Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ»


Με αυτή τη φράση η 16χρονη Brenda Spencer, δικαιολόγησε στους αστυνομικούς το αποτρόπαιο έγκλημα της με δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
 Cleveland, Αμερική. Το πρωί της 29ης Ιανουαρίου του 1979 ,η έφηβη Βrenda Spencer περιμένει στο παράθυρο του δωματίου της μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες του δημοτικού σχολείου που είναι απέναντι από το σπίτι  της.Στα χέρια της κρατάει το ημιαυτόματο όπλο που της χάρισε ο πατέρα της για χριστουγεννιάτικο δώρο!...

"Πρασινίζουν" οι ταράτσες στη Θεσσαλονίκη!

Να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας μέσω "πράσινων" ταρατσών θα επιδιώξει σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό, έξι σχολεία
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η διοίκηση του κεντρικού δήμου αναζητώντας τρόπους να βελτιώσει την ποιότητα ζωής θα υποβάλλει έως τις 19 Μαρτίου αιτήσεις για ένταξη των κτιρίων αυτών στο πρόγραμμα του

Μια απίστευτη ιστορία απιστίας!



Η 42χρονη Martina Lisca από την Τσεχία έχει μόλις πάρει στα χέρια της τα αποδεικτικά στοιχεία της απιστίας του συζύγου της.

Πέντε φωτογραφίες τραβηγμένες από έναν έμπειρο ντετεκτιβ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Και το ακόμη χειρότερο; 
Η ερωμένη του συζύγου βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη! Η απατημένη γυναίκα ένιωσε το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της.

BBC: Οι Έλληνες απορρίπτουν τη γερμανική πρόταση για ευρωπαϊκή επιτροπεία



Το ρεπορτάζ του απεσταλμένου στην Ελλάδα του BBC κάνει λόγο για απόρριψη από ελληνικής πλευράς της γερμανικής πρότασης για ευρωπαϊκή επιτροπεία. 

Μάλιστα, παραθέτει και αποκλειστικές στο βρετανικό δίκτυο δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος χαρακτήρισε «αδύνατη» την προοπτική η Ελλάδα να παραχωρήσει τον έλεγχο στη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, αλλά και της χάραξης της πολιτικής συγκράτησης των κρατικών δαπανών.

Ποιος θέλει «επίτροπο» ή «εντεταλμένο» στην Αθήνα;


Και ο γερμανικός τύπος επιβεβαιώνει σήμερα την πρόταση για αποστολή για διορισμό ειδικού επιτρόπου για την Ελλάδα.


«Επίτροπος περικοπών για την Αθήνα;» επιγράφεται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine της Φραγκφούρτης, ενώ η Welt του Βερολίνου κυκλοφορεί με το εξής πρωτοσέλιδο: «Το Βερολίνο θέλει τον έλεγχο στον προϋπολογισμό της Αθήνας».

Ο «ηγετικός ρόλος» της Γερμανίας στην ευρω-κρίση


Έχει η Γερμανία «ηγετικό» ή απλώς «κεντρικό» ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης; Οι απόψεις διίστανται, οι ερμηνείες διαφέρουν.


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις και τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από τη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου


Κεντρική Μακεδονία Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από τη δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου

Λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης στη χώρα αλλά και τοπικά, η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρουπροχώρησε στη συλλογή τροφίμων και τις διένειμε σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Η συγκέντρωση τροφίμων έγινε μετά από επικοινωνίες που είχε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Δημήτρης Ανδριάς, με μεγάλα σούπερ μάρκετ της Πιερίας αλλά και ευρύτερα.

Θεσσαλονίκη: Τελέστηκε μνημόσυνο υπερ σφαγιασθέντων στην Αγία Τριάδα


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Τελέστηκε μνημόσυνο υπερ σφαγιασθέντων στην Αγία Τριάδα

Τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας το μνημόσυνο της σφαγής του Οικονομείου παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδος κ.Αγγελος Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο χρονικό της σφαγής και έκανε προσκλητήριο νεκρών.

Αποδέσμευση από την ΕΕ ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Άγκυρα


Η κρίση έχει την ίδια αιτία σε όλες τις χώρες, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα (παλαιότερο στιγμιότυπο)

Μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην 'Αγκυρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «η πολιτική ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την έκβαση της πάλης προς όφελος της εργατικής τάξης, για την προοπτική του σοσιαλισμού, για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη».

Σερβία: Επτά άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στα κεντρικά Βαλκάνια



Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή των Βαλκανίων εξαιτίας του πολικού ψύχους, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι θερμοκρασίες στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έπεσαν μέχρι και τους -22 βαθμούς Κελσίου το σαββατοκύριακο, μετά από τη διήμερη χιονοθύελλα αποτέλεσμα της οποίας ήταν το χιόνι να φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα σε ορισμένες περιοχές.

Τρομακτική χιονόπτωση στη Ρουμανία


Τρομακτική χιονόπτωση στη Ρουμανία (1)
Η Ρουμανία έχει παραλύσει από την σφοδρή χιονόπτωση (το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο σε 24 ώρες), αφήνοντας πολλούς ανθρώπους εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητα τους, ενώ ρόλο διάσωσης των ταξιδιωτών έχει αναλάβει ο στρατός της χώρας. Μένει να δούμε αν θα έχουμε ανάλογες εικόνες στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες, αφού οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις.

Τι συμβαίνει τελικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης;


Τι συμβαίνει τελικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης;

Μετά τις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη, ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα έχει κινητοποιηθεί ώστε να δει τι ακριβώς συμβαίνει με το φαινόμενο που έχει κάνει έντονη την παρουσία του, με σεισμούς που ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ.

Παρόλο που η πλειοψηφία των επιστημόνων είναι καθησυχαστική και δηλώνει πως δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, όλοι τους παρακολουθούν από κοντά το ηφαίστειο, όχι γιατί φοβούνται κάποια έκρηξη του, αλλά επειδή τους προβληματίζουν αρκετά οι σεισμικές δονήσεις.

Ηχητικό ντοκουμέντο. Ποντίκια φλερτάρουν τα κορίτσια με υπερηχητικές καντάδες


Οικιακό ποντίκι, τροβαδούρος του έρωτα

Οι άνθρωποι στο ισόγειο μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τίποτα, κι όμως τα τρωκτικά στη σοφίτα επιδίδονται διαγωνισμούς τραγουδιού με έπαθλο την ομορφότερη κοπέλα: Τα αρσενικά ποντίκια διαλαλούν τα προτερήματά τους με υπερηχητικές καντάδες, οι οποίες μάλιστα θυμίζουν πουλιά που κελαηδούν, αποκαλύπτουν ηχογραφήσεις και φασματικές αναλύσεις.

 Η ποντικίσια καντάδα σε αργή ταχύτητα
Τα οικιακά ποντίκια (Mus musclulus) είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι εκπέμπουν ήχους πέρα από τις δυνατότητες του ανθρώπινου αφτιού. Μέχρι σήμερα, όμως, οι ζωολόγοι πίστευαν ότι επρόκειτο απλώς για τσιρίδες υπερήχων.

Σαν Σήμερα...


29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1845: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε Το Κοράκι.
1870: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αλήθεια ότι το 1869 είναι έτος εισαγωγής στην Ελλάδα του ποδηλάτου, του «περίεργου τούτου και δυσκόλου άμα είδους παιδιάς και ταχυδρομίας», όπως γράφει η εφημερίδα, και εισαγωγείς του ο βασιλιάς Γεώργιος Α' και ο Παύλος Δαμαλάς, γιατρός και Δήμαρχος Πειραιώς.

Το facebook κλείνει σπίτια

Το facebook κλείνει σπίτια
 
Λίγο κρασί ,ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα "like" μπορούν να
κάνουν έναν εξαγριωμένο άνθρωπο να ηρεμήσει κατευθείαν . 

Το ίντερνετ πλέον έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και δυστυχώς και ανάμεσα στα ζευγάρια . 

Διαφωνεί η Λούκα Κατσέλη με την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου


Διαφωνεί η Λούκα Κατσέλη με την παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου
 
  

Η μείωση μισθών και συντάξεων αποτελούν λάθος φάρμακο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ύφεση υποστηρίζει η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ενώ δηλώνει παρούσα στην κούρσα της αλλαγής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΣEΠΡΑΞΑΝ 120 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!


Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία. Δημοσίου και της ΔΕΗ μπορεί να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ! Είναι απίστευτο!». Με αυτή τη φράση, απολύτως αρμόδια πηγή του τομέα της ενέργειας εκτιμά στο «ΘΕΜΑ» το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα των

Τι είπε ο Ε. Βενιζέλος για τον Επίτροπο που θέλουν να επιβάλλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε η Γερμανία για τον ορισμό ειδικού επιτρόπου, ο οποίος θα ελέγχει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος
Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες σήμερα το πρωί ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

Η υγεία των παιδιών δείχνει την υγεία των γονιών

Αν τα παιδιά έχουν υψηλή χοληστερόλη (χοληστερίνη) ή αρτηριακή πίεση, τότε είναι πιθανό ότι οι γονείς τους θα αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος ή διαβήτη τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μια αμερικανική επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι η τωρινή κατάσταση της υγείας των παιδιών συνιστά προγνωστικό δείκτη για τη μελλοντική υγεία των γονιών. Οι ερευνητές, με επικεφαλής

Ταύτιση απόψεων πολιτικών αρχηγών- Παπαδήμου

Στη μακροσκελή του δήλωση μετά το πέρας της συνάντησής του με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως είναι σε «απόλυτη σύγκλιση με τους πολιτικού αρχηγούς για συνέχιση διαπραγματεύσεων», ενώ παράλληλα τόνισε πως «δίνουμε όλοι μαζί μια σκληρή μάχη για να διασφαλίσουμε θέση της χώρας στην Ευρώπη».

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Στη μια το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
προκειμένου να παραστεί στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Η υνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο στη συνέχεια αναβλήθηκε λόγω των

Μόνιμη λύση για τη στυτική δυσλειτουργία υπόσχονται οι γιατροί

Μια νέα μέθοδος κατά της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα, υπόσχονται οι γιατροί για όσους άντρες αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Η θεραπεία αυτή δοκιμάστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στο Ισραήλ και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό European Urology.

ΚΕΔΕ: «Καθαρή απάντηση στην κρίση, που να ενώνει όλους»

Η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr και επανέλαβε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ) βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφίσματος, που με την υπερψηφισή του με μεγάλη πλειοψηφία(καταψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), έκλεισε το διήμερο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Κομοτηνή.

Και άλλη Καμόρα στη Β. Ελλάδα

Και άλλη Καμόρα στη Β. Ελλάδα
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών
 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, 5μελής εγκληματική οργάνωση, με τη σύλληψη 2 ελλήνων, 2 αλλοδαπών (άνδρας-γυναίκα) και 1 ομογενούς (προσωρινά κρατούμενου), ηλικίας από 28 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Συμμορία», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», «Πλαστογραφία», «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και επιπλέον για τους 2 ημεδαπούς και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του

Κατά της μείωσης των μισθών τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση με την τρόικα


Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προέταξε το ζήτημα της εγκατάστασης επιτρόπου στην Ελλάδα

Να κατανοήσουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας και να ανταποκριθούν αναλόγως κάλεσε την τρόικα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με τα μέλη της το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με τον

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Εκτός από τους εργαζόμενους και δη τους προστατευμένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπάρχουν και οι άνεργοι και οι νέοι που πρέπει να προστατευτούν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Δήλωσε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση πρέπει.

Μαγνητίζει και στα 42 της η Jennifer Lopez

Η διάσημη τραγουδίστρια, για μια ακόμη φορά, έκλεψε την παράσταση σε φωτογράφηση.

Η Jennifer Lopez αφέθηκε στα χέρια του διάσημου φωτογράφου Mario Testino. Φορώντας ένα μαγιό σέξι, άσπρο, εντυπωσίασε με τις αναλογίες του σώματός της. Η φωτογράφηση έγινε σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Miami Beach, στην Florida.

Υπήρχαν κινητά τηλέφωνα το 1922;


Ένα βίντεο που είχε "ανέβει" στο διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες και εμφάνιζε μία σκηνή από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν το 1928, στην οποία μία γυναίκα φαινόταν σαν να μιλάει σε... κινητό τηλέφωνο, είχε προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις .
  Η απορία όλων τότε ήταν "μα μπορεί να υπήρχαν κινητά τηλέφωνα το 1920;" με την αρνητική απάντηση να συγκεντρώνει συντριπτικά μεγάλα ποσοστά! Κάποιοι είχαν μιλήσει για μοντάζ, άλλοι για οφθαλμαπάτη και κάποιοι είχαν κάνει λόγο ακόμη και για χρονοταξιδιώτη που "πιάστηκε" κατά λάθος από τον φακό.