Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν στηρίζει νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αξιώσεις τρόικα για εργασιακά

Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται
να υποστηρίξει οποιοδήποτε νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αξιώσεις της τρόικα για τα εργασιακά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της πολύωρης σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως η τριμερής προβάλει αξιώσεις «που δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα» προκειμένου να λάβει την

Ευ. Βενιζέλος: Σκόπιμη η καθυστέρηση απο πλευράς Τρόικας

Το πακέτο των μέτρων
πρέπει να είναι το τελευταίο και πρέπει να είναι εσωτερικά δίκαιο, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση, αλλιώς οι αγορές δε θα πειστούν.
Τόνισε ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να συνοδεύεται από ουσιαστικά κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα άμεσης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ . Στο Δημοσιογράφο κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη




Λάλησε ο κόκορας … του συστήματος!
Θα μπορούσε να είναι τίτλος τιμής για μένα ένα λιβελογράφημα με υπογραφή του κ. Πρετεντέρη.
Κατανοώ και την ανησυχία του και τους φόβους του.
Κατανοώ ότι δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι κάποιοι απορρίπτουν τις πολιτικές που ο ίδιος μετά μανίας υποστηρίζει.
Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτιζόμαστε με τις συντηρητικές του απόψεις και τους εναγκαλισμούς του με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.
Ο αειθαλής κ. Πρετεντέρης του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου!

Μέτρα για να προσελκύσουν νέους πελάτες ψάχνουν οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης

Μέτρα για την οικονομική επιβράβευση των σχετικά μακρινών δρομολογίων, φαίνεται ότι εξετάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, σε μια προσπάθεια να τονώσουν τον τζίρο τους, ο
οποίος εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κρίσης, οδηγώντας σε εκατοντάδες απολύσεις οδηγών μόνο στη Θεσσαλονίκη (από 700 εργαζομένους στα ταξί προ τριετίας, σήμερα απασχολούνται μόνο 300, σε 1.971 οχήματα).
Αναλυτικότερα, με έμπνευση από το αντίστοιχο βρετανικό

Έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 49χρονο για τις "ύποπτες" πατάτες χωρίς παραστατικά

Σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 49χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας
στη λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της οποίας βρέθηκαν τόνοι πατάτες που μεταφέρθηκαν χωρίς παραστατικά, ενώ είχαν αγοραστεί από τη Γερμανία και το Νευροκόπι.
Η έρευνα έγινε ύστερα από καταγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα, ο οποίος επιλήφθηκε των ενεργειών των «ράμπο» του υπουργείου

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Στην Αθήνα θα έρθει στις 19-20 Οκτωβρίου ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν. Στο επίκεντρο
της επίσκεψης του κ. Χαν, που έρχεται στην Ελλάδα γα δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, είναι το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο επίτροπος θα λάβει μέρος σε Συνάντηση Εργασίας για το ΕΣΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, με τη

ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη μία από τις πλέον στενές συνεργάτιδες του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, έπειτα.
από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης του

Βενιζέλος: «Δεν θα επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα»




Πιέζει για τα εργασιακά το ΠΑΣΟΚ διαμηνύοντας στο Μαξίμου και στην τρόικα ότι οι αξιώσεις για νέες αλλαγές δεν αποτελούν καν θέμα προς συζήτηση. Η Ιπποκράτους σκλήρυνε εμφανώς χθες τη στάση της σε σχέση με τις προωθούμενες τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις και διά της εκπροσώπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά άφησε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να δεχτεί τις προτάσεις της τρόικας. 



«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα», δήλωσε η κ. Γεννηματά δίνοντας και μια πρόγευση των όσων θα αναφέρει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

ΚΑΤΑ 300 - 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Μείωση στις τιμές των φαρμάκων προανήγγειλε ο Μ. Σαλμάς


Μείωση στις τιμές των φαρμάκων προανήγγειλε ο Μ. Σαλμάς

Μείωση στις τιμές των φαρμάκων, ίσως και εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Μ. Σαλμάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ανέφερε ότι «στο δελτίο τιμών που υπογράφω σήμερα - αύριο, οι τιμές των φαρμάκων μειώνονται κατά 300 - 400 εκατ. ευρώ. Άρα, οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα, δηλαδή και η συμμετοχή τους θα είναι φθηνότερη. Αφορά το σύνολο των φαρμάκων. Ανακοστολογούνται 12.000 φάρμακα. Κανένα δεν παίρνει αύξηση, τα περισσότερα μειώνονται, κάποια ελάχιστα μένουν στις ίδιες τιμές», είπε.

Με το «μαχαίρι στο λαιμό» οι πολιτικοί αρχηγοί


Από μέτρα μέχρι ανασχηματισμός στην ατζέντα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς του εταίρους. Ίσως και την Τετάρτη η αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα. 

Στις 17:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, αυτή τη φορά στη βουλή, με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το τελικό «ok» για το κλείσιμο και την ψήφιση των σκληρών μέτρων τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr θα περιλαμβάνουν και όλες τις παρεμβάσεις στα εργασιακά, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχαν υπάρξει σενάρια ότι όλες οι παρεμβάσεις που αφορούν στο υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάζονταν ως μία ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση, όπως το φορολογικό, αφού από το μόνο θέμα που περιγράφεται με σαφήνεια μέσα στο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ο ορισμός του κατώτατου μισθού ακόμη και με παρέμβαση της κυβέρνησης εάν χρειαστεί. 

ΣΥΡΙΖΑ:«Ανευ όρων παράδοση της κυβέρνησης»


Η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η πραγματική στόχευση του μνημονίου. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου εν όψει της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και τη διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές, θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό,τι της ζητηθεί».

Δεν έχουν χρήματα ούτε για περίθαλψη


Στα Ιατρεία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προσφεύγει πλέον το 30% των Ελλήνων λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ενώ η οικονομική κρίση επηρεάζει το προσδόκιμο επιβίωσης, τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.

«Το 30% των Ελλήνων σύμφωνα με στοιχεία του Ιατρών του Κόσμου, προσφεύγει σε ιατρείο ΜΚΟ, ενώ πριν τη κρίση το ποσοστό ήταν 3-4%. Σε διαφορετικές έρευνες έχει βρεθεί ότι αύξηση της ανεργίας κατά 1% συνδέεται με παράλληλη αύξηση των αυτοκτονιών κατά 0,79% καθώς και αύξηση στο δείκτη θνησιμότητας κατά 2,18. Επίσης έχει παρατηρηθεί μείωση σε υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως οδοντιατρική περίθαλψη ή προληπτική ιατρική.

Έως 4 φορές πάνω η λαθροϋλοτομία στη Β. Ελλάδα


Έως και 4 φορές περισσότερα είναι τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας σε σχέση με πέρσι σε δασικές εκτάσεις στη Βόρεια Ελλάδα. 

Την προηγούμενη χρονιά στην Ξάνθη, τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες έγιναν 25 συλλήψεις σε παράνομους υλοτόμους ενώ φέτος έως τώρα έχουν γίνει σε αυτές τις περιοχές περισσότερες από 120 συλλήψεις. Μόνο στην Καβάλα από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν ασκηθεί 80 μηνύσεις σε παραβάτες για λαθροϋλοτομία. 

Ανένδοτος ο Τόμσεν. Δίωρη διακοπή στις συζητήσεις τρόικας - Βρούτση


Ανένδοτος ο Τόμσεν. Δίωρη διακοπή στις συζητήσεις τρόικας - Βρούτση
Σε νέο θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για τις εργασιακές αλλαγές με την τρόικα. Οι συζητήσεις του υπουργού Εργασίας με τους πιστωτές, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, διεκόπησαν γύρω στις 12.30 καθώς ο κ. Τόμσεν, που εμφανίζεται άκαμπτος, ζήτησε να έχει προηγουμένως επικοινωνία με την προϊσταμένη του, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του.

Deutsche Welle: Κι όμως κάτι αλλάζει στην Ελλάδα


Deutsche Welle: Κι όμως κάτι αλλάζει στην Ελλάδα
Το ίδρυμα Heinrich Böll που πρόσκειται στους Πράσινους διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα συζήτηση με τον τίτλο «Τι θα γίνει με την Ελλάδα;». Καλά λόγια είχε να πει ο Γενς Μπάστιαν από την Task Force, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Εδώ και δυόμισι χρόνια η μόνιμη επωδός που ακουγόταν για την Ελλάδα είναι πως η χώρα ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει. Εδώ όμως και μερικές εβδομάδες οι τόνοι έχουν πέσει και σημειώνεται στροφή ακόμα και από την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία στο παρελθόν έχει ασκήσει έντονη κριτική. 

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής Στουρνάρας: «Θέλουμε άμεσα τη δόση αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία»


«Θέλουμε άμεσα τη δόση, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στέλνοντας μήνυμα σε δραματικούς τόνους. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές πως αν κοιτάξουν σήμερα τον διεθνή Τύπο, θα δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία. 

Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών στις δημόσιες υπηρεσίες


Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών στις δημόσιες υπηρεσίες
Συστάσεις για «λελογισμένη χρήση» κινητών τηλεφώνων στις δημόσιες υπηρεσίες απηύθυνε με σχετικές εγκυκλίους του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με...
έγγραφη απάντηση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη στη Βουλή.

Κ. Παπούλιας προς Μέρκελ: Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, να πάτε αλλού


Κ. Παπούλιας προς Μέρκελ: Αν θέλετε κι άλλα μέτρα, να πάτε αλλού
Την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τα σκληρά μέτρα εξέφρασεστην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα...
όσα δήλωσε ο κ. Παπούλιας βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον ρώτησε "τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες". Απάντησα, είπε, ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του.

Θα προωθήσουν το ελληνικό ελαιόλαδο στη Γερμανία


Θα προωθήσουν το ελληνικό ελαιόλαδο στη Γερμανία
Η προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στη Γερμανία βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης και ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής...
του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκαν οι προοπτικές εξαγωγών του ελληνικού ελαιολάδου, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, καθώς και οι δυνατότητες πρόσβασης του προϊόντος, μέσω των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης (μαγείρων, σεφ, εστιατόρων), στα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Γερμανίας.

Υπ. Ανάπτυξης: "Τρώτε άφοβα ληγμένα"


Καθησυχαστικό παρουσιάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στους φόβους αλλά και στην κριτική που του ασκείται αναφορικά με την διάθεση ληγμένων τροφίμων στην αγορά, σε χαμηλότερη τιμή. 

Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης τονίζει πως «πρέπει να γίνει σαφές προς όλους ότι η πώληση μη ευαλλοίωτων προϊόντων ελάχιστης διατηρησιμότητας για ένα σαφώς προσδιορισμένο από τη νομοθεσία χρονικό διάστημα δε θίγει επ' ουδενί και σε καμία περίπτωση την υγιεινή και την ασφάλεια των εν λόγω προϊόντων», απαντάει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας ,Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να πωλούν «ληγμένα προϊόντα».

53o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία 53o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
To 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου 2012.

Με ανανεωμένο βλέμμα και εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί και φέτος, κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή.

Θεσσαλονίκη: Σχέδια για να ξαναζωντανέψει το Μοδιάνο


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Σχέδια για να ξαναζωντανέψει το Μοδιάνο

Φάντασμα του παρελθόντος θυμίζει η Μοδιάνο, η παλιά αριστοκρατική αγορά της Θεσσαλονίκης, που τις δεκαετίες του '80 και του '90 είχε μετατραπεί σε σημείο συνάντησης διανοουμένων, ανθρώπων της τέχνης, πολιτικών, δημοσιογράφων, αλλά και απλών περαστικών.

Στη μνήμη των θαμώνων είναι καταγεγραμμένες απίθανες σκηνές μιας απίθανης εποχής... Οπως τότε που... αλεύρωναν τον Γιάννη Κυριακίδη ή όταν ο δικηγόρος της πόλης Σπύρος Σακέτας έκλεψε… τα λουλούδια που πήγαινε σε μια γιορτή γνωστός δημοσιογράφος και τα πρόσφερε στη Βάσω Παπανδρέου, που επισκεπτόταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ απέναντι από τα «Βομβίδια».

Δείτε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που έχουν ζήσει!


Δείτε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που έχουν ζήσει!
Αρκετές εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει, η οποία δημοσιεύτηκε στο "Celebrity net worth"...
Όλα τα ποσά έχουν προσαρμοστεί βάσει πληθωρισμού.
1, Μανσά Μουσά ο 1ος, 400 δις (έτος γέννησης 1280)
Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας του Μάλι -που την εποχή εκείνη κατείχε επίσης τα εδάφη της σημερινής Γκάνας και του Τιμπουκτού- ο οποίος είχε στα χέρια του το 50% της παγκόσμιας παραγωγής αλατιού και χρυσού. Αναδείχτηκε σε βασιλιά μετά την αναχώρηση του προηγούμενου σε μια αποστολή για να εξερευνήσει τα όρια του Ατλαντικού ωκεανού από όπου ποτέ δεν γύρισε.

Ποιος είναι ο Πολ Τόμσεν που λύνει και δένει στην Ελλάδα


Ποιος είναι ο Πολ Τόμσεν που λύνει και δένει στην Ελλάδα
Ειδοποιεί με sms από το κινητό τηλέφωνό του την προσωπική του ασφάλεια όταν αισθανθεί άβολα από κάποιο αδιάκριτο βλέμμα. 

Κατεβαίνει σχεδόν πάντα αργοπορημένος στο πρωινό γεύμα, τα δίνει όλα στο γυμναστήριο «καταπίνοντας» άπειρα χιλιόμετρα στον ηλεκτρονικό διάδρομο και δείχνει να έχει εμμονή με την καθαριότητα…

Παναγιώτης Σπύρου: Το τελευταίο "αντίο" στον μεγάλο γιατρό της καρδιάς


Παναγιώτης Σπύρου: Το τελευταίο "αντίο" στον μεγάλο γιατρό της καρδιάς
Στα μάτια των ασθενών του ήταν ένας μικρός Θεός. Εσωσε χιλιάδες ζωές, δίνοντας τη δυνατότητα σε καρδιοπαθείς, ιδιαίτερα σε όσους...
δεν μπορούσαν να φύγουν στο εξωτερικό για να γιατρευτούν, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους στην πατρίδα. Ο Παναγιώτης Σπύρου, ο πατέρας της Καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 76 ετών, μετά από εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Κρούσμα λογοκρισίας στη ΝΕΤ- Κόπηκε φιλί μεταξύ ανδρών


Κρούσμα λογοκρισίας στη ΝΕΤ- Κόπηκε φιλί μεταξύ ανδρών
Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην τέχνη, με την ομοφυλοφιλία να μπαίνει αυτή τη φορά στο στόχαστρο. Η ΝΕΤ αποφάσισε να κόψει σκηνή στην οποία δύο άντρες φιλιούνται, σε σίριαλ που έκανε πρεμιέρα...
το βράδυ της Δευτέρας. Το «ψαλίδι» ήρθε στο πρώτο, μόλις, επεισόδιο της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey), το σίριαλ-«ναυαρχίδα» των νέων ξένων σειρών του καναλιού στη βραδινή ζώνη. Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη.

Στο Πολύκαστρο το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.



Συνεχίζει τις διαδικασίες Ανασυγκρότησης  το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,καθώς την Κυριακή 21 Οκτωβρίου  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου  στο οποίο συμμετέχουν το  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Χρήστος  Γεωργιάδης  θα επισκεφθεί τo Πολύκαστρο.

”Γιορτή τσίπουρου” στον Κορινό Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία ”Γιορτή τσίπουρου”  στον Κορινό Πιερίας
”Γιορτή τσίπουρου” από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Ο τύπος της Τρίτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η κρίση φέρνει κατάθλιψη!
Η εφημερίδα γράφει ότι « σε άσπονδο εχθρό της σωματικής και ψυχικής υγείας εκατομμυρίων Ελλήνων μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η οικονομική κρίση μέσα από την οποία διέρχεται η χώρα μας, αφού δύο χρόνια μετά την πυροδότηση της πρωτόγνωρης ιστορικά ύφεσης, το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη, ενώ χιλιάδες ακόμη χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας των καρδιαγγειακών ή άλλων συγγενών με αυτά νοσημάτων ».

Φέτα, κομπόστες, αλεύρι και μέλι από τον παραγωγό στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου


Φέτα, κομπόστες, αλεύρι και μέλι από τον παραγωγό στο δήμο Κορδελιού- Ευόσμου
Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όλης της χώρας...
απευθύνει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχαν οι διανομές διαφόρων αγροτικών προϊόντων που πραγματοποίησε, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει σε νέες μαζικές παραγγελίες για τους δημότες του στα εξής προιόντα:

Τσίπρας: «Δεν αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ»


Απάντηση σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρυφή επιδίωξή του είναι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του το πρωί στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε: «Δεν αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ». 

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι βέβαιο πως «η τρικομματική κοινοπραξία» θα καταρρεύσει. Σημείωσε, δε, ότι θα ζητήσει εκλογές όταν θα μπορεί να τις επιβάλει.

Ανοιχτά μέτωπα για τα εργασιακά στο τραπέζι των τριών αρχηγών Καθυστερεί η συμφωνία και παρατείνεται η αγωνία για τη δόση και τα μέτρα


Σε ένα έκτακτο Eurogroup στο τέλος Οκτωβρίου, ή στο τακτικό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου, προσανατολίζεται, τώρα, η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς παρατείνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και η αγωνία για τα επώδυνα μέτρα. Τα μέτρα-σοκ στα εργασιακά θα αποτελέσουν και το κύριο θέμα της συνάντησης σήμερα των τριών πολιτικών αρχηγών. 

Έρανο θα κάνει η ΑΧΕΠΑ της Αυστραλίας για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες


Έρανο θα κάνει η ΑΧΕΠΑ της Αυστραλίας για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες
Η ΑΧΕΠΑ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιήσει έρανο για την ανακούφιση Ελλήνων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα. Αυτό αποφασίστηκε… 

στο 58ο Εθνικό συνέδριο της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ με τη συμμετοχή συνέδρων από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας. Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε διάφορες υποεπιτροπές όπου συζήτησαν διάφορα θέματα όπως τα εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά και πολιτιστικά.

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά η τρόικα


Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ζητά η τρόικα
Την ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, την αύξηση των τιμολογίων, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές ζητεί η Τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ…
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ απαιτούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος την μεταφορά, εντός του μήνα, του πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου στη συνέχεια να περάσει σε ιδιώτες.