Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...

«Θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι η κοινωνική συνοχή και η ανεργία».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταφοράς πόρων στο

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στους «γκρινιάρηδες»

Όπου ήταν αναγκαίο, δόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και η Ε.ΚΑ.Π διευκρίνισε τυχόν αναγκαία πληροφοριακά στοιχεία. Και σ' αυτή τη συνεδρίαση, δεν διατυπώθηκαν αντιρρήσεις ή διαφωνίες.Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γιάννη Σουλαδάκη, προέδρου της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, στις καταγγελίες που δέχεται από στελέχη του κόμματος για αδιαφανείς διαδικασίες προετοιμασίας και επιλογής των συνέδρων στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

«Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές»


«Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές»

Αίσθηση στους κατοίκους της Ιθάκης προκάλεσε το τελευταίο μήνυμα του εμίρη του Κατάρ, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την αγορά ενός συμπλέγματος νησιών στην περιοχή.

«Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές αλλά για μαζοχιστές» είπε στο δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο απεσταλμένος του εμίρη του Κατάρ, ανακοινώνοντάς του την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το νησί Οξυά, που βρίσκεται ανάμεσα σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Απολύσεις επι θύραις στο ΠΑΣΟΚ.


ΠΑΣΟΚ-Ιπποκράτους-Αποκλειστικό

Η εκ περιτροπής εργασία θα είναι – σε πρώτη φάση – η λύση για τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από ένα χρόνο.Συμφωνα με το paraskhnio.gr Το μεσημέρι της Δευτέρας ο διευθυντής του κόμματος κ. Νίκος Σαλαγιάννης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε ότι προωθεί τη λύση της εκ περιτροπής εργασίας, σύμφωνα με την οποία κάθε υπάλληλος τους κόμματος θα εργάζεται δύο ημέρες την εβδομάδα. Η λύση αυτή είναι μεταβατική, όπως είπε ο κ. Σαλαγιάννης και σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα.

Η φωτογραφία της χρονιάς!



Το στιγμιότυπο που επιβεβαιώνει ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. “Βουνό με βουνό δε σμίγει” λέει ο σοφός λαός. Κι όμως, οι δύο άντρες συναντήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση του “Ιδρύματος Νιάρχου” και ο φωτογραφικός φακός… αιχμαλώτισε τη χειραψία της χρονιάς.

Ακόμη και η καμήλα κάποια στιγμή χρειάζεται νερό


Μπακογιάννη

Τις απόψεις της για το φορολογικό νομοσχέδιο, αναλύει με άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η βουλευτής της Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, προτείνοντας μείωση φορολογικών συντελεστών, καθώς και νέο φορολογικό μηχανισμό. Η κ. Μπακογιάννη, σημειώνει χαρακτηριστικά πως όλοι, ανεξαρτήτως κομμάτων, συμφωνούμε ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακόμα 3 αντάρτες επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία


Ακόμα 3 αντάρτες επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία
Μετά την Ελίζα Βόζενμπεργκ που επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και άλλα στελέχη του κόμματος φαίνεται πως σταδιακά βρίσκουν τον δρόμο «για την επιστροφή στο μαντρί». Οι συνθήκες πόλωσης που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό αναγκάζουν πολλούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις. 

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτα γεγονότα στις Σκουριές


ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτα γεγονότα  στις Σκουριές
Απαράδεκτα χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τα γεγονότα στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει την επίθεση ενώ, όπως αναφέρει, «διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή».

Ο Μητσοτάκης κάνει like μέσα από το Facebook


Ο Μητσοτάκης κάνει like μέσα από το Facebook
Like στην ιδέα δημιουργίας προφίλ στο Facebook έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και απ’ ότι φαίνεται, είναι αρκετά ενθουσιασμένος με τη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως έγραψε χαρακτηριστικά το μεσημέρι του Σαββάτου: «Αν είχα την κρίσιμη εποχή του ’90 αυτή τη δυνατότητα επικοινωνίας που μου δίνει το Facebook, πολλά πράγματα μπορεί να είχαν πάει καλύτερα.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής : καταδικάζει τις πρωτόγνωρες τρομοκρατικές ενέργειες στις Σκουριές Χαλκιδικής






1. καταδικάζει απερίφραστα και κατηγοριματικά τις  πρωτόγνωρες τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μέχρι το 2014

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους και συνταξιούχους μαζί με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος "Αριάδνη" για να αντιμετωπιστούν οι παράνομες συντάξεις

περιλαμβάνει το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου προβλέπουν τα εξής:

Πλωτό νοσοκομείο "ρίχνουν" στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Την ώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία στην Ελλάδα διαρκώς υποβαθμίζεται, την ώρα που τα νησιά μας αποψιλώνονται υγειονομικά και οι κάτοικοί τους μένουν
υγειονομικώς ξεκρέμαστοι, οι Τούρκοι «τρίβουν τα χέρια τους» και ετοιμάζουν επιχειρήσεις. Πλωτό νοσοκομείο κατασκευάζουν οι γείτονές μας, όπως αναφέρουν οι «6μέρες», με σκοπό να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο Αιγαίο. Την πληροφορία έφερε στο φως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή που

Ολοκληρώθηκαν οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις για το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


 

Με δυο πετυχημένες πολιτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, τη βδομάδα που πέρασε, οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς προς το Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος που ξεκινάει στις 28 Φλεβάρη.

TO ΦΙΛΙ 6.000 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ...

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που απεικονίζει δύο σκελετούς που βρέθηκαν στο Χασανλού, έναν αρχαιολογικό χώρο στο Ιράν. Οι δύο σκελετοί βρέθηκαν όπως ακριβώς τους
βλέπετε στη φωτογραφία, χωρίς κανένα άλλο αντικείμενο. Το μόνο που υπήρχε ήταν μια πέτρινη πλάκα κάτω από το κρανίο

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



 

Φίλες και φίλοι, χαίρομαι πραγματικά γιατί σήμερα, πρωί της Κυριακής, βλέπω εδώ συγκεντρωμένα τόσο πολλά στελέχη μας, του χώρου της Υγείας. Παλιές και νέες προσωπικότητες που εφάπτονται με το Κίνημά μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και θέλουν να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο, σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο, τόσο καίριο, τόσο σημαντικό για την κοινωνία, όσο είναι η πολιτική Υγείας.

Ολάντ: Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα


Ολάντ: Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα
Γνώριμη είναι η Ελλάδα για τον Φρανσουά Ολάντ. έχει έρθει αρκετές φορές στη χώρα μας, τόσο ιδιωτικά όσο και ως γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ενόψει, όμως, της αυριανής πρώτης επίσκεψής του… 

στην  Αθήνα ως Προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας ο κ. Ολάντ δηλώνει, σε συνέντευξή του στα Νέα, ότι «οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές απ' ότι αλλού», καθώς και ότι ο ίδιος αρνείται «μια Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα χωρίς τέλος».

Αντ. Σαμαράς: Η κοινωνική συνοχή έχει τραυματιστεί βαριά


«Η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται νυχθημερόν για να σηκώσει ψηλά και πάλι την πατρίδα μας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Ζάππειο.
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι να μπει η χώρα στην πορεία της οικονομικής ανάκαμψης ώστε να δοθούν ευκαιρίες για δουλειά και να υπάρξει κοινωνική συνοχή που, όπως είπε, «είναι επόμενο σε αυτές τις σκληρές ώρες να έχει τραυματιστεί βαριά με το απίστευτο ρεκόρ της ανεργίας των νέων στο 60%».

Τεράστια ευκαιρία για άνεργες και απολυμένες τα προγράμματα του ΕΣΠΑ- Δείτε τα οφέλη από τα χειροποίητα κοσμήματα


Τεράστια ευκαιρία για άνεργες και απολυμένες τα προγράμματα του ΕΣΠΑ- Δείτε τα οφέλη από τα χειροποίητα κοσμήματα
Σημαντική επαγγελματική ευκαιρία για τις άνεργες ή απολυμένες γυναίκες αποτελεί η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων κατ' οίκον, η οποία μάλιστα λαμβάνει επιδότηση από το ΕΣΠΑ...

από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Μεγάλες καταστροφές στις Σκουριές Χαλκιδικής


Φωτογραφία για Μεγάλες καταστροφές στις Σκουριές Χαλκιδικής
Επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποίησαν περίπου 50 άτομα τα ξημερώματα της Κυριακής.Όπως αναφέρει το newsbeast oι δράστες αφού έδεσαν τους δύο φύλακες, τους περιέλουσαν με βενζίνη, απειλώντας πως θα τους κάψουν και στη συνέχεια στις φλόγες τυλίχτηκε τεχνολογικός εξοπλισμός καθώς και οχήματα της εταιρείας.

Η κρίση πλήττει και τις τράπεζες – Απομακρύνονται 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι


Η κρίση πλήττει και τις τράπεζες – Απομακρύνονται 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων…

Σε ισχύ από σήμερα οι νέες τιμές φαρμάκων


Σε ισχύ από σήμερα οι νέες τιμές φαρμάκων


Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι νέες τιμές των φαρμάκων, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από σήμερα…

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού Μάριου Σαλμά, ορίζεται ότι οι νέες τιμές θα ισχύσουν από σήμερα για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τις φαρμακαποθήκες, ενώ στα φαρμακεία οι νέες τιμές θα ισχύσουν μετά μία εβδομάδα, δηλαδή από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Νίκος Αναστασιάδης: Νικητής των εκλογών στην Κύπρο


Νίκος Αναστασιάδης: Νικητής των εκλογών στην Κύπρο
Το αποτέλεσμα αποτελεί νίκη των πολιτών, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «αυτό που συνάγεται από τι ισχυρότατο εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αυτό που εξέφρασε είναι το αίτημα για την απαλλαγή του τόπου από τη διακυβέρνηση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ».

Κρυφοί φόροι στα ακίνητα


Κρυφοί φόροι στα ακίνητα
Στην «αγελάδα» των ακινήτων εναποθέτει πλέον τις τελευταίες της ελπίδες η κυβέρνηση για να καλύψει την προδιαγεγραμμένη υστέρηση των εσόδων, η οποία έγινε αντιληπτή από τον πρώτο μήνα του έτους, λόγω κυρίως της αδυναμίας των φορολογουμένων να αντεπεξέλθουν στην καταιγίδα φόρων και χαρατσιών που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Φατμαγκιούλ


ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Φατμαγκιούλ

Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσπάθωσε εναντίον της... Φατμαγκιούλ. Κατά την ακρίβεια το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και επιτίθεται εναντίον της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία, όπως αναφέρει, «προωθεί την κουλτούρα του βιασμού».

Τσίπρας: Πρόγραμμα 100 ημερών


Τσίπρας: Πρόγραμμα 100 ημερών
Το πρόγραμμα για τις 100 πρώτες μέρες του στην κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα –κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει πριν από το Πάσχα, ενόψει και του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στις αρχές του καλοκαιριού- ο ΣΥΡΙΖΑ. Την προετοιμασία του μάλιστα, δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΤ 3.

Έρευνα: Η ευθύνη για την κρίση πέφτει στους πολιτικούς


Έρευνα: Η ευθύνη για την κρίση πέφτει στους πολιτικούς
Την ευθύνη στους πολιτικούς και στα κόμματα ρίχνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της έρευνας της «Metron Analysis» που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία». Παράλληλα:

Δείτε τις μειώσεις στους μισθούς για το 2012


Δείτε τις μειώσεις στους μισθούς για το 2012
Περίπου 412.000 άτομα υπέστησαν μειώσεις το 2012, είτε με νέες συμβάσεις είτε με περικοπή των ωρών και των ημερών εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Συγκεκριμένα:

1. Επιχειρησιακές συμβάσεις υπέγραψαν 91.020 εργαζόμενοι σε 756 επιχειρήσεις. Οι μειώσεις των μισθών κατά μέσον όρο ήταν 19,2%.

Δημόσιο: Επανατοποθετούνται 2.000 υπάλληλοι


Δημόσιο: Επανατοποθετούνται 2.000 υπάλληλοι
Στην ανακοίνωση των κενών θέσεων στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2012 προχωρά -εκτός απροόπτου- σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι θέσεις προέκυψαν βάσει των αιτημάτων που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.

Σύνταξη έως και 12 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη


Σύνταξη  έως και 12 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη
Θέλετε να μάθετε πώς θα βγείτε στην σύνταξη έως και 12 χρόνια νωρίτερα με κέρδος έως 300 ευρώ;

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών αφορούν όσους κατοχυρώνουν ή θεμελιώνουν με την εξαγορά πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από 1η/1/2011 και μετά, με βασική προϋπόθεση να έχουν τη χρονιά αυτή τουλάχιστον 12 έτη (ή 3.600 μέρες) ασφάλισης (κανονικής ή και προαιρετικής) κα να ανήκουν σε κατηγορία ασφαλισμένων για τους οποίους έχουν αυξηθεί είτε τα όρια ηλικίας είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν με τους νόμους 3863 και 3865 του 2010. Σε αυτήν την κατηγόρια ανήκει η πλειονότητα όσων πρωτοκόλλησαν ένσημα μέχρι 1992.

Πηγαίνεις γυμναστήριο;τεκμήριο!


Πηγαίνεις γυμναστήριο; Ε, τότε πλήρωσε τεκμήριο!
Πηγαίνεις γυμναστήριο; Ε, τότε πλήρωσε τεκμήριο!

Με απλά λόγια, αν το εισόδημα σας δεν δικαιολογεί τις παραπάνω... «χλίδες», θα κληθείτε από τον έφορο να δώσετε εξηγήσεις πως ως άπορος μπορείτε να γυμνάζεστε και να χορεύετε!

Έρχονται και οι απολύσεις στο Δημόσιο


Έρχονται και οι απολύσεις στο Δημόσιο
Στο στόχαστρο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση μπαίνουν για πρώτη φορά όσοι εδώ και δεκαετίες διασπάθισαν δημόσιο χρήμα μέσω της έγκρισης παράνομων συντάξεων και επιδομάτων προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως.