Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ...

Με 26 ψήφους υπέρ, 15 κατά και 8 αποχές, η «μεταβατική κυβέρνηση» της Σιμπέλ Σιμπέρ πήρε σήμερα στα κατεχόμενα την ψήφο εμπιστοσύνης από την «βουλή»
H «πρωθυπουργός» μιλώντας στην «βουλή» είπε ότι αυτή η «κυβέρνηση» ανέλαβε τα καθήκοντά της με διαφάνεια και με καθαρότητα και έτσι θα συνεχίσει. Αυτό, πρόσθεσε, ανησύχησε κάποιους που άρχισε τις προσπάθειες να την θέσουν σε

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


Oι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητκό συνασπισμό «είναι πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ» και αφορούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μια πολιτική και οικονομική άβυσσο» Τα παραπάνω αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση, κάνοντας εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Βενιζέλος: Στην κρίση του λαού για πάντα ο Ανδρέας

Βενιζέλος: Στην κρίση του λαού για πάντα ο Ανδρέας Για τη σημερινή επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως μεγάλος ηγέτης ανήκει στην Ιστορία που διαμορφώνεται μέσα στη συλλογική συνείδηση του Έθνους, πέρα από οποιαδήποτε παραταξιακά όρια.

Είκοσι μήνες φυλακή σε πρώην βουλευτή της ΝΔ που έταζε θέσεις στο Δημόσιο με αντίτιμο


Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή
αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θράκης στον πρώην βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Σαλίκα, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εμπορία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr ο Νίκος Σαλίκας είχε εκλεγεί βουλευτής την περίοδο 1989 – 1993 και κατηγορούνταν ότι, το 2006, υποσχέθηκε να διορίσει στο δημόσιο μια γυναίκα την οποία είχε συστήσει στον φίλο του, Χαράλαμπο Βαμβακίδη, που

AΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Ενας μεγάλος Απών με Διαρκή Παρουσία»



Καθώς το ΠΑΣΟΚ περνά τη δυσκολότερη κρίση από την ίδρυση του και στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, θεωρήσαμε ότι είναι καλό να θυμήσουμε τι έγραψαν κατά καιρούς ιστορικά στελέχη.
Παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο τουΚώστα Λαλιώτη που δημοσιεύθηκε στις 22/6/2001 στο FLASH.gr
"Έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από τότε που ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έφυγε από τη ζωή αλλά είναι ένας Μεγάλος Απών με διαρκή παρουσία. Αυτά τα χρόνια μόνοι πια συνεχίζουμε να πορευόμαστε με σιγουριά και

Άγριος καβγάς μεταξύ Βενιζέλου και Στουρνάρα! "Τι θέλει αυτός εδώ" ρώτησε τον Σαμαρά ο Βενιζέλος

Άγριος καβγάς μεταξύ Βενιζέλου και Στουρνάρα! "Τι θέλει αυτός εδώ" ρώτησε τον Σαμαρά ο ΒενιζέλοςΠροδιαγεγραμμένη φαίνεται πως ήταν η έκρηξη στο πρωθυπουργικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου την Δευτέρα το βράδυ, όπου συσκέπτονταν οι πολιτικοί αρχηγοίΟι συνεργάτες των αρχηγών που...βρίσκονταν έξω από την αίθουσα άκουγαν τις κορόνες και κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα. Ουπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, φαίνεται να ανέλαβε «να βγάλειτα κάρβουνα από την φωτιά για λογαριασμό του Πρωθυπουργού.

Η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμό

Η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμόΜε το σύνθημα «οικονομίες, οικονομίες, οικονομίες» δε γίνεται δουλειά, υποστηρίζει ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, σχολιάζοντας πως η υπερβολική λιτότητα ρίχνει την Ελλάδα στον γκρεμό.
Ερωτηθείς ποιο θεωρεί πως είναι το βασικό λάθος στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ο Στάινμπρουκ κάνει λόγο για μονοδιάστατη αντιμετώπιση της κρίσης. «Η ανάλυση αυτή λέει ότι έχουμε να κάνουμε μόνο με μία δημοσιονομική κρίση. Γι' αυτό και η απάντησή της σε αυτό είναι αιματηρές οικονομίες, Με αποτέλεσμα

Η Έλλη Στάη για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η Έλλη Στάη για το λουκέτο στην ΕΡΤ«Σοκ». Αυτή είναι η πρώτη λέξη που ανέφερε η Έλλη Στάη, ερωτηθείσα για τα όσα έζησε τη βραδιά της 11ης Ιουνίου, όταν ξαφνικά στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης έπεσε «μαύρο».
«Αυτό το οποίο δημιούργησε όλη την ένταση του παρατεινόμενου σοκ και των αντιδράσεων δεν ήταν η απόφαση και η πρόθεση να γίνει εξυγίανση, αναδιάρθρωση με περικοπές. Αυτό που μπορεί να σε τρελάνει είναι ο τρόπος που επιλέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο», δηλώνει στο Πρώτο Θέμα η δημοσιογράφος.
Και εξηγεί:

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


Η ρωσική ανάπτυξη στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας χτύπησε... κόκκινο με ρυθμό ανάπτυξης 7% το χρόνο για να υποστεί επιβράδυνση της τάξης του 3,6% το 2012.
Για το 2013, η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται
με ρυθμό 1,6%, ποσοστό που απέχει πολύ από το 7% με το οποίο έτρεχε η ρωσική οικονομία και είναι το χαμηλότερο από το 2009.
Σύμφωνα με τον Εconomist, oικονομολόγοι εδώ και καιρό προειδοποιούν ότι η πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου καθώς και η κρίση στη ζώνη του ευρώ έχουν

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.



Ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αφού πρώτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνήσουν στην επικαιροποίηση...
της προγραμματικής συμφωνίας.
Οι ζυμώσεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Ιπποκράτους είναι συνεχείς προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της νέας -δικομματικής πλέον- κυβέρνησης, μετά την οριστική αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.
Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το

Αυτο ειναι το πλαίσιο συμφωνίας που θα υποβάλει ο Β. Βενιζέλος στον Α. Σαμαρά


20130622-113431.jpg
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εδώ και πολλούς μήνες -είναι αλήθεια- είχε θέσει προς τον πρωθυπουργό σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του αλλά και στις συναντήσεις κορυφής που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που είχαν συνομολογήσει τα κόμματα τον Ιούνιο του 2012, όταν και συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση που ήδη αποτελεί παρελθόν.

Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου ; Ο Ανδρέας ζει στις καρδιές του λαού μας

Ο Ανδρέας ζει στις καρδιές του λαού μαςΣυμπληρώνονται σήμερα 17 χρόνια από τότε που ο λαοπρόβλητος ηγέτης και ιδρυτής του Κινήματός μας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, έφυγε από κοντά μας.ΈφυγεΟ άνθρωπος που οραματίστηκε μια δημοκρατική και Ανεξάρτητη Ελλάδα.
Ο εμπνευστής τού: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Ο ηγέτης που καθοδήγησε εκατομμύρια Ελλήνων σε μια πορεία δικαίωσης των ελπίδων και των οραμάτων τους.
Ο πολιτικός που αποτέλεσε την πιο εμβληματική πολιτική μορφή

Χωρίς συμφωνία για την εκκαθάριση των τραπεζών

Χωρίς συμφωνία για την εκκαθάριση των τραπεζών Χωρίς συμφωνία επί των κανόνων που θα διέπουν την εκκαθάριση των τραπεζών ολοκληρώθηκε μετά από 18 ώρες διαπραγματεύσεων η συνεδρίαση του Ecofin.
Oι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση να συμβιβάσουν τις θέσεις τους, και θα πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα την Τετάρτη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Νοικιάζουν σπίτια και καταστήματα χωρίς... ενοίκιο

Νοικιάζουν σπίτια και καταστήματα χωρίς... ενοίκιοΣε απόγνωση βρίσκονται ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων καθώς φτάνουν σε σημείο να δίνουν...τζάμπα το ακίνητό τους αρκεί ο ενοικιαστής να πληρώνει τα χαράτσια και τους λογαριασμούς!
Δηλαδή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, να καλύπτει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ντόρα: Δεν συναντήθηκα με τον Φώτη Κουβέλη

Ντόρα: Δεν συναντήθηκα με τον Φώτη Κουβέλη Η Ντόρα Μπακογιάννη διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τονίζει ότι αυτά υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα η βουλευτής Επικράτειας της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση: