαρμόζονται στα μέτρα λιτότητας.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας στα νέα μέτρα, δεν φαίνεται μόνο από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, αλλά αναφέρει ως παράδειγμα το γεγονός ότι το 2012 πουλήθηκε μόνο μία καινούργια Ferrari στην Ελλάδα, ενώ το 2007 είχαν πουληθεί 21 καινούργια και 37 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της ίδιας εταιρείας.

Που πάνε οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο διαδίκτυο;


Που πάνε οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο διαδίκτυο;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Internet Watch Foundation, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Λονδίνο, το 88% των φωτογραφιών με γυμνούς εφήβους καταλήγουν και χρησιμοποιούνται σε πορνογραφικά sites.Η μελέτη έδειξε πως οι φωτογραφίες αυτές υποκλέπτονται από «παρασιτικούς» ιστότοπους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούν για πολύ κακούς σκοπούς.

Αγοράζεi το νησί Οξιά εμίρης του Κατάρ


Αγοράζεi το νησί Οξιά εμίρης του Κατάρ
Αναζοπυρώνεται το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη χώρα μας, μετά και...
την είδηση, ότι εμίρης του Κατάρ, εκδήλωσε ενδιαφέρον για το νησί Οξιά του Ιονίου πελάγους.
Ο λόγος για τον εμίρη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, ο οποίος προχωρά, σύμφωνα με το newsbomb.gr, στην αγορά αυτής της μικρής και ακατοίκητης νήσου.

Τι έφαγε ο Ολάντ στην Αθήνα


Τι έφαγε ο Ολάντ στην Αθήνα
Φρέσκια σφυρίδα, σπανακόπιτα, χωριάτικη σαλάτα, όλα συνοδευόμενα από λευκό κρασί και ως επιδόρπιο μία λαχταριστή lemon pie. 

Αυτό ήταν το γεύμα που παρέθεσε σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.

Προκαλεί o Φαήλος Κρανιδιώτης στο Twitter


«Φωτιά» στο Twitter έβαλε ο γνωστός δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικός φίλος του προέδρου της, Φαήλος Κρανιδιώτης, με μία ανάρτησή του.  

«Ο λαός που υποφέρει πρέπει να τραβήξει προς τα μπρος»


«Ο λαός που υποφέρει πρέπει να τραβήξει προς τα μπρος»
«Να τραβήξει προς τα εμπρός, προς τη ρήξη και την ανατροπή» κάλεσε το λαό η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.

Αντιδράσεις κομμάτων στην επίσκεψη Ολάντ



Βολές κατά του Πρωθυπουργού εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με αφορμή την επίσκεψη του γάλλου προέδρου και τις δηλώσεις των κ.κ. Σαμαρά και Ολάντ μετά από τη συνάντησή τους.

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης και στο βάθος... απεργία


Νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του χθες, μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, διαψεύδει τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ρίχνει το βάρος στη σημερινή απεργία. 

Η μάχη για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο


Η μάχη της κάλπης για την εκλογή των αντιπροσώπων και μέσω αυτών, για τον έλεγχο του Συνεδρίου και της νέας κεντρικής Επιτροπής, έχει ξεκινήσει ήδη στο ΠΑΣΟΚ και επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις που παρουσιάζει.

Στην Ιπποκράτους επιδιώκουν να ξεπεράσουν τις 40.000 τα μέλη και οι φίλοι που θα ψηφίσουν, δηλαδή να ξεπεράσουν τον αριθμό όσων ψήφισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εκλέξουν τα μέλη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Στουρνάρας: Μεγάλες οι δυνατότητες της χώρας για επενδύσεις


Στουρνάρας: Μεγάλες οι δυνατότητες της χώρας για επενδύσεις
Μεγάλο το ενδιαφέρον της Γαλλίας για επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ αναφορικά με την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στην Αθήνα. 

Φτιάχνει κόμμα ο Αλαβάνος…



Οργανώνει ήδη τα γραφεία του στα Εξάρχεια.
Στον 2ο όροφο της οδού Σολωμού 13, στα Εξάρχεια, ανοίγει γραφεία το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος δραστηριοποιείται παρασκηνιακά εντόνως το τελευταίο διάστημα.

Κατηγορούν τον δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης για το ζήτημα των αδέσποτων

Σκληρή ανακοίνωση όπου καταγγέλλουν τον δήμαρχο του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης αναφορικά με τα αδέσποτα εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης "Πολίτες σε Δράση"...

που κάνουν λόγο για λύσεις "για τα μάτια του κόσμου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βουλγαρία-Παραιτήθηκε η κυβέρνηση


Βουλγαρία-Παραιτήθηκε η κυβέρνησηΗ βουλγαρική κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

Νομοσχέδιο «σκούπα» για την προστασία των ανέργων


 
Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων

Άρης: Με Μιχαλήτσο ως το τέλος

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος θα συνεχίσει στον πάγκο του Άρη ως το τέλος της σεζόν, αφού αυτή προκρίθηκε ως
η καλύτερη και σωστότερη επιλογή τη δεδομένη στιγμή.
Επειτα από ένα 48άωρο παλινωδιών, διαβουλεύσεων, συζητήσεων και συναντήσεων επί συναντήσεων, η διοίκηση κατέληξε χθες το απόγευμα σ’ αυτήν την απόφαση, ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα. Από την άλλη, πείστηκε και ο