Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Διάβημα στην Άγκυρα: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών

Διάβημα στην Άγκυρα: Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στο υπουργείο ΕξωτερικώνΣτο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση, άδειας έρευνας και

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέα παρέμβαση Ομπάμα -«Να μεταφερθεί η οργή και στις κάλπες»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στους διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της χώρας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις, καλώντας

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Αριστερά στηρίζουν 2,3 εκατομμύρια φτωχούς και αποκλεισμένους

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Αριστερά στηρίζουν 2,3 εκατομμύρια ...Ελάχιστο Κοινωνικό Εισόδημα στην Ισπανία από 461 ευρώ έως 1.100 ευρώ - Το ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα θα ξεκινά από τα 461 ευρώ τον μήνα για ένα άτομο και φτάνει έως τα 1.100 ευρώ για τα νοικοκυριά με περισσότερα μέλη.

Ταμείο Ανάκαμψης: Με ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα

Ντομπρόβσκις: «Με ενισχυμένη εποπτεία η πρόσβαση της Ελλάδας στο ...

«Για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη η ενισχυμένη εποπτεία και θα είναι προφανώς ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στην Καισαριανή ο Τσίπρας - Συζήτησε για τα προβλήματα στην εστίαση

Την ευκαιρία να μιλήσει με επιχειρηματίες και εργαζόμενους από το χώρο της εστίασης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη μειωμένη κίνηση, είχε σήμερα, 1η Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λύσαμε μια δύσκολη εξίσωση»

5085835.jpgΤην επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία των σχολείων, είδαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ θέλει φτηνό σχολείο για το κράτος και ακριβό για την οικογένεια

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία εξέφρασε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής τη Δευτέρα (1/6). «Ο τίτλος ''νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης'', όπως το αποκάλεσε η εμπνεύστριά του είναι ψευδώνυμος» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως στην πραγματικότητα αυτό που

Τεστ αίματος θα δείχνει τη φυσική κατάσταση του αθλούμενου πριν και μετά την άσκηση

Το πρώτο πειραματικό τεστ αίματος που μπορεί να δείξει τη «φόρμα» και τη φυσική κατάσταση κάποιου πριν και μετά την άσκηση ανακοίνωσαν πως ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ.

Mε εργόσημο η ασφάλιση μετακλητών εργατών γης και χωρίς μειώσεις οι συντάξεις απασχολούμενων αγροτών


Μέχρι 7 Φεβρουαρίου σε δημόσια διαβούλευση είναι το νέο ...Λύση στο θέμα των μετακλητών εργατών γης δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ παράλληλα πάρθηκαν αποφάσεις με τις οποίες ενθαρρύνεται η απασχόληση στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μια εταιρεία στο Κιλκίς φτιάχνει καλαμάκια από σιτάρι -Και δεν μουλιάζουν

Καλαμάκια και αναδευτήρια, για τον κρύο καφέ και το ποτό τους, από φυσικό στέλεχος σιταριού, θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν όσοι καταναλωτές θέλουν να συνεισφέρουν στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Σάλος με ολλανδικό περιοδικό κατά των «τεμπέληδων» του Νότου -Τι απάντησαν οι Πορτογάλοι

Σάλο έχει προκαλέσει το εξώφυλλο ενός εβδομαδιαίου ολλανδικού περιοδικού με τίτλο «Ούτε ένα ευρώ στη Νότια Ευρώπη», με πολιτικούς και απλούς πολίτες να κάνουν λόγο για ρατσισμό.

Πανελλαδικές 2020: Πώς θα υπολογιστούν φέτος τα μόρια -Τι άλλαξε με την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας

Δυο εβδομάδες απομένουν πλέον για την πολυαναμενόμενη εκκίνηση των Πανελλαδικών 2020.Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα εξέτασης για τα ειδικά μαθήματα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι πίνακες με τα 899 εξεταστικά κέντρα ανά Περιφέρεια.

ΕΟΦ: Απαγορεύει την κυκλοφορία δύο αντισηπτικών

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ολόκληρο το σχέδιο για την πρώτη κατοικία: Τελευταία ευκαιρία για 300.000 δανειολήπτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο, εντός του Ιουνίου, να μπει η τελική σφραγίδα στο νέο πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα έχει 9μηνη διάρκεια, κρατική επιδότηση της δόσης και για πρώτη φορά θα απευθύνεται και στους συνεπείς έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020 δανειολήπτες. 

Κλειστά σήμερα τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης - Ελάχιστες οι κρατήσεις

Κλειστά παραμένουν σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης λειτουργίας, σχεδόν τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
Από τα 87 ξενοδοχεία μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης 40 θα