Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΑΡΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...

Και να το είχε σχεδιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα του έβγαινε τόσο καλά. Ο λόγος για την πλήρη ανανέωση της νέας πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία προέκυψε από την χθεσινή ψηφοφορία. Πολλά τα
νέα πρόσωπα και πολλοί περισσότεροι οι ηλικιακά νέοι που εξελέγησαν. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που διάφορα μεγαλοστελέχη και πρώην κυβερνητικοί είδαν την

H δεξιά στροφή του ''ακραίου'' Αλέξη


H δεξιά στροφή του ''ακραίου'' Αλέξη
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Η προσέγγιση Κουμουνδούρου με την πτέρυγα των πάντα δραστήριων καραμανλικών έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Ν.Δ. Η απόφαση του Αλέξη να δεχτεί την πρόταση του Π.Μολυβιάτη να συμμετάσχει στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το ίδρυμα Κ.Καραμανλής προς τιμή του μεγάλου εθνάρχη αλλά και το γεγονός ότι ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένας εκ των ομιλητών, κάθε άλλο παρά ευχάριστα ηχεί στα αυτιά του Αντώνη Σαμαρά.

Στουρνάρας: Οι απειλές που δέχεται για τη ζωή του


Στουρνάρας:  Οι απειλές που δέχεται για τη ζωή του
Μία εκτενή συνέντευξη που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα ΒΙLD, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Τρίτη.

Στη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται στην τεχνική βοήθεια που η χώρα μας οφείλει να λάβει από τη Γερμανία και από την Τρόικα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την κακή πορεία της οικονομίας της Κύπρου και το φόβο της δημιουργίας φαινομένου ντόμινο.

Eνημέρωση από ΕΦΕΤ για το κρέας αλόγου


Eνημέρωση από ΕΦΕΤ για το κρέας αλόγου
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας, αναφέρεται στο διατροφικό σκάνδαλο με την ύπαρξη αλόγου σε διάφορα προϊόντα και αναλύει τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προέβη ο Φορέας.
Οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Απλήρωτοι εργαζόμενοι και λουκέτα σε καταστήματα Goody’s


goodys-without
Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Goody’s, που διαθέτει δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, προσανατολίζεται να μειώσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε πόλεις όπου διαθέτει πάνω από ένα κατάστημα.
Ταυτόχρονα δεκάδες είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 2-4 μήνες στο Κερατσίνι, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, με αποτέλεσμα να ζουν δύσκολες στιγμές, ενώ και το κύρος της εταιρείας στην αγορά υφίσταται σημαντικό πλήγμα, από μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Mετανάστες παντρεύονται Ελληνίδες νύφες με το… αζημίωτο


Γυναίκες από την Ελλάδα παντρεύονται «με το αζημίωτο» μετανάστες χωρίς τα νόμιμα έγγραφα και που αποκτούν έτσι δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα, που φαίνεται τώρα να ανακαλύπτει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταπολεμήσουν οι αρχές κάθε χώρας.

Spiegel: «Ανίκανοι εφοριακοί» στην Ελλάδα


«Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών. Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το...
2013, συμμετέχει στην έκθεση ITB (Internationale Tourismus-Börse Berlin), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τουρισμού, που διοργανώνεται στο Βερολίνο από 6 έως 10 Μαρτίου 2013.

Barilla: Δε μειώνουμε τον κατώτατο μισθό!


Barilla: Δε μειώνουμε τον κατώτατο μισθό!
Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, που θέλουν τις πολυεθνικές να “απαιτούν” νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό, η εταιρία ζυμαρικών “Barilla Hellas”, με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει, ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά, ότι οι απόψεις αυτές, όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει τις προτάσεις του για το φορολογικό


Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα παρουσιάζουν στις 16.00 στο ΕΒΕΑ ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο Γιάννης Δραγασάκης και οι συντονιστές του τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Τρύφων Αλεξιάδης και Άγγελος Κούρος.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά Τσοχατζόπουλου


Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά Τσοχατζόπουλου
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του κατά του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό, με αντικείμενο τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2006 έως και 2009.

Πλήρως ανανεωμένη η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ανακοινώθηκε η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ. Το νέο όργανο αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο και θα αποτελείται από 130 εκλεγμένα μέλη και 40 αριστίνδην, σύνολο 170 άτομα. Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες το 17μελές Πολιτικό Συμβούλιο, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τον νέο γραμματέα το κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τυφλή προσήλωση στις επιταγές των δανειστών


Για τυφλή προσήλωση στις επιταγές των δανειστών κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις νέες επαφές με την τρόικα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε πως διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα της χώρας, “όταν έχει ήδη συμφωνήσει σε νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής”.

Διάλογος με την τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Το θέμα των απολύσεων απασχόλησε τις δύο πλευρές, αλλά επί της ουσίας θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας.

Στη χθεσινή συνάντηση, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την επιβολή πρόσθετων μέτρων, ούτε τώρα, ούτε στο άμεσο μέλλον.

Διαψεύδει η Κομισιόν την ταξιδιωτική οδηγία


Διαψεύδει η Κομισιόν την ταξιδιωτική οδηγία
«Σκουπίδια, ανοησίες, γραμμένες σε άσχημα αγγλικά είναι σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν το θρυλούμενο email που δημοσιεύθηκε χθες σε ελληνική ιστοσελίδα.

Η Κομισιόν διαψεύδει με τον πιο επίσημο τρόπο την ύπαρξη «ταξιδιωτικής οδηγίας» ή διανομή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται σε πιθανές ταραχές, νεκρούς και άλλα αποκυήματα της φαντασίας.

Η Ελλάδα σώθηκε με 10 νταλίκες γεμάτες λεφτά


Η Ελλάδα σώθηκε με 10 νταλίκες γεμάτες λεφτά
Με φορτία χαρτονομισμάτων ευρώ που αντιστοιχούσαν σε περίπου 10 νταλίκεςσώθηκε η Ελλάδα από το κραχ. Η ζήτηση που παρουσιάστηκε για ρευστό από το ξέσπασμα της κρίσης ως την κορύφωσή της το περασμένο καλοκαίρι απαιτούσε συνεχή τροφοδοσία των τραπεζών με τεράστιες ποσότητες μετρητών από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα που θα τίναζε τη χώρα στον αέρα.

Παπαγεωργοπούλου: Τα Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα του Βασίλη


Παπαγεωργοπούλου: Τα Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα του Βασίλη
Φανερά καταβεβλημένη από τον πόνο και την πίεση των ημερών, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου μοιάζει να ζει έναν εφιάλτη. «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω αυτό που μας συνέβη. Ηταν σαν να παγώσαμε. Σαν να μας χτύπησε κεραυνός. Σαν να σταμάτησε να κυλάει ο χρόνος», δηλώνει στη Real news.

Πολύ περισσότερο, δε, όταν ξαναφέρνει στο μυαλό της τη στιγμή που ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης σε ισόβια κάθειρξη. «Πλησίασα τον Βασίλη, τον αγκάλιασα και του είπα: “Κάνε κουράγιο, θα το αντιμετωπίσουμε μαζί”».

Καμμένος: Οι πολιτικές του μνημονίου έκαψαν τους φοιτητές


Καμμένος: Οι πολιτικές του μνημονίου έκαψαν τους φοιτητές
Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματός του, που διεξάγεται στην Τρίπολη με θέμα «Οικονομία και ανεργία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι «πολιτικές του μνημονίου είναι αυτές που 'έκαψαν' τους φοιτητές στη Λάρισα», επισημαίνοντας παράλληλα πως «το ταξίδι που μας έχουν οδηγήσει οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες, με συνεργούς τη Γερμανία και τους έλληνες πολιτικούς της συγκυβέρνησης είναι στη μέση».

Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πολιτική λύση


Καραμανλής: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πολιτική λύση
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πολιτική λύση, επισημαίνει στους συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Από το γραφείο του, στην πλατεία Μαβίλη, παρακολουθεί τα δημοσιεύματα που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου προς τους «καραμανλικούς» και... γυρίζει σελίδα. 

"Ταξιδιωτική οδηγία" προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς


"Ταξιδιωτική οδηγία" προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς
Μία απαράδεκτη "ταξιδιωτική οδηγία" εξέδωσε η Κομισιόν με αποδέκτες τους αξιωματούχους της, οι οποίοι αναμένεται να επισκεφθούν αυτόν τον μήνα  την Ελλάδα.  Η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι Βρυξέλλες, κάνει λόγο για κοινωνικές αναταραχές, προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς στην Ελλάδα τον Μάρτιο και κινδύνους για τους Ευρωπαίους υπαλλήλους στην Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη αξιωματούχων της Κομισιόν στην Αθήνα.

Τα αδέσποτα σκυλιά, έκαναν υπουργούς και Τροϊκανούς να τρέχουν - Βίντεο και φωτό!


Οι Τροϊκανοί, αλλά και ο Νότης Μυταράκης, διαπίστωσαν τις δυσάρεστες εκπλήξεις που τους περίμεναν με το που άνοιξαν τις πόρτες των αυτοκινήτων τους, για να βγουν...


Κατηγορούμενος για συνέργεια σε ληστεία ο Ηλίας Κασιδιάρης


Κατηγορούμενος για συνέργεια σε ληστεία ο Ηλίας Κασιδιάρης
Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη από αγνώστους δράστες.

Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε. Ο βουλευτής καλείται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.

Σήμερα η πρώτη δίκη του Ακη.Πήρε μίζα ακόμα και 6 ημέρες πριν από τη σύλληψή του


Πήρε μίζα ακόμα και 6 ημέρες πριν από τη σύλληψή του
Οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα πηγαινοέρχονταν σε λογαριασμούς που ήλεγχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος ακόμα και έξι ημέρες πριν από τη σύλληψή του! Ούτε μία εβδομάδα προτού οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που χειρίστηκαν την υπόθεση με τα περιουσιακά του στοιχεία, εκδώσουν το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, κι ενώ ο κλοιός είχε αρχίσει ήδη να σφίγγει γύρω του, ο πρώην υπουργός συνέχιζε τη δράση του. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που η τράπεζα Morgan Stanley έστειλε πριν από λίγες ημέρες στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, ποσό ύψους 40.000 ευρώ μεταφέρθηκε από την Ελβετία σε λογαριασμό στην Ελλάδα.

Μυστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ


Μυστική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ
Μυστική συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΟΖ πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, χωρίς πάντως τη συμμετοχή του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, ενημερώθηκε για το καυτό αυτό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής από τον καθηγητή κ. Μπρεδήμα, τον δημοσιογράφο κ. Κωνσταντακόπουλο και τον υποσμήναρχο ε.α. Γιάννη Ταφίλη.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο ΠΑΣΟΚ


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο ΠΑΣΟΚ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Η καταμέτρηση για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, από τους συνολικά 287 που έθεσαν υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες.