Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΑ

Αύριο Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου για τους δικαιούχους του ΟΓΑ. Πρόκειται για 715.042 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν με πίστωση στους
Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. τους οποίους έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Αξίζει να

Μανιάτης: όσες φορές το ΠΑΣΟΚ ανοίχτηκε, τότε κερδισε

«Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης,με πατριωτισμό και υπευθυνότητα πήρε στις πλάτες του τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιατης, τονίζοντας ότι «η έξοδος απο το μνημόνιο θα ανατρέψει τα παντα. Οσοι σκέφτονται με όρους του 2008 ειναι βαθια νυχτωμένοι».

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ : Nα συγκρουστούμε με όλους εκείνους που υπονομεύουν τον πλούτο σε βάρος των αδυνάμων


Βρισκόμαστε ξανά μετά το Μάϊο σε μια συνεδρίαση που βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε ακόμα πιο  δύσκολη κατάσταση.
Σήμερα, μπορώ να ξαναπώ ότι όλοι  έχουμε μια κοινή αγωνία που πάμε έστω και με διαφορετικές προσεγγίσεις.
Όλοι πιστεύουμε, ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι η πολιτική βούληση μπορεί να δίνει λύσεις στην κρίση.
Να ξεκαθαρίσουμε τι κάνουμε, που πάμε, ποιές κοινωνικές ανάγκες υπηρετούμε και να ανατρέψουμε την ασάφεια της τοποθέτησης του ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χάρτη.

Ο Σπηλιωτόπουλος "καρφώνει" το οικονομικό επιτελείο

Κείμενο "φωτιά" ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του οικονομικού επιτελείου αναφορικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις που έπρεπε να ψηφιστούν μαζί τις διατάξεις "για το διωγμό του δικαιώματος της περιουσίας" και κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και τους πολίτες.

Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στην …ΚΠΕ...

Μια ομιλία με αριθμούς, αλλά και τεράστιο ενδιαφέρον για ένα θέμα που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ έκανε στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, ο γενικός διευθυντής του Νίκος Σαλαγιάννης, αφού αποφάσισε να
παραθέσει κωδικοποιημένα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Σαχινίδης: Δεν ντρεπόμαστε που είμαστε ΠΑΣΟΚ

Στις εκλογες του 2012 το ΠΑΣΟΚ έπεσε και εμείς πρέπει να συζητήσουμε αν το ΠΑΣΟΚ πέθανε ή αν το ΠΑΣΟΚ έπεσε για να ξανά σηκωθεί, τονίσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ειναι ζωντανό με βαθιές ρίζες στην κοινωνία».
Ο κ.Σαχινίδης χαρακτήρισε «σωστή και επιβεβλημένη»τη συμμετοχή του κόμματος στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ «σήμερα ειναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους ψηφοφόρους μας πως επηρεάζουμε τη διαμόρφωση των

Απαιτείται Εθνική και Πολιτική Ενότητα...

Απολογισμό μετά την ολοκλήρωση ενός κρίσιμου εξαμήνου για την κυβέρνηση με αναφορά στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου ενοψει των αυτοδιοικητικων εκλογών αλλα και των ευρωεκλογών επιχείρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη κεντρική επιτροπή του κόμματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτενή αναφορά στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.
Ο κ. Βενιζελος επανέλαβε το τετράπτυχο:

Σκανδαλίδης: η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική επαγγελία

«Πρέπει να λύσουμε μια αντίφαση» τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ζητώντας τη ριζική αναθεώρηση της μνημονιακής συνταγής στην αντιμνημονιακή Ελλάδα. Ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί ένας τρίτος δρόμος», δηλαδή να υπάρξει αλλαγή πλεύσης με άλλη σύνθεση πολιτικών.
«Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα εισοδήματα» στο επίπεδο των

Κακλαμάνης: Να πάνε στο καλό

«Το ΠΑΣΟΚ θα εμποδίσει έναν νέο εθνικό διχασμό» σχολίασε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμανης, κατά την συνεδριάση της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος.
«Οσοι είναι να φύγουν, να μην στεναχωριέστε, να πανε στο καλό» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ζητώντας από το σώμα «να προχωρήσει με όλα εκείνα τα

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, αγαπητέ πρόεδρε Απόστολε Κακλαμάνη, χαίρομαι πραγματικά γιατί η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής γίνεται τώρα που τελειώνει ο χρόνος, λίγο πριν τις γιορτές, γιατί αυτό είναι μια ωραία ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς, αλλά ακόμη μια καλή ευκαιρία να σας ευχηθώ καλές γιορτές, υγεία, χρόνια πολλά, να περάσετε καλά με τις οικογένειές σας και να αποκτήσετε δυνάμεις για όλα τα δύσκολα που μας περιμένουν με την αρχή του νέου χρόνου.

Αποστάσεις Γιώργου Παπανδρέου απο τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα παραστεί στην ΚΠΕ

Την πολιτική επιλογή να τηρήσει εμφανείς αποστάσεις από τους κλυδωνισμούς ή ακόμη και τις ισχυρές αναταράξεις, που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της προώθησης της Πρωτοβουλίας των 58 για την «Ελληνική Ελιά», αλλά και της πίεσης, που ασκείται στην ηγεσία του κόμματος από την επιστολή των 11 και την Κίνηση των 75, έχει κάνει σύμφωνα με

Πώς το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας θα γίνει το «Μαϊάμι της Ευρώπης»

Ως «Μαϊάμι της Ευρώπης» θα προβληθεί στις ξένες αγορές το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, στο πλαίσιο προώθησης της πρωτεύουσας ως προορισμού City Break.
Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, προσθέτοντας ότι αντίστοιχη πρακτική θα ακολουθηθεί για την προώθηση και της Θεσσαλονίκης ως προορισμού City Break με την ανάδειξη της παραλιακής της ζώνης.

1 εκατ. εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες ή χρόνια

Ιστορίες ...τριτοκοσμικής τρέλας καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου οι εργοδότες με διάφορα κόλπα επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» την απλήρωτη δουλειά και να αποφύγουν ακόμη και το Δώρο Χριστουγέννων.

Έβαλαν χέρι σε 600.000 καταθέσεις

Τη στιγμή που δρομολογείται νομοθετικά η απευθείας αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από τις Εφορίες, η επίθεση του Δημοσίου στους λογαριασμούς οφειλετών που έχουν λυγίσει από τα φορολογικά βάρη, συνεχίζεται με απίστευτη ένταση. Το τρέχον έτος, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις εις βάρος τουλάχιστον 600.000 καταθετών!

Σύμφωνα με τα βιβλία των δηλώσεων τρίτων του

“Νέα μεγάλη συμφωνία” με τους εταίρους, προτείνει ο Αλ. Παπαδόπουλος

Επανεμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, προτείνοντας τη συγκρότηση Κίνησης Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας-όπως την ονομάζει-που θα πετύχει μια Νέα Μεγάλη Συμφωνία, με τους εταίρους.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι”οι

Ο Κ. Σκανδαλίδης ζήτησε δημοψήφισμα για τους 58 ολα οσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ

Εντάσεις, είχε η συνεδριαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο να απευθύνεται στον Θανο Μωραιτη για την επιστολη των 11 που ζητούσαν τη σύγκληση της ΚΠΕ και τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητάει στην ουσία δημοψηφισμα για τους 58 της κεντροαριστεράς.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ''58''...

Το θέμα της συγκρότησης ενός κεντροαριστερού χώρου στην πλατφόρμα της πρότασης της Κίνησης των «58»  βρέθηκε στο επίκεντρο της εισήγησης του προέδρου
του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κοινή πορεία με τους «58» δεν πρόκειται