Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παράτησαν το κολέγιο αλλά κατέκτησαν τον κόσμο


Οι διασημότερες «κοπάνες» από το πανεπιστήμιο..
Όταν το πτυχίο δεν εξασφαλίζει πλούτη και ζωή χαρισάμενη, την εξασφαλίζει το… ακριβώς αντίθετο!
Το να εγκαταλείψει κάποιος τις σπουδές του είναι μια κίνηση που δεν χαρακτηρίζεται γενικώς ως «σωστή».

Τόλμησε να τα βάλει με το Facebook


Είναι ο πιο ενοχλητικός χρήστης του Facebook στον πλανήτη. Ο Μαξ Σρεμς, ένας 25χρονος φοιτητής Νομικής από την Αυστρία, κάνει τα πιο επίμονα και φορτικά «poke» (ψηφιακά «σκουντήματα», δηλαδή ένα είδος ηλεκτρονικής ειδοποίησης χρήστη προς χρήστη στη γλώσσα του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου) στην πλάτη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

O οίκος ανοχής "Σούλα" στον Guardian

Οι Έλληνες είναι δύσπιστοι στους ιδιοκτήτες οίκων ανοχής …», είναι ο τίτλος της… βρετανικής εφημερίδας The Guardian η οποία φιλοξενεί στις σελίδες της την περίπτωση της Σούλας Αλευρίδου.
Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για τη δωρεά της ιδιοκτήτριας «ροζ σπιτιού» στην Πάτρα σε σχολείο αλλά και για τη χορηγία της και σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ποιο είναι το μόνο θηλαστικό που δεν παθαίνει ποτέ καρκίνο;


Μπορεί να βοηθήσει τις αντικαρκινικές θεραπείες του μέλλοντος…
Οι αντικαρκινικές θεραπείες του μέλλοντος θα μπορούσαν να… αναδυθούν από λαγούμια στο υπέδαφος:

SOS απο φορείς για πώληση και χρήση αλκοόλ απο ανήλικους


SOS απο φορείς για πώληση και χρήση αλκοόλ απο ανήλικους
Την αυστηρή τήρηση του Νόμου που απαγορεύει την πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους ζητούν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Γονέων, ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Χανίων.
Και οι τρείς φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί απο την διάθεση και αυξημένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών απο μαθητές.

Δείξε μου τα tweets σου να σου πω ποιος είσαι


Μία νέα, δωρεάν, εφαρμογή σαρώνει όλα τα τιτιβίσματα ενός χρήστη και αποφαίνεται για το τι του αρέσει και τι όχι, ποια είναι η διάθεσή του, ποια θέματα τον απασχολούν και πόσο συχνά γράφει για αυτά

Από τότε που μπήκε στη ζωή μας το twitter, οι άνθρωποι - τουλάχιστον όσοι το χρησιμοποιούν - άρχισαν να μιλάνε λιγότερο. Ωστόσο, όσοι τους ακολουθούν (follow, στη γλώσσα των social media) μαθαίνουν όλο και περισσότερα γι' αυτούς.

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία - Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία


 Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία - Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία
Το ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη στο Νυδρί Λευκάδας
- Η νηπιαγωγός μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ
- Το "λάθος" της ήταν οτι δεν έκανε διαχωρισμό μεταξύ των ελλήνων και αλβανών μαθητών της
- Tι έγραψε η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας για τη "φιλοαλβανή" εκπαιδευτικό
- Εντονη αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Σόμπες αλογόνου: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!


πως λειτουργούν σόμπες αλογόνου

Οι σόμπες αλογόνου έχουνε μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν και έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, δεν αντικαθιστούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης για όλο το σπίτι

Αυτές οι σόμπες είναι φορητές συνήθως μικρές συσκευές, κατάλληλες για να ζεστάνουν έναν κλειστό χώρο. Συνδέονται σε ηλεκτρική πηγή και είναι φθηνές όσον αφορά το κόστος αγοράς τους. 

Βιολογικά προιόντα: 10 μύθοι και αλήθειες


βιολογικά τρόφιμα
Κριτής του… βιολογικού χαρακτήρα των προϊόντων που αγοράζει μπορεί να γίνει ο ίδιος καταναλωτής! Πέραν των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τόσο τα αγροτικά, όσο και τα κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν εμφανή χαρακτηριστικά, τα οποία πιστοποιούν την 100% φυσική τους προέλευση.

Η απίστευτη ιστορία των ορφανών του Τιτανικού



Ο Michel και ο Edmond Navratil ήταν... τα δύο παιδιά που βρέθηκαν χωρίς γονείς μετά το ναυάγιο του Τιτανικού. Παρά τη μικρή τους ηλικία -ήταν μόλις τεσσάρων και δύο χρονών όταν έγινε... το ναυάγιο- είχαν συναίσθηση του τρόμου και της υστερίας των επιβατών που έμειναν πάνω στο βυθιζόμενο πλοίο. Με αφορμή την επικείμενη 100η επέτειο από το παρθενικό και τελευταίο ταξίδι του Τιτανικού η απίστευτη ιστορία των δύο αγοριών αναβίωσε μέσα από φωτογραφίες των επιζώντων.

Στέλεχος της Χρυσής Αυγής θα ντυθεί τσολιάς στο γάμο του!


Στέλεχος της Χρυσής Αυγής όταν θέλησε να παντρευτεί, ζήτησε εκτός από το να παρευρίσκονται παπάς και κουμπάρος να ντυθεί ο ίδιος… τσολιάς… Ο ίδιος, μάλιστα, λίγο πριν από τον γάμο του, μετείχε σ΄ ένα φεστιβάλ σούπερ εθνικιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων στο χωριό Ascoli Piseno της Κεντρικής Ιταλίας, που είχε ως θέμα… Ritorno a Camelot (Επιστροφή στο Κάμελοτ).


Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου


Γεγονότα 
1887 - Η διαδήλωση αριστερών πολιτών στο Λονδίνο, κατά της βρετανικής καταπίεσης στην Ιρλανδία πνίγεται στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις με απολογισμό τρεις νεκροί και 400 περίπου τραυματίες. Η ημέρα αυτή που ήταν Κυριακή χαρακτηρίστηκε «Ματωμένη Κυριακή» (Bloody Sunday), η 1η από τις τέσσερις συνώνυμες στη βρετανική ιστορία.
 

Σαμαράς: Θα πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. - Παλεύω για παραπάνω

Σαμαράς: Θα πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. - Παλεύω για  παραπάνω ( vid )
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απο τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται δήλωσε μετά
πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
«Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα. Όσα απομένουν είναι ελάχιστες τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες και η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιεύει κανονικά αφού λυθεί πρώτα η

M. Δαμανάκη: «Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις, τώρα σειρά της Ευρώπης» «Περιθώρια για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν» θα πει αύριο στην Κομισιόν


M. Δαμανάκη: «Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις, τώρα σειρά της Ευρώπης»





 
 
«Περιθώρια για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο ελληνικό θέμα». Αυτή την άποψη αναμένεται να υποστηρίξει η Ελληνίδα Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, στη (ολοήμερη) συνεδρίαση της Κομισιόν, την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, έχει προγραμματισθεί για ολόκληρη την αυριανή ημέρα.

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση θεσμικού συνεδρίου;




Πρόταση θεσμικού συνεδρίου από το οποίο θα προέλθουν με κάλπη τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα οδηγήσει με τη σειρά της το Κίνημα σε νέο συνέδριο με χαρακτήρα επανίδρυσης, επεξεργάζεται εμπειρότατος πρώην υπουργός (στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη και Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο παρελθόν), μετά τις πληροφορίες που θέλουν την ηγεσία του Κινήματος να ανακοινώνει τις επόμενες

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης


Προσλήψεις οι οποίες θα καλύψουν εποχικές και παροδικές ανάγκες στο Νομό Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διευθηνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ . Ο προσλήψεις αφορούν 8 μηνες συμβάσεις  14 άτομων πλήρους αποασχόλησης .Οι ειδικότητες που αφορούν τις προσλήψεις είναι

Φρ.Oλάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την στήριξη που υποσχεθήκαμε


Ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί».
«Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν

Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση



Αντισυνταγματικές  έκρινε σχεδόν ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ,τη διάταξη του αποκαλούμενου νόμου Ραγκούση που έδωσε τη δυνατότητα  στους αλλοδαπούς υπηκόους να συμμετέχουν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ,όπως και η νομοθετική ρύθμιση που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Στουρνάρας: Δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, πλησιάζουμε στο τέλος


stoyrnaras-den-tha-pane-xamenes-oi-thysies-toy-ellinikou-laou-plisiazoyme-sto-telos«Εποικοδομητικό» χαρακτήρισε το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες».


Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε συγκεκριμένα πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε

Γιάννης Μανιάτης: Μην πληγώνετε την παράταξη, ελάτε να βοηθήσετε

giannis-maniatis-min-pligonete-tin-parataksi-elate-na-voithisete
 Προς όλα τα στελέχη που κράτησαν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Ο Γιάννης Μανιάτης κάλεσε  «όλους αυτούς που, τις προηγούμενες δεκαετίες, και δόξα πήραν, και υπουργικά χαρτοφυλάκια «βαριά» πήραν, και κομματικά αξιώματα πήραν", να συστρατευθούν σε μία συλλογική προσπάθεια ώστε να κρατηθεί το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη όρθια.

Φιλοξενία με αντάλλαγμα... τουριστικά πακέτα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Tουριστικούς πράκτορες από τη Βουλγαρία φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εντάξουν την πόλη στα
τουριστικά τους πακέτα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τριάντα τρία τουριστικά γραφεία από τη γειτονική χώρα, τα οποία ειδικεύονται στον εξερχόμενο τουρισμό για Θεσσαλονίκη, πήραν μια πρώτη γεύση από τις ετοιμασίες της

Σαν σήμερα το1940 έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το αριστούργημα κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ «Η Φαντασία»


H Fantasia δημιουργήθηκε το 1940 απο τον Disney. Η κλασική μουσική με τη σύμπραξη των κινούμενων σχεδιών μας ταξιδεύει σε έναν ονειρικό κόσμο.

Η Fantasia είναι μία ταινία που αποτελείται απο οκτώ διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες βασίζονται σε τρία στοιχεία: στη μουσική που μπορεί να υπάρχει από μόνη της, στη μουσική που δημιουργεί τις εικόνες χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα, και στη μουσική που αφηγείται μια συγκεκριμένη ιστορία.

Ματωμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου 1887)


Πολλοί ξέρουν τη "Ματωμένη Κυριακή" για την οποία τραγούδησαν οι U2 το ομώνυμο τραγούδι, με τους Άγγλους να αιματοκυλούν Ιρλανδούς διαδηλωτές που διεκδικούσαν την ανεξαρτησία τους. Ή ίσως και να ξέρουν και τη "Ματωμένη Κυριακή" στη Ρωσία, με τον τσάρο να σκοτώνει διαδηλωτές που διεκδικούσαν "ειρηνικά" ψωμί και στοιχειώδης πολιτικές ελευθερίες, γεγονός που πείσμωσε το λαό και τον έστρεψε οριστικά στο δρόμο της Οκτωβριανής Επανάστασης λίγα χρόνια αργότερα.

Τα επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές


Τα επαγγέλματα που έλκουν τις ψυχολογικές διαταραχές
Πρώτα απ’ όλα, με τον όρο «ψυχολογική διαταραχή» δεν εννοούμε την κατάσταση στην οποία θα πάρει κάποιος ένα αλυσοπρίονο και θα ξεκινήσει να «θερίζει» κόσμο. Εννοούμε αντιθέτως τις διαταραχές της προσωπικότητας, του συναισθήματος, την έλλειψη ενσυναίσθησης, τον εγωκεντρισμό, την ανευθυνότητα, μέχρι και ήπιες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Cartoon με άρωμα Ελλάδας


Υπέροχο βιντεάκι με άρωμα Ελλάδας

Ορισμένες από τις θετικές πτυχές της ελληνικής νοοτροπίας παρουσιάζονται μέσα απο ένα υπέροχο cartoon μικρού μήκους.Η Μαρίζα, το πεισματάρικο γαϊδουράκι.

Αποκαλυπτικές «προφητείες» για το τέλος του κόσμου


Αποκαλυπτικές «προφητείες» για το τέλος του κόσμου (1)
Εκτός συναγωνισμού η προφητεία των Μάγιας, καθώς η δικαίωσή της… εκκρεμεί!
Ο ευαγγελιστής Harold Camping που αναστάτωσε με τα «προφητικά» του λόγια το 2011 δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Το τέλος του κόσμου που θα συνέβαινε στις 21 Μαΐου 2011 έκανε πολλούς ανθρώπους να ανησυχήσουν, ενώ άλλους τόσους να πάρουν μέτρα για το σκηνικό καταστροφής που σκιαγραφούσε ο Camping.

Το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πιο είναι το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου Πελάγους, το οποίο δεν έχει κατοίκους;


Είναι το νησί Πολύαιγος που έχει έκταση 17 τ.χλμ. και βρίσκεται δίπλα 
από τα νησιά της Μήλου (6χλμ) και της Κιμώλου (2 χλμ). Έχει μέγιστο 
μήκος 6 χλμ και πλάτος 4 χλμ, ενώ η περίμετρός του είναι περίπου 27 χλμ.

Δέκα πράγματα που μπορεί να μην ξέρετε για το χρήμα


Από την αρχαία Κίνα μέχρι και τις μέρες μας, η εξέλιξη του χρήματος 
κρύβει εκπλήξεις, αναπάντεχα γεγονότα και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν οριστική λύση με την 
παραχάραξη χρήματος, το λανσάρισμα του τραπεζογραμματίου των 100 δολαρίων υποτίθεται ότι θα τελειώνει μια και καλή με το ψηφιακό κοπιάρισμά του.

Πονόδοντος; Έσπασε Κάποιο Δόντι; Δες Τι Μπορείς Να Κάνεις Μέχρι Να Πας Στον Οδοντίατρο…


Σε έπιασε πονόδοντος μέσα στη νύχτα; Σου έσπασε κάποιο δόντι;
Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει χρήσιμες συμβουλές που μπορείς να κάνεις άμεσα μέχρι να πας στον οδοντίατρο…

Η κρίση βάζει αντικλεπτικές κονκάρδες και στο κρέας


Με έκπληξη οι πελάτες σουπερμάρκετ της αλυσίδας Match στην πόλη Λίλη της Γαλλίας ανακάλυψαν πριν από λίγες ημέρες τα πακέτα με το ζυγισμένο και συσκευασμένο κρέας να έχουν επάνω αντικλεπτικές κονκάρδες. Σύντομα είδαν ότι ανάλογα συστήματα προστασίας είχαν και κάποια ακριβά συσκευασμένα τρόφιμα, όπως το φουαγκρά και τα φιλέτα σολομού. «Οσο βαθαίνει η κρίση βλέπουμε να αυξάνονται οι κλοπές από τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Από που πήραν το όνομά τους τα καταστήματα Zara;


«Ελληνικό άρωμα» κρύβεται πίσω από το όνομα των γνωστών ισπανικών καταστημάτων ρούχων Zara. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τοfashion.telegraph.co.uk, είναι λογικό κάποιος να θεωρεί ότι πίσω από το όνομα Zara κρύβεται μία φλογερή Ισπανίδα, τύπου Πενέλοπε Κρουζ και κανείς δε φαντάζεται εύκολα ότι κρύβεται ένας έλληνας άνδρας, επίσης με φλογερό ταμπεραμέντο, αλλά και με... μουστάκι.

Βουλιάζει και πάλι η Βενετία


Ο καιρός δεν φαίνεται να είναι με το μέρος των Ιταλών, αφού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου, η πόλη έχει καλυφθεί κατά 70% από νερό.

Η κακοκαιρία που πλήττει από το Σάββατο τη Βόρεια Ιταλία έχει προκαλέσει επικίνδυνες πλημύρες σε μεγάλο μέρος της Βενετίας. Πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές είναι σε επιφυλακή.

Ποια είναι η προέλευση των ονομάτων των ηπείρων;


Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.

Το όνομα Ευρώπη είναι συνδεδεμένο -από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας- με την πριγκίπισσα Ευρώπη που, σύμφωνα με τη μυθολογία, την είχε απαγάγει ο Δίας.

Ωστόσο, νεότερες έρευνες δείχνουν πως η λέξη αυτή προέρχεται από τη σημιτική λέξη ereb/ερεμπ, δηλαδή, «χώρα της εσπέρας/εσπερία».

Τα συντηρητικά στη διατροφή μας


Ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη διατροφή είναι σίγουρα η συνεχής απομάκρυνση από την κατανάλωση φρέσκων τροφίμων και διατροφικών συστατικών και η αυξανομένη κατανάλωση τυποποιημένων τροφίμων. Τα τρόφιμα αυτά είναι επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διαρκούν περισσότερο, είτε κατεψυγμένα, είτε μακράς διάρκειας, είτε προμαγειρεμένα, αλλά ταυτόχρονα να έχουν καλύτερο χρώμα, γεύση, εμφάνιση.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014

Νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με έγγραφό του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά το οποίο και διαβίβασε στη Βουλή. Κανονικά η αναστολή λήγει στις 31.12.2012, ενώ ο κ. Σκορδάς παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα δοθεί νέα παράταση. Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για την ανάγκη θέσπισης ξεκάθαρων κανόνων για

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει - αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει - να “κάνει κάτι” τώρα





Του Κώστα Τριαντάφυλλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χίου

Το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε μέσα στη δίνη μίας τριπλής κρίσης:
Κρίση οικονομική, ευρωπαική και ελληνική. Το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε απροετοίμαστο μέσα σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση της οποίας οι αιτίες έφεραν σε μεγάλο βαθμό και τη δική του σφραγίδα. Η αντιμετώπιση της κρίσης δεν απαιτεί όμως μόνο οικονομική διαχείριση. Απαιτεί κυρίως και πρωτίστως αίσθημα δικαίου. Τόσο στις αναγκαίες οικονομικές προσαρμογές όσο κυρίως στην καθημερινή απόδειξη λειτουργίας του Κράτους. Έλειπε αυτό που θα ενέπνεε εμπιστοσύνη στους πολίτες και θα τους έπειθε για την ανάγκη προσαρμογής. Αυτή η απουσία

Μονάδες με ωράριο λειτουργίας ! Πιλοτικό πρόγραμμα από το ΓΕΣ. Θα "δουλέψει";


Μπορεί να δουλέψει μια μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων με ωράριο.; Όποιο αξιωματικό κι αν ρωτήσεις το πρώτο που θα σου πει είναι ότι ωράριο δεν υπάρχει ,γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να υπάρξει, από τις ανάγκες που προκύπτουν.
Και βέβαια απαραίτητη η επισήμανση, στις ΕΔ δεν υπάρχουν υπερωρίες.

Διοικητικοί Υπάλληλοι οι καθαρίστριες της Βουλής;


Εκμεταλλευόμενοι διάταξη του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας να μεταπηδούν σε άλλη υπηρεσία, καθαρίστριες που έχουν προσληφθεί για το συγκεκριμένο αντικείμενο στη Βουλή, μπορούν να μετακινηθούν στο διοικητικό προσωπικό. 

Τι λέει η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα. Αναλυτικά όλο το προσχέδιο


Κατά ένα δισ. ευρώ αυξάνονται τα μέτρα που θα πρέπει να εξειδικεύσει η Ελλάδα για την περίοδο 2015-2016, σύμφωνα με προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας που έχει στη διάθεσή της η «Καθημερινή»,σε σχέση με τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε την Τετάρτη. 

Γιατί θεωρείται τόσο γρουσούζικη η Τρίτη και 13;


Τρίτη και 13 σήμερα, και όπως κάθε φορά, ο συγκεκριμένος συνδυασμός προκαλεί ένα αρχικό μούδιασμα, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για τους περισσότερους. 
Κι όμως, υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι αυτή η μέρα κουβαλά πολλά και αρνητικά vibes.

Την άνοδο του Χίτλερ με τη Χρυσή Αυγή ,συγκρίνει το BBC!


Ο ιστορικός Λορενς Ρις γράφει οτι αυτό είναι μια σοβαρή προειδοποίηση για την σύγχρονη εποχή. 
Το δημοσίευμα επικεντρώνεται σε ένα ερώτημα - πώς ήταν δυνατόν ένας τόσο παράξενος και ανεπαρκής άνθρωπος όπως ο Χίτλερ να κερδίσει την εξουσία σε μια τόσο εξελιγμένη χώρα...
και στη συνέχεια να αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους;

Ο τύπος της Τρίτης 13/11/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγώνας δρόμου για την εκταμίευση
Η εφημερίδα γράφει «θετική η έκθεση της τρόικας, 2ετή επιμήκυνση "βλέπει" το Eurogroup με κόστος 32,6 δισ. ευρώ για το 2014-2016. Σε έκτακτο Eurogroup το πράσινο φως για τη δόση».

REUTERS : 44 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη ανέδειξε πριν από λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το τηλεγράφημά του, η Γερμανία τάσσεται υπέρ του να δοθούν 44 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε μια δόση, κάτι το οποίο γίνεται...
γνωστό για πρώτη φορά. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, τότε σημαίνει ότι υπήρξε παρέμβαση της Μέρκελ στον Σόιμπλε που μέχρι

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών...

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών. Για πρώτη φορά στο προσχέδιο της έκθεσης της Τροικας υπάρχει σαφής αναφορά για το πως θα φορολογηθούν όλες οι. κατηγορίες πολιτών με ειδικη αναφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε επαγγελματίες και αγρότες. Ειδικότερα, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά. Η φορολογική κλίμακα θα έχει μόλις τρια κλιμάκια αντί για 8 σήμερα. Ειδικότερα, η

Άτομο έπεσε στο Θερμαϊκό στο ύψος της Αριστοτέλους


Στα κρύα νερά του Θερμαϊκού προσπαθεί να επιπλεύσει αυτή την ώρα ένα άτομο το όποιο κάτω από
αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε κατέληξε στο Θερμαϊκό. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περαστικοί. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να τραβήξουν το άτομο έξω από το νερό. Αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καταφθάνουν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και

Σταθερή αξία το Λιμάνι μας - Αυξάνεται διαρκώς η κίνηση

Αυξάνεται διαρκώς η κίνηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά η αύξηση αναμένεται μέχρι τέλος του έτους να ξεπεράσει το 12%.
Όπως
δείχνουν τα στοιχεία του εννεαμήνου παρά την ένταση της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης η διακίνηση από τους προβλήτες της ΟΛΘ χύδην ξηρού και γενικού φορτίου αυξήθηκε κατά 13,39%, ενώ αν συμπεριλάβουμε και τα υγρά καύσιμα το ποσοστό της αύξησης εκτοξεύεται στο 19,4%. Αυτό σημαίνει ότι ο διαμετακομιστικός ρόλος του λιμανιού

Αποδείξεις: Διπλάσια τα πρόστιμα από το 2013-Πόσες πρέπει να μαζέψετε!!

Αποδείξεις: Διπλάσια τα πρόστιμα από το 2013-Πόσες πρέπει να μαζέψετε!!Aκόμη αυστηρότερες γίνονται από το 2013 οι διατάξεις για τη συλλογή αποδείξεων. Η νέα φορολογική κλίμακα, θα προβλέπει μια γενική έκπτωση φόρου που θα φτάνει στα 1950 ευρώ και θα ισχύει για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ωστόσο, για να εξασφαλίζουμε αυτή την έκπτωση θα πρέπει να προσκομίζουμε (και πάλι) αποδείξεις. Κι αν δεν το κάνουμε; Θα πληρώνουμε διπλάσια πρόστιμα.

Τον σκότωσε το δέντρο που έκοψε


Στις 12.11.2012 το πρωί, σε ορεινή δασική περιοχή στο Λυκόστομο Πέλλας, κατά τη διάρκεια υλοτομικών εργασιών, 59χρονος ημεδαπός καταπλακώθηκε από δέντρο το οποίο υλοτομούσε ο ίδιος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το

Μπίστης: Να αποχωρήσουν Βουδούρης και Μουτσινάς


Να αποχωρήσουν από τη ΔΗΜΑΡ κάλεσε ο Νίκος Μπίστης τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Να αποχωρήσουν από τη ΔΗΜΑΡ κάλεσε ο Νίκος Μπίστης τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρη Μουτσινά, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της