Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παπανδρέου: Ο Μαντέλα απέδειξε ότι υπάρχει πάντα ελπίδα

«Οι μάχες του για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, τη συμφιλίωση, την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, ταυτίζονται με τις μάχες του Κινήματός μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τον θάνατο του Νοτιαφρικανού ηγέτη.

«Καθαίρεση» του Κιουτσούκη αποφάσισε η ΝΔ

Στη διαγραφή του Νίκου Κιουτσούκη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, ως «αντίποινα» στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, που ζήτησε την καταψήφιση του προϋπολογισμού και ουσιαστικά το να πέσει η κυβέρνηση.Σε ανακοίνωση του κόμματος, αναφέρονται τα εξής:

Δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την συνάντησή του με τους 12 Περιφερειάρχες της χώρας (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

Η αιρετή περιφέρεια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των τοπικών κοινωνιών. Τώρα που στόχος είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας, τα περιφερειακά μοντέλα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, τώρα που πρέπει να δώσουμε απάντηση στο δραματικό πρόβλημα της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων, τώρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, η αιρετή περιφέρεια είναι το μεγάλο εργαλείο. Μπορεί να

Η Ελλάδα της τρέλας: Το ΣΔΟΕ εντόπισε αγρότη με καταθέσεις 12,5 εκ. ευρώ

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες φοροδιαφυγής, ενώ επιτήδειοι εξακολουθούν να γεμίζουν την αγορά με εικονικά τιμολόγια. Για ακόμα μία φορά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έβγαλαν νέα λαβράκια στην επιφάνεια, καθώς αποκάλυψαν σωρεία υποθέσεων με εικονικά τιμολόγια.
Την ίδια ώρα από τις εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ για υποθέσεις

Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας οριστικοποιήθηκε τελικώς για τις 13 Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφτεί τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η επίσκεψη Νταβούτογλου, την οποία φέρεται να επιθυμούσε ασμένως η Άγκυρα ενόψει και της έναρξης

ΔΑΚΕ σε βουλευτές της ΝΔ: Ρίξτε την κυβέρνηση

Επιστολή προς τους βουλευτές της ΝΔ παραμονές της ψήφισης του προϋπολογισμού έστειλε η ΔΑΚΕ τους οποίους καλεί να μην τον υπερψηφίσουν. «Σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».
Ουσιαστικά η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στη ΝΔ

Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία μαθαίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρσοβλέπει σε μια ευνοϊκή κλήρωση που θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε το βήμα παράπάνω σε σχέση με

Α. Παπαδόπουλος: «Δεν έχω, και δεν θέλω να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση των 58…»

Διαψεύδει με σαφή τρόπο την οποιαδήποτε πολιτική εμπλοκή του με την «Κίνηση των 58» ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Όπως μετέφερε στον Lykavitos.gr πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, ο πρώην υπουργός «δεν έχει, και δεν θέλει να έχει, καμιά σχέση με την Κίνηση των 58».
Μια παρέμβαση που σίγουρα έχει ενδιαφέρον , αν κανείς αναλογιστεί το

Pulse: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά 7,5% το ΠΑΣΟΚ, στο όριο η ΔΗΜΑΡ

Ανοίγει την «ψαλίδα» ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία, καθώς σε δημοσκόπηση της Pulse εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 2,5%, την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό και είναι σταθερά τρίτη. Οριακά εντός Βουλής η ΔΗΜΑΡ.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του bankingnews.gr τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αναφέρει τα εξής:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, αγωνιστή, συμβόλου της πάλης ενάντια στο Απαρτχάϊντ, πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου και πρώτου εκλεγμένου προέδρου της Νότιας Αφρικής σε

ΠΑΣΟΚ: Γαλήνη μετά το δείπνο

Με οικοδέσποινα την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Κούρκουλα, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρόν χθες στο Κολωνάκι, μετά από πρόσκληση σε δείπνο που έλαβε από τον Πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αίσιο τέλος για την 16χρονη Ραφαέλα από τη Βέροια-Εντοπίστηκε σώα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Εντοπίστηκε, πριν από λίγη ώρα, από αστυνομικούς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η 16χρονη Ραφαέλα- Αγάπη Τύπου από τη Βέροια, που αγνοούνταν τις τελευταίες ημέρες.
Η ανήλικη εξαφανίστηκε την Τρίτη και, έκτοτε, κινητοποιήθηκαν οι αρχές σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό της.
Η 16χρονη, σύμφωνα με το thestival, μεταφέρεται στη Γενική

ΠΑΣΟΚ: Το ΙΚΑ να αποσύρει την εγκύκλιό του για τις συντάξεις

To Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με εγκύκλιο του ΙΚΑ, ερμηνευτική του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία, και επιπλέον δημιουργεί

Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά θέλει ο Στουρνάρας

Επισφαλή χαρακτηρίζει στην παρούσα οικονομική συγκυρία τον καθορισμό νέων αντικειμενικών αξιών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
 Με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου, ο υπουργός σημειώνει ότι «στην παρούσα οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις στο

Σημαντικές αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στη διαδοχική ασφάλιση με εγκύκλιο του ΙΚΑ -ερμηνευτική του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010- που αλλάζει τα δεδομένα για τη συνταξιοδότηση με χαμηλά όρια ηλικίας, κυρίως στις γυναίκες μητέρες ανηλίκων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίστηκαν από τον ΟΑΕΕ στο ΙΚΑ και όσους κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν εργασία.

Στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων τα βάρη των φόρων

Οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, την ώρα που το  8% των μισθωτών με ετήσιες αποδοχές άνω των 42.000 ευρώ δηλώνει το 28% των συνολικών φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την απαγόρευση των πλειστηριασμών

Την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους προτείνει με τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.
Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση

Θα ασχοληθεί μόνο με όσους έχουν… σκάφη στην Ολλανδία ο Θεοχάρης ?

Επικίνδυνες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε συνεπής και μπαταχτσήδες επιχείρησε να τραβήξει σε ότι αφοράς στις ρυθμίσεις για χρέη προς την εφορία ο γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο mega.
«Άλλη αντιμετώπιση θα έχουν αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν και είναι συνεπείς, από τους μπαταχτσήδες. Θα αντιμετωπίσουμε με επιείκεια οφειλέτες που θέλουν, αλλά δεν

Ο Ε. Βενιζέλος για τον Νέλσον Μαντέλα

«Το όνομα και η εικόνα του Νέλσον Μαντέλα ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη.

ΠΟΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Οι φοιτητές μπορούν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης εφόσον δεν είναι προστατευόμενα μέλη και πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

"Μέλι" στάζει για την Εθνική μας ο Μουρίνιο

Τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» περιμένει να μάθει σήμερα το απόγευμα τους αντιπάλους της στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή το καλοκαίρι του 2014, ο κορυφαίος κατά πολλούς προπονητής του κόσμου μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική μας ομάδα. Όσα εγκωμιαστικά αναφέρει ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ειπώθηκαν σε κάποιο έντυπο του εξωτερικού, αλλά

Χριστουγεννιάτικο ωράριο 2013-2014 για τα εμπορικά καταστήματα στο Κιλκίς

Από τον Εμπορικό Σύλλογο ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών.

"Έφυγε" ο Νέλσον Μαντέλα σε ηλικία 95 ετών

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Νοτίου Αφρικής. Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918 σε ένα μικρό χωριό της φυλής Τέμπου, της οποίας αρχηγός ήταν ο πατέρας του. Όπως είχε πει ο ίδιος, το προσωνύμιο που του είχε χαρίσει ο πατέρας του ήταν "ταραχοποιός" εξαιτίας του ατίθασου χαρακτήρα του.

Ανακοίνωση ΠΑΕ Άρης: Προτεραιότητά του Κωνσταντινίδη είναι να καλύψει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά την οποία δεν καταβλήθηκαν από κανέναν τα 7.000.000 ευρώ που απαιτεί η απόκτηση του 51%. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: