Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα αδέρφια με διαφορά ηλικίας γίνονται εξυπνότερα


Η απόσταση βελτιώνει τις επιδόσεις τoυς, υποστηρίζουν οι ειδικοί

Πολλές φορές οι γονείς αναρωτιούνται αν υπάρχει ιδανική διαφορά ηλικίας για να προχωρήσουν σε ένα δεύτερο παιδί. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Notre Dame φαίνεται πως δίνουν την απάντηση, αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν, τα αδέρφια που γεννιούνται με 2 ή περισσότερα χρόνια διαφορά, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με φάντασμα σε διαφήμιση, που προκαλεί τρόμο


Μια τρομακτική διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Phones4u έχει βρεθεί στο επίκεντρο μετά από εκατοντάδες διαμαρτυρίες τηλεθεατών!

Το σποτ που δείχνει το φάντασμα ενός νεαρού κοριτσιού το οποίο στοιχειώνει μια γυναίκα σε ένα υπόγειο πάρκινγκ αποδεικνύεται πολύ τρομακτικό για τα παιδιά!

Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή;


Perierga.gr - Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή
Ο πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού.
Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.
Και οι Έλληνες έτρωγαν ένα είδος στρογγυλής πίτσας που αποκαλούσαν μάζα, ενώ οι Ρωμαίοι μαγείρευαν πίτες ζυμαρικών που ονόμαζαν πλακέντα και όφα. Η τελευταία παρασκευαζόταν από κριθάρι και νερό. Στις θρησκευτικές τελετές των πρώτων χριστιανικών χρόνων χρησιμοποιούνταν άζυμα ψωμιά σε κυκλικό σχήμα.

Φοιτήτριες πέφτουν σε αφρό λόγω... παράδοσης!


ΦΟΙΤΉΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΣΕΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΊΑ ΤΟ ΡΊΧΝΟΥΝ ΈΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΆΔΟΣΗΣ ΈΝΕΚΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΈΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΦΊΔΑΣ.

Σήμερα, βέβαια, οι σταφίδες υπάρχουν μόνο στον τίτλο και ως πρώτη ύλη, αλλά όταν ξεκίνησε η παράδοση, στα πρώτα κιόλας χρόνια του πανεπιστημίου, οι νέοι φοιτητές καλούνταν να δώσουν κάθε τέτοια ημέρα στους παλιούς σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά τους μισό κιλό σταφίδες.
 

Ένα ξενοδοχείο από χιόνι!


Κάθε χειμώνα χτίζεται και την άνοιξη λιώνει. Διάβασε περισσότερα για ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο στην Φινλανδία που δεν είναι χτισμένο από τούβλα αλλά από φρέσκο χιόνι. Δες φωτογραφίες και βίντεο.
Βρίσκεται στο Kemi της Φινλανδίας και αποτελεί ιδανική πρόταση για διακοπές - για όσους αντέχει το πορτοφόλι τους τουλάχιστον!

Πιάνει τόπο το φοροκυνηγητό Οι εννιά στους δέκα οφειλέτες πληρώνουν για να γλιτώσουν!



Εντυπωσιακή ως προς τα αποτελέσματά της εμφανίζεται  η δράση της οικονομικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση των εσόδων του κράτους κατά 5,5% και μάλιστα παρά την γενικότερη οικονομική ύφεση που άγγιξε το 5,5%.

Υποψήφια Εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου Κιλκίς Αμαλια Διαλλινα


Αμαλια Διαλλινα
Υποψήφια Εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου

H NASA προσφέρει 148.000 δολάρια σε υποψήφιους αστροναύτες!


H NASA προσφέρει 148.000 δολάρια σε υποψήφιους αστροναύτες!

Μιας και η ανεργία μαστίζει όλο και περισσότερο, ειδικά στη χώρα μας, η ΝΑΣΑ μας έχει τη λύση… Γίνε αστροναύτης και κέρδισε 148.000 δολάρια τον χρόνο!


Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΑSA, ζητούνται νέοι με επιστημονικό υπόβαθρο και ηγετικές ικανότητες, προκειμένου να επανδρώσουν την ομάδα της. Αν έχετε, λοιπόν, ύψος από 1,60 έως 1,90 μέτρα, διαθέτετε πτυχίο μηχανολόγουβιολόγου,φυσικού ή μαθηματικού, τότε δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην ειδική φόρμουλα και να περιμένετε να σας καλέσουν για συνέντευξη.

Ποιο ρόλο έπαιζαν οι πανοπλίες των στρατιωτών, στην νίκη ή την ήττα;



Ερευνητές από την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, μελέτησαν πειραματικά τον ρόλο που έπαιζαν οι βαριές πανοπλίες στην έκβαση μίας μάχης, κατα τον Μεσαίωνα. 
Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, εθελοντές ντυμένοι με αντίγραφα πανοπλιών του 15ου αιώνα, βάρους 30- 50 κιλών,  περπατούσαν ή έτρεχαν πάνω  σε διαδρόμους γυμναστικής. 
  Οι ερευνητες κατέγραφαν την ταχύτητα, τους καρδιακούς παλμούς κλπ. και κατέληξαν στο - μάλλον ευνόητο- συμπέρασμα ότι οι πανοπλίες δυσχέραιναν τις κινήσεις αλλά και την σωματική αντοχή των πολεμιστών.

«SOS» εκπέμπουν οι Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς

 

Ζητούν άμεσο και πλήρη συμψηφισμό ΦΠΑ

Σειρά προτάσεων, ώστε να μην οδηγηθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις σε μαρασμό, και σε αύξηση της ανεργίας, καταθέτει με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), υπογραμμίζοντας ότι εάν συνεχιστεί το δυσμενές οικονομικό κλίμα, ακόμα και τα πιο ζωντανά κύτταρα της παραγωγικής και εξαγωγικής κοινότητας, θα «σβήσουν».

Άνοιξε ο δρόμος για την 6η δόση - Ικανοποίηση Γερμανών για την επιστολή Σαμαρά

Άνοιξε ο δρόμος για την 6η δόση  - Ικανοποίηση Γερμανών για την επιστολή Σαμαρά
Ανοίγει ο δρόμος επιτέλους για την εκταμίευση της έκτης δόσης, καθώς με
«ικανοποίηση» υποδέχθηκε  η γερμανική κυβέρνηση  το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πριν από λίγο : «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης».

Χαλκιδική: Πυροβόλησε το μεγάλο αδερφό του - Είναι σε κρίσιμη κατάσταση



Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο ενώ ο αδερφός του νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.

Τα δύο αδέρφια, ο 24χρονος και ο 35χρονος τσακώνονταν στο σπίτι του μικρότερου. Τα αίματα άναψαν και το λόγω πήρε το όπλο! Η κυνηγετική καραμπίνα με την οποία ο 24χρονος πυροβόλησε τον

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Η Ελλάδα μπορεί να διαπρέπει παρά την όποια οικονομική κρίση» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής
Ρομποτικής και την 22η, ανάμεσα σε 65 συμμετοχές, στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Αμπού Ντάμπι.

ΔΗΣΥ: Οι δαπάνες αυξάνουν και τα έσοδα δεν έρχονται



Την άποψη ότι «οι δαπάνες του δημοσίου συνεχίζουν να αυξάνουν παρά τις περικοπές, υπερβαίνοντας το στόχο κατά 2,5%» αλλά και ότι «παρά τους θηριώδεις φόρους και τη δυσανάλογη επιβάρυνση του ιδιωτικού τομέα και ιδίως των έντιμων φορολογουμένων, τα έσοδα υπολείπονται», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης. 

«Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μια μισή προεδρία!». Βρίζει την ΕΕ και απειλεί την Κύπρο ο Γκιουλ!



"Αυτή η άθλια Ένωση θα έχει μία μισή προεδρία" δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ακσάμ", ο κ. Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, έκανε δηλώσεις, μεταξύ άλλων, και για την Κύπρο και την ΕΕ.

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος


Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Νωρίτερα ο κ.Παπαδήμος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο διαλογισμός ενδέχεται να προστατεύει από άνοια και άγχος


Ο διαλογισμός ενδέχεται να προστατεύει από άνοια και άγχος

Ο διαλογισμός ενδέχεται να προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας αλλά και το άγχος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, η πανάρχαια αυτή τεχνική χαλάρωσης μπορεί να απενεργοποιήσει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται επίσης με πλήθος ψυχιατρικών διαταραχών.

Το ανδρικό μόριο δέν ήταν πάντα λείο,αλλά αγκαθωτο..!


Το πέος δεν ήταν πάντα λείο αλλά....αγκαθωτό!

Το σεξ θα ήταν μια πολύ διαφορετική υπόθεση για τον άνθρωπο, εάν οι άνδρες διέθεταν ακόμη -όπως συμβαίνει με τους αρσενικούς χιμπαντζήδες, μακάκους αλλά και ποντικούς- μικρές, σκληρές ακίδες στο πέος τους!

Σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, η απώλεια διαφορετικών γενετικών χαρακτηριστικών -όπως για παράδειγμα των ακίδων του πέους- ήταν εκείνη που μας ξεχώρισε από τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου.

Οι μικροί....μεγάλοι VazquezSounds!


Μια παρέα παιδιών από το Μεξικό, το συγκρότημα «VazquezSounds» έχει κερδίσει όλα τα views των χρηστών στο Youtube τις τελευταίες ημέρες.

Πριν περίπου 10 ημέρες, οι «VazquezSounds» ανέβασαν ένα cover του τραγουδιού της Adele, «Rolling In The Deep» το οποίο πολλαπλασιάζει τα συνολικά του «views» κάθε λεπτό.

Η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για τα ευρωομόλογα


Το σχέδιο της Κομισιόν για αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία των χωρών της ευρωζώνης και μελέτη για τα ευρωομόλογα παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνηση μέσω μιας εξαιρετικά αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας για τις χώρες της ευρωζώνης, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δημοσιοποίησε παράλληλα μια μελέτη για ενδεχόμενη εισαγωγή ευρωομολόγου.

Ο Jimi Hendrix ο καλύτερος κιθαρίστας στην μουσική ιστορία



Ο Jimi Hendrix είναι ο καλύτερος κιθαρίστας στην ιστορία της μουσικής, σύμφωνα με γνωστό μουσικό περιοδικό.

Ο διάσημος μουσικός είναι ο πρώτος στη λίστα του περιοδικού με τους καλύτερους κιθαρίστες στην σύγχρονη ιστορία.Στο νούμερο 2 της λίστας φιγουράρει το όνομα του Eric Clapton, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Jimmy Page.

«Θα γίνει δεκτή» λένε στη Συγγρού. Η επιστολή Σαμαρά σε Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ



Την επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και  του ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα  το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που μετέδωσε το protothema.gr. 

Η επιστολή, όπως διευκρινίζεται, εμπεριέχει τις θέσεις του κ. Σαμαρά, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος.

Έχτισε μια ολόκληρη πόλη από οδοντογλυφίδες


Ο κύριος είναι 38 ετών. Χρειάστηκε 6 χρόνια για να χτίσει μια ολόκληρη πόλη από οδοντογλυφίδες Χρησιμοποίησε... 6 εκατομμύρια οδοντογλυφίδες και 170 λίτρα κόλλα. Η κατασκευή του κάθε κτιρίου χρειάζεται μέχρι και 6 μήνες! Εργάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης...

Ορίστε μερικές από τις δημιουργίες του... αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο υπομονετικός άνθρωπος στον κόσμο!

Κάντε το κόλπο με την ηλικία και το νούμερο παπουτσιών



Κάντε το κόλπο με την ηλικία και το νούμερο παπουτσιών...

Θα σας καταπλήξει η τελειότητα των αριθμών!!!

Το νούμερο των παπουτσιών σου πολλαπλασίασε το επί 5...
πρόσθεσε 50...
πολλαπλασίασε επί 20...
πρόσθεσε 1011...
αφαίρεσε από το αποτέλεσμα τη χρονιά που γεννήθηκες...

14 ναυάγια τεκμηριώνουν τον "μύθο" της Αργοναυτικής Εκστρατείας!



Η ανάγνωση του βυθού των Βορείων Σποράδων και του Παγασητικού γενικότερα δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον μύθο του Αργοναύτη Ιάσονα και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούσε η περιοχή με την Κολχίδα. 

  Η ενάλια έρευνα που έγινε σε εύρος που εκτείνεται από την Αμαλιάπολη ώς τις Νηές έχει εντοπίσει περίπου 14 ναυάγια και δύο πρώην χερσαίες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σήμερα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα αποτελέσματα των ενάλιων ερευνών ήταν άκρως αποκαλυπτικά.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ"

«Ακόμη και εντός της ημέρας τα ελληνικά κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει να εξειδικεύσει τα. μέτρα λιτότητας για

'ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ''

Από το: newpost
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκηςσε συνέντευξή του στο Newpost.grχαρακτηρίζει επιζήμια τη συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας και ταυτοχρόνως εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι...

αυτός που θα οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πορεύεται με ψυχή και συναίσθημα, τονίζοντας ότι δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία με

Περιοδεία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην Κεντρική Μακεδονία

Τριήμερη περιοδεία πραγματοποιεί ο   πρόεδρος της Δημοκρατικής  Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στην Κεντρική Μακεδονία. To πρόγραμμα της   
επίσκεψης έχει ως εξής:

Σε λειτουργία το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" στη Νέα Μηχανιώνα

Το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" στη Νέα Μηχανιώνα είναι πλέον γεγονός. Στόχος του παντοπωλείου που στεγάζεται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη είναι να.
προσφέρει είδη διατροφής απορρυπαντικά και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης σε δικαιούχες οικογένειες. Οι ώρες λειτουργίας του παντοπωλείου είναι 7:00 – 15:00, ενώ οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από αυτό, θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η απορία, η εν γένει οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, οι συνθήκες

ΣΟΚ - Διευθύντρια τράπεζας Πειραιώς υπεξαίρεσε 2,4 εκατ. ευρώ από καταθέσεις Θεσσαλονικέων

Συνολικά 2,4 εκατ. ευρώ υπεξαίρεσε από καταθέσεις ανυποψίαστων Θεσσαλονικέων 46χρονη διευθύντρια υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, εξαπατώντας τους και πλαστογραφώντας μέχρι και αποδείξειs
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια με διάφορα τεχνάσματα, αξιόποινες μεθόδους και παράνομες δραστηριότητες, υπεξαίρεσε και μετέφερε

Τον προϋπολογισμό του 2012 καταρτίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με κύρια θέματα την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012 και την τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2011, συνεδριάζει αύριο στις 13:00 το
Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
 1. Επερώτηση της Παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», με θέμα: «Οικοπεδοποίηση περιοχής του Δικτύου Natura 2000 στην παραλία Κορινού    Πιερίας»
2. Επερώτηση της Παράταξης «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ», με θέμα: «Αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες στο Δήμο Βόλβης»

Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Χωρίς νέους φόρους και περικοπές


Η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Χωρίς νέους φόρους και περικοπές

Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να κάνει "στροφή" στο αναπτυξιακό της μοντέλο, ώστε να καταφέρει να βρει και την έξοδο από την κρίση.

Αυτό θα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την νομισματική πολιτική, που δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα, ενώ ταυτόχρονα θα στέλνει και σήμα στις τράπεζες για συγχωνεύσεις, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα είναι σημαντικές.

Απαγορεύουν την πώληση γούνας για πρώτη φορά στις ΗΠΑ


Την πώληση ρούχων που φτιάχνονται από γούνα ζώων απαγόρευσε το δημοτικό συμβούλιο του Δυτικού Χόλιγουντ στην ψηφοφορία της Δευτέρας, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS.
Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2013, υιοθετήθηκε με 3 ψήφους υπέρ και μια κατά.
Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική απαγόρευση τέτοιου είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γ. Καρατζαφέρης: «Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν υπογράφω ούτε εγώ»



«Δεν μπορώ να "αδειάσω" έναν παρτενέρ μου στην κυβέρνηση. Eάν ο Σαμαράς δεν υπογράψει, δεν θα υπογράψω ούτε εγώ». Με αυτήν τη δήλωση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,89 FM», περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση των γραπτών εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μάλιστα διευκρίνισε ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στους εταίρους, μέσω του άρθρου που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα του κόμματός του (Α1), επειδή δεν θέλει να στείλει επιστολή. 

Νανοσωλήνες σε ρόλο καμουφλάζ. Απορροφούν το φως «εξαφανίζοντας» τα αντικείμενα που καλύπτουν


Νανοσωλήνες σε ρόλο καμουφλάζ

Οι νανοσωλήνες άνθρακα, μικροσκοπικοί κύλινδροι με πάχος ενός ατόμου, έχουν γίνει γνωστοί ως ένα από τα ανθεκτικότερα υλικά που γνωρίζει ο άνθρωπος. Έχουν όμως κι άλλες θαυμαστές ιδιότητες, όπως το να καμουφλάρουν αντικείμενα και να τα κάνουν να «εξαφανίζονται» στο σκούρο φόντο.

Το μυστικό είναι ότι νανοσωλήνες έχουν πολύ μικρό δείκτη διάθλασης (ένα μέτρο του πόσο επιβραδύνει τις ακτίνες του φωτός ένα οποιοδήποτε υλικό) συγκρίσιμο μάλιστα με τον δείκτη διάθλασης του αέρα

Ιταλία-Ρουμπιγκέιτ: Κλούνεϊ και Ρονάλντο μάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι



Ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην υπόθεση Ρούμπιγκέιτ, ανακοινώθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου.
Συνολικά, το δικαστήριο έχει δεχτεί να καταθέσουν 78 μάρτυρες για λογαριασμό της υπεράσπισης και 136 για την κατηγορούσα αρχή, ανάμεσά τους και 32 νέες γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι στην κατοικία του Καβαλιέρε.

«Ο Παπανδρέου μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός!»


Θα μπορούσε να είναι και σενάριο σε κάποιο θρίλερ, ωστόσο είναι η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Αθανάσιο Έλλις, ο στενός σύμβουλος και φίλος του πρώην πρωθυπουργού, Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Ο γνωστός καθηγητής του Χάρβαρντ,και οικογενειακός φίλος των Παπανδρέου, δεν αποκλείει ο Γιώργος Παπανδρέου να επιστρέψει  δικαιωμένος, τεκμηριώνοντας το μάλιστα στις ρίζες της οικογενειοκρατίας, καθώς και ο πατέρας και ο παππούς του επέστρεψε στην πρωθυπουργία και μάλιστα

Εννέα πράγματα που δεν ξέρεις και δεν φαντάζεσαι για το Facebook!



Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Διάβασε εννέα πράγματα που πιθανόν δεν ξέρεις και σίγουρα δεν φαντάζεσαι για
το Facebook.

17 Απίστευτα κόλπα που κάνει το σώμα μας!

17 Απίστευτα κόλπα που κάνει το σώμα μας!
1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας!
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο

Σάλος και στο ΕΣΥ για τις λίστες εφεδρείας στα νοσοκομεία

Σάλος και στο ΕΣΥ για τις λίστες εφεδρείας στα νοσοκομεία
 
Αναστάτωση επικρατεί στις περισσότερες κλινικές του
 ΕΣΥ από τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει τελικώς σε εφεδρεία και εργαζόμενους στα νοσοκομεία χωρίς να έχει αποσαφηνισθεί ακόμη τι θα γίνει με τους γιατρούς. Άλλωστε ήδη σε ορισμένα νοσοκομεία εκτός από διοικητικούς υπαλλήλους που αναμένεται να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, φαίνεται πως κάποιες διοικήσεις προχωρούν και σε απομακρύνσεις γιατρών.

Φ. Κουβέλης: Να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς

Φ. Κουβέλης: Να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς
Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να
υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής ΑριστεράςΦώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Είχε τύχη βουνό...(Video)


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει η προσπάθεια του πιλότου ενός ελικοπτέρου να στήσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. 

Το ελικόπτερο είχε σηκώσει την κορυφή του δέντρου και άρχισε να κατεβαίνει προς τα κάτω. Λίγο πριν φτάσει στο έδαφος όμως οι έλικες του μπλεχτήκαν στα καλώδια με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στο έδαφος και σχεδόν κόπηκε στα δύο.

Έκθεση της ΑΔΑΕ στη Βουλή. Ανοχύρωτη η Ελλάδα στις συνεχείς κυβερνοεπιθέσεις και υποκλοπές


Ξέφραγο αμπέλι τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ελλάδα

Καμπανάκι κινδύνου για την «ανύπαρκτη» ασφάλεια σε όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ελλάδας χτύπησε η Αρχή Διασφάλισης  Απορρήτου των Επικοινωνιών, παρουσιάζοντας στη Βουλή την έκθεσή της για το 2010. Μέχρι σήμερα, επισημαίνει, έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικής εισβολής.

Οι ομιλητές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών έκαναν λόγο για «ανοχύρωτη χώρα» και «ανύπαρκτη εθνική πολιτική ασφάλειας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών». 

Φούρνος μικροκυμάτων με βίντεο από το Youtube



Bαριέστε αφόρητα την αναμονή του φούρνου μικροκυμάτων; Μάλλον βρέθηκε λύση αφού δημιουργήθηκε φούρνος που συνδέεται στο Διαδίκτυο και παίζει βίντεο του Youtube την ώρα που ζεσταίνεται το φαγητό!

Ο λόγος για το μWave, δημιουργία τηςPennApps Data Hackathon, που αφότου ο χρήστης πληκτρολογήσει τα λεπτά που θα αφήσει το πιάτο μέσα, ο φούρνος ψάχνει στο Youtube προτεινόμενα βίντεο με την ίδια χρονική διάρκεια. 

Badische Zeitung: «Πρόσωπο - κλειδί στο δράμα του χρέους ο Σαμαράς»


Στο ζήτημα των έγγραφων εγγυήσεων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.
«Νέα βοήθεια μόνον κατόπιν ενυπόγραφων δεσμεύσεων», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του Stern, «Χωρίς υπογραφή δεν υπάρχουν λεφτά» γράφει το ειδησεογραφικό N-TV, «Το Eurogroup επιμένει σε υπογραφές από την Αθήνα» σημειώνει το N24.

Ο Παπαδήμος βλέπει καθυστερήσεις και τρέχει να μαζέψει τα “σπασμένα”



Καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου έχει εντοπίσει ο πρωθυπουργός. Η αλλαγή της δημόσιας διοίκησης δεν έχει προχωρήσει, για e-goverment ούτε λόγος να γίνεται, τα  λάθη στον Καλλικράτη επιμένουν, τομείς όπως υγεία, εργασία και παιδεία παρουσιάζουν στασιμότητα. 

Πως θα φτάσει ο Α.Σαμαράς στην υπογραφή



Τα τελευταία 24ωρα παρά την σκληρή στάση που βγάζει προς τα έξω ο κ. Σαμαράς, γίνονται συνεχείς συσκέψεις στη ΝΔ για να βρεθεί ένας τρόπος να ακουμπήσει η πένα του στο χαρτί.

Η αδιαλλαξία τόσο από την Ευρώπη όσο και από την πλευρά της ΝΔ δείχνει να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Εισαγγελέας καλεί Καπελέρη για πάγωμα προστίμων.



Ο κ. Καπελέρης είναι νυν γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ - Η κλήση αφορά τη μη είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων - Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ποσό φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ - Σύμφωνα με τον Τύπο η υπόθεση συνδέεται και με την παραίτηση του Δ. Σπινέλη


Ως ύποπτος για ενδεχόμενη διάπραξη αδικήματος, καλείται να καταθέσει ενώπιον του αναπληρωτή Οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ι. Καπελέρης.

Μυστήριο στην άμμο Νεκροταφείο απολιθωμένων φαλαινών αποκαλύφθηκε στην έρημο Ατακάμα


Φάλαινες στην έρημο: σπάνιο θέαμα, ακόμα και για τους παλαιοντολόγους

Ερευνητές του Ινστιτούτου Smithsonian εργάζονται πυρετωδώς για την απομάκρυνση των δεκάδων σκελετών από προϊστορικά κήτη που βρέθηκαν τυχαία στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Τα οστά περίπου 75 φαλαινών και άλλων θαλάσσιων θηλαστικών ήρθαν πέρυσι στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την επέκταση του Παναμερικανικού Αυτοκινητόδρομου. Ο εργολάβος του δρόμου έδωσε στους ερευνητές το περιθώριο να απομακρύνουν τα ευρήματα πριν οι εργασίες ξαναρχίσουν.

Με δέος παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις να συντρίβονται


Με δέος παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις να συντρίβονται
Οταν οι αναπτυσσόμενες χώρες εγκαταλείπουν το ευρώ και μαζεύουν χρυσό, όταν η Ανγκόλα, πρώην αποικία της Πορτογαλίας, προσφέρεται να τη βοηθήσει εξαγοράζοντας πορτογαλικές επιχειρήσεις, όταν η Ισπανία είναι η τρίτη χώρα του ευρώ που αλλάζει κυβέρνηση από τις αρχές του μήνα και η πέμπτη μετά την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αρχίζουν πια να ξεχωρίζουν πιο εύκολα τα θύματα από τους θύτες.