Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση με Σταθάκη στο Κιλκίς

Εκδήλωση με τον Γιώργο Σταθάκη, βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ,  διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7 μμ, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.
Θέμα της εκδήλωσης θα είναι «H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ». Την εισήγηση του

Σεισμοί: Ενεργά ρήγματα σε Βόρεια Ελλάδα

Μπορούν να δώσουν ισχυρούς σεισμούς έως 7 Ρίχτερ.
Στην περιοχή των Σερρών και του Μπέλες (Κερκίνιο Ορος), καθώς και της Δράμας έχουν καταγραφεί ενεργά ρήγματα που μπορεί να δώσουν σεισμό μεγέθους έως και 6,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. 
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Νίκου Φωτόπουλου στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, το οποίο έχει ως εξής:

Νίκος Μπογιόπουλος : Κάτι λείπει από το "κάδρο"

Παρατήρηση πρώτη: To 1923 εκδηλώθηκε στο Μόναχο το λεγόμενο «πραξικόπημα της μπυραρίας». Ο Χίτλερ συνελήφθη αλλά παρότι οι νόμοι της (αστικής κοινοβουλευτικής) Δημοκρατίας της Βαϊμάρης προέβλεπαν ακόμα και την ποινή του θανάτου για το έγκλημά του, έμεινε στη φυλακή – σε υπερπολυτελές κελί - μόλις 8 μήνες, πλήρωσε 500 μάρκα πρόστιμο, και αφέθηκε ελεύθερος. Δέκα χρόνια αργότερα και αφού είχε αξιοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες της (αστικής

Μυστική συνάντηση Καραμανλικών

Τις εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή, την οικονομία και το πολιτικό μέλλον της κεντροδεξιάς συζήτησε η παρέα των Καραμανλικών βουλευτών που συναντήθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας. 
Η σύναξη είχε σκοπό ένα χαλαρό καφεδάκι η συζήτηση όμως ... δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις εξελίξεις που απασχολούν την κοινωνία και την πολιτική με αιχμή τα όσα συμβαίνουν μετά τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 

H οικογένεια Πελέκη στο εδώλιο για το Βατοπέδιο! Τα ονόματα όλων όσων παραπέμπονται

Την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση του Βατοπεδίου που θεωρήθηκε σκάνδαλο και βασάνισε την πολιτική ζωή του τόπου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δικαστές αποφάσισαν την παραπομπή 14 ατόμων μεταξύ των

Νίκος Παπανδρέου: Ο Τσίπρας αντιγράφει συνειδητά τον Αντρέα ...

Την πτώση του ΠΑΣΟΚ, την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την περιρρέουσα μετα-μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών περιγράφει με άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα χρησιμοποιεί και αυτούσιους στίχους από 

Μπλόκο στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης από τους βενζινοπώλες

Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Επιχορήγηση 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέες καλλιέργειες: Δείτε τους όρους και τα κριτήρια

Χρηματοδότηση έως και 100 εκατ. ευρώ θα δοθεί σε νέους αγρότες 18 έως και 40 ετών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους καλλιέργεια και θα «τρέξει» στα τέλη Οκτωβρίου. Η επιδότηση, θα δοθεί μέσω του προγράμματος «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» και θα κατανεμηθεί τμηματικά ανά περιοχή στα ακόλουθα ποσά, αναφέρει το Εθνος:

Υπέρ κουρέματος του ελληνικού χρέους ο Σόρος

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει τα χρέη της», δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, εκτιμώντας ότι είναι αναγκαίο ένα νέο κούρεμα του χρέους και ότι τότε θα επιστρέψουν οι ιδιώτες επενδυτές στην Ελλάδα.
Ο θρυλικός Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος το 1992 με την

Καρύδης: Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι "υποκλοπές" Τσίπρα

Ο Τσιπρας και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιαν τη γλώσσα τους για τις δήθεν παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους απο την ΕΥΠ
Πήγαν να «φτιάξουν» ένα θέμα για να χουν να λένε ότι διώκονται και αναγκάστηκαν μετα απο 24 ώρες να βγάλουν ανακοίνωση διάψευσης των "φοβερών" καταγγελιών τους προς την real news, άσχετα αν στη ανακοίνωση αυτή για να θολώσουν τα νερά λένε

Μίνι σύσκεψη πριν... από το κρίσιμο ταξίδι στο Ισραήλ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος αναχωρεί μαζί με τον πρωθυπουργό για το Ισραήλ. Πριν από την αναχώρηση, πάντως, ο Ευ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει αναλυτική κουβέντα για σήμερα το μεσημέρι με το κομματικό επιτελείο του (Ανδρουλάκης, Κωνσταντινόπουλος, Καρύδης, Πρωτόπαπας, Ρήγας, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και άλλοι). Λέγεται ότι θα ληφθούν αποφάσεις για

Του Θόδωρου Τσίκα : Σαφή όρια κοινοβουλευτικής δεξιάς με την ακροδεξιά και τις φασιστικές αντιλήψεις !


Η ανάδυση του νεο-ναζισμού αποτελεί υπέρτατο κίνδυνο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από ευρύτατη συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως των διαφορών τους. Ούτε η θεωρία των δύο άκρων, με την συμπερίληψη σε αυτά κομμάτων του συνταγματικού τόξου, ούτε οι μικροκομματικές διακηρύξεις ότι οι ασκούμενες πολιτικές οδηγούν απευθείας και

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποντάρει πολιτικά στο μέτωπο μνημόνιο-αντιμνημόνιο

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έχουμε υιοθετήσει τη θεωρία των δύο άκρων. Επ’ ουδενί δεν έχουμε ταυτίσει ή δεν έχουμε βάλει στο ίδιο τσουβάλι τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα ήταν απαράδεκτο», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Τσοχατζόπουλος

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον πρώην υπουργό ενώ αναμένεται η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.
Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει η Citigroup

Στις χώρες της περιφέρειας του ευρώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πιο επικίνδυνη», λέει στη σημερινή Die Welt ο Βίλεμ Μπουίτερ.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο αμερικανοβρετανός οικονομολόγος αναμένει σύντομα νέα αναδιάρθρωση του χρέους
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής Citigroup τονίζει ότι

Κατασχέσεις για χρέη στην εφορία...

Περισσότερα από 122.000 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος όσων χρωστούν στην Εφορία ασκήθηκαν μέχρι τον Αύγουστο ενώ το υπουργείο οικονομικών απειλεί με φυλάκιση άλλους 18.300 οφειλέτες.
Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000 οι οφειλέτες που θα τους ασκηθούν διώξεις και κατασχέσεις.

New York Times: Διεκδικήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις

Στην ελληνική διεκδίκηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία αναφέρεται εκτενές πρωτοσέλιδο άρθρο των New York Times. Με τίτλο «Η Γερμανία πιέζει για λιτότητα, οι Ελληνες ανταποδίδουν την πίεση», η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στις αιτήσεις της χώρας για το ζήτημα και την απροθυμία της Γερμανίας να ανταποκριθεί.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ : ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ!

Στοιχεία για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκ των οποίων οι δύο δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία που αφορά την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή της υπόθεσης, δύο μάρτυρες που ζήτησαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας.
Οι μάρτυρες, που πλέον στην δικογραφία αναφέρονται ως

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ αλλά και της ΑΕΚ, ο Γιώργος Αμερικάνος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού. Ο αρχηγός της ΑΕΚ που... το 1968 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή σε

Άδωνις: «Η ΧΑ τρομοκρατούσε και κορόιδευε»

«Η Χρυσή Αυγή δεν τρομοκρατούσε μόνο, αλλά και κορόιδευε τους ψηφοφόρους της», επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα, υπό τη σκιά των εξελίξεων μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της οργάνωσης.
Ο κ.Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ είπε

Η θερμοκρασία πέφτει, το πετρέλαιο όχι

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει απότομα και την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,3 ευρώ το λίτρο, η κυβέρνηση ακόμη εξετάζει σχέδια για το επίδομα, ενώ καμία συζήτηση δε φαίνεται να έχει γίνει για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Μένει μία εβδομάδα μέχρι να ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του θα ξεκινήσει από 1,30 ευρώ το λίτρο, ενώ

ΠΑΣΟΚ για εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ομολογεί την πλήρη σύμπλευση της με την «Χρυσή Αυγή»

Με σκληρή ανακοίνωση απαντά το ΠΑΣΟΚ στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους. «Το γεγονός ότι αγνοούμε τα χυδαία, ανυπόστατα και συκοφαντικά σχόλια της εφημερίδας που φέρει δυστυχώς τον τίτλο «Δημοκρατία» λόγω του μηδενικού της κύρους, φαίνεται ότι αποθράσυνε τους υπεύθυνους για την έκδοση της.