Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτα 3D τατουάζ


Απίστευτα 3D τατουάζ (1)
Παρόλο που η τέχνη του τατουάζ είναι χιλιάδων ετών, με τα χρόνια έχει εξελιχθεί και πλέον βλέπουμε απίστευτα 3D τατουάζ με αντικείμενα τα οποία μοιάζουν σαν να κάθονται απλά πάνω στο δέρμα, και όχι να είναι σχεδιασμένα με μελάνι.

Γιώργος και υπουργοί «άσπρισαν» σε μια νύχτα

Γιώργος και υπουργοί «άσπρισαν» σε μια νύχτα
Η αδρεναλίνη της χρεοκοπίας άσπρισε τα μαλλιά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, σχεδόν εν μία νυκτί! Ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς για τη χώρα κρίσης, «άσπρισαν» σε μηδενικό χρόνο.

Το ίδιο κι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ακόμη κι ο ξανθός κ. Γιάννης Ραγκούσης, από το φυσικό μελί πέρασε στο γκρίζο σαντρέ.

Άσπρα μαλλιά; Υπάρχει λύση στο ποτήρι!


Ορισμένοι (και κυρίως ορισμένες) τα βρίσκουν γοητευτικά. Αλλοι τα μισούν και προσπαθούν να τα εξαφανίσουν. Σε κάθε περίπτωση, αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο, σε τέσσερα χρόνια θα κυκλοφορεί ένα χάπι που αν το παίρνεις καθημερινά τα μαλλιά σου δεν θα γκριζάρουν ποτέ.
Το χάπι αυτό, που στηρίζεται σε απόσταγμα φρούτων, είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας στο εργαστήριο της L'Oreal, που φιλοδοξεί να ελέγξει στο μέλλον την αγορά των βαφών μαλλιών.

Γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο ανοίγει τα μάτια στο ψυχρό Σύμπαν


Το πιο περίπλοκο τηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί ως σήμερα, η συστοιχία ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, άρχισε να λειτουργεί και είδε το «πρώτο φως», όπως συνηθίζουν να λένε οι αστρονόμοι.

Το ALMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array), μια ημιτελής συστοιχία δεκάδων ραδιοτηλεσκοπίων, βλέπει το Σύμπαν σε μια περιοχή του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που βρίσκεται ανάμεσα στα μικροκύματα και την υπέρυθρη ακτινοβολία.

Που βρίσκονται τα zombie;


Έναν χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές του πλανήτη, στις οποίες οι χρήστες ψάχνουν γιαzombie παρουσίασαν ερευνητές του Oxford Internet Institute του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις σχετικές αναζητήσεις στο Google και προσπάθησαν να "χαρτογραφήσουν" τις περιοχές, στις οποίες έχουν γίνει οι περισσότερες προσπάθειες. 

OK: Τελικά είναι ελληνικό το ακρώνυμο Ο.Κ.;


OK: Τελικά είναι ελληνικό το ακρώνυμο Ο.Κ.;

Το ακρώνυμο " Ο.Κ." χρησιμοποιείται παγκοσμίως από δισεκατομμύρια ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, πολιτισμών και ηλικιών, όταν θέλουν να δηλώσουν συμφωνία ή να εκφράσουν πως όλα πάνε καλά.


Από ποια γλώσσα άραγε "δανείστηκε" ολόκληρος ο πλανήτης το "Ο.Κ"? Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά και γιατί? Ποιος είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε πρώτος από όλους τα δύο αυτά γράμματα μαζί  και που αν είχε σκεφτεί να κατοχυρώσει "πνευματικά δικαιώματα χρήσης" θα ήταν σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο?

Κλειδιά τέλος! Οι πόρτες θα ανοίγουν με χειρονομίες!


Κλειδιά τέλος! Οι πόρτες θα ανοίγουν με χειρονομίες!

Ομάδα ερευνητών στην Ταϊβάν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό τεχνολογίας παρουσιάζοντας μια τεχνολογία που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του με μια απλή κίνηση του χεριού καταργώντας έτσι τη χρήση κλειδιών.


Τα... αόρατα κλειδιά!
«Σύντομα δεν θα υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος μήπως ξεχάσει ή χάσει τα κλειδιά του» αναφέρει ο Τσάι Γιάο Πιν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστήμης Βόρειας Ταϊβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Η λίστα με 64 φορείς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κρατική επιχορήγηση

Η λίστα με 64 φορείς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κρατική επιχορήγηση
Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η λίστα με τους 64 φορείς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κρατική επιχορήγηση από τα τέλη του Οκτώβρη.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω φορείς δεν απέστειλαν τα οικονομικά τους στοιχεία στην κυβέρνηση.

Δείτε τη λίστα με τους φορείς:

Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες»
Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (Κ.Α.Φ.) Λιμένα Ελευσίνας

Βραζιλία: Τα μέτρα λιτότητας δεν θα λύσουν τα προβλήματα στην Ευρωζώνη




Η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας δεν θα μπορέσει από μονή της να επιλύσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης, επισήμανε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Ιβ Λετέρμ.
«Η λήψη δραστικών δημοσιονομικών μέτρων, μόνον, θα δημιουργήσει περισσότερες δυσκολίες και στασιμότητα», προειδοποίησε η Ρούσεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Εφεδρεία και Προϋπολογισμός το θέμα συζήτησης τρόϊκας - Σαμαρά

Εφεδρεία και Προϋπολογισμός το θέμα συζήτησης  τρόϊκας - Σαμαρά
Συνάντηση διάρκειας περίπου 70 λεπτών είχαν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, και στελέχη της τρόικας.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής, για το θέμα του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

"Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε Ινδία"


Αναφορά στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση έκανε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η τρόικα πιέζει για την κατάργησή της. Έκανε λόγο για θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Τρόμος στην κοινωνία μετά τη νέα απαίτηση των δανειστών μας.


Έμμεση απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στις νέες απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα προστατευθούν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν θεσμοί γι' αυτό το σκοπό.

Κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η Τρόικα

Κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η Τρόικα
Να μειωθεί ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα, να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να καταρτιστεί νέα ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στόχος είναι οι μισθοί να διαμορφωθούν χαμηλότερα από τα 751,39 ευρώ (κατώτατος μισθός) ή τα 33,57 ευρώ (κατώτατο ημερομίσθιο). Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο. Απαντώντας, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι «στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε πρόκειται να γίνουμε».

Ρέππας: Αυστηρότερος ο κανόνας "1 προς 10" για προσλήψεις το 2012

Ρέππας: Αυστηρότερος ο κανόνας "1 προς 10" για  προσλήψεις το 2012
«Παράθυρο» για καθιέρωση αυστηρότερου κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο το 2012 από αυτόν του «1 προς 10» άνοιξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για μηδενικές προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου το επόμενο έτος στον δημόσιο τομέα.

«Εθνική συνεννόηση, πάση θυσία»


Υπέρ της εθνικής συνεννόησης, "πάση θυσία", χωρίς να προηγηθούν εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega".
Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι η χώρα έχει κυβέρνηση, η οποία νομιμοποιείται να παίρνει τις αποφάσεις που παίρνει. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, εκλέγεται για τέσσερα χρόνια και έχει νομιμοποίηση σε αυτό το διάστημα.

Αρνείται προσωπική ευθύνη για τη φονική έκρηξη ο Δ. Χριστόφιας


Αμφισβητεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση και τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Στην πρώτη του αντίδραση απόψε ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι ο επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής Πόλυς Πολύβιος «υπερέβει τους όρους εντολής του».
«Το συμπέρασμα από μέρους του κ. Πολυβίου δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και από το υλικό που παρουσιάστηκε ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής» υποστήριξε ο Κύπριος Πρόεδρος, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά ότι φέρει προσωπική ευθύνη για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στις 11 Ιουλίου.

Οι έκτακτες συνθήκες ρίχνουν τα ενοίκια


Το ύψος του μισθώματος στην επαγγελματική μίσθωση, καθορίζεται ελεύθερα, κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στον εκμισθωτή (ιδιοκτήτη) και στον μισθωτή (ενοικιαστή).
Είναι δυνατόν όμως, κατά τη διάρκεια ισχύος της μίσθωσης, να επέλθουν μεταβολές των συνθηκών, σε σημείο που το ποσό του μισθώματος να μην ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματικότητα και να πρέπει είτε να μειωθεί ή ακόμη και να αυξηθεί.
Τους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί μια διαρκώς αυξανόμενη τάση των Δικαστηρίων της χώρας να διατάζουν την αναπροσαρμογή του μισθώματος (συνήθως προς τα κάτω), λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα της Google στο Λονδίνο


Το πρώτο κατάστημα της άνοιξε η Google δίχως τυμπανοκρουσίες και διαφημίσεις στα διάφορα μέσα στην Βρετανική πρωτεύουσα πριν από λίγες μέρες. Ο σχεδόν 27 τετραγωνικών εμπορικός χώρος της εταιρείας, φαίνεται να έχει πάρει έναν αέρα από τον ανέμελο σχεδιασμό που διακρίνει και τα γραφεία της ανά τον κόσμο, όπως μπορείτε να δείτε και από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Πατεράδες με δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο!

Πατεράδες με δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο!
Σε βιομηχανίες παραγωγής παιδιών έχουν μετατραπεί δωρητές σπέρματος σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αμερική, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν γίνει πατεράδες εκατοντάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο!

Το φαινόμενο απέχει πολύ από το να είναι αστείο, αφού όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης αυτής είναι ο σκηνοθέτης Μπάρι Στίβενς από το Τορόντο, ο οποίος αναζητά τον βιολογικό του πατέρα. 

Αυστηρότερος ο νόμος για τις παράνομες αφίσες


Σε αλλαγές στο νόμο για την υπαίθρια διαφήμιση προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ότι εξετάζεται η σύσταση εποπτικής αρχής που θα ελέγχει τις διαφημήσεις και θα επιβάλει βαριά πρόστιμα σε όσες εταιρείες τοποθετούν αφίσες ή πανό σε μη καθορισμένους χώρους. 

Προωθούν την ιδέα και τη σημασία του ελληνικού πρωινού



Πριν από μερικούς μήνες, παράγοντες του τουρισμού, με μια σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν, αποφάσισαν να προωθήσουν στα ξενοδοχεία της χώρας την ιδέα του ελληνικού πρωινού.
Ελληνικό πρωινό σημαίνει το πρώτο γεύμα της μέρας να βασίζεται πάνω στην μεσογειακή διατροφή και να παρασκευάζεται αποκλειστικά με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που να ξεχωρίζουν με την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους.

"Δόξα τω Θεώ, η Βρετανία δεν μπήκε στην ευρωζώνη"


"Δόξα τω Θεώ, η Βρετανία δεν μπήκε στην ευρωζώνη"
Να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να επιλύσει την ελληνική κρίση που απειλεί στο σύνολό του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καλεί την Ευρωζώνη ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.
Παράλληλα ο βρετανός υπουργός κάλεσε τις χώρες της ζώνης του ευρώ, πριν από τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, να «ενισχύσουν» τις τράπεζες και να «αποφασίσουν τι θα κάνουν με την Ελλάδα».

Νέες φωνές υπέρ του σχεδίου διάσωσης αλά «Τρόιχαντ»


"Υπέρ" μιας διαχειριστικής εταιρείας για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας τάχθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Κερδίζει έδαφος στο Βερολίνο η ιδέα ενός "Σχεδίου Τρόιχαντ" για την Ελλάδα. Ο τελευταίος που τάχθηκε "υπέρ" μιας διαχειριστικής εταιρείας για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ήταν το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Το κρυφό πλεονέκτημα του να είναι κανείς ντροπαλός

Ο ψυχολόγος Ντάτσερ Κέλτνερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, δείχνει μια τυπική αντίδραση αμηχανίας (Πηγή: UC Berkeley)
Κοκκινίζετε με το παραμικρό; Θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί σε στιγμές αμηχανίας; 

Πολύ ωραία!

Οι άνθρωποι που νιώθουν εύκολα κοινωνική αμηχανία είναι -και φαίνονται- πιο έμπιστοι και πιο γενναιόδωροι, υποδεικνύει μελέτη κοινωνικών ψυχολόγων.

«Τα μέτρια επίπεδα συστολής είναι ένδειξη αρετής» σχολίασε ο Μάθιου Φάινμπεργκ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. 

Πιο αδύνατα παιδιά και έφηβοι που κοιμούνται νωρίς



Τα παιδιά και οι έφηβοι που μπαίνουν νωρίς για ύπνο και ξυπνούν νωρίς το πρωί είναι πιο αδύνατα και με καλύτερη φυσική κατάσταση απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους που μένουν ξύπνιοι έως αργά και το πρωί «σκουντουφλάνε», σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας κατέγραψαν τις ώρες ύπνου και έγερσης 2.200 παιδιών και εφήβων, ηλικίας 9 έως 16 ετών, και συνέκριναν με αυτά το σωματικό βάρος και τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους.
Οι «πρωινοί τύποι» της μελέτης έμπαιναν κατά μέσον όρο για ύπνο στις 21.20’ το βράδυ και ξυπνούσαν γύρω στις 7 το πρωί. Οι «νυχτερινοί τύποι» έμπαιναν για ύπνο στις 22.40’ το βράδυ και ξυπνούσαν με τα χίλια ζόρια στις 8.20’ κατά μέσον όρο (το Σαββατοκύριακο ξυπνούσαν πολύ αργότερα, οπότε ανέβαινε ο μέσος όρος τους).

Γυναίκες: Πρώτα η δίαιτα και μετά το σεξ



Μία στις τέσσερις γυναίκες ρίχνει περισσότερο βάρος στη δίαιτα παρά στη σχέση της, ενώ μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ’ ό,τι το σεξ, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως μία στις δέκα γυναίκες αισθάνονται περισσότερες ενοχές αν χαλάσουν τη δίαιτά τους, παρά αν απατήσουν τον σύντροφό τους!
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.290 εθελόντριες από τη Βρετανία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις δίαιτες και για το πώς επηρεάζουν τις σχέσεις τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Χριοστόφια


Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Χριοστόφια
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα  ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας,  στην οποία συμφώνησαν στην ανάγκη να αποφευχθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις ερευνητικές δραστηριότητες της Κύπρου  στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπως  και για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο πρωθυπουργός της χώρας μας εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στον Κύπριο Πρόεδρο και στις προσπάθειές του για ουσιαστική πρόοδο των συνομιλιών.

«Ανοίγει» ο κλάδος των φορτηγών


Τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών από την 1η Ιανουαρίου του 2012, έναντι του Ιουλίου του 2013 που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης, στους εκπροσώπους των μεταφορέων.

Κουβέλης: "Απαράδεκτο το μέτρο της εφεδρείας"


Κουβέλης: "Απαράδεκτο το μέτρο της εφεδρείας"
«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι οδηγεί με σταθερότητα σε χιλιάδες απολύσεις.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε επίσης ότι πολλοί άνθρωποι θα μπουν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, ενώ επισήμανε ότι «είναι ένα μέτρο παράνομο, αφού δεν συνοδεύεται από τις αναγκαίες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται για τις απολύσεις».

«Εξαθλίωση για το λαό ο προϋπολογισμός»


Τη θέση ότι η κυβέρνηση εννοεί σωτηρία της χώρας «την εξόντωση του λαού» και «την καταδίκη του με κάθε τρόπο και μέσο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να μειωθούν οι ζημιές για τα συσσωρευμένα κεφάλαια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών από τη δική τους κρίση», διατυπώνει το Κ.Κ.Ε. με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «η κυβέρνηση έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη και να κατηγορεί τα εργατικά - λαϊκά στρώματα για τα αδιέξοδα που έχει η ίδια και η ΕΕ, για την αδυναμία τους να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει».

Μόσιαλος: "Μέσω ΑΣΕΠ και με αντικειμενικά κριτήρια η εφεδρεία"


Μόσιαλος: "Μέσω ΑΣΕΠ και με αντικειμενικά κριτήρια η εφεδρεία"
«Το ΑΣΕΠ θα επιβλέπει όλη αυτή τη διαδικασία και τα κριτήρια θα είναι αντικειμενικά. Δεν θα υπάρχουν κομματικά, πολιτικά ή συνδικαλιστικά κριτήρια σε αυτή την πορεία. Σε καμία περίπτωση και το δηλώνω κατηγορηματικά. Η διαδικασία θα  ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ακόμη ότι στο πρώτο κύμα της εφεδρείας είναι οι ΟΤΑ και ότι το δημοσιονομικό όφελος στη συγκεκριμένη φάση υπολογίζεται σε περίπου 300 εκ. ευρώ.

Origami με χαρτονομίσματα

Είναι η τέχνη του διπλώματος χαρτιού.  Το κόψιμο δεν επιτρέπεται.  Σε αντίθεση με το οριγκάμι, το κόψιμο του χαρτιού επιτρέπεται στο kirigami.


Από τον 1ο αιώνα, όταν το χαρτί εμφανίστηκε στην Κίνα, οι άνθρωποι άρχισαν να του δίνουν διάφορα σχήματα.
Τον 6ο αιώνα μοναχοί βουδιστές μετέφεραν  τα μυστικά του χαρτιού στην Ιαπωνία όπου άρχισε να χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή. Οι Ιάπωνες δίπλωναν το χαρτί φτιάχνοντας δώρα και απασχολώντας τα παιδιά τις βροχερές μέρες που έπρεπε να μένουν στο σπίτι.

Αν θέλει να μείνει ζωντανή, δεν πρέπει να κοιμηθεί ποτέ!


Αν θέλει να μείνει ζωντανή, δεν πρέπει να κοιμηθεί ποτέ! (1)
Σε περίπτωση που χαλαρώσει, κλείσει τα μάτια της και κοιμηθεί τότε μπορεί να χάσει τη ζωή της. Ο λόγος για την 24χρονη Emma Chell η οποία πρέπει να μένει πάντα ξύπνια.
Η Emma πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας μπορεί να πεθάνει την ώρα του ύπνου της.
Η ίδια, πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής της στο νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί σταματούσε ξαφνικά να αναπνέει.

Γκαντεμιά ή Τραγική ειρωνία...


Τραγικές ειρωνείες: Αν (δεν) έχεις τύχη… (1)
Η ζωή είναι γεμάτη μακάβριες συμπτώσεις, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της τραγικής ειρωνείας. Τα παραδείγματα πολλά. Η Μαρί Κιουρί ανακάλυψε το ράδιο, αλλά πέθανε από λευχαιμία λόγω της χρόνιας έκθεσης σε αυτό, ο Σουηδός Μαθηματικός Johann Underworld πέθανε ακαριαία όταν επιχείρησε να πηδήξει από ύψος 200 μέτρων με σκοινί μήκους… 300 μέτρων, το «μεγαλύτερο μούσι της Ιστορίας» ο Hans Steininger, σκόνταψε στο… μούσι του και έσπασε τον λαιμό του και ένα σωρό ακόμα γνωστοί και άγνωστοι που απλά… δεν ήταν της μοίρας τους γραφτό. Άθελά τους οι παρακάτω «ήρωες» πρωταγωνίστησαν σε μακάβριες συμπτώσεις, καταφέρνοντας να μείνουν στην ιστορία – έστω και μετά θάνατον.

Γεγονός το πρώτο αντιρυτιδικό χάπι


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο αντιρυτιδικό χάπι που υπόσχεται να μειώνει τις ρυτίδες όχι απ’ έξω (με κρέμες), αλλά εκ των έσω, ενεργοποιώντας γονίδια που βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Το χάπι πρέπει να λαμβάνεται τρεις φορές την μέρα και περιέχει ένα μίγμα από φυτικές ουσίες, οι οποίες είναι αυτές που ενεργοποιούν τα κατάλληλα γονίδια. Οι πρώτες δοκιμές είναι ενθαρρυντικές και δείχνουν ότι υπάρχουν όντως αποτελέσματα.
Το προϊόν έχει δημιουργηθεί από ερευνητές των εργαστηρίων της πολυεθνικής εταιρίας Unilever στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Τζον Κέισι, και -σύμφωνα με ανεξάρτητους επιστήμονες, όπως αναφέρει το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό “New Scientist”- τα προκαταρκτικά ευρήματα από το νέο χάπι, δείχνουν πολλά υποσχόμενα.

«Μπλακ άουτ» στις πτήσεις


Καθηλωμένα θα βρίσκονται τα αεροσκάφη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης των ελεγκτών θα καθηλώσει όλα τα αεροσκάφη για πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Η ασπιρίνη αυξάνει τον κίνδυνο τύφλωσης;

Η ασπιρίνη αυξάνει τον κίνδυνο τύφλωσης;
Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν καθημερινά ασπιρίνη έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χάσουν την όρασή τους.

Έρευνα έδειξε ότι μπορεί να εμφανίσουν Κηλιδώδη Εκφυλισµό (MD) σε προχωρημένο στάδιο, μία ασθένεια των ματιών που προκαλεί μόνιμη απώλεια της κεντρικής όρασης και συνδέεται με το γήρας.

Τα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Opthalmology, δεν αποδεικνύουν ότι η ασπιρίνη προκαλεί τύφλωση, αλλά εμπνέουν ανησυχία για το αν η ασπιρίνη με κάποιο τρόπο επιτείνει την πάθηση αυτή δεδομένου του μεγάλου αριθμού ηλικιωμένων που λαμβάνουν καθημερινά το παυσίπονο για καρδιακές παθήσεις.

Απο φορτηγατζής έγινε γυναίκα αλλά και… συνταξιούχος!

Απο φορτηγατζής έγινε  γυναίκα αλλά και… συνταξιούχος!
Η εγχείρηση αλλαγής φύλου δεν την  έκανε μόνο  γυναίκα αλλά και… συνταξιούχο!  Ο λόγος  για έναν   μεταφορών  από  το  Έσεξ  της  Αγγλίας,  που από Ρότζερ έγινε Λίζι.

Ο οδηγός   φαίνεται να κατάλαβε στα 63  του πως  δεν θέλει πλέον να έχει αντρικά χαρακτηριστικά  αλλά…  γυναικεία.  Τώρα θα μου πείτε μα στα 63 του το σκέφτηκε; Η ίδια πάντως είπε  πως  το σκεφτόταν  πολλά χρόνια όμως δεν τολμούσε να το κάνει:« ήταν μία δύσκολη απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά στη daily-mail.

Παιδικός εμβολιασμός, Μεταβολές εμβολιασμών 2011–2012

Παιδικός εμβολιασμός, Μεταβολές εμβολιασμών 2011–2012
Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σε ενημερώνει για τις μεταβολές στο πρόγραμμα εμβολιασμών 2011 – 2012...

Κάθε τόσο γίνονται ορισμένες αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμών σε σχέση με τις επιδημίες που υπάρχουν, άλλα εμβόλια προστίθενται και άλλα μειώνονται. Για το 2011 και μετά έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα των εμβολιασμών. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές:

1. Εμβόλιο ηπατίτιδας β'. Η τελική 3η δόση να μην χορηγείται σε ηλικία μικρότερη των 24 εβδομάδων ζωής.

Συσκευή που "εμφανίζει" και "εξαφανίζει"


Μια νέου τύπου συσκευή, η οποία με τη χρήση ενός διακόπτη μπορεί να "εξαφανίζει" και "εμφανίζει" κατάφεραν να δημιουργήσουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντάλας στο Τέξας.

Πρόκειται για μια συσκευή που αξιοποιεί το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού στη φύση, ιδίως στις έρημους, και παράλληλα μπορεί να το χρησιμοποιεί, όσες φορές θέλει ο χρήστης.

Η σχετική μελέτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δρ Αλί Αλίεφ, δημοσιεύεται στο περιοδικό νανοτεχνολογίας ''Nanotechnology''.
 

Εξαφάνιση των χάρτινων εφημερίδων ως το 2040


Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (OMPI), εκτιμά ότι ως το 2040 οι χάρτινες εφημερίδες θα έχουν εξαφανιστεί και θα έχουν αντικατασταθεί από τις ψηφιακές εκδόσεις τους.
Σύμφωνα με την άποψη του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας του ΟΗΕ, με έδρα τη Γενεύη,  Φράνσις Γκούρι, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Λα Τριμπίν ντε Ζενέβ", "σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον τυπωμένες εφημερίδες όπως τις ξέρουμε σήμερα. Είναι μια εξέλιξη, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, υπάρχουν μελέτες που αναγγέλλουν την εξαφάνισή τους το 2040, στις ΗΠΑ αυτό θα συμβεί το 2017".

Ένας χάι - τεκ Δήμαρχος


Ονομάζεται Ναχίντ Νενσί, είναι 39 χρονών και πέρυσι εξελέγη δήμαρχος του Κάλγκαρι, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.
Σχεδόν όλα τα διεθνή μέσα έκαναν αναφορά στην εκλογική νίκη του, τον ανέφεραν ως τον 1ο μουσουλμάνο δήμαρχο μεγάλης καναδικής πόλης.
Ένα από τα μότο του: “δεν έχω τουϊτάρει την τελευταία ώρα, κι είναι δύσκολο”.  Ψάχνοντας επαφή με τους δημότες του, χάρη στο facebook ή το Twitter, κατάφερε να επιβληθεί σε μια συντηρητική πόλη, χάρη στους στόχους του, την ευφράδεια και το χιούμορ του.

Έτοιμος το Δεκέμβριο του 2015 ο αγωγός South Stream


Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Ανακοίνωσε, παράλληλα, την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του άλλου αγωγού με τον οποίο η Μόσχα παρακάμπτει χώρες διαμετακόμισης, όπως τη Λευκορωσία και την Πολωνία, του Nord Stream.

«Επιβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream θα έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015», ημερομηνία κατά την οποία θα παραδώσουμε φυσικό αέριο στους καταναλωτές, είπε ο Αλεξέι Μίλερ. 

Σε τρεις επιστήμονες μοιράζεται το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής


Το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2011 κέρδισαν ο Αμερικανός Μπρους Μπέτλερ, ο Λουξεμβούργιος Ζιλ Χόφμαν και ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή Νόμπελ.

«Οι φετινοί Νομπελίστες προκάλεσαν μια επανάσταση στον τρόπο που κατανοούμε το ανοσοποιητικό σύστημα ανακαλύπτοντας τις αρχές που αποτελούν τα κλειδιά για την ενεργοποίησή του", σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής.

Οι κκ. Μπέτλερ και Χόφμαν μοιράζονται το μισό βραβείο για τις εργασίες τους στο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διευκρινίσεις για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων


Διευκρινίσεις για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων

Αν η εταιρεία (Δ.Ε.Η. ή εναλλακτικός προμηθευτής) δεν κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το ύψος του τέλους προσαυξημένο κατά 25%, τονίζει η Δ.Ε.Η. σε διευκρινιστική ανακοίνωσή της για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Επισημαίνει ακόμη ότι το Δημόσιο θα διεκδικήσει με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων το ειδικό τέλος για τα ακίνητα από τους καταναλωτές που δεν θα το πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., παρά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα έχει προηγηθεί.

Κάιτελ: Να εφαρμοστούν αυτά που εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου


Την Αθήνα επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρεσλερ, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής. Σκοπός της επίσκεψης να κωδικοποιηθούν συγκεκριμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες και να υπογραφεί ελληνογερμανικό σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας. Μαζί του θα έρθουν γερμανοί επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της διαχείρισης αποβλήτων. Όλα αυτά μερικές μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο για την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Ο κ. Παπανδρέου άφησε θετικές εντυπώσεις στους γερμανούς επιχειρηματίες, επισημαίνει στην Deutsche Welle ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Χανς-Πέτερ Κάιτελ.

Αντιδράσεις για την εργασιακή εφεδρεία


Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την εργασιακή εφεδρεία, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το εύρος και τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου.

Η ΝΔ θα επιμείνει στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων για την εργασιακή εφεδρεία, όπως δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

«Δεν σημαίνει ότι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, επειδή η τρόικα δεν θα έχει πεισθεί, δεν θα επιμένει στην ορθότητα των παρατηρήσεων και των διεκδικήσεων της», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει ότι εμείς θα αφήσουμε στη μη επαναδιαπραγμάτευση όλα τα ζητήματα που, για εμάς, είναι ανοιχτά, από τους φορολογικούς συντελεστές μέχρι και την εργασιακή εφεδρεία». 

Δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη όσων απολυθούν η ΝΔ.Ανοικτό και το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της εργασιακής εφεδρείας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας ότι “οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες”.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και την αποτροπή των απολύσεων την οποία θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Κύπρος: Παραδόθηκε το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς


Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε από τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής, για την φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικά του πλοίου Monchegorsk, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και καταστράφηκε ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του νησιού.

Οι βουλευτές προβληματίζονται για τη βουλευτική αποζημίωση



Οι βουλευτές προβληματίζονται για τη βουλευτική αποζημίωση

«Καλή χρονιά, πολλή δύναμη και πλούσια τα έργα σας» ήταν η ευχή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους βουλευτές.
Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η Ολομέλεια της Βουλής άνοιξε τις εργασίες της νέας (Γ') κοινοβουλευτικής συνόδου που ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα.


Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι βουλευτές γέμισαν τους διαδρόμους και το καφενείο της Βουλής, σχηματίζοντας ενδιαφέροντα πολιτικά πηγαδάκια, όπως αυτό του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη που συνομίλησαν για αρκετή ώρα, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό.

Βενιζέλος: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012




Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και προβλέπει όχι απλώς μείωση του ελλείμματος, αλλά αύξηση σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012. «Με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012».
Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και κατατέθηκε στη Βουλή, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχισθεί το 2012 και θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 5,5% φέτος, ενώ το έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 6,8% του ΑΕΠ από 8,5% το 2011.