Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Mιχάλης Καρχιμάκης : ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΎΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ

Η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει το συντομότερο τις συνάξεις που εκκρεμούν για οποιοδήποτε λόγο,σε ανθρώπους ηλικιωμένους που είναι ευάλωτοι ,έχουν αυξημένες ανάγκες και επιβίωσης και υγείας.

Κόντρα Λαγκάρντ – Μέρκελ

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την παρέμβαση της Κριστίν Λαγκάρντ και της ΕΚΤ της για θωράκιση της ευρωζώνης από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊου, και το Βερολίνο ύψωσε ξανά τα δικά του τείχη στην έκκληση για περισσότερη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της πρωτογνωρης κρίσης.

Χρήστος Παπαστεργίου: ΠΕΡΙ ΜΕΘ ... Λοιπόν, για να είμαστε ακριβείς

1. Η κοινή υπουργική απόφαση, των αναπληρωτών υπουργών υγείας και οικονομικών ΕΑΛΕ/Γ.Π. 46846/ΦΕΚ Β' 2315/1.10.2018, στο άρθρο 12, παράγραφος 2 καθορίζει το νοσήλειο των 800 ευρώ/κλίνη, ως πλήρες νοσήλειο. Συμπεριλαμβάνεται, δηλαδή και το μισθολογικό κόστος και δεν υπάρχει καμία άλλη συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Βέτο από Ιταλία και Ισπανία στη Σύνοδο Κορυφής – Τελεσίγραφο από Κόντε

Προς ναυάγιο οδεύει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού σύμφωαν με όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Αυστηρό μήνυμα ΠΟΥ: Μη χάσουμε τη δεύτερη ευκαιρία – Οι 6 απαραίτητες δράσεις

Αυστηρό μήνυμα ΠΟΥ: Μη χάσουμε τη δεύτερη ευκαιρία – Οι 6 απαραίτητες δράσεις | tovima.grΟι κυβερνήσεις θα πρέπει να σταματήσουν να ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο. Αυτός ο χρόνος χρειάζεται για να πολεμήσουμε τον κοροναϊό αφού χάθηκε άδικα η προηγούμενη ευκαιρία να προλάβουμε την εξάπλωση του COVID-19, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τσίπρας: "Η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως ένα μοντέλο εργασιακής ανασφάλειας"

"Τα μέτρα που λαμβάνει το αρμόδιο υπουργείο έχουν ως μοναδικό στόχο τη διάλυση της αγοράς εργασίας" τονίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.Συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν επιδόματα και Δώρο Πάσχα

Κορονοϊός-ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν επιδόματα και Δώρο ΠάσχαΠολύ νωρίτερα θα γίνει φέτος η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και το Δώρο Πάσχα λόγω της κρίσης του κορονοϊού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ.

G20: "Ένεση" 5 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομια

Περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια θα χηρηγήσουν στην παγκόσμια οικονομία, όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη της G20.Τα κράτη μέλη της G20 γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να χορηγήσουν ένεση «άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» στην παγκόσμια οικονομία για να «αντιμετωπίσουν

Γεννηματά: Στηρίζουμε το αίτημα για έκδοση ευρωομόλογου

Τη στήριξή της στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων οκτώ αρχηγών κρατών προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο η Ελλάδα στην ΕΕ οδηγεί εργαζόμενους σε ανεργία και μειώσεις μισθών 50%

Βολές εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι με τα οικονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, δημιουργεί μια νέα γενιά ανέργων και φτωχών.

Στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Δ. Κρεμαστινός με κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τη Βουλή. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εισήχθη το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κρεμαστινός
Ο πρώην υπουργός Υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

ΕΚΤ: Νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΤ:Άρση του περιορισμού για αγορά έως το 33% στις αγορές ομολόγων του προγράμματος των 750 δισ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Ανακοίνωσε την επιλεξιμότητα και των ελληνικών ομολόγων στο έκτακτο QΕ

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί σε μια μέρα στην Ελλάδα

Δύο ακόμη άνδρες ένας 60χρονος και ένας 70χρονος κατέληξαν τις τελευταιίες ώρες από κορονοϊό στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ευαγγελισμός. Νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του και ένας 46χρονος στρατιωτικός στην Ξάνθη.Μακραίνει η λίστα των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα.

Αχτσιόγλου: "Με τέτοιες πολιτικές θα βρούμε μπροστά μας κύμα ανέργων και φτωχών εργαζομένων"

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως οι επιλογές του υπουργείου Εργασίας "οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και σε συρρίκνωση του μισθού των εργαζομένων"

Κορονοϊός: Απολύθηκαν με SMS εργαζόμενοι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) "Ελευθέριος Βενιζέλος" καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. 

Bloomberg: O κορωνοϊός ίσως σημάνει το τέλος της αμερικανικής παντοκρατορίας -Η Κίνα στο προσκήνιο

Καθώς οι αγορές στροβιλίζονται στη δίνη του κορωνοϊού και ο πλανήτης αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας σκληρής ύφεσης, οι συγκρίσεις με την τελευταία, παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είναι αναπόφευκτες.Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικονομική κατάρρευση του 2008 δεν ήταν απλά ένα οικονομικό σοκ.

Κορονοϊός: Νεκρός 46χρονος στην Ξάνθη - Συνολικά 23 τα θύματα στη χώρα μας

Ένας άνδρας 46 χρονών με υποκείμενα νοσήματα είναι ο δεύτερος νεκρός από κορονοϊό στην Ξάνθη, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 23. Σύμφωνα με το xanthinews.gr, πρόκειται για στρατιωτικό του ΔΣΣ που

Γεωργιάδης: Τι συμφωνήθηκε με τις τράπεζες για τις εισπρακτικές εταιρείες

Σχετικά με τις οχλήσεις από δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρείες, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Όπως υπογράμμισε έχει υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες και θα υπάρξει μία όχληση υποχρεωτικά διότι χρειάζεται η συναίνεση

Μόσιαλος: Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό.

Αυξάνεται το όριο ανέπαφων συναλλαγών από τα 25 στα 50 ευρώ - Από 30 Μαρτίου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.