Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Μοναχοί προς Μπουτάρη: "Τουρκολάγνε θα σε σφάξουμε"

Επίθεση προς
το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσαν πριν από λίγο μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου, του Αγίου Όρους, οι οποίοι παρίστανται στην τελετή υποδοχής της θαυματουργής εικόνας του «Άξιον Εστί». «Μπουτάρη τουρκολάγνε θα σε σφάξουμε. Δεν επιτρέπεται να φιλάς την εικόνας της

ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Την στήριξη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, μετέφερε με θερμά λόγια για τις θυσίες των πολιτών, ο Χάρλεμ Ντεσίρ, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια χθεσινής τους συνάντησης στο Παρίσι. Ζήτησε μάλιστα από την Ευρώπη να εξασφαλίσει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

Θερμή στήριξη από το Γάλλο πρόεδρο Ολάντ, έλαβε κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έστω και χωρίς να τον συναντήσει.

Ποιό φρούτο σώζει ζωές χωρίς να το ξέρουμε;


Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τις ευεργετικές δράσεις των σταφυλιών
Όσοι καταναλώνουν άφθονα σταφύλια, σταφίδες ή χυμό σταφυλιών τείνουν να έχουν πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα.

Οι ερευνητές ανάλυσαν τα στοιχεία από τη διατροφή περισσότερων από 21.800 παιδιών και ενηλίκων και διαπίστωσαν ότι οι καταναλωτές σταφυλιών έτρωγαν επίσης άφθονα φρούτα και λαχανικά, ενώ στη διατροφή τους αφθονούν οι ίνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο και οι

'' ΠΑΚΕΤΟ'' ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΥΠΡΟ...

 Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και σε μια τέτοια περίπτωση το αίτημα της ενδεχομένως να συζηρηθεί στο πλαίσιο ενός ''ευρύτερου πακέτου'', μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωναν σήμερα αξιωματούχοι

Πρωτοβουλία ενημέρωσης για την έναρξη των εργασιών του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Σε μια προσπάθεια απεμπλοκής
των διαδικασιών και της άμεσης  έναρξης των εργασιών κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει μια ακόμη ενημερωτική  πρωτοβουλία.

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην Θεσσαλονίκη
έφτασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης για τον Άγιο Δημήτριο.
Το απόγευμα θα γίνει η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί» του Αγίου Όρους στον Λευκό Πύργο.
Αμέσως μετά με λιτανευτική πομπή θα κατευθυνθεί στον

«Θύμα» της κρίσης και ο ισπανικός Στρατός


Δίχως τον ήχο των μηχανών και ερπυστριών των αρμάτων μάχης, ούτε και τον εκκωφαντικό ήχο από τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η παρέλαση στην Ισπανία. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λόγω της οικονομικής κρίσης η παραδοσιακά μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στη Μαδρίτη έπεσε κι αυτή θύμα των περικοπών που εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και η κυβέρνησή του.

Γερμανία: Ενδεχόμενο αναστολής μετακίνησης χωρίς βίζα για Σερβία και Σκόπια


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πίτερ Φρίντριχ
Την αναστολή του δικαιώματος μετακίνησης χωρίς βίζα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για πολίτες της Σερβίας και της ΠΓΔΜ ζητά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πίτερ Φρίντριχ, έπειτα από την τεράστια αύξηση αιτήσεων για παροχή ασύλου που έχουν υποβάλει κατά τις τελευταίες εβδομάδες πολίτες από τις δύο Βαλκανικές χώρες.

Πόσα χρήματα παίρνουν Τρέμη-Πρεντεντέρης...


... και οι λοιποί αστέρες του MEGA...

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την... αγάπη προς το

Μνημόνιο και την στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

Η εβδομάδα που θα κρίνει πολλά


Θα κλειδώσουν τα μέτρα; Ο Πρωθυπουργός θα πάει με «άδεια χέρια» στην σύνοδο κορυφής; Τι θα γίνει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα; 

Αυτά είναι τα ερωτήματα τα οποία θα έχουν απαντηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπου θα κριθούν πολλά για την πορεία της ελληνική οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες την Πεμπτη για την Σύνοδο Κορυφής να έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα προκειμένου να τα παρουσιάσει στους ευρωπαίους ομολόγους του και να αποδείξει εμπράκτως πως αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

Σουηδία: Μόνο εάν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη θα ξανασταθεί στα πόδια της


Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα είναι προτιμότερο να εγκαταλείψει το ευρώ προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της, εξέφρασε ο Σουηδός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.

«Εάν (η Ελλάδα) φύγει από την ευρωζώνη, τότε υπάρχει πιθανότητα να ξαναγίνει ανταγωνιστική η οικονομία της, στη συνέχεια δε να ξανασταθεί στα πόδια της... Αυτός είναι ένας επώδυνος, περίπλοκος τρόπος, κατ' εμέ πάντως είναι δύσκολο να βρούμε άλλον, που να είναι λειτουργικός», δήλωσε ο Μποργκ.

Περισσότεροι από 10.000 οι «ακατάλληλοι» δημόσιοι υπάλληλοι


Απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιμένοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά. 


Έναντι των απολύσεων που ζητούσαν μέχρι πρότινος οι δανειστές, ο Αντώνης Μανιτάκης ξεδίπλωσε κατά τη διαπραγμάτευση το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι είναι αδύνατον να υπολογίσει εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν με αυτό τον τρόπο στην έξοδο.

Αλλαγές αντιδημάρχων στο δήμο Παύλου Μελά

Σε αλλαγές αντιδημάρχων μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2012) προχώρησε ο δήμαρχος Παύλου Μελά
Διαμαντής Παπαδόπουλος. Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, αφού έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων, προχώρησε στον ορισμό νέων αντιδημάρχων. Ο Δήμαρχος σχετικά δήλωσε:

Η Βέρνη δεν αναγνωρίζει στοιχεία από το περιβόητο USB.Ελβετικό μπλόκο στη λίστα Λαγκάρντ


Την ώρα, που στην Ελλάδα ψάχνουμε ακόμα να βρούμε ποιος παρέλαβε, ποιος άνοιξε, ποιος δεν διάβασε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, με τα ονόματα πολιτικών, που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.. η κυβέρνηση της χώρας βάζει μπλόκο στην όποια σκέψη της ελληνικής πλευράς για αξιοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων!

Το μεγάλο "στοίχημα" των ξένων οίκων για το Χ.Α.Διελκυστίνδα για την πορεία οικονομίας - χρηματιστήριου. Ποιοι αναλυτές αναθεωρούν θετικά τις απόψεις τους και ποιοι επιμένουν στα «μαύρα» σενάρια



Του Βασίλη Γεώργα
 
Νέο γαϊτανάκι προβλέψεων, με φόντο τις κρίσιμες συναντήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για την πολυαναμενόμενη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και την ηχηρή ανάκαμψη των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, έχουν στήσει οι μεγάλοι αμερικανικοί και ευρωπαϊκοί επενδυτικοί οίκοι, επιχειρώντας να σκιαγραφήσουν την επόμενη μέρα στην ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά.

H Θεσσαλονίκη υποδέχεται τη θαυματουργή εικόνα του "'Αξιον Εστί"

Στη Θεσσαλονίκη φτάνει σήμερα η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστί»
από το ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Ορους όπου βρίσκεται. Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά της στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου με λιτανευτική πομπή.

Ποιες αποδείξεις θα μετράνε στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος;

Σε κυνήγι των αποδείξεων θα επιδοθούν και πάλι οι φορολογούμενοι, με στόχο την φοροελάφρυνση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θέλει με αυτό τον τρόπο να βάλει  φρένο στην φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με το "Εθνος" υπάρχουν σκέψεις ώστε να