Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στις 14 Μαρτίου ο διαγωνισμός για χρυσό στο Κιλκίς

Στις 14 Μαρτίου ο διαγωνισμός για χρυσό στο ΚιλκίςΠροσφορές για τη μίσθωση του μεταλλευτικού χώρου στο Κιλκίς θα δεχθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στις 14 Μαρτίου, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν έρευνες για χαλκό και χρυσό.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι μία από τις τρεις στη Βόρεια Ελλάδα, που θα διαθέσει το υπουργείο για έρευνα και εκμετάλλευση. Ο διαγωνισμός θα γίνει σε μία περίοδο όπου η αύξηση των τιμών των μετάλλων ευνοεί την εκμετάλλευση των μεταλλευτικών χώρων.

Μητέρα έκανε 196 φορές σεξ με 13χρονο φίλο του γιου της!

Μητέρα έκανε 196 φορές σεξ με 13χρονο φίλο του γιου της!
Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη που έχει αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη της Μεγάλης
Βρετανίας, πως μία 36χρονη ανύπαντρη μητέρα έκανε 196 φορές σεξ με 13χρονο φίλο του παιδιού της. Όλα άρχισαν για την Angela Sullivan, σε ένα παρτι που διοργάνωσε για το γιο της, όπου, έπειτα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, παρέσυρε έναν από αυτούς σε σεξουαλικά όργια

Για ποιο ελληνικό κρασί πληρώνουν οι Κινέζοι 600 ευρώ το μπουκάλι;


Το ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας αποδεικνύεται χρυσοφόρο καθώς υπογράφηκε συμφωνία μαμούθ μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για την εξαγωγή της συγκεκριμένης ποικιλίας οίνου.

O γάμος των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ κλείστηκε ανάμεσα στον Αγροτικό Αμπελουργικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό

 VAENI της Νάουσας και ενός κινεζικού κολοσσού.

Η ιστορία του αλκοόλ

Ο όρος αλκοόλ προέρχεται από την αραβική λέξη "al kohl". Το αλκοόλ που βρίσκεται στα αλκοολούχα ποτά ονομάζεται αιθυλική αλκοόλη ή αιθανόλη και έχει το χημικό τύπο C2 H5 OH. Ο άνθρακας, το υδρογόνο και το οξυγόνο αποτελούν τα μόνα στοιχεία της αιθυλικής αλκοόλης.
Αυτή είναι το μόνο είδος αλκοόλης που είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση
, ταξινομείται φαρμακολογικά , ως γενικό καταστατικό και μπορεί να προκαλέσει.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Παραλάβαμε μια χώρα με πρόβλημα δανεισμού ...θα την παραδώσουμε χρεοκοπημένη"

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στην συνεδρίαση του Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για μια ακόμα φορά, συνεπής με την πορεία του και την ιστορία του, προσδιόρισε με σαφήνεια και καθαρό πολιτικό λόγο, εκφράζοντας την ψυχή του μέλους και του ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ, την αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης του κινήματος μέσα από πολιτικές καταστατικές διαδικασίες.

Εντατικές προετοιμασίες στην ΝΔ εν όψει εκλογών


Εντατικές προετοιμασίες στην ΝΔ εν όψει εκλογών

 
  

Η κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας και, πιθανώς, οι απρόσμενες εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, διαμόρφωσαν κλίμα απολύτως προεκλογικών χαρακτηριστικών και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Έτσι κι αλλιώς βέβαια, το θεματολόγιο της συνεδρίασης προέβλεπε την κομματική προετοιμασία εν όψει των εθνικών εκλογών, εν τούτοις, τα ραγδαία δεδομένα προσέδωσαν έντονο προεκλογικό χαρακτήρα στη συζήτηση.

Παπανδρέου-Ψυχάρης: Όλα τα άπλυτα στη φόρα!


Παπανδρέου-Ψυχάρης: Όλα τα άπλυτα στη φόρα!

 
  

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη με αφορμή αιχμές που άφησε ο πρώτος για «πόλεμο» εναντίον του εξαιτίας ενός δανείου που δεν έλαβε ο δημοσιογραφικός οργανισμός από την Εθνική Τράπεζα.

ΣΤΑ 173 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Περίπου 173 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το κράτος από παράβολα και πρόστιμα για τα αυθαίρετα, οι δηλώσεις των οποίων έχουν ξεπεράσει τις 236.000. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει
ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση των αυθαιρέτων μέχρι τις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πόνους της μέσης!


Η οσφυαλγία είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα που ταλαιπωρούν το γενικό πληθυσμό και μια από τις σημαντικότερες αιτίες απουσίας από την εργασία μαζί με το κοινό κρυολόγημα. Από τα άτομα που πέρασαν τα 30 τους χρόνια 80% θα παρουσιάσουν σε κάποια περίοδο της ζωής τους κρίση οσφυαλγίας που θα τους καθηλώσει για λίγες ή πολλές ημέρες στο κρεβάτι

Ασφαλιστικά μέτρα για το χαράτσι για δύο επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη


Προσωρινή δικαίωση για δύο επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη που προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά του «χαρατσιού» επί των ακινήτων, ζητώντας να μη γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις βιοτεχνίες τους.

Καρχιμάκης: «Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας»


Καρχιμάκης: «Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας»

 
  

«Το στοίχημα το κρατάμε στα χέρια μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος μετέφερε και την αγωνία της κομματικής, και μη, βάσης του Κινήματος, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος»

Στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου στην τοποθέτησή του φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός, ούτε για πρόεδρος του Κινήματος, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί μεταβατικής δυαρχίας μέχρι τις επόμενες τις εκλογές.

Ο χάρτης και ο συσχετισμός δυνάμεων του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Ο χάρτης και ο συσχετισμός δυνάμεων του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Πρόεδρος και προεδρεύων της συνεδρίασης
Γιώργος Παπανδρέου
Ex officcio με βάση το Καταστατικό o γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής
Οι «κυβερνητικοί» Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος
Οι βουλευτές

Μυστική επικοινωνία Παπανδρέου - Βενιζέλου, φήμες για δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ


Μυστική επικοινωνία Παπανδρέου - Βενιζέλου, φήμες για δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ
 
  

Μυστική επικοινωνία μεταξύ των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για συνάντηση, ενώ στη συνέχεια έγινε λόγος για τηλεφωνική επικοινωνία.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τα Θεοφάνια, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης  8 με 10 Μποφόρ, σύμφωνα με την

«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα


«Πυρετός» συσκέψεων στο Μαξίμου για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

 
  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΒΕΕ, ΕΣΕΕ), στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου- εξπρές, για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό ενόψει της επίσκεψης του κλιμακίου των ελεγκτών της «τρόικας», στις 16 του μηνός.

Η ΕΕ ζητά πίσω τις αγροτικές επιχορηγήσεις που έγιναν «αέρας»

 Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ποσό που αφορά -όπως αναφέρεται- σε «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.
Ήδη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να…σκήσει προσφυγή

Τούρκοι αγοράζουν ιστορική χαρτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης

Η οικονομική κρίση «γονάτισε» την ιστορική χαρτοβιομηχανία της Θεσσαλονίκης, Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου, γνωστή ως ΜΕΛ, που σε λίγο καιρό περνά σε χέρια Τούρκων
Ο τουρκικός όμιλος Pak Holdings αναμένεται να αγοράσει την ΜΕΛ, μια εταιρεία ηγέτης στον κλάδο της. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Οικονόμου, πρόσφατα είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη, αφού οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για μη απόδοση ΦΠΑ και φόρου μισθωτών

Πως μας κλέβουν στα βενζινάδικα

Πως μας κλέβουν στα βενζινάδικα

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα ΝΕΑ, οι πρατηριούχοι χρησιμοποιούν
τρία κόλπα από το παρελθόν αλλά και ένα νέο:
  • Τηλεχειρισμός. Τοποθετούν ειδικό μηχανισμό στην αντλία που τους επιτρέπει να «μαγειρεύουν» με τηλεχειριστήριο το τελικό ποσό.
  • Αντλίες με ειδικά τσιπ. Βάζουν ειδικά τσιπ στην πλακέτα της αντλίας ώστε να γράφει παραπάνω.

Επτά δήμοι θα διαχειρίζονται τα λιμενικά ταμεία


Αλλαγές στην διαχείριση των λιμενικών ταμείων, αποφασίστηκε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Από την αρχή του έτους και στο εξής, τυπικά η διοίκηση των λιμενικών ταμείων περιέρχεται σε επτά δήμους της χώρας, που πληρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προϋποθέσεις.

Κυτταρικές καλλιέργειες το νέο όπλο κατά του καρκίνου(;)


Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν σταθερές κυτταρικές καλλιέργειες από διάφορους τύπους καρκίνους -ένα επίτευγμα που ανοίγει την προοπτική να αντιμετωπίζονται οι όγκοι όπως αντιμετωπίζονται σήμερα οι μικροβιακές λοιμώξεις: εργαστηριακές καλλιέργειες θα δείχνουν εκ των προτέρων ποια θεραπεία θα είναι αποτελεσματική

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο (pics)


Δείτε τη λίστα με τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς...

Ευθυμίου: «Αν ο Παπανδρέου θέλει να παραμείνει πρόεδρος, πρέπει να κριθεί από την βάση»


Ευθυμίου: «Αν ο Παπανδρέου θέλει να παραμείνει πρόεδρος, πρέπει να κριθεί από την βάση»

 
  

«Χρειάζεται απολογισμός και προγραμματική, ρεαλιστική, υπέυθυνη και σοβαρή τοποθέτηση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και φυσικά με πρωτεύον το θέμα της ηγεσίας».


Αυτό υποστήριξε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου αναφερόμενος στην αλλαγή

Μπεγλίτης: Απαράδεκτο να υπεισέρχεται το ΛΑΟΣ στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ


Μπεγλίτης: Απαράδεκτο να υπεισέρχεται το ΛΑΟΣ στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

 
  

Σαφείς αιχμές κατά του ΛΑΟΣ για «ανάδειξη προσχηματικών θεμάτων», με στόχο την αποχώρηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Μπεγλίτης επιτέθηκε εναντίον του Γ.Καρατζαφέρη -για το προαπαιτούμενο της ανάδειξης σοβαρής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παραμείνει το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση-

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Για τους επιστήμονες έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μέθοδο μέτρησης του χρόνου, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν επιτακτικά αλλαγές, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα σταματήσουν τα περιοδικά προβλήματα στο σύστημα GPS και στα ρολόγια των χρηματιστηριακών αγορών. Όμως κάτι τέτοιο θα σημάνει οριστικά το  τέλος της ώρας Γκρίνουιτς, όπως την ξέρουμε τόσα χρόνια.

ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ, ΖΗΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

Υπέρ των άμεσων και καθαρών λύσεων στο ΠΑΣΟΚ τάχθηκε, με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5 λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο Νίκος Σαλαγιάννης.  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αυτοκτονικό σενάριο» την πρόταση περί
διαρχίας που φέρεται να εξετάζει ο Γ.Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή

Στις 21 Μαΐου το πρώτο «κουδούνι» για τις Πανελλαδικές


Στις 21 Μαΐου το πρώτο «κουδούνι» για τις Πανελλαδικές

 
  

Στις 21 Μαΐου θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, για περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Λοβέρδος: Με τον Βενιζέλο δεν υπάρχει κόντρα, είμαστε 40 χρόνια φίλοι


Λοβέρδος: Με τον Βενιζέλο δεν υπάρχει κόντρα, είμαστε 40 χρόνια φίλοι

 
  

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αλλάξει, επανέλαβε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, διαψεύδοντας ότι υπάρχει οποιαδήποτε κόντρα μεταξύ τους.