Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αυτή είναι η Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Συνολικά πέντε άρθρα περιλαμβάνει η Συμφωνία Οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, 

Τρελή ζήτηση για «πράσινα» μεγαβάτ

Μεγάλα εγχώρια και διεθνή ενεργειακά «τζάκια», όπως οι Iberdrola Rokas, ENTEKΑ, Quantum, ABO Wind, EREN, EDF, ΜΕΤΚΑ, ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, αλλά και ο νεοεισερχόμενος στον τομέα της ενέργειας με τον… αέρα της σόουμπιζ Σάκης Ρουβάς, έδωσαν το «παρών» και κατοχύρωσαν «πράσινα» μεγαβάτ στον

Οι ανασχηματισμοί έχουν τη δική τους Ιστορία

Ολοι οι πρωθυπουργοί από τη μεταπολίτευση και μετά ήταν πολύ «γενναίοι» και αποφασιστικοί στις αλλαγές των υπουργικών σχημάτων τους ● «Πρωταθλητής» των ανασχηματισμών ο Ανδρέας Παπανδρέου που μέσα σε μια 4ετία (1985-1989) έκανε επτά!

Πήγαν... Περίπατο οι διαγωνισμοί

Μετά τη συγκοινωνιακή μελέτη για τις αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας, στην ίδια ιδιωτική εταιρεία ανατέθηκε, με υπογραφή του υπουργού Υποδομών, έργο που ανήκει στο αντικείμενο της ΕΡΓΟΣΕ -πρόεδρος στην ΕΡΓΟΣΕ παραμένει ο Χρόνης Ακριτίδης, ο οποίος παράλληλα είναι επί 26 χρόνια εταίρος στην ίδια εταιρεία συμβούλων.

ΕΝΦΙΑ: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται αναρτηθούν στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Κορονοϊός: Νέα απόφαση για τις μάσκες – Πού θα είναι υποχρεωτικές

Νέα απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την οποία καθορίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού έως την 31η Αυγούστου

Κορονοϊός: Αναστάτωση στη Χαλκιδική - Βρέθηκαν 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων

Αναστάτωση επικρατεί στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα σε βιομηχανία τροφίμων καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 50 από τους 300 εργαζομένους. Όπως μεταδόθηκε πρόκειται για μεγάλη μονάδα παραγωγής τροφίμων και συγκεκριμένα παραγωγής και τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, με μεγάλο κύκλο εργασιών και μεγάλο αριθμό εξαγωγών.

Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 152 νέα κρούσματα - Στο "κόκκινο" η Θεσσαλονίκη

Συνολικά 152 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το Σάββατο φτάνοντας τα 5.421. Σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων τα 22 εξ αυτών καταγράφηκαν σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Γιάννης Μαγκριώτης : Τι σημαίνει ισορροπημένη και μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Αίγυπτου;

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε αυτές τις δύο λέξεις για να περιγράψει την συμφωνία με την Αίγυπτο. Είπε επίσης, ότι η συμφωνία έγινε με βάση το δίκαιο της θάλασσας και φυσικά "στέλνει στα σκουπίδια το παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο".

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Μετά τις 20 Αυγούστου αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2020 στους δικαιούχους. Αναλυτικά, οι συντάξεις θα καταβληθούν από τις 21 έως τις 31 Αυγούστου ως εξής: