Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης!

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδος, προκειμένου να ενισχυθούν
οι προσκυνηματικές και θρησκευτικές περιηγήσεις στη χώρα μας, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Τουρισμού όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος μιλώντας από το βήμα του κεντρικού συνεδρίου της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να δώσει έμφαση στον

"Βόμβα" Γαλαμάτη: Ύποπτος ο ρόλος του πολιτικού ιερατείου της ΚΕΔΕ

Απογοητευμένος από τη στάση των αυτοδιοικητικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος μίλησε στην έκτακτη συνέδριαση της ΠΕΔ που είναι σε εξέλιξη, με σκληρά λόγια όχι μόνο κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των συναδέλφων του δημάρχων. Ο κ. Γαλαμάτης έκανε λόγο για «πολιτικό ιερατείο» μιλώντας για

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΑΠΘ


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευ. Μαδεμλής, παρενέβη τόσο για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος καθηγητή και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όσο και για τις καταγγελίες
φοιτητών της Νομικής Σχολής για ανεξέλεγκτη βία στο ΑΠΘ από ομάδες κουκουλοφόρων (με επιστολή τους την οποία

Αναλυτικά οι νέοι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων


Αναλυτικά οι νέοι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων
Λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Άγιου Βασίλη,  οι Δημόσιες υπηρεσίες υποδέχονται και επίσημα τις αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ  έτσι όπως προβλέπονται στην εκτενή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία τους κοινοποιήθηκε χθες!

Τι αλλαγές φέρνει το νέο Μνημόνιο;

Πετρέλαιο θέρμανσης: πτώση 90% – Στροφή σε εναλλακτικά καύσιμα


Το 90% αγγίζει η πτώση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που αποδίδεται στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής, τον ευνοϊκό καιρό αλλά και την προνοητικότητα των καταναλωτών που γέμισαν πέρυσι τις δεξαμενές τους εν όψει της αύξησης του ΕΦΚ.
Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει οδηγήσει όλο και περισσότερους καταναλωτές στην επιλογή εναλλακτικών καυσίμων, όπως πέλλετς, ξυλόσομπες, τζάκια, θερμοπομποί, φυσικό αέριο, αντλίες θερμότητας κλπ. 

Ψέματα στις ερωτικές σχέσεις: Μύθοι και αλήθειες


Ψέματα στις ερωτικές σχέσεις: Μύθοι και αλήθειες (1)
Στα περισσότερα ζευγάρια επικρατεί η ψευδαίσθηση, πως η εμπιστοσύνη είναι το καθοριστικότερο κριτήριο, στις στέρεες βάσεις του οποίου θα σμιλευτεί η πορεία και η βιωσιμότητα της σχέσης.
Χωρίς να υποτιμάται η βαρύνουσα σημασία της εμπιστοσύνης, δεν πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός, ότι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης χτίζεται με πολύ κόπο, με αλλεπάλληλες δοκιμασίες και καταρρίπτεται εύκολα από λίγες μόνο αστοχίες, χωρίς να είναι εύκολα εφικτή η επαναφορά της.

Μάθετε τα πάντα για την ομοιοπαθητική- ποιες ασθένειες θεραπεύει


Η Ομοιοπαθητική είναι απόλυτα φυσική θεραπευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιεί φάρμακα, που οι πρώτες ύλες τους είναι φυσικές ουσίες του περιβάλλοντος. Τα φάρμακα αυτά παρασκευάζονται τα τελευταία 200 έτη και πλέον με ειδική διαδικασία αραίωσης και δυναμοποίησης, ώστε να μην έχουν καθόλου παρενέργειες...

Διαβήτης. “Κλειδί” στη θεραπεία οι σωστές εργαστηριακές εξετάσεις


Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει ο διαβήτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 33 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αριθμός που εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 48 εκατομμύρια έως το 2030. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των πασχόντων αγγίζει το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων το 10% πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι (ινσουλινοεξαρτώμενοι), ενώ το 90% από διαβήτη τύπου ΙΙ.
Ο επιπολασμός του σακχαρώδη διαβήτη αυξήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών στον ελληνικό πληθυσμό.

Διγλωσσία Σόιμπλε: Αντικρουόμενα τα μηνύματα, σε εταίρους ΕΚΤ και ΔΝΤ Wall Street Journal: Η περιπλοκή αποδίδεται στον υπουργό Οικονομικών


Διγλωσσία Σόιμπλε: Αντικρουόμενα τα μηνύματα, σε εταίρους ΕΚΤ και ΔΝΤ
Αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα που έδωσε σε ευρωπαίους εταίρους, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, στη σύνοδο του Παρισίου εμφανίστηκε διατεθειμένος να δεχτεί «κούρεμα» τμήματος του ελληνικού χρέους, με τη προϋπόθεση η Αθήνα να τηρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ο διττός ρόλος του Βερολίνου στο «μικροσκόπιο» του ξένου Τύπου Η κρίση στην Ελλάδα αποδεικνύεται «πονοκέφαλος» για τη Μέρκελ


Ο διττός ρόλος του Βερολίνου στο «μικροσκόπιο» του ξένου Τύπου
Την έκβαση του Eurogroup, με την κρίση στην Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο, σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Γερμανίας.  

«Το Βερολίνο χαλάει τη συμφωνία» γράφει η ιταλική εφημερίδα «Repubblica», που μιλά για «γερμανική αναστροφή», με μία γερμανική κυβέρνηση πρώτα αμετακίνητη και έπειτα με αλλαγμένη στάση.

Οι μισοί Ελληνες δεν αγοράζουν βιβλία αλλά ο κλάδος, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, αντέχει Πόσο διαβάζουμε στην εποχή της κρίσης;


Το βιβλίο αυτή την εποχή της κρίσης έχει οπωσδήποτε επηρεαστεί αλλά ακόμη αντέχει. «Η πτώση του τζίρου είναι υπαρκτή αλλά αισθητά μικρότερη από άλλους κλάδους που ουσιαστικά καταρρέουν» λέει ο Βασίλης Βασιλείου, εμπορικός διευθυντής βιβλίου της αλυσίδας καταστημάτων Public. Αυτό εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι ως δώρο είναι πιο προσιτό στην τιμή και στο γεγονός ότι η κρίση αλλάζει την καταναλωτική μας συμπεριφορά εξηγεί.

Αισιοδοξία και επιφυλακτικότητα Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη Γάζα


Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει σήμερα η ζωή στην Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. 

Τα καταστήματα, ουρές σχηματίστηκαν στις τράπεζες, ενώ οι Παλαιστίνιοι επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν τα κτίρια από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Α. Σαμαράς: Δεν έχω άγχος για τη δόση


Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εμφανίστηκε βέβαιος για την εκταμίευση της δόσης, λέγοντας: «άγχος δεν έχω, αλλά κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση, επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει το φιλότιμο του ελληνικού λαού. Εγώ αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να τις αφήσω να πάνε χαμένες», υπογραμμίζοντας: «γι' αυτό να είστε σίγουροι».

Ρεν: «Η Ελλάδα έκανε ό,τι της αναλογούσε»


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Ευρωβουλής για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έκανε όσα της αναλογούσαν και οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει τώρα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να πράξουν αυτό που τους αναλογεί.

Τα τηλέφωνα σε Σημίτη, Βάσω, Λαλιώτη και Πάγκαλο...


Τα τηλεφωνήματα ξεκίνησε η ηγεσία της Ιπποκράτους, προκειμένου να ενημερώσει τα πάνω από 500 πρόσωπα που θα αποτελούν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που πιθανόν να ανακοινωθεί και σήμερα.

Από τη στιγμή που η ηγεσία του κόμματος δεν δύναται να αποφύγει το Καταστατικό, στην ΚΟΕΣ θα οριστούν όλα τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, συνεπώς και τα μέλη της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Νέο «ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια


«Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΥΘΟΛΟΓΊΑ, Η ΠΡΟ- ΙΣΤΟΡIΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΈΘΝΟΥΣ!


Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην «Ηλιάδα» και την «Οδύσσεια» και του Ησίοδου στη «Θεογονία» και στα Έργα και Ημέραι», είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

Οι Ιταλοί δήμαρχοι απειλούν με μαζικές παραιτήσεις


Οι Ιταλοί δήμαρχοι απειλούν με μαζικές παραιτήσεις
Στο Μιλάνο διαδήλωσαν χίλιοι δήμαρχοι και επικεφαλής κοινοτήτων από όλη την Ιταλία εναντίον των περικοπών στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δήμαρχοι απειλούν με παραίτηση εάν δεν αποσυρθεί το «Σύμφωνο Ηλιθιότητας», όπως χαρακτηρίζουν το «Σύμφωνο Σταθερότητας», δίνοντας «διορία» μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, οπότε και γίνεται η τελική ανάγνωση του προϋπολογισμού στη Γερουσία.

Στο δικαστήριο και πάλι ο Σαρκοζί


Στο δικαστήριο και πάλι ο Σαρκοζί
Σε δικαστήριο στη Μπορντώ έφθασε σήμερα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με κατηγορίες ότι έλαβε παράνομη χρηματοδότηση από την κληρονόμο της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.

Ο Σαρκοζί κινδυνεύει με την απαγγελία της κατηγορίας εκμετάλλευσης προσώπου εν  αδυναμία  στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ, που πήρε το όνομά της από την κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, τη Λιλιάν Μπετανκούρ, 90 ετών σήμερα και πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές της Ευρώπης


Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές της Ευρώπης
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές της Ευρώπης, με τον αντίκτυπο να αποτυπώνεται σε μια σειρά περιβαλλοντικών και κοινωνικών μεταβολών.

Στο μέλλον αναμένονται επιπλέον φαινόμενα κλιματικής αλλαγής με το κόστος αποκατάστασης καταστροφών να αυξάνεται ραγδαία.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις περιλαμβάνονται στην έκθεση «Climate change, impacts and vulnerability in Europe 2012» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (EEA).

Τα έμβρυα έχουν λόξυγγα, καταπίνουν και χασμουριούνται μέσα στη μήτρα!


Τα έμβρυα έχουν λόξυγγα, καταπίνουν και χασμουριούνται μέσα στη μήτρα!
Τα έμβρυα όχι μόνο έχουν λόξυγκα, καταπίνουν ή τεντώνονται μέσα στη μήτρα της εγκύου μητέρας τους, αλλά, όπως ανακαλύπτεται τώρα, χασμουριούνται κιόλας. Μέχρι σήμερα υπήρχε επιστημονική διαφωνία για το εάν τα αγέννητα μωρά χασμουριούνται ή απλώς ανοίγουν το στόμα τους, αλλά η νέα έρευνα έρχεται να βεβαιώσει ότι πολύ συχνά ισχύει το πρώτο.

Οικονομικά και υγιεινά τα όσπρια!


Οικονομικά και υγιεινά τα όσπρια!
Αν αναζητούσαμε να βρούμε κάποια θετικά στοιχεία μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ένα από αυτά θα ήταν το θετικό πρόσημο στην κατανάλωση οσπρίων. Τα όσπρια, τρόφιμα χαμηλού κόστους και συνάμα υψηλής διατροφικής αξίας, αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Nomophobia, η νέα φοβία για το κινητό που σαρώνει


Nomophobia, η νέα φοβία για το κινητό που σαρώνει
Στα δίχτυα μιας νέας, επικίνδυνης φοβίας πέφτουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων, που τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να χάσουν τη συσκευή τους βιώνοντας κρίσεις άγχους και ανασφάλειας, ακόμη και στην προοπτική η συσκευή τους να μείνει χωρίς μπαταρία. Πρόκειται για τη nomophobia, που αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τεχνολογικού πανικού και προσβάλλει τους φανατικούς χρήστες κινητών τηλεφώνων, που έχουν αναγάγει σε βασικό συστατικό της καθημερινότητάς τους το κινητό, είναι εξαρτημένοι από αυτό και δεν μπορούν να περάσουν ούτε λεπτό μακριά του!

Δανοί τουρίστες μάζεψαν τις ελιές


Δανοί τουρίστες μάζεψαν τις ελιές
Με τον ιδρώτα να τρέχει από το πρόσωπό τους, αλλά χαμογελώντας συνεχώς, καθώς ήταν ευχαριστημένοι από τη νέα εμπειρία τους, 60 γυναίκες και άνδρες από την Δανία συμμετείχαν στο «Λιομάζωμα στη Μεσσηνία», ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με επιτυχία ταξιδιωτικό γραφείο της Καλαμάτας.

Σε ύφεση η Ελλάδα επιπέδου Παγκοσμίου Πολέμου!


Σε ύφεση η Ελλάδα επιπέδου Παγκοσμίου Πολέμου!
Την εικόνα μιας χώρας σε ελεύθερη πτώση σκιαγραφεί το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) σε σοκαριαστική έκθεση που δημοσίευσε.

Με τίτλο «Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2012- Όψεις της κρίσης», η ΕΚΚΕ κάνει λόγο για διάλυση του θεσμού της οικογένειας, μονιμότητα της φτώχειας αλλά και ανυπαρξία μέτρων ανακούφισης των φτωχών σε μια Ελλάδα που βυθίζεται σε ύφεση επιπέδου Παγκοσμίου Πολέμου!

Στοιχεία σοκ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα


Στοιχεία σοκ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα
Δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Κιλκίς:αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα για λαθραία τσιγάρα, ποτά και κατοχή κροτίδων



Συνελήφθησαν χθες (21.11.2012) το απόγευμα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας 49χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και για παράνομη κατοχή κροτίδων. 

Αναλογικό Σήμα ΤΕΛΟΣ στην Κεντρική Μακεδονία


Κεντρική Μακεδονία Αναλογικό Σήμα ΤΕΛΟΣ στην Κεντρική Μακεδονία
Η ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 03.00, θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ΚΥΑ 21161/20-8-2008). 

Η αλλαγή αφορά στους τηλεθεατές των νομώνΘεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και μέρους του νομού Χαλκιδικής , οι οποίοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Χορτιάτη στα κανάλια 30 (ΝΕΤ), 37 (ΕΤ1), 27 (ΕΤ3) και 58 (Βουλή των Ελλήνων).

Φασόλια, ρύζι, πατάτες, σε χαμηλές τιμές στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Φασόλια, ρύζι, πατάτες, σε χαμηλές τιμές στα Γιαννιτσά
Μετά από τις τρεις πολύ επιτυχημένες δράσεις για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στα Γιαννιτσά το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών και περιχώρων σε συνεργασία μαζί με το Κίνημα κατά της Ακρίβειας των Γυναικών της πόλης των Γιαννιτσών και μετά από αίτημα πολλών μελών του Σωματείου, ήρθε σε επαφή με διάφορους παραγωγούς και ορίσθηκε να γίνει διάθεση προϊόντων σε χαμηλές τιμές (τιμές παραγωγών) το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 στον χώρο της λαϊκής αγοράς από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Εικόνες με ηλικιωμένους που σοκάρουν.Ψάχνουν στα σκουπίδια


Τρεις ηλικιωμένοι κρέμονται από έναν κάδο σκουπιδιών για να βρουν οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο. Δεν είναι ρακοσυλλέκτες,  αλλά συνταξιούχοι που πλέον δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν. 
Ο ένας από αυτούς φοράει κοστούμι όμως και οι τρεις αδιαφορούν απέναντι στα βλέμματα των περαστικών.

Οι εικόνες αυτές προέρχονται από το Πάρκο Κρήτης κοντά στην οδό 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.


ΕΛΣΤΑΤ: Έχασαν 5,4 δισ. τα νοικοκυριά σε ένα χρόνο


«Ψαλιδισμένο» κατά 5,4 δισ. ευρώ ήταν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2012, εξαιτίας της μείωσης των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών και της αύξησης των φορολογικών βαρών.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 13,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2011 στα 34,1 δισ. ευρώ.

Ο τύπος της Πέμπτης 22/11/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι
Η εφημερίδα γράφει ότι «στο "ικρίωμα" της διαθεσιμότητας, δηλαδή μόλις ένα βήμα πριν την "αγχόνη" της απόλυσης, οδηγούνται συλλήβδην όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Ο "φρουτάκιας" των Γιαννιτσών Γ. Τεκτερίδης απειλούσε να κάψει το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 62χρονος 'φρουτάκιας " των Γιαννιτσών Γιώργος Τεκτερίδης, ο οποίος εισέβαλε το πρωί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείωνστη συμβολή των οδών Ερμού με Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά εξαιτίας οικονομικών διαφορών του με την υπηρεσία. 

Επιχειρηματικά «φροντιστήρια» για ανέργους και πτυχιούχους


Στη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων κοινωνικών επιχειρήσεων εντός του 2014, αλλά και στην επιμόρφωση συνολικά 155 ανέργων και νεαρών πτυχιούχων, οι οποίοι θα βοηθηθούν ...ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν δουλειά σε βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης ή και να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία, στοχεύει το πρόγραμμα, που δρομολογεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση». 

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα (αναλυτικοί πίνακες)


Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, που προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 67ο. Ελάχιστος χρόνος ασφάλισης τα 15 έτη. Γενική προϋπόθεση συνταξιοδότησης: 40ετία και 62ο έτος ηλικίας. Κατώτατη σύνταξη με 4.500 ημέρες εργασίας στο 67ο έτος της ηλικίας.

ΙΚΑ: Παίρνατε τη σύνταξη των νεκρών, φέρτε τα χρήματα πίσω


Μετά από τις διασταυρώσεις που έγιναν στο ΙΚΑ σχετικά με επιτήδειους που λάμβαναν τις συντάξεις νεκρών, το ταμείο εντόπισε 31 υποθέσεις στην Πάτρα και ήδη ..σε 5 περιπτώσεις έχει γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα προχωράει και η εκδίκαση του ποινικού μέρους.

Ένα βήμα πριν την υπογραφή Μνημονίου η Κύπρος


Δημήτρης Χριστόφιας
«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δριμεία επίθεση Αλ. Τσίπρα στον Α. Σαμαρά με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup


Τσίπρας: Κυβέρνηση υποταγμένη και δεμένη στο άρμα της Μέρκελ
ΓΙΑ πρόσδεση στο «άρμα της κ. Μέρκελ», για απουσία από τις διαπραγματεύσεις και για έλλειμμα θέσεων –και μάλιστα τη στιγμή που όλη η Ευρώπη συζητά για το ελληνικό πρόβλημα– κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του με αφορμή τα αποτελέσματα του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές τονίζοντας ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Σαμαράς: Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού


Δεν θα αφήσω να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσεο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στιςΒρυξέλλεςΚάθε ημέρα που περνά χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία,τηνψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στιςΒρυξέλλες.

Άνοιγμα Βενιζέλου σε στελέχη εκτός του στενού πυρήνα


Πυρετός στο ΠΑΣΟΚ. Συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος προγραμματίζει η Ιπποκράτους για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των πεπραγμένων αλλά και των πολιτικών εξελίξεων.


Πιθανότατα, η συνεδρίαση των κομματικών οργάνων θα οριστεί για την επόμενη Τρίτη, εφόσον θα έχει ολοκληρωθεί το κρίσιμο Eurogroup.

Σταματούν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί


Την απόφαση να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς τον κλάδο, καθώς και για τη νέα ρύθμιση για έκπτωση ύψους 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους, αναδρομικά από την αρχή του 2012.