Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι γοφοί… δεν λένε ποτέ ψέματα!


perierga.gr - Οι γοφοί... δεν λένε ποτέ ψέματα!
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο τρόπος που περπατάμε προδίδει διάφορα στοιχεία όπως τη διάθεσή μας ή το αν λέμε αλήθεια ή ψέματα. Ανέπτυξαν μάλιστα τη μοναδική συσκευή Daily Dairy που αποκαλύπτει πώς νιώθουμε και αν είμαστε ειλικρινείς αναλύοντας τις κινήσεις μας. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανίχνευσης του ψεύδους (έλεγχος του καρδιακού ρυθμού, της έκκρισης ιδρώτα, της εγκεφαλικής δραστηριότητας) αλλά είναι η πρώτη μέθοδος που προσπαθεί να το επιτύχει μέσω της κινησιολογίας.

Ποια η πρώτη λέξη που είπε ο πρωτόγονος άνθρωπος;


Ποια η πρώτη λέξη που είπε ο πρωτόγονος άνθρωπος;
Τελικά ο δημοφιλής Χόμερ Σίμπσον είναι ακόμη πιο «πρωτόγονος» από όσο τον εμφανίζουν οι δημιουργοί του αφού σύμφωνα με νέα μελέτη το επιφώνημα «Ντο» που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ομιλίας του ήταν μια από τις πρώτες λέξεις που είπε ο άνθρωπος. Η μελέτη περιγράφει την εξέλιξη του μηχανισμού που επέτρεψε στον άνθρωπο να μιλήσει.

Πώς ο «πεινασμένος» κόμης έφτιαξε… το σάντουιτς!


perierga.gr - Πώς ο "πεινασμένος" κόμης έφτιαξε το... σάντουιτς!
Το σάντουιτς δεν ήταν εξαρχής το πασίγνωστο σνακ που είναι στις μέρες μας, αλλά μια ιστορική πόλη στη νοτιοανατολική Αγγλία με 6.800 κατοίκους. Ο τέταρτος κόμης του Σάντουιτς, ο Τζον Μόνταγκιου (1718- 1792), έμεινε στην Ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που «επινόησε» το συγκεκριμένο είδος φαγητού, το οποίο μάλιστα πήρε τιμητικά το όνομά του.

«Δευτεροφοβία»: Οι άνθρωποι μισούν τις Δευτέρες!


perierga.gr - "Δευτεροφοβία": Γιατί οι άνθρωποι μισούν τις Δευτέρες!
Είναι Παρασκευή, η αγαπημένη ίσως μέρα της εβδομάδας για τον περισσότερο κόσμο, όμως όσο ανυπομονεί ο κόσμος για τις Παρασκευές, άλλο τόσο μισεί τις Δευτέρες. Η «Δευτεροφοβία» είναι μία μορφή υποσυνείδητου άγχους που ξεκινάει από την Κυριακή ακόμα και σχετίζεται με τον φόβο για την εβδομάδα που αρχίζει. Σύμφωνα με έρευνα της Le Monde, «Το 52% των Γάλλων δεν κοιμούνται καλά το βράδυ της Κυριακής, ενώ το ίδιο ισχύει για το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού».

Εκπληκτικά «λιβάδια» από αστερίες στο βυθό!


perierga.gr - Εκπληκτικά "λιβάδια" από αστερίες στο βυθό!
Ο φωτογράφος και βιολόγος Alexander Semenov έκανε πάλι το θαύμα του! Μετά τις εκπληκτικές μέδουσες του ωκεανού σειρά έχουν οι γνωστοί αστερίες, μόνο που με την πρώτη ματιά οι εικόνες παραπέμπουν σε πολύχρωμα λιβάδια της φύσης. Ανθισμένα χαλιά σε διάφορες αποχρώσεις παραπλανούν το μάτι και ουδεμία σχέση έχουν εκ πρώτης όψεως με αστερίες.

ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο-φρένο στις απεργίες


Δήλωση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄Αθήνας και υπευθύνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου εργασίας, σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια για ουσιαστική κατάργηση των δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού.

ΔΗΜΑΡ: Καμία συνέναιση σε τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου1264/82


Η πρώτη αντίδραση στα σχέδια του υπουργού Εργασίας ήρθε από τη Δημοκρατική Αριστερά με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη να είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τον Γιάννη Βρούτση και να προϊδεάζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη.

Αντίδραση του ΚΚΕ στο νομο για τις απεργιες


ΚΚΕ: Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που θα απαγορεύει τις απεργίες
«Ο υπουργός Βρούτσης επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμο που απαγορεύει, στην ουσία, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, επαναφέροντας ακόμη και κατάπτυστους νόμους, ακόμα και από τον περιβόητο 330 που προβλέπει το λοκ άουτ για τους εργοδότες», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τον νόμο που φρενάρει τις απεργίες


Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τον νόμο που φρενάρει τις απεργίες
«Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους» τονίζει η Ιπποκράτους, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να ανοίγει τη συζήτηση για αλλαγή του νόμου για τις απεργίες.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «ο κ. Βρούτσης όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της Ν.Δ., θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας».

Έρχεται νόμος - φρένο στις απεργίες


Έρχεται νόμος - φρένο στις απεργίες
Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου έως το τέλος του 2013 εμφανίζεται η κυβέρνηση, αφού προηγηθεί ολιγόμηνος διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

«Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνέχεις επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή, να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις», τόνιζε προς την εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα από το 2014 - Παραδείγματα


Ο νέος φόρος για τα ακίνητα από το 2014 - Παραδείγματα
Σε συμφωνία για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014 για όλα τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της αγροτικής γης, έχουν καταλήξει οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Απομένει να τραβήξουν την «κόκκινη γραμμή» για το αφορολόγητο όριο που σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο θα είναι 50.000 ευρώ για την ατομική περιουσία.

Χωρίς παιδίατρο και παθολόγο πολλά νοσοκομεία της χώρας!


Χωρίς παιδίατρο και παθολόγο πολλά νοσοκομεία της χώρας!
Η κατάσταση στα περισσότερα νοσοκομεία νησιών και επαρχίας είναι δραματική. Οι ασφαλισμένοι, που κάθε μήνα πληρώνουν την εισφορά τους στο ΕΟΠΥΥ είναι αναγκασμένοι σε πολλές περιπτώσεις είτε να πληρώσουν από την τσέπη τους ή… να πληρώσουν εισιτήριο και να ταξιδέψουν για να εξεταστούν δωρεάν! Έχουν πέντε φυσιοθεραπευτές και κανένα γιατρό.

Ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΕΔ από την εισφορά αλληλεγγύης


Ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΕΔ από την εισφορά αλληλεγγύης
Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» που πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» που επικαλείται σχετικές εκθέσεις του οργανισμού.

Στο σφυρί εξοχικές κατοικίες και πολυτελή σπίτια


Στο σφυρί εξοχικές κατοικίες και πολυτελή σπίτια
Στους υψηλούς φόρους και στα απανωτά χαράτσια οφείλεται η αδυναμία χιλιάδων πολιτών να συντηρήσουν την εξοχική τους κατοικία, που μέχρι πρόσφατα τους πρόσφερε την ευκαιρία για οικονομικές διακοπές, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες ακίνητα έχουν βγει στο σφυρί, συντελώντας σε υπερπροσφορά κατοικιών για τους Ευρωπαίους ακόμη και στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Έρχεται ρύθμιση - ανάσα για τους οφειλέτες του Δημοσίου


Έρχεται ρύθμιση - ανάσα για τους οφειλέτες του Δημοσίου
Ανάσα στα χρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με νέα ρύθμιση απολύτως προσαρμοσμένη στην οικονομική τους κατάσταση. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Οχι, σαν τις κυράτσες στις ρούγες...



Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ

Στην εποχή των «social media», ο δημόσιος διάλογος έχει διευρυνθεί στον απόλυτο βαθμό. Ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου, ο κάθε πολίτης εν δυνάμει, μπορεί να τοποθετηθεί γραπτώς από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στο twitter σχετικά με οποιοδήποτε ζήτημα της επικαιρότητας. Να συμμετάσχει σε συζητήσεις -οι οποίες παίρνουν συχνά μορφή ψηφιακής κλωτσοπατινάδας-, να εκτεθεί φαρδιά-πλατιά, με το ονοματεπώνυμό του, ή να επιλέξει ένα ψευδώνυμο που θα τον καθιστά ακόμα πιο ελεύθερο έως αχαλίνωτο.

1816: Ένα ολόκληρο έτος χωρίς καλοκαίρι!


1816: Ένα ολόκληρο έτος χωρίς καλοκαίρι!
Πώς θα σας φαινόταν ένα έτος χωρίς καλοκαίρι; Κι όμως αυτό συνέβη το 1816!
Η αιτία του παράδοξου αυτού φαινομένου που έπληξε την Ευρώπη το 1816 ήταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου στο όρος Tambora της Ινδονησίας, η οποία όχι μόνο επέσπευσε την έλευση του χειμώνα αλλά συνετέλεσε στην εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα, και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου.

Έτσι βλέπουν τα ζώα!


Έτσι βλέπουν τα ζώα!
Τα πράγματα δεν τα βλεπουμε όπως είναι, τα βλεπουμε όπως εμείς είμαστε, έλεγε η Γαλλίδα συγγραφέας, Αναΐς Νιν. Αυτή η φράση ισχύει απόλυτα όσον αφορά τον θαυμαστό κόσμο των ζώων, καθώς όλα τα είδη βλεπουν τα ίδια πραγματα αλλά τα αντιλαμβάνονται διαφορετικά.
Σύμφωνα με μία ενδιαφέρουσα έκθεση της Βασιλικής Εταιρίας,παρουσιάζεται πως αντιλαμβανόμαστε εμείς μερικά αντικείμενα και πως τα αντιλαμβάνονται ορισμένα ζώα.

Τα άλυτα μυστήρια των ωκεανών


Ocean_746946611.jpg
Δέος προκαλούν τα μυστήρια των ωκεανών σε όλους τους ανθρώπους, ναυτικούς και μη. Ασκείται μια ανεξήγητη σαγήνη, εξάπτοντας πάντα με την ίδια δυναμική την περιέργεια θαλασσοπόρων, δυτών αλλά και ταξιδιωτών.


Πάντα οι άνθρωποι ήθελαν να εξερευνήσουν τα ανεξήγητα φαινόμενα προσπαθώντας να «δαμάσουν» την περιέργειά τους. Οι βυθοί των απέραντων ωκεανών κέρδισαν μία ξεχωριστή θέση ακόμα και στην παγκόσμια λογοτεχνία με πρωτοπόρο τον Γάλλο μυθιστορηματογράφο Ιούλιο Βερν.

Έρευνα: Οι Έλληνες ζουν σε σπίτια - ψυγεία


Έρευνα: Οι Έλληνες ζουν σε σπίτια - ψυγεία
Δραματικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία που προέκυψαν από την εν εξελίξει μελέτη της ομάδας φυσικής κτιριακού περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Ματθαίο Σανταμούρη.

Η μέση θερμοκρασία που κατέγραψαν οι ερευνητές στους εσωτερικούς χώρους κατοικιών της Αττικής από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ως σήμερα ήταν 15,5°C με την αντίστοιχη ελάχιστη να πέφτει στους 12,2°C τις νυχτερινές ώρες. Και αυτό σε έναν χειμώνα ο οποίος ακόμα δεν έχει δείξει για τα καλά άγριες διαθέσεις και η θερμοκρασία έπεσε ιδιαιτέρως χαμηλά μόνο για λίγες ημέρες.

«Έτσι δεν πάμε πουθενά»


«Για άλλη μια φορά, η συντηρητική Ευρώπη φοβήθηκε να επενδύσει στην ίδια την Ευρώπη και το μέλλον της», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. «Η επικράτηση συντηρητικών θέσεων στην Ευρώπη, με τη συρρίκνωση του κοινοτικού προϋπολογισμού, συνιστά καταδίκη της Ευρώπης, όλων των Ευρωπαίων πολιτών», σημειώνει. 

Ο Τσίπρας επιχειρεί άνοιγμα στο «καραμανλικό» κομμάτι της ΝΔ.ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ


«Όποιος δεν έχει συμμάχους φτιάχνει». Αυτή είναι μάλλον η λογική που επικρατεί  το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία αποφάσισε να κάνει πράξη οΑλέξης Τσίπρας κάνοντας ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στο κεντροδεξιό Καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ.
 
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό δήλωνε στην κρατική τηλεόραση ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να φύγει η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν εννοούσε ακριβώς αυτό. 

Ευη Χριστοφιλοπούλου: Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ


Ευη Χριστοφιλοπούλου: Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με την ΝΔ
Η βουλευτής του ΠαΣοΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν απέκλεισε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ακόμη και μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, υπό προϋποθέσεις, στα πρότυπα του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας.


Στόχος, είπε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, είναι η συνεργασία με την Κεντροαριστερά. Ωστόσο -πρόσθεσε- εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν και η ΝΔ μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία, όπως εκείνη του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.

Δένδιας: Φόβοι για χτύπημα σε πολιτικό στόχο


Φόβους για χτύπημα σε πολιτικό στόχο εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, προειδοποίησε πως όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε ως ανέκδοτο τα περί στήριξής του από τη Χ.Α.

Η μεταμοντέρνα τρομοκρατία


Του Ρωμανού Γεροδήμου


Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων βίας έχει εντείνει τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νέας τρομοκρατίας και την αντιμετώπισή της από την Πολιτεία. Η τρομοκρατία ασφαλώς δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο και έχει συγκεκριμένες ιστορικές και κοινωνικές ρίζες. Με τον όρο «νέα τρομοκρατία» αναφερόμαστε στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων που εμφανίστηκαν μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη το 2002 και ειδικά μετά το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα κατά της αμερικανικής πρεσβείας τον Ιανουάριο του 2007.

Παπαρήγα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ"


Αποστάσεις από το αίτημα για πρόωρες εκλογές, παίρνει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News", ενώ επιτίθεται στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι βιάζεται να πάρει το ρόλο που είχε το ΠΑΣΟΚ, "ώστε να καθίσει κι αυτός στην κυβερνητική καρέκλα".

Ανέπαφες οι διπλές και τριπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων


Δεν εφαρμόστηκε στις 31 Ιανουαρίου η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4093/12 και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων των βουλευτών και τοπικών αρχόντων και δεν αναμένεται να εφαρμοστεί πριν το τέλος Μαρτίου, τη στιγμή που περισσότεροι από δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι έχουν δεχθεί "γενναίες" μειώσεις στις συντάξεις τους.

Πότε η εφορία θα βάζει χέρι στις καταθέσεις


Οι διευθυντές των ΔΟΥ θα καταφεύγουν σε ντετεκτιβιστικές μεθόδους οι ίδιοι για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου: κατάσχουν την σύνταξη πρώην διευθυντή εφημερίδας και αναζητούν τον δεύτερο μισθό που παίρνει, εισβάλλουν στα dealing room και με την συνεργασίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπλοκάρουν την πώληση μετοχών ανώνυμων εταιριών.

Το μικρό σπίτι στη… Σελήνη


Το μικρό σπίτι στη... Σελήνη (1)
Με τεχνολογία εκτύπωσης 3D μπορούν να κατασκευαστούν μικρά οικήματα στον δορυφόρο μας.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τη φημισμένη αρχιτεκτονική εταιρεία Foster&Partners για την κατασκευή μικρών οικημάτων στη Σελήνη.

Ο καλλιτέχνης με τα σπίρτα




Η τεχνη και η εμπνευση μπορουν να εκφραστουν μεσα απο τα πιο απλα και αμελητεα καθημερινα αντικειμενα.Πραγματα που χρησιμοποιουμε καθημερινα μπορουν να γινουν αντικειμενο εκφρασης ενος καλλιτεχνη.Το σπίρτο που χρησιμοποιουμε και το βλεπουμε να καιγεται και μετα το πεταμε ειναι πηγη εμπνευσης και δημιουργιας για τον Ρωσο καλλιτεχνη Στανισλαβ Αρίστοφ.Σπιρτα και photoshop συνεργαζονται για να βγει ενα εκπληκτικο αποτελεσμα.

Tα πιο περίεργα ρεκόρ στην ιστορία των Όσκαρ


Tα πιο περίεργα ρεκόρ στην ιστορία των Όσκαρ (2)
Τα βραβεία Oscar είναι πολύ κοντά. Στις 24 Φεβρουαρίου ο Seth McFarlane, η φωνή της σειράς Family Guy, θα παρουσιάσει το πιο λαμπερό κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Για να μπαίνουμε λοιπόν στο κλίμα, δείτε 10+1 πληροφορίες για τη μεγαλύτερη γιορτή της βιομηχανίας του θεάματος.

Αγκάνθο: "Κύριε δήμαρχε, καθαρίστε τη θάλασσα για να κολυμπάμε!"

Ο Νταβίντ Αγκάνθο έχει μπει πολύ γρήγορα στο πετσί του Ελληνα. Στενοχωριέται με την οικονομική κρίση, αλλά απολαμβάνει
τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και δεν το κρύβει. Βόλτες και καφές στην Κρήνη, καλό ελληνικό φαγητό. Εχει όμως και άποψη για την πόλη που ζει και δε διστάζει να την καταθέσει. O παίκτης του Άρη μίλησε στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής για την οικονομική κρίση: "Είναι μια πολύ στενάχωρη κατάσταση, που έχει επηρεάσει και τις δύο χώρες. Εχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, αν το δεις από τη

Κατεδαφίσεις στις Συκιές για να γίνει χώρος πρασίνου

Στην κατεδάφιση κτίσματος που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών θα προχωρήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών…

αύριο το πρωί. Η κατεδάφιση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος απαλλοτριώσεων γης για την κατασκευή κομβικών οδικών έργων και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Πριν από λίγες μέρες συνεργείο του δήμου κατεδάφισε την περίφραξη του οικοπέδου και την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί η κατεδάφιση του κτίσματος που βρίσκεται στο χώρο.

Φουντώνουν οι κόντρες στην παράταξη Μπουτάρη

Καζάνι που βράζει συνεχίζει να θυμίζει η δημοτική ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη, παρά τον πρόσφατο ορισμό των νέων αντιδημάρχων
και εντεταλμένων συμβούλων. Το γεγονός ότι δέκα μέρες μετά ο δήμαρχος δεν έχει ακόμη συντάξει τις σχετικές αποφάσεις για τις αρμοδιότητες του καθενός συνεχίζει να προκαλεί ένταση, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες συνέπειες που προκαλεί η αβεβαιότητα, την κλιμακούμενη εσωστρέφεια της παράταξης, τους κλυδωνισμούς και τις τριβές μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Παγκόσμια πρωτιά για τους οπαδούς του Άρη!

Στην κορυφή του Top 5 της εβδομάδας που πέρασε με τις πιο «καυτές» κερκίδες του κόσμου, βρέθηκαν οι οπαδοί του Άρη...
για την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Οι φίλοι των «κιτρίνων» φρόντισαν έδωσαν τον δικό τους τόνο στο clasico της Θεσσαλονίκης και η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε, αφού όχι μόνο συμπεριλήφθηκε από το UltrasWorld στο Top 5 της εβδομάδας, αλλά βρέθηκε και στην πρώτη θέση!
Την πεντάδα συμπληρώνουν: