Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Tην Τρίτη η ενημέρωση της Βουλής για τη συμφωνία των Βρυξελλών

Την Τρίτη αναμένεται να ενημερώσει ο Γ. Παπανδρέου τη Βουλή για τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Σύσκεψη με αντικείμενο τα βήματα που πρέπει να γίνουν και στη Βουλή για την ολοκλήρωση και την εφαρμογή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ευρωχαστούκι στα Σκόπια

Ήρθε και η έκθεση της κομισιόν για τις υπό ένταξη χώρες και ήταν ιδιαίτερα αρνητική για το κρατίδιο των Σκοπίων.
Οι υπεύθυνοι της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων ορίσουν ότι τα
Σκόπια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να μπουν στην Ένωση επειδή υπάρχει διαφθορά,
Κρατικός αυταρχισμός στους πολίτες και κυρίως επειδή η γειτονική χώρα ασκεί αλυτρωτισμό

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αναζητούν αλλού έκφραση και εκπροσώπηση


Για την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον σύζυγό της μίλησε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Λούκα Κατσέλη.
Η πρώην υπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα μία διευρυμένη κρίση αξιοπιστίας και αμφισβήτησης του ιδεολογικού του προσανατολισμού ως φορέα προοδευτικών αλλαγών, τονίζοντας ότι "σημαντικές κοινωνικές συμμαχίες έχουν διαρραγεί". Ωστόσο πρόσθεσε

Ελλάδα και Ελβετία κοντά σε συμφωνία για τις καταθέσεις




Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl, με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες.

«Crash test» οι επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση


  
«Crash test» οι επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση
Κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ημέρες για την ελληνική κυβέρνηση μετά το «κούρεμα» 50% στο ελληνικό χρέος αλλά και τα παραλειπόμενα των παρελάσεων σε ολόκληρη τη χώρα με αποκορύφωμα την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη που προκάλεσε διχασμό τόσο ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα όσο και στην κοινωνία.

Δήλωση- «βόμβα» του Βαρβιτσιώτη για συνεργασία ΝΔ με ΛΑΟΣ και Ντόρα


  
Δήλωση- «βόμβα» του Βαρβιτσιώτη για συνεργασία ΝΔ με ΛΑΟΣ και Ντόρα
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τις οποίες ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλίες ενότητας της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση - «βόμβα» στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού σημειώνει ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το αποτέλεσμα»,

ΣΟΚ! Νεκρός ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Αντωνόπουλος!

Σοκ για την πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης! O άντρας που παρασύρθηκε το πρωί απο ΙΧ στη Μ. Αλεξάνδρου ήταν ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ
Γιάννης Αντωνόπουλος, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο την ώρα που έκανε τζοκινγκ.
Το δυστύχημα έγινε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 24χρονος, εξετράπη της

Συνάντηση Παπούλια με Τσίπρα τη Δευτέρα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των ταραχών που σκίασαν τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και των υβριστικών συνθημάτων κατά του κ. Παπούλια, η υποκίνηση

Από... Δευτέρα καθαρή η Θεσσαλονίκη

Την... τελική μάχη δίνουν το Σαββατοκύριακο οι υπάλληλοι Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης με τους τελευταίους τόνους των σκουπιδιών που, μία εβδομάδα μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν γειτονιές της πόλης.

Τα παράπονα των κατοίκων σε περιοχές όπως η Κηφισιά, αλλά και η Τούμπα και η Χαριλάου, είναι πλέον καθημερινά και κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και κακό σχεδιασμό, αφού, παρά τη λήξη της απεργίας, οι ίδιοι εξακολουθούν να πνίγονται σε λόφους

Προς χάπι που θα προσφέρει κορεσμό.Δύο εντερικές ορμόνες αποτελούν «κλειδιά» για τη μείωση της όρεξης.


Προς χάπι που θα προσφέρει κορεσμό
Το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται σε δίαιτα και επιθυμούν να αισθάνονται χορτάτοι χωρίς να…τρώνε πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα ειδικοί του Imperial College του Λονδίνου. Με μελέτη τους που βασίστηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις του εγκεφάλου εθελοντών, οι επιστήμονες είδαν ότι η απάντηση στο πρόβλημα της πείνας κρύβεται σε δύο ορμόνες του εντέρου. 

Θα καταστραφεί το Facebook στις 5 Νοεμβρίου; Video



Ένα βίντεο – μανιφέστο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, το οποίο “υπογράφεται” από τη γνωστή διεθνή ομάδα χάκερ “Anonymous” που απειλούν να “καταστρέψουν το Facebook στις 5 Νοεμβρίου.



Σύμφωνα με το βίντεο – που σημειώνεται δεν είναι η πρώτη απειλή κατά του Facebook – που έχει έρθει στο φως, “το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί”. 

Σαν Σήμερα...


30 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Αστέριος, Αστέρω, Ζηνόβιος, Ζηνοβία, Κλεόπας, Μαρκιανός
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Ορθοπεδικών Νοσοκόμων
  • Γεγονoτα

1905: «Οκτωβριανό Μανιφέστο»: Ο τσάρος Νικόλαος Β' παραχωρεί πολιτικές ελευθερίες στους Ρώσους, ενώ εγκρίνει τη λειτουργία της Βουλής.

Με τι ξενερώνει ένας άντρας;

Με τι ξενερώνει ένας άντρας; Όσο χάνετε το χρόνο σας προσπαθώντας να μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να τον δέσετε φιόγκο στο κρεβάτι σας ξεχνάτε το πιο βασικό, «τι είναι αυτό που δεν πρέπει να κάνετε».    


* Μπορεί να ξέρει πολύ καλά πως είστε γυναίκα, το οποίο σημαίνει διαφορετικές ορμόνες, άλλος σωματότυπος και προφανώς πως μία φορά

Έξυπνο... αδυνάτισμα

Μπορεί εύκολα το τοπικό λίπος που δημιουργεί αισθητικά προβλήματα να αφαιρεθεί με την λιποαναρρόφηση.

Μια παλιά και απλή τεχνική από τη δεκαετία του '80 είναι σήμερα σε ευρεία χρήση για την αντιμετώπιση του αυξημένου τοπικού λίπους. Περιοχές που μπορεί να γίνει η λιποαναρρόφηση είναι η κοιλιά, οι γλουτοί, η πρόσθια και η εσωτερική επιφάνεια των γλουτών, ο μηρός και οι βραχίονες.

Επανεξέταση της αποτελεσματικότητας των αντιγριπικών εμβολίων, προτείνει Αμερικανός επιδημιολόγος.Λόγω μειωμένης κάλυψης του οργανισμού



Καθώς η περίοδος της εποχικής γρίπης κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή της, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές υπενθυμίζουν ότι τα αντιγριπικά εμβόλια ενδεχομένως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά απ’ όσο πιστεύουμε μέχρι σήμερα, επικαλούμενες στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet Infectious Diseases.

Ο Μάικλ Οστερχολ, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα διαπίστωσε το αντιγριπικό εμβόλιο που χορηγείται συνήθως στις ΗΠΑ είναι αποτελεσματικό μόνο στο 59% των υγιών ενηλίκων, ποσοστό πολύ χαμηλότερο του 70% με 90% που είχε αναφερθεί παλαιότερα.
 

Κρύψτε τα λεφτά σας: Συμβουλές ενός… διαρρήκτη!


Ένας από τους συντάκτες του Consumerist.com φαίνεται πως είχε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση  με ένα άτομο που έτυχε να είναι πρώην διαρρήκτης.
Όπως περιγράφει, ”η χρονική στιγμή ήταν ιδανική γιατί αναρωτιόμουν αν π.χ. ένα λερωμένο εσώρουχο θα…
λειτουργούσε ποτέ σαν κρυψώνα χρημάτων. Συνειδητοποίησα λοιπόν πως αν θες να μάθεις το καλύτερο μέρος για να κρύψεις τα χρήματά σου από έναν διαρρήκτη, το κατάλληλο πρόσωπο να ρωτήσεις είναι ένας πρώην διαρρήκτης.”

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;


Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!

Συρμοί του μετρό μόνο για… γυναίκες


Συρμοί του μετρό μόνο για… γυναίκες
Το… χούφτωμα στα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ειδικά σε ώρες αιχμής όπου οι επιβάτες στριμώχνονται.
Όμως οι ιαπωνικές εταιρείες σιδηροδρόμων έχουν βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να το σταματήσουν με την εισαγωγή των τρένων και βαγονιών μόνο για γυναίκες για τρένα και μετρό.

Τυφλή σκυλίτσα με οδηγό… σκύλο!


Perierga.gr - Τυφλή σκυλίτσα με οδηγό... σκύλο!
Μια σκυλίτσα στην Αγγλία έχασε την όρασή της και από τότε την φροντίδα της ανέλαβε μια άλλη σκυλίτσα. Δείτε πώς η μία οδηγεί την άλλη!
Η μία σκυλίτσα είναι τυφλή και η άλλη είναι η οδηγός της και τα δύο όμως σκυλάκια ψάχνουν νέο σπίτι μαζί, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πια να τα κρατήσουν.
Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας σκύλων στο Shropshire της Αγγλίας αναζητά άτομα που θα φροντίσουν την τυφλή Lily και την καλύτερή της φίλη Maddison.

Γιατί κοκκινίζουν τα φύλλα το φθινόπωρο;


Perierga.gr - Γιατί κοκκινίζουν τα φύλλα το φθινόπωρο;
Η αλλαγή του χρώματος στα φύλλα το φθινόπωρο και μετά από λίγο καιρό το θέαμα των γυμνών δέντρων, είναι μια γνώριμη εικόνα για όλους μας.
Οι επιστήμονες ωστόσο πρόσφατα απάντησαν στο ερώτημα γιατί τα φυτά δαπανούν ενέργεια για να παράξουν κόκκινη χρωστική ουσία για τα φύλλα, ενώ αυτά μετά από λίγο πρόκειται να πέσουν.

Φιδίσιο αίμα εναντιον εμφράγματος.Συστατικά του φαίνονται να ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία


Φιδίσιο αίμα εναντιον εμφράγματος
Πολλοί ανατριχιάζουν και μόνο στη θέα τους, όμως τα φίδια ενδέχεται να εξελιχθούν σε… καρδιακούς φίλους των ανθρώπων. Σύμφωνα με νέα μελέτη συστατικά που υπάρχουν στο αίμα των φιδιών φαίνονται να ευνοούν την αύξηση του μεγέθους της καρδιάς, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπείες.
Σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science» ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ των Ηνωμένων Πολιτειών ενέχυσαν πλάσμα αίματος φιδιών σε ποντικούς και είδαν ότι αυτό οδήγησε σε αύξηση του μεγέθους της καρδιάς τους. Αν και η τεχνική απέχει πολύ από την εφαρμογή της στον άνθρωπο, τα αποτελέσματά της κρίνονται ελπιδοφόρα.

"Είμαστε μία ανάσα από τις λίρες του Αλή Πασά"!



"Το αργότερο σε μία εβδομάδα θα μπούμε στο δωμάτιο με το χρυσάφι", τονίζει ο σύγχρονος Ιντιάνα Τζόουνς και απαντά στους επικριτές του: "Λένε ότι είμαι τρελός και παραμυθάς, αλλά σύντομα θα δουν τον χρυσό και θα με πιστέψουν".


  Πιο σίγουρος, πιο αισιόδοξος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επανήλθε ο Βαγγέλης Δήμας υποστηρίζοντας ότι είναι ένα βήμα πριν από τις λίρες του Αλή Πασά, τις οποίες αναζητά στη Βασιλική Τρικάλων.
Γύρισε στην πατρίδα για τον θησαυρό και υπόσχεται να μοιράσει τον χρυσό

Chakra: Τι είναι τα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα;


Chakra: Τι είναι τα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα;
Τα chakra είναι τα ενεργειακά κέντρα του σώματος μας. Είναι επτά στον αριθμό και συχνά χαρακτηρίζονται ως " δίνες ενέργειας". Η ονομασία chakra από μόνη της εμπεριέχει την "κίνηση" αφού στα σανσκριτικά σημαίνει "τροχός".  Τα τσάκρα του ανθρώπινου σώματος  λειτουργούν αυτόνομα, αλλά την ίδια στιγμή το ένα επηρεάζει τη ροή της ενέργειας του άλλου.
Τα ενεργειακά κέντρα - chakra , συμπίπτουν στο υλικό σώμα μας με κάποιον αδένα. Όταν και τα επτά είναι  ισορροπημένα, τότε η ψυχική και σωματική μας κατάσταση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία. Από αυτήν την άποψη είναι σημαντικό να ενεργοποιήσουμε και να  εναρμονίσουμε τα chakra, διαδικασία που δεν είναι απλή, ούτε μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη.

Μεταμοσχεύσεις από χοίρους σε άνθρωπο


Μεταμοσχεύσεις από χοίρους σε άνθρωπο

Δύο επιστήμονες του Ινστιτούτο Μεταμοσχέσεων Thomas E. Starzl στο Πανεπιστήμιο του Pittsburg, συζήτησαν το ζήτημα των ξενομεταμοσχεύσεων, δηλαδή της χρήσης κυττάρων, οργάνων ή ιστών από ένα ζώο σε ένα άλλο, σε μία έκθεση στο Lancet. Σε αυτή αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα αυτό των μεταμοσχεύσεων από χοίρο σε άνθρωπο και κατέληξαν στο ότι είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε λίγα χρόνια από τώρα.

Χοίροι που είναι γενετικά τροποποιημένοι με γονίδια ώστε να προστατευτούν τα όργανα τους από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι δυνατό να σώσουν εκατομμύρια ζωές. 

Εντυπωσιακή τέχνη με τρόφιμα και Photoshop


Εντυπωσιακή τέχνη με τρόφιμα και Photoshop (1)
Η τέχνη του Jean Francois De Witte όχι μόνο θα σας αφήσει πεινασμένους, αλλά θα σας σοκάρει κιόλας. Το διαφημιστικό του έργο με τα φαγητά είναι ιδιαίτερα δημιουργικό. Χρησιμοποιώντας τα πάντα, από φρούτα μέχρι λαχανικά, ο De Witte συνδυάζει δύο μοναδικά διαφορετικά στοιχεία με τέτοιο τρόπο που τα κάνει να συνεργάζονται αρμονικά. Μελιτζάνα κρασί, αυτοκίνητο από κρέας, αεροπλάνο σολομός, αγκινάρα σε σχήμα ψαριού! Δημιουργικό και διασκεδαστικό, το έργο του De Witte είναι πραγματικά εντυπωσιακό.