Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: "Η συνάντηση με Τσίπρα θα είναι ουσιαστική"


Βενιζέλος: "Η συνάντηση με Τσίπρα θα είναι ουσιαστική" : «Από την πρώτη στιγμή παρουσίασα την μοναδική και ρεαλιστική πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να είναι μέσα στο ευρώ»,

«Από την πρώτη στιγμή παρουσίασα την μοναδική και ρεαλιστική πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τις προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να είναι μέσα στο ευρώ», είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τους όρους που έθεσε χθες, δίνοντας έμφαση στον σχηματισμό κυβέρνησης με τις δυνάμεις που έχουν φιλευρωπαϊκό προσανατολισμό, δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αντιδράσεις στη δήλωση Στρατούλη για τις τραπεζικές καταθέσεις


Αντιδράσεις στη δήλωση Στρατούλη για τις τραπεζικές καταθέσεις : Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ανέφερε με τις τραπεζικές καταθέσεις:

Αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Στρατούλη, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» ανέφερε με τις τραπεζικές καταθέσεις: 

Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στρατούλη δείχνουν την απερίγραπτη ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζουμ» στο μυαλό των ψυχοπαθητικών ατόμων Φαίνεται ότι διαθέτουν διαφορετική εγκεφαλική δομή


«Ζουμ» στο μυαλό των ψυχοπαθητικών ατόμων

Ερευνητές στη Βρετανία μελέτησαν τον εγκέφαλο δολοφόνων, βιαστών και ατόμων με ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και διαπίστωσαν ότι παρουσιάζει δομικές εγκεφαλικές «ανωμαλίες» σε σχέση με εκείνον υγιών μη παραβατικών ατόμων.
Προηγούμενες μελέτες είχαν εντοπίσει ευρήματα που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν εγκεφαλικές διαφορές ανάμεσα στα βίαια και παραβατικά άτομα σε σχέση με τα μη παραβατικά. Η νέα μελέτη κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού προσφέρει τις πιο ισχυρές αποδείξεις για την ύπαρξη αυτών των διαφορών.

O μεγαλύτερος γνωστός κροκόδειλος «τρομοκρατούσε τους προγόνους μας»


Ο Crocodylus thorbjarnarsoni έμοιαζε με τον εικονιζόμενο κροκόδειλο του Νείλου, ήταν όμως σημαντικά πιο μεγαλόσωμος
Ένα νέο είδος κροκόδειλου που αναγνωρίστηκε από απολιθώματα στην Ανατολική Αφρική, ηλικίας 2-4 εκατομμυρίων ετών, είναι το μεγαλύτερο είδος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, ανακοίνωσαν παλαιοντολόγοι. Μάλιστα τα οστά των προγόνων μας που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο δεν αποκλείεται να ήταν τα αποφάγια του τέρατος.

Ο Crocodylus thorbjarnarsoni, με μήκος που υπερέβαινε τα 8 μέτρα, έμοιαζε με το σύγχρονο κροκόδειλο του Νείλου, ήταν όμως τρία μέτρα μακρύτερος, είχε μεγαλύτερο ρύγχος και δύο επάρματα σαν κέρατα πίσω από τα μάτια.

Πώς να ανακουφίσω το ευερέθιστο έντερο;


Πώς να ανακουφίσω το ευερέθιστο έντερο; : Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο φάρμακο που να θεραπεύει οριστικά το ευερέθιστο έντερο, η σωστή του αντιμετώπιση όμως μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη. Το ευερέθιστο έντερο,

Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο φάρμακο που να θεραπεύει οριστικά το ευερέθιστο έντερο, η σωστή του αντιμετώπιση όμως μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη. Το ευερέθιστο έντερο, το οποίο ταλαιπωρεί αρκετούς από εμάς με έντονο φούσκωμα και αέρια, πόνο στην κοιλιά κ.λπ., σχετίζεται εκτός από τη διατροφή και με τις διάφορες συναισθηματικές εντάσεις και το άγχος που μπορεί να μας καταβάλλει κατά καιρούς. Η σωστή αντιμετώπιση όμως μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα συμπτώματα σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ξεπερνά το 50% η ανανέωση στη σύνθεση της Βουλής


Ανανεωμένη σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% θα είναι η σύνθεση της Βουλής που προέκυψε από τις κάλπες της Κυριακής καθώς 146 πρόσωπα θα ορκιστούν βουλευτές για πρώτη φορά, ενώ άλλα 23 επιστρέφουν μετά από μια μικρή ή μεγαλύτερη αποχή τους από κοινοβουλευτικά δρώμενα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανανέωση του Κοινοβουλίου από την εκλογική αναμέτρηση του 1974, οπότε εισήλθαν για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο 190 νέοι βουλευτές, ενώ μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 1989, οι νέοι βουλευτές ήταν 139.

Οικολόγοι Πράσινοι:περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση.


Η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε ότι η οριακή απουσία των Οικολόγων από τη Βουλή δεν τους επιτρέπει να επηρεάσουν τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε μόνο πίσω από ένα αντιμνημόνιο πλαίσιο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση.

Το τελευταίο αντίο στη Μαρίκα Μητσοτάκη


Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 χρόνων, στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Το παρών στη νεκρώσιμο ακολουθία έδωσαν και συνεργάτες του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, στελέχη του κόμματος και απλοί πολίτες.
Η τελετή έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά.

ΚΚΕ: Δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα



Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί την εντολή που πήρε για τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας «να παραπλανήσει τους απελπισμένους» και «να υποκλέψει ψήφους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούν το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση αλλά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους.
Προστίθεται ακόμα ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στα νέα αντεργατικά μέτρα ενώ «αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια».

Σαμαράς: "Ο Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση"

Σαμαράς: "Ο Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση" : Μετά τις δηλώσεις - άξονες του Τσίπρα, απάντηση έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση», είπε μεταξύ
Μετά τις δηλώσεις - άξονες του Τσίπρα, απάντηση έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο κ. Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας».
"Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε να έχει συνέλθει. Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για τα παιχνίδια ακυβερνησίας."
Αρνητική απάντηση έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη διερευνητική εντολή που έλαβε τον καλεί να αποστείλει νέα επιστολή στους δανειστές με την οποία του ζητά να αλλάξει θέσεις αναφορικά με το Μνημόνιο 2 και τα μέτρα λιτότητας.

INDEPENDENT ΚΑΙ GUARDIAN «Χρυσή Αυγή: Black metal και στρατιωτικά παραγγέλματα»


«Χρυσή Αυγή: Black metal και στρατιωτικά παραγγέλματα»
Τα στρατιωτικά παραγγέλματα προς τους δημοσιογράφους, οι απειλές, καθώς και οι... ιδιότητες δύο εκ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο άρθρων που αφιέρωσαν στο ακροδεξιό κόμμα και στην είσοδό του στην Βουλή οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Independent.
Με τον τίτλο «Ο ακροδεξιός "ταραξίας" που κρατά στα χέρια του το μέλλον της Ευρώπης» η βρετανική εφημερίδα Independent αφιερώνει άρθρο της στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής που κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ιδιαίτερη μνεία κάνει η εφημερίδα σε δύο εκ των βουλευτών, ενώ στέκεται και στο στρατιωτικό παράγγελμα προς τους δημοσιογράφους ενώπιον του αρχηγού, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κομισιόν: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε κατά της Χρυσής Αυγής


Κομισιόν: Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε κατά της Χρυσής Αυγής Προειδοποιήσεις από τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
Η Κομισιόν δεν θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.

Το σχέδιο του Άλεξη Τσίπρα για την πρωτιά στις επόμενες εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών


Το σχέδιο του Άλεξη Τσίπρα για την πρωτιά στις επόμενες εκλογές και το μπόνους των 50 εδρών  Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα με τη συμμετοχή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγων, Κοινωνικής Συμφωνίας κ.α.
Σχέδιο δράσης με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη έχει στα χέρια του το επιτελείο του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγους πράσινους και Κοινωνική Συμφωνία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ – Όλα τα σενάρια στο τραπέζι



Το 13,18% ως ποσοστό είναι το αρνητικό απόλυτο του κινήματος. Μόνο η λέξη “αμηχανία” μπορεί να περιγράψει το κλίμα της επόμενης ημέρας.


Η πρώτη ανάγνωση, η πιο ψύχραιμη, λέει πως το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο. “Πιο κάτω δεν έχει” είναι “το ποσοστό-βάση του ΠΑΣΟΚ” το οποίο μόνο προς τα επάνω μπορεί να κινηθεί.

Υπήρξαν ωστόσο κάποιοι που το “μασίφ” ποσοστό του 13% το “διάβασαν” ως το 1/4 του αμέσως προηγούμενου.

Σαν Σήμερα


8 ΜΑΪΟΥ

Γεγονότα

1821: Η Μάχη της Γραβιάς. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.
1831: Καταστέλλεται το στρατιωτικό κίνημα υπό τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Ρετρό εξώφυλλα: Τα… πρώτα πρωτοσέλιδα



«Τι είναι ένας κομπιούτερ;», «Αποκλειστικό! Νέα Mazda 323», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία», «Motorhead Live in Athens ‘88», «Η ανώτερη τάξη βλέπει ‘Λάμψη’»… Όχι, δεν σαλτάραμε (ακόμα) από τη ζέστη, απλά ρίχνουμε μια σύντομη ματιά στα «παρθενικά» πρωτοσέλιδα του Computer για Όλους, του Σινεμά, του Car & Driver, του Metal Hammer, του Tv Zapping και πολλών ακόμα ελληνικών και ξένων περιοδικών. 

Ποιοί σταρ μπαίνουν στη Βουλή και ποιοί έφαγαν... πόρτα


Ποιοί σταρ μπαίνουν στη Βουλή και ποιοί έφαγαν... πόρτα Οι εντός, οι εκτός και οι παρολίγον
Η Άντζελα Γκερέκου, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην Κέρκυρα, όπως επίσης και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη που κατέβαινε υποψήφια στη Β΄Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, όπου το κόμμα ηττήθηκε κατά κράτος. Εκτός Βουλής μένει ο Γιάννης Βούρος που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την απόφασή του να στηρίξει το Μνημόνιο.

Γνωρίστε τους 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Δεν είναι από τα πρόσωπα που έχουν παίξει στα κανάλια. Κάποιους τους βλέπουμε για πρώτη φορά.

Οι εικοσιένας νέοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι αυτοί που θα δείτε παρακάτω και έχουν εκλεγεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Δεν θα τους δείτε όλους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους. Ας είναι καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

Πιέσεις από Βερολίνο-Βρυξέλλες για πιστή τήρηση του μνημονίου


Πιέσεις από Βερολίνο-Βρυξέλλες για πιστή τήρηση του μνημονίου
Προειδοποιήσεις για την μεγάλη ευθύνη που βαραίνει τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, να τηρήσει πιστά τα όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους εταίρους και το ΔΝΤ, απηύθυναν τόσο το Βερολίνο, όσο και οι Βρυξέλλες, τονίζοντας την ανάγκη να επιδείξουν υπευθυνότητα οι Έλληνες πολιτικοί.
Θεμελιώδους σημασίας χαρακτήρισε την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της μετά το τέλος κομματικής σύσκεψης, στην έδρα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, στο Βερολίνο, χαρακτηρίζοντας «περίπλοκο» το αποτέλεσμα των εκλογών.

O αρχαίος μαίανδρος και η σβάστικα.Αλήθειες,ψέμματα και εκμετάλλευση



Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην νοτιο δυτική Τουρκία, στην αρχαία Καρία της Μικράς Ασίας. 

Οι "300" της νέας Βουλής


Η εκλογική διαδικασία της 6ης Μαϊου ολοκληρώθηκε και επισήμως, με τα αποτελέσματα της να έχουν αφήσει την ελληνική πολιτική σκηνή μετέωρη.
Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 18,85% και 108 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,78% και 52 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 13,18% και 41 έδρες στη Βουλή ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 10,60% και 33 έδρες. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,97% και 21 έδρες. Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά εισέρχεται στη Βουλή με 6,11% και 19 έδρες.

Στα χέρια του Αλ. Τσίπρα η διερευνητική εντολή με φόντο νέες εκλογές


Στα χέρια του Αλ. Τσίπρα η διερευνητική εντολή με φόντο νέες εκλογές
«Δεν θα πετάξουμε την διερευνητική εντολή στο καλάθι των αχρήστων», λένε μετ’ επιτάσεως παράγοντες της Κουμουνδούρου, ενόψει της σχετικής διαδικασίας που θα ενεργοποιηθεί στις 2.00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο κ. Αλ. Τσίπρας θα διαβεί το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Μαζί με τη συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία φαίνεται, πάντως, να ενεργοποιείται και το σενάριο της νέας προσφυγής στις κάλπες, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι περιορίζονται τα περιθώρια κυβερνητικών συγκλίσεων και συνευρέσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ικανής να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 6ηςΜαΐου.