Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

"Μαζί τα φάγαμε"...Σε λίγες μέρες



"Ήταν ατεκμηρίωτη η δήλωση;", ρώτησε ένας συνομιλητής του στο Twitter τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αναφερόμενος στη γνωστή φράση που είχε πεί "Τα φάγαμε όλοι μαζί", η οποία θα αποτελέσει και τον τίτλο του βιβλίου που συγγράφει αυτό το διάστημα.

Ξεμπλοκάρει η επένδυση στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής


Ξεμπλοκάρει η επένδυση στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Με το σκεπτικό ότι η επένδυση είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα λόγω των θέσεων εργασίας που προσφέρει σε μια περιοχή που μαστίζεται από ανεργία, το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεμπλόκαρε – έστω προσωρινά - τα έργα εκμετάλλευσης τα οποία
Έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. Η απόφαση αυτή του ΣτΕ ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης ακύρωσης) που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι.

Δέκα κοινοί μύθοι για το λίπος

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το βάρος και ψάχνουν απεγνωσμένα τη μαγική μυστική φόρμουλα για να κάψουν το επιπλέον λίπος, γεννιούνται ένα σωρό μύθοι
και ανακρίβειες πάνω στο θέμα αυτό. 

Αυτές είναι οι εταιρίες που θα ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ!

Aυτήν την εβδομάδα ξεκινά ο οικονομικός έλεγχος στην Ιπποκράτους από τις εταιρείες
Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte. Η έρευνα επί των οικονομικών θα έχει ως αφετηρία το 2007, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο των οίκων αξιολόγησης δεν θα σταματήσει στη διερεύνηση των αιτίων της οικονομικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ καθώς θα

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...

Τον όρκο του βουλευτή έδωσε πριν από λίγο ο ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια Σερρών Αρτέμιος Ματθαιόπουλος.
Ο Αρτέμιος Ματθαιόπουλος αντικαθιστά στο Κοινοβούλιο τον

Οι Έλληνες πρώτοι στο σεξ



Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τις περισσότερες σεξουαλικές επαφές κατά άτομο. Με μέσο όρο τις 154 επαφές τον χρόνο για κάθε Έλληνα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική μας δραστηριότητα.  

Στήριξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα



Στήριξη της εγχώριας αγροτικής παραγωγής ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα
Τη στήριξη του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους παραγωγούς εξέφρασε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με παραγωγούς του Λασιθίου.

Παραιτήθηκαν γιατροί στις Σέρρες



Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα οι δέκα επιμελητές ιατροί των παθολογικών κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών. Αφορμή στάθηκε η παντελής έλλειψη ειδικευομένων ιατρών, λόγω της επίσχεσης εργασίας που ασκούν από την προηγούμενη εβδομάδα.
«Θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις», επισημαίνει ο

ΚΡΑΧ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΒΟΥΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7%!

Βουτιά άνω του 7% καταγράφει το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 591,61 μονάδες.  Πτώση κοντά στο 2 % καταγράφουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χρηματαγορές .  Οι αγορές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την Ισπανία.  Οι αποδόσεις των δεκαετών ισπανικών

Το Επιμελητήριο Κιλκίς συμμετέχει στο πρόγραμμα Eurofresh Fruits

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και άλλα 15 Επιμελητήρια σε όλη τη Χώρα συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος Eurofresh Fruits. Το πρόγραμμα αφορά στην προώθηση φρέσκων φρούτων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι και επιτραπέζιο σταφύλι) στις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κίνας.

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη με τους 3 Βουλευτές Κιλκίς

Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη-συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουντενούδη με τους τρεις Βουλευτές Κιλκίς, κ.κ.Γεώργιο Γεωργαντά, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και Θεόδωρο Παραστατίδη.

"Να δημιουργήσουμε ένα νέο, χρήσιμο κόμμα" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ.

 
Ιδεολογικά, συναισθηματικά και αξιακά η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας αισθανόμαστε μέλη της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης που κεντρικός της πόλος υπήρξε για σχεδόν 4 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποί του, οι ιδέες του, οι επιδιώξεις του. Συγκυριακά και με βαριά καρδιά, μεγάλο κομμάτι εκλογικά, αποφάσισε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις την προσωρινή απομάκρυνση από το κόμμα, όχι από την Κεντροαριστερά. Από το κόμμα που μας πρόσφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις, που άλλαξε ριζοσπαστικά τα δεδομένα την εποχή της δημιουργίας του, που έδωσε φωνή και όραμα σε

Καρχιμάκης: Να φορολογηθούν αναδρομικά οι «μαύρες» καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό



Στην πρόταση που είχαν καταθέσει τον περασμένο Μάρτιο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτημα την αναδρομική φορολόγηση των καταθέσεων που βγήκαν αφορολόγητα στο εξωτερικό από το 2001 επανήλθε σήμερα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν σίτιση

Στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που φοιτούν, πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, φοιτητές και φοιτήτριες που
επιθυμούν να σιτίζονται από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.
Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

"Πέταξε" για Ιταλία ο Άρης

Για το Πράτο Αλό Στέλβιο της Βόρειας Ιταλίας, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας «πέταξε» ο Άρης.
Η αποστολή
των «κίτρινων» αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές, ενώ επιθυμία του Μάκη Κατσαβάκη είναι τις επόμενες ημέρες να συμπληρωθεί το ρόστερ του, αποκτώντας και τους τρεις παίκτες άνω των 24 ετών.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του Εργοτέλη, Απόστολου Παπουτσάκη εκφράζει η Super League, σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «O αναπληρωτής πρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του τέως προέδρου της Super League και προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις Απόστολου Παπουτσάκη και

Süddeutsche Zeitung: Οδεύει η Ελλάδα προς τη χρεοκοπία;



«Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου άρθρου στην Süddeutsche Zeitung(εκτενής αναφορά στο τμήμα της πολιτικής στην ιστοσελίδα της DW). H εφημερίδα σημειώνει πως «Γερμανία και ΔΝΤ αρνούνται ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα. Από τον πρωθυπουργό Σαμαρά λείπουν 50 δισ. ευρώ. Το φθινόπωρο απειλείται χρεοκοπία».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές ελπίδες για μετάλλιο



του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη των Ολυμπιακών του Λονδίνου και η ελληνική αποστολή δηλώνει πανέτοιμη για διακρίσεις. Αν και κατά 30 % λιγότεροι αριθμητικά σε σχέση με αυτούς που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, οι έλληνες αθλητές δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να πετάξουν την Δευτέρα στο Λονδίνο για… τουρισμό. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας και ασημένιος Ολυμπιονίκης στο τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Τη Δευτέρα πετάμε με πολλά όνειρα και ελπίζουμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες υπερήφανους». 


Λουκέτα στο Δημόσιο: Οι φορείς του Δημοσίου που κλείνουν


Λουκέτα στο Δημόσιο: Οι φορείς του Δημοσίου που κλείνουν
Δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη συνάντηση της κυβέρνησης με την Τρόικα στο οποίο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, η αγωνία στο Δημόσιο "χτυπά κόκκινο".
Η κυβέρνηση προχωρά το πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων περικοπών στην Τρόικα που περιμένει να ακούσει τις νέες θυσίες.

Η λίστα των φορέων του Δημοσίου  μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 255 οργανισμούς στους οποίους απασχολούνται 6.000 εργαζόμενοι.
Αν και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μη γίνουν απολύσεις, σύμφωνα όμως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε περίπτωση συγχωνεύσεων και καταργήσεων Οργανισμών, το μισό διοικητικό προσωπικό πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία για έναν χρόνο με αμοιβή το 60% του μισθού του και κατόπιν να απολυθεί.

Στην Κύπρο καταφτάνει η Τρόικα



Στη Λευκωσία μεταβαίνουν σήμερα και αύριο τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας, που αναμένεται να έχουν σκληρές διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση για τους όρους παροχής οικονομικής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης στην Κύπρο.

Την Τρίτη η τρόικα θα συναντηθεί με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών, οπότε, όπως εκτιμάται, αναμένεται να αποκαλυφθούν οι προθέσεις της. Επί τάπητος στις διαπραγματεύσεις αναμένεται να τεθούν μεταξύ άλλων το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), το κρατικό μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό.

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την επαναδιαπραγμάτευση Στις τρεις το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ


Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση εγκατέλειψε την επαναδιαπραγμάτευση

Για τις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου, προέβλεψε χρεοκοπία της χώρας και υποστήριξε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ως εθνική επιτυχία την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει βιβλίο - Καυτές λεπτομέρειες


Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει βιβλίο - Καυτές λεπτομέρειες Για την κυβερνητική του θητεία

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρώην πρωθυπουργό να συγγράφει - όπως αποκαλύπτει η Real news - βιβλίο για την κυβερνητική του διετή θητεία.

Σημείο της κόντρας, ο τρόπος πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον πρώην πρωθυπουργό να πιστεύει πως έχει συντελεστεί ανατροπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (φωτογραφίζοντας ουσιαστικά ως υπαίτιους τους βουλευτές - υποστηρικτές του διαδόχου του) και τον Ευ. Βενιζέλο να μιλά για «κακοήθειες» και προβοκάτσιες. 

Η τρόικα έρχεται, οι συντάξεις φεύγουν Πλαφόν τα €2.200 - Μετωπική με τους συνδικαλιστές


Η τρόικα έρχεται, οι συντάξεις φεύγουν
Με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα αδυναμίας πληρωμών, με τα ταμειακά διαθέσιμα να εξαντλούνται και τις πηγές χρηματοδότησης της οικονομίας να στερεύουν, ξεκινά η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας. Την προσεχή Τρίτη επιστρέφουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας για την αξιολόγηση της οικονομίας, με βάση την οποία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν. Η κυβέρνηση μέσα στην εβδομάδα πρέπει να προσδιορίσει μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών ύψους 11,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-14, τα οποία την προσεχή Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα.

Κατίδης: Θέλω να βοηθήσω την ομάδα που με ανέδειξε

Ο Γιώργος Κατίδης μίλησε στο "Πρώτο Θέμα" για την καριέρα του, τον ΑΡΗ
το ενδεχόμενο μεταγραφής του καθώς και για τις νομικές εκκρεμότητες που έχει αυτή τη στιγμή με τους "κίτρινους". H απόφαση του παίκτη να μην προπονηθεί την περασμένη εβδομάδα με την ομάδα προκάλεσε αντιδράσεις. Τί λέει ο ίδιος; «Προς το παρόν ανήκω στον ΑΡΗ, με τον οποίο υπάρχουν κάποιες νομικές εκκρεμότητες. Ποτέ δεν έκρυψα την επιθυμία μου να παίξω σε ομάδα του εξωτερικού. Είμαι βέβαιος όμως ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα καταφέρω να βοηθήσω

Ιδρύθηκε η «Ελληνική Πρωτοβουλία»

Ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων της Διεθνούς Διασποράς ίδρυσε σήμερα την «Ελληνική Πρωτοβουλία», σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής συνεργασία μπορεί να υποστηρίξει τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Η επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα, στα πλαίσια εκδήλωσης της οργάνωσης '' Ελληνική Πρωτοβουλία'', στοχεύει να δώσει ανάσα ανακούφισης στο διάτρητο οικονομικό δύστημα της χώρας, αλλά και να ανατρέψει την 
αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθέι στην Ευρώπη.
Στη συνοδεία του  Κλίντον βρίσκεται μια ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών, ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στις ΗΠΑ και εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, αν βρουν ευκαιρίες.

ΑΛΟΝΣΟ '' ΑΔΕΙΑΖΕΙ '' ΜΕΡΚΕΛ...

Άλλο χρώμα έδωσε στην εκπληκτική νίκη του στη F1 μέσα στο Χονκεχάιμ o Φερνάντο Αλόνσο.
Ο Ισπανός πιλότος , πανηγύρισε στη Γερμανία την τρίτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της F1 και πάνω στο βάθρο έκανε ειδική αναφορά  στη χώρα του, αλλά και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι πολίτες των δύο χωρών περνούν δύσκολα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Α. Μέρκελ.
Όταν ρωτήθηκε από τον Νίκι Λάουντα, τον θρύλο της F1 σχετικά με το πως αισθάνεται που ένας Ισπανός νίκησε μέσα στη Γερμανία είπε :