Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

«Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»
Ετοιμος ήμουν να αναφωνήσω το κλασικό και διαχρονικό, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», όπως και την παραλλαγή τού επίσης all time classic «η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», πληροφορηθείς την κατά το ήμισυ, όπως απεδείχθη, ακριβή είδηση περί της κυβερνητικής απαιτήσεως να παραιτηθούν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Βασίλης Ράπανος και Απόστολος Ταμβακάκης, αλλά τελικώς συγκρατήθηκα. Ειδικά μάλιστα για την περίπτωση Ράπανου, θα προσέθετα και άλλα, όπως «απανθρωπιά» και τα συναφή, διότι δεν μπορεί τη μία ημέρα να τον ορίζεις υπουργό Οικονομικών και την επομένη, ενώ ο άνθρωπος εξήλθε μόλις του νοσοκομείου, να τον αποπέμπεις.

«Παράθυρο» για την έκδοση ευρωομολόγου

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δήλωση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ ότι «όσο ζω δεν θα υπάρξει κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης», με την οποία ουσιαστικά διέψευσε τα σενάρια περί έκδοσης ευρωομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Β. Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχτεί το Βερολίνο την έκδοση κοινών ομολόγων.

Τι είπε ο Παπούλιας στη Σύνοδο



Την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής επισήμανε στην εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε πως η πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κονδυλίων.

Το sex με αριθμούς...



Είναι λίγες οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που αποκαλύπτουν τον ακριβή αριθμό των ερωτικών τους παρτενέρ...Οι γυναίκες αποκρύπτουν και οι άντρες υπερβάλλουν. Όλα αυτά, βέβαια, σύμφωνα με την βίβλο του sex.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν οι επιστημονικές έρευνες που έρχονται για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Μια νέα έρευνα, η Βρετανική Έρευνα Υγείας φέρνει στοιχεία και νούμερα στην δημοσιότητα, τα οποία αφορούν στον αριθμό των ερωτικών παρτενέρ, και για τα δύο φύλα.

«Καρφί» Καρχιμάκη για τον Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ



«Καρφί» Καρχιμάκη για τον Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ
Σαφή υπονοούμενα κατά του πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρου Χριστοδούλου, που φέρεται να αναλαμβάνει θέση στη διοίκηση της ΕΤΕ, άφησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Οι απόντες, οι κεφάτοι και τα απρόοπτα – Όσα έγιναν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής


 Αντώνης Σαμαράς: Απών, Ευάγγελος Βενιζέλος: Απών, Γιώργος Παπανδρέου: Απών - Τα χαμόγελα της Ντόρας και η τρυφερότητα του Μ. Γλέζου στη σύντροφο του - Οι καθυστερημένοι υπουργοί και βουλευτές - Ποια βουλευτής έψαχνε τα γραφεία του κόμματός της - ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Απ’ όλα είχε η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου: ηχηρές απουσίες, απρόοπτα, συγκρούσεις, καθυστερήσεις και ευχές.

Πρώτα απ’ όλα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που δεν ήταν παρών γιατί οι γιατροί του το απαγόρευσαν μετά την επέμβαση στο δεξί του μάτι. Και δεύτερον στον Αλέξη Τσίπρα, που για λίγο άφησε τον δευτερότοκο νεογέννητο γιο του και τη σύντροφο του Μπέτυ για να ορκιστεί.

ιταλικό γκρουπ στο Facebook με τίτλο «Η έκτρωση ενός ομοφυλόφιλου παιδιού είναι ενέργεια πίστης»



Σάλο έχει προκαλέσει ένα ιταλικό γκρουπ στο δημοφιλή τόπο δικτύωσης Facebook με τίτλο «Η έκτρωση ενός ομοφυλόφιλου παιδιού είναι ενέργεια πίστης». Οι «πιστοί» οπαδοί της ομάδας αυτής που ξεπερνούν τους 500 σύμφωνα με...

τα like που έχουν κάνει στη σελίδα, υποστηρίζουν ότι «αν το εμβρυο διαγνωστεί με ομοφυλοφιλία» (;) τότε πρέπει να ακολουθήσει άμβλωση γιατί «οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι και φορείς ασθενειών και πρέπει να διακοπεί μια για πάντα αυτός ο καρκίνος γιατί κάτι τέτοιο είναι προσβολή για τον Κύριο».

«Το χασίς μας έκανε από Ναζί, χίπισσες», λένε δίδυμες τραγουδίστριες



«Το χασίς μας έκανε από Ναζί, χίπισσες», λένε δίδυμες τραγουδίστριες

Στα 11 τους οι διδυμες αδελφές Γκάιντε φορούσαν t-shirt με τον χαμογελαστό Χίτλερ και τραγουδούσαν εναντίον των Εβραίων στα πλαίσια του συγκροτήματος Prussian Blue. Όμως η μαριχουάνα τους άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονται. «Είμαι ενθουσιασμένη που συνυπάρχουν τόσες πολλές κουλτούρες στον πλανήτη μας. Με κάνει περήφανη για την ανθρωπότητα», δηλώνει η -20χρονη πλέον Λίνξ- η μια από τις δυο Καλιφορνέζες αδελφές Γκάιντε που επτά χρόνια πριν γινόντουσαν πρωτοσέλιδα εξαιτίας του νεοναζιστικού συγκροτήματος που είχαν ιδρύσει.

"Αδημοσίευτες Φωτογραφίες" Οι κεφαλές από τα νησιά του Πάσχα έχουν και σώμα



Πρόσφατες ανασκαφές στα νησια του Πάσχα έφεραν στο φως το σωμα που τόσα χρόνια έκρυβε μέσα της η γη
από τις γνωστές κεφαλες που συναντιούνται σε όλο το νησί.
Τα σώματα των γιγάντων φέρουν πάνω τους, όπως θα δείτε και παρακάτω στα ντοκουμέντα, αρχαία πετρογλυφικά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Δείτε παρακάτω ανέκδοτες φωτογραφιες από τις ανασκαφές με τα ευρήματα. 

Πως μοιράζονται τα κόμματα την κρατηκή επιχορήγηση των 54 εκ. ευρώ;

Πως μοιράζονται τα κόμματα την κρατηκή επιχορήγηση των 54 εκ. ευρώ;
καθορίστηκε, αναλόγως της εκλογικής δύναμής τους, το μερίδιο του κάθε κόμματος από την κρατική επιχορήγηση.
Αναλυτικά:

Περνούν στην επίθεση οι Δήμαρχοι



Επιθετική πολιτική και συγκεκριμένες προτάσεις νόμου, οι οποίες θα έχουν στόχο την άμβλυνση του συγκεντρωτισμού και της γραφειοκρατίας της δημόσιας διοίκησης που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Η δύναμη της θέλησης: Τυφλός μαθητής με 20 σε όλα!


Βαγγελιώ Χρηστίδου, εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ


Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νομού που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, υπάρχει όμως και μια περίπτωση μαθητή στην οποία δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε ιδιαίτερα.
Πρόκειται για το Στρατή Εγγλέζο, τον τυφλό μαθητή του Λυκείου Παμφίλων ο οποίος εξετάστηκε στη Θεωρητική Κατεύθυνση ως ειδική κατηγορία ξεχωριστά από τους συμμαθητές του και κατάφερε να πετύχει 20άρια σε όλα τα μαθήματα. Τώρα, λίγο πριν αρχίσει η προετοιμασία του για τη μετακόμιση στη συμπρωτεύουσα, όπου και θα σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ο ίδιος και οι γονείς του μιλούν στο «ΕΜΠΡΟΣ» για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε ο 18χρονος όλη τη χρονιά, αλλά και για τη στήριξη που είχε απ’ όλες τις πλευρές – σχολείο, φίλους και οικογένεια -, που προσπάθησαν κι αυτοί με τον τρόπο τους να τον βοηθήσουν όσο μπορούσαν.

Διαθεση αλευριού και λαδιού χωρίς μεσάζοντες από το Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας στο κίνημα διάθεσης φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες θα προβεί σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάρακα Κρήτης, στη διάθεση αλευριού και λαδιού την ερχόμενη Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο Κιλκίς, από τις 10 το πρωί. Η ΕΑΣ θα διαθέτει προς πώληση αλεύρι με τιμή κιλού τα 0,50 ευρώ, ενώ ο Συνεταιρισμός Χάρακα Κρήτης εξαιρετικά

Γ. Παπανδρέου: «Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε σταυροδρόμι»

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται σε σταυροδρόμι» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Συνελήφθη ιεροδιάκονος με όπλα στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη ιεροδιάκονος με όπλα στη Θεσσαλονίκη

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 39χρονος ιεροδιάκονος από το Άγιον Όρος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος ιεροδιάκονος από την Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους συνελήφθη χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης του ΙΚΕΑ.

Πρωτάθλημα Beach Volley...στην Πλατεία Αριστοτέλους !


Κεντρική Μακεδονία Πρωτάθλημα Beach Volley...στην Πλατεία Αριστοτέλους !

Στην Πλατεία Αριστοτέλους θα διεξαχθεί το φετινό τουρνουά GRAND SLAM του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach volley 2012, από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, με την οργανωτική ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ). >>>

Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του αθλήματος αφού φιλοξενεί τους καλύτερους αθλητές, με ξεχωριστή παρουσία του χρυσού ελληνικού διδύμου, της Μαρίας Τσιαρτσιάνη και της Βίκυς Αρβανίτη. Θα συμμετάσχουν πολλοί αναγνωρισμένοι αθλητές του Beach volley, σε μια διοργάνωση που θα αναδείξει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Τουλάχιστον 30% λιγότεροι τουρίστες σε Ασπροβάλτα και Βρασνά


Κεντρική Μακεδονία Τουλάχιστον 30% λιγότεροι τουρίστες σε Ασπροβάλτα και Βρασνά

Κάμψη του τουρισμού στις παραθαλάσσιες περιοχές του Στρυμονικού κόλπου, Σταυρό Ασπροβάλτα και Βρασνά, που φτάνει το 30% σε σχέση με πέρυσι, έφερε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Πλήγμα όμως θα υποστούν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και από τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού που αγγίζει το 50% λόγω της κατάργησης των κουπονιών που διέθετε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.

Αυτήν τη στιγμή η πληρότητα στα 2.500 καταλύματα της ευρύτερης περιοχής δεν είναι ικανοποιητική, γεγονός που οι επιχειρηματίες του τουρισμού αποδίδουν στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το φόβο ταραχών και επεισοδίων που, όπως λένε, καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κιλκίς: 'Ελληνες εργάτες σχεδίαζαν κλοπή 15 τόνων



Δύο άνδρες, εργάτες σε κατασκευαστική εταιρία, συνελήφθησαν διότι επιχείρησαν να «ξηλώσουν» και να αφαιρέσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ στο χωριό Μικρό Δάσος του Κιλκίς.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 44 και 48 ετών, έφτασαν στο σημείο με γερανό αλλά έγιναν αντιληπτοί και πιάστηκαν στα πράσα. Η γέφυρα είναι διαστάσεων 17x5 μέτρων και βάρους περίπου 15 τόνων. Όπως έγινε γνωστό, η γέφυρα χρησιμοποιείται από τον ΟΣΕ για την κατασκευή σταθερής σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή.

Οι εκλογικές περιφέρειες των αρχηγών των κομμάτων και οι έδρες


Οι εκλογικές περιφέρειες των αρχηγών των κομμάτων και οι έδρες

Τις εκλογικές περιφέρειες, τις οποίες επέλεξαν, γνωστοποίησαν και επίσημα με τις επιστολές τους οι αρχηγοί των κομμάτων.

Οι επιστολές αναγνώστηκαν από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε την εκλογική περιφέρεια της Μεσσηνίας αντί της Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την Α΄ Αθηνών αντί της Αχαΐας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την Α' Θεσσαλονίκης αντί του Ηρακλείου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την Β΄Αθηνών αντί του Έβρου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλονιάκος την Α΄ Αθηνών αντί της Β' Αθηνών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης την Β' Αθηνών αντί της Αιτωλοακαρνανίας και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την Β΄ Αθηνών αντί της Α΄Θεσσαλονίκης.

"Τα ήπιε" ο Παπούλιας



Έμεινε πολύ ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι. 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε στον κ. Παπούλια ότι yπήρξε ικανοποίηση στην ΕΕ για το γεγονός ότι οι Έλληνες εξέλεξαν μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι η Ένωση θα στηρίξει την Ελλάδα.

Τα παραμύθια με τους Ρώσους



Του Σήφη Πολυμίλη
Ενας από τους μύθους που κυριάρχησαν τα δυο τελευταία χρόνια της κρίσης ήταν ότι η Ελλάδα είχε και άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να προσφύγει στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς για βοήθεια. Θα θυμάστε ίσως, τον Μίκη να ξεσπαθώνει στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων κατά των αποικιοκρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να δηλώνει ότι η Ρωσία και η Κίνα ήταν έτοιμες να μας προσφέρουν περίπου δωρεάν βοήθεια, χωρίς μνημόνια και πράσινα άλογα... Συνταγή που υιοθέτησε, πιο κομψά είναι αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διάφοροι νεόκοποι εθνοσωτήρες τύπου Καμμένου. Εμφάνιζαν μάλιστα ως υπόδειγμα ικανής διαπραγμάτευσης την Κύπρο που είχε πάρει ένα πρώτο δάνειο 2,5 δισ. από τους Ρώσους. 

50 ευρώ για ξενοδοχείο με 1 αστέρι στη Χαλκιδική ;;;;


Κεντρική Μακεδονία 50 ευρώ για ξενοδοχείο με 1 αστέρι στη Χαλκιδική ;;;;

Στην υιοθέτηση ειδικών τιμολογίων για τον εγχώριο τουρισμό και για όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, προχωρεί η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), με την προοπτική να τονωθεί η τουριστική κίνηση από Έλληνες επισκέπτες στην περιοχή για τουλάχιστον ένα περίπου μήνα.

Ειδικότερα, για διανυκτερεύσεις στο χρονικό διάστημα15 Ιουλίου-20 Αυγούστου, η ΕΞΧ, που είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας, θα ανακοινώσει σύντομα τα ακόλουθα ενδεικτικά τιμολόγια για τους Έλληνες τουρίστες: α) για ξενοδοχείο ενός αστεριού 50 ευρώ/ διανυκτέρευση,β) για μονάδα δύο αστέρων 60 ευρώ, γ) για τρία αστέρια 70 ευρώ, δ) για τέσσερα αστέρια 90-110 ευρώ και ε) για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων μέχρι 180 ευρώ/ βραδιά.

Ο Άρης το σήκωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην έδρα του Ηρακλή!

Στις 28 Ιουνίου του 1970 για πρώτη φορά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος διεξαγόταν στη Θεσσαλονίκη κι ήταν επίσης
  η πρώτη φορά που συναντιούνταν στον τελικό του θεσμού δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο ραντεβού του Βορρά δόθηκε στο «Καυτανζόγλειο».  Κόπηκαν συνολικά  46.695 εισιτήρια, ενώ υπολογίζεται πως ο  αριθμός των

H 19χρονη Χρ. Αθανασούλη είναι η πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές...



Με 19.883 μόρια, η Χριστίνα Αθανασούλη δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί από τους «πρώτους των πρώτων». Είναι ήδη αποφασισμένη πως θέλει να σπουδάσει μαθηματικά. Με πολύ διάβασμα και σύστημα, πέτυχε το σκοπό της. Γνωρίζει ότι οι δυσκολίες στο μέλλον θα είναι πολλές. Ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει...
Λέει η ίδια: «Μ' αρέσουν πολύ τα μαθηματικά. Πιστεύω πως υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας, ενώ είναι μια καλή διέξοδος και για το εξωτερικό αν δεν τα καταφέρω εδώ.

Oρκίστηκαν οι νέοι βουλευτές


Συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα η νέα Βουλή με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κάποιοι εισήλθαν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο. Άλλοι πλέον γνωρίζουν απ’ έξω και ανακατωτά τη διαδικασία, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έζησαν την εμπειρία, έστω και για μία ημέρα, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ευχές για τη γέννηση του δεύτερου γιου του δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, καλή ανάρρωση στον Αντώνη Σαμαρά ευχήθηκε ο κ. Τραγάκης, ενώ συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν την τελετή για μια θέση στα θεωρεία.

Τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά



Καθημερινά χρησιμοποιούμε ένα σωρό λέξεις οι οποίες είναι Τουρκικές και όμως δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια. Εδώ θα σας 
δώσω μερικές από αυτές για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.

ΑΛΑΝΙ (αλήτης),
ΑΛΑΝΑ (ανοιχτός χώρος),
ΑΓΑΣ (δεσποτικός-αυταρχικός),
ΑΓΙΑΖΙ (πρωινό ή νυχτερινό κρύο), ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),
ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),
ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),
ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),
ΚΑΙΚΙ (βάρκα),

Πρωτοβουλία «Φίλοι της Ελλάδας» από δέκα ευρωβουλευτές


Δέκα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η δημιουργία του Κύκλου είναι μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργου Χατζημαρκάκη και έχει στόχο, «ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό» αλλά και τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών σχετικά με τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει. 

Μονομαχία Ολάντ - Μέρκελ στις Βρυξέλλες για την ανάπτυξη και το ευρώ


Μονομαχία Ολάντ - Μέρκελ στις Βρυξέλλες για την ανάπτυξη και το ευρώ

Η πιο κρίσιμη Σύνοδος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, μέσα σε έντονο συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ των βόρειων και νότιων χωρών της Ευρωζώνης.

Οι παρασκηνιακές ζυμώσεις είναι έντονες, τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί και ο διχασμός είναι πιο ορατός από ποτέ, σχετικά με τους μακροπρόθεσμους τρόπους για το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους, η οποία απειλεί τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Πατάνε γκάζι» στο υπ. Οικονομικών Μείωση ΦΠΑ, έξτρα αφορολόγητο 1.000 ευρώ και πληρωμή φόρων σε 6 δόσεις



«Πατάνε γκάζι» στο υπουργείο Οικονομικών -ενόψει επαναδιαπραγμάτευσης με τη Τρόικα- και στο τραπέζι μπαίνουν νέες εισηγήσεις για σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου για όλα τα φυσικά πρόσωπα αλλά και για τμηματική εξόφληση του τριπλού χαρατσιού που πληρώνουν ήδη από φέτος οι πολίτες, σε 6 διμηνιαίες δόσεις.

Πρώτη προτεραιότητα όμως δίνουν στην άμεση μείωση «εδώ και τώρα» του ΦΠΑ που επιβάλλεται στον κλάδο της εστίασης, από το 23% στο 13%, κάτι που ενδεχομένως να ισχύσει και για ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο που απειλείται φέτος με καθίζηση.

Σε «ανοικτή γραμμή» ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Δώστε μας διέξοδο από την ύφεση»



Το κρίσιμο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το Μνημόνιο θέτει επί τάπητος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επιστολή του, την οποία διαβιβάζει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτος αποδέκτης της επιστολής είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, με τον οποίο συναντήθηκε αργά χθες το βράδυ ο κ. Παπούλιας στη βελγική πρωτεύουσα.


Εξοφλεί ο ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς τα οφειλόμενα του Απριλίου



Εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η καταβολή προς τους φαρμακοποιούς 127 εκατ. ευρώ για τις οφειλές του Απριλίου.

Αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. 

Ορκίζεται η νέα Βουλή – Από βδομάδα οι προγραμματικές δηλώσεις



Ώρα 11:00, με τον πρωθυπουργό αναγκαστικά απόντα, ορκίζονται οι βουλευτές της νέας Βουλής, που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Για πρώτη φορά, η ορκωμοσία της νέας Βουλής θα γίνει χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Αναγκαστικά, βέβαια, αφού οι γιατροί δεν επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Βουλή. Η επέμβαση στο μάτι του ήταν δύσκολη και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να είναι κλινήρης και να μην πιέζεται. 

Δεν αποκλείεται, μάλιστα να του «στερήσει» τη δυνατότητα και να ταξιδεύει για τουλάχιστον 40 μέρες, κάτι που σημαίνει ότι δε θα πάει ούτε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την Ελλάδα τον Ιούλιο. Αλλά αυτό θα φανεί από τις εξετάσεις του Σαββάτου.