Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τι θα πληρώσουν όσοι δεν έκαναν δήλωση εμπρόθεσμα: Πρόστιμα «φαρμάκι» και πρόσθετος φόρος

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα δώσει νέα παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως οι ποινές θα είναι αρκετά αυστηρές για τους παραβάτες και, πλέον, με τη λήξη της προθεσμίας ετοιμάζεται να αναλάβει δράση.

Δύο ακόμη χρόνια πρόωρη σύνταξη στους ψαράδες

Επεκτείνεται για δύο χρόνια η χορήγηση πρόωρης σύνταξης στους ψαράδες, που έχουν ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης αλιέων (ΕΠΑΛ 2000-2006), με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης.
Με την εν λόγω απόφαση, που βασίζεται σε ειδική

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε απο ΣΥΡΙΖΑ κοινό μέτωπο απέναντι στη τρόικα

Σε μια προσπάθεια να μπει φραγμός στις απαιτήσεις της τροικα που κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, ειναι σα να γίνεται πόλεμος ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους εργαζόμενους επειδη θέτει η Ιδια συνεχώς θέμα απολύσεων, εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του κ, Καρύδη.
Ο κ. Καρύδης μιλώντας στον Σκαι , απευθυνόμενος στον βουλευτή

Ελλη Σταη : Στην κόψη του ξυραφιού πάλι...

Οι τελευταίες εξελίξεις έπεισαν και τους πιο αφελείς ότι ο προεκλογικός μύθος της κυβερνητικής προπαγάνδας για το τέλος του Μνημονίου και την απομάκρυνση της Τρόικας ήταν απλώς μύθος. Και ήδη κατέρρευσε από την πρώτη ημέρα επανεμφάνισης της -ανανεωμένης κατά το ένα μέλος της- Τρόικας.
Οι επικεφαλής υπενθύμισαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι

Πρωτόγνωρες εικόνες στη Θεσσαλονίκη-Πλημμύρισε η παραλιακή

Πρωτοφανείς εικόνες στη Θεσσαλονίκη λόγω της νεροποντής η οποία έχει «πνίξει» την πόλη.Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί τόσο στο κέντρο όσο και στα προάστια.
Δρόμοι και καταστήματα πλημμύρισαν, φανάρια δεν λειτουργούν

Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ...

Με 422 ψήφους υπέρ, 220 κατά και 47 λευκά το Ευρωπαϊκό Κονοβούλιο επικύρωσε την υποψηφιότητα τού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προήγηθηκε η ομιλία του κ. Γιούνκερ ενώπιον της Ολομέλειας, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Πέδρο Σάντσεζ: Ποιος είναι ο νέος ηγέτης των Ισπανών Σοσιαλιστών

Ο Πέδρο Σάντσεζ, ο 42χρονος οικονομολόγος που αναδείχθηκε αρχηγός του Σοσιαλιστικού  Κόμματος της Ισπανίας, έχει όλα τα συστατικά για να μαγέψει τα πλήθη… Είναι άφθαρτος, νέος στην πολιτική και υπόσχεται να τα βάλει με το παλαιοκομματικό σύστημα… «Εγώ είμαι ακτιβιστής. Πριν από ενάμισι χρόνο δεν ήμουν καν πολιτικός. Το μόνο μου εργαλείο είναι το

Διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό ο Ρήγας

Διαφοροποιήθηκε από τη θέση που διατύπωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ότι «το θέμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα έχει κλείσει», ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm και ερωτηθείς για την πιθανότητα «κουρέματος» των επικουρικών συντάξεων,

Η Κεντροαριστερά στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Καμίνη

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον σχεδιασμό του δήμου, τις πρωτοβουλίες του, για

ΜΟΛΙΣ 2.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στην πρόσληψη 2.000 αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας για την επόμενη χρονιά με κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού. Υπολογίζεται, όμως, ότι... απαιτούνται περίπου 20.000 με 22.000 προσλήψεις αναπληρωτών, για τις οποίες θα αναζητηθούν πιστώσεις από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα

Μείωση στα τιμολόγια ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Μειώνονται, με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα τιμολόγια με τα ποσά που καταβάλλουν οι αγρότες για τη διεκπεραίωση των φετινών τους δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων.
Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη και του

Ασφυκτικό πρέσινγκ από Τρόικα -Πού κάνει πίσω, πού έβγαλε κόκκινη κάρτα

«Κόκκινη» κάρτα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων έδειξε η Τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς παρατηρεί καθυστερήσεις. Το θέμα ήταν από τα βασικά που συζητήθηκαν στη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα έξι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης 1 δισ. ευρώ μέχρι

ΠΑΣΟΚ: Δεν συζητούνται αλλαγές στο ασφαλιστικό

Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τις πληροφορίες ότι προωθούνται δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Όπως αναφέρει, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, «τίποτε από αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα». Το

Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΛΟΒΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το μόλις έξι εβδομάδων κόμμα SMC πήρε την πρώτη θέση στις εκλογές στη Σλοβενία, βάζοντας τον πρωτοεμφανιζόμενο στην πολιτική αρχηγό του Μίρο Τσεράρ στο δρόμο για την πρωθυπουργία. Ο Τσεράρ εκλέγεται... έχοντας δείξει την πρόθεσή του να αναθεωρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει η χώρα με την