Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σε τρεις γυναίκες απονεμήθηκε φέτος το Νόμπελ Ειρήνης


Σε τρεις γυναίκες απονεμήθηκε φέτος το Νόμπελ Ειρήνης, στην πρόεδρο της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, και στις ακτιβίστριες Λέιμα Γκμπόουι, επίσης από τη Λιβερία, και Ταουακούλ Κάρμαν, από την Υεμένη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας.
«Το βραβείο αυτής της χρονιάς όχι μόνο αναγνωρίζει τον αγώνα μας στη Λιβερία και την Υεμένη αλλά αποτελεί αναγνώριση και τιμή των αγώνων των απλών γυναικών στην Αίγυπτο, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Τυνησία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και σε κάθε ταραγμένη γωνιά του κόσμου» δήλωσαν οι βραβευμένες γυναίκες.

Άη Οφ δε Τάιγκερ



Έχετε ανακαλύψει τις παράξενες.. αγιογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με αγίους που δεν.. υπάρχουν; Οι εμπνευστές των συγκεκριμένων αγιογραφιών, απλά συνδυάζουν τη λέξη “Άη” με οποιαδήποτε άλλη συνδυάζεται από τον χώρο της μουσικής, της ψυχαγωγίας, της τεχνολογίας, της καθημερινότητας! 
Έτσι γεννήθηκε ο «Άη Ποντ», ο «Άη Παράτα Mac», ο «Άη Οφ δε Τάιγκερ», ο «Άη σοτ δε σέριφ» ο «Άη Νστάην» και αρκετοί ακόμη που θα.. απολαύσετε στην συνέχεια!

Έσωσε την μητέρα της χάρη στο “Grey’s Anatomy”


Έσωσε την μητέρα της χάρη στο "Grey’s Anatomy"
Ένα κοριτσάκι στις ΗΠΑ, κατάφερε να σώσει την ζωή της μητέρας του. Το ότι ήταν φανατική οπαδός της σειράς Grey’s Anatomy, έπαιξε μεγάλο ρόλο. Διαβάστε πως…
Όταν η μητέρα της ξαφνικά λιποθύμησε, η μικρή Madisyn Kestell’s ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Οι ατελείωτες ώρες που είχε περάσει παρακολουθώντας την ξένη τηλεοπτική σειρά “Grey’s Anatomy” ,την βοήθησαν να σώσει την ζωή της αναίσθητης γυναίκας.

Κοιμόντουσαν σε τηλεδιάσκεψη για την… τεμπελιά


Κοιμόντουσαν σε τηλεδιάσκεψη για την...τεμπελιά
Πέντε Κινέζοι αξιωματούχοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή «συνελήφθησαν» να κοιμούνται ή να διαβάζουν εφημερίδα στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την αντιμετώπιση της… τεμπελιάς εν ώρα εργασίας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ανάποδοι» κεραυνοί, τροφοδότες ζωής Το σπάνιο φαινόμενο πιθανώς αποτελεί πηγή δημιουργίας ζωής και σε άλλους πλανήτες



Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι τότε φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στη γήινη ατμόσφαιρα σε ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων. Δημιουργούνται κεραυνοί με φορά από κάτω προς τα πάνω, φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο. 

Διεθνής ομάδα ερευνητών πραγματοποίησε πειράματα σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι το φαινόμενο συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Σε περίπτωση που η ύπαρξη του φαινομένου σε άλλους πλανήτες επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει πολύ σημαντική εξέλιξη αφού σύμφωνα με τους ειδικούς οι κεραυνοί αποτελούν μέρος του μηχανισμού δημιουργίας ζωής. 

Σεξ: 7 απίστευτες έρευνες αποκαλύπτουν!

Μονογαμία ή ελευθερία;
Ποιοι έχουν εμμονές με το σεξ; Ποιοι έχουν μεγαλύτερη 
διάρκεια στο σεξ; Ποιοι είναι αλλεργικοί στον ίδιο τους τον εαυτό; Η επιστήμη αποκαλύπτει!.Χάρη στην
επιστήμη η κατανόησή
μας για το σύμπαν διευρύνεται συνεχώς – και όχι μόνο για τον κόσμο
γενικότερα, αλλά ακόμη και για τα στενά όρια της κρεβατοκάμαράς μας.

Δημόσιος υπάλληλος: Νοσηλεύτρια


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια περίοδο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάνω τον απολογισμό μου για άλλη μια φορά σκοντάφτω στον επαγγελματικό τομέα, βυθίζομαι ξανά σε προβληματισμούς, συναισθήματα, και αιώνιες απορίες/παράπονα/επιθυμίες που δεν έχουν βρει διέξοδο, γιατί πίστευα-και ακόμα πιστεύω- ότι δεν μπορεί να τις συμμεριστεί κανείς έτσι εύκολα κανείς που δεν ξέρει τα πράγματα εκ των έσω

Μυτιλήνη: Φοιτήτρια εξέπνευσε λόγω ανευθυνότητας του νοσοκομείου

Συγκλονισμένη είναι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Μυτιλήνης και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά τις 18:00, νεαρή φοιτήτρια 24 ετών άφησε την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Η αποστολή του Άρη για το ματς με τον Αστέρα

Τους "εκλεκτούς" για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίποληης ανακοίνωσε ο προπονητής του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ. Οι 18 ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή...
είναι οι: Βελλίδης, Διούδης, Μίσελ, Καζναφέρης, Παπαστεριανός, Ντίκο, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Γιαννιώτας, Φατί, Τόχα, Παπαζαχαρίας, Ιάκομπ. Σολτάνι, Τσέζαρεκ, Νέτο, Καπετάνος και Ουμπίντες.
Κατά τη σημερινή προπόνηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν

«Γυμνή απέναντι στην κρίση;»

Αυτό είναι το σύνθημα της επικεφαλής του Κόμματος της Ευχαρίστησης (Party du Plaisir) στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, Σίντυ Λι η οποία έχει επιλέξει αν μη τι άλλο μία πρωτότυπη καμπάνια.

Κατά τους υποστηρικτές της με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να δείξει τη «γυμνή» της αλήθεια

Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7,30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, με θέμα «Κόλιαντα». Θα συμμετάσχουν όλα τα τμήματα του Λ.Ε.Κ. και θα ακουστούν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Δέν το ήξερες..



Το 1960, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο Αιθίοπας δρομέας Αμπέμπε Μπεκίλα τερμάτισε πρώτος στον μαραθώνιο (40 χλμ.) τρέχοντας ξυπόλητος!


Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.


Την πρωταπριλιά του 1957, πολλοί από τους Βρετανούς πίστεψαν τη φάρσα που έστησε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου BBC: Στο ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του, Ιταλοί «αγρότες» συνέλεγαν από δέντρα την ανοιξιάτικη σοδειά ζυμαρικών. Για τις ανάγκες της φάρσας, ένας κάμεραμαν είχε κρεμάσει, σ’ ένα ελβετικό χωριό, ζυμαρικά στα κλαδιά των δέντρων.

Οι «Τρεις Αδελφές» της Αξιολόγησης


Τα ονόματα Μοody's, Standard and Poor's και Fitch είναι οικεία και στον πιο αδαή περί τα οικονομικά πολίτη. Είναι οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, που με τις συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις τους για το ελληνικό χρέος το 2010 επιτάχυναν τις εξελίξεις και έστειλαν τη χώρα μας στην “αγκαλιά” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αφού εκμηδένισαν την οικονομική αξιοπιστία της Ελλάδας, στράφηκαν στη συνέχεια στους λοιπούς αδύναμους κρίκους της Ευρωζώνης και από τον Νοέμβριο του 2011 στον πυρήνα της Ευρωζώνης, στη μεγαλύτερη κρίση του ευρωνομίσματος από την υιοθέτησή του το 2002.

ΔΗΜΑΡ: Η Ευρώπη χρειάζεται αποτελεσματικό ταμείο διάσωσης


Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών της Ευρώπης, καθώς είναι αποκλειστικά επικεντρωμένες στη δημοσιονομική πειθαρχία και απουσιάζει η οικονομική αλληλεγγύη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

ΔΗΣΥ: Κατώτερη των προσδοκιών η απόφαση της Συνόδου Κορυφής


«Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν κατώτερη των προσδοκιών των ευρωπαϊκών λαών. Η διέξοδος στην κρίση δεν μπορεί να προέλθει μόνο από την πειθαρχία, απαιτείται και ενίσχυση της αλληλεγγύης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Περιμένοντας τον Γιώργο να γυρίσει…



Την επιστροφή  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου περιμένουν τα κορυφαία στελέχη  του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανοίξει  τη συζήτηση και επίσημα για την  επόμενη ημέρα. Ο κ. Παπανδρέου σχεδόν ένα μήνα μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και ήδη υπάρχουν αιτήματα να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος.

Ο νόμος της Μέρκελ


Ο νόμος της Μέρκελ
Η γερμανική συνταγή για παρατεταμένη λιτότητα, σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και δραστικές μεταρρυθμίσεις επιβλήθηκε πλήρως στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Απορρίφθηκαν λύσεις, όπως η έκδοση ευρωομολόγων και η αύξηση των πόρων για το Ταμείο Στήριξης. Η Βρετανία αρνήθηκε να δεχθεί την εποπτεία των κοινοτικών οργάνων. Απρέπεια αποτελεί η διακοπή της συνέντευξης του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου από απεργούς της ΕΡΤ.

Σαν Σήμερα...


10 Δεκεμβριου

Γεγονότα

1520: Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημοσίως την παπική βούλα. Ο ποντίφικας τον καλούσε να αποκηρύξει τις θέσεις του. Ο Λούθηρος αρνείται κι ένα μήνα αργότερα αφορίζεται.
1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Ποια είναι η σχέση των Μασόνων με την πώληση χρυσού;

Την εποχή αυτή κάνουν «θραύση» τα ενεχυροδανειστήρια. Κάποιοι όμως ισχυρίζονται πως  υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο.
Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό;
Κυκλοφορεί η πληροφορία πως η  μασονίαέχει μελετήσει τις κινήσεις κάθε ανθρώπου πάνω στη γη.
Ξέρουν ότι ακόμα και με την επιβολή του σφραγίσματος και την προσθήκη του μικροτσίπ στο κορμί του κάθε ανθρώπου, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα το παραβαίνουν γνωρίζοντας καλά πώς λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης των ανθρώπων.

ΣΟΚ! Είδε στον υπέρηχο την γιαγιά της!

Η 35χρονη Catherine Beattie  έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία όταν έκανε υπέρηχο.
Υποστηρίζει ότι είδε το πρόσωπο της αγαπημένης της γιαγιάς, που έχασε πριν από 32 χρόνια στην οθόνη του υπέρηχου!
Οι γιατροί μάλιστα της είχαν πεί  ότι το έμβρυο κινδύνευε από ένα θρόμβο αίματος που παρατήρησαν και τώρα η 35χρονη πιστεύει ότι το πνεύμα της γιαγιά της εμφανίστηκε για να προστατεύσει

Η Φώφη, οι «κουτόφραγκοι» και οι πολυλογάδες


Μια δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά, για την οποία η αναπληρώτρια υπουργός πρέπει να δώσει επεξηγήσεις. «Αν συνεχίσουμε τις κουτοπονηριές για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους θα έρθουν και χειρότερα», σημείωνε μεταξύ σοβαρού και αστείου η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της για την εργασιακή εφεδρεία.

Δεκαεφτάχρονη δημιούργησε αντικαρκινικά σωματίδια


Μία δεκαεφτάχρονη καταφέρει να δημιουργήσει μία πρωτοποριακή θεραπεία ενάντια του καρκίνου, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας πλήρως αποτελεσματικής ίασης της ασθένειας. Το όνομα αυτής είναι Angela Zhang και της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα ΧριστούγενναΟι περισσότεροι θα περάσουν τις γιορτές σπίτια τους, δεν είναι καιροί για σπατάλες εξάλλου
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, και θα απολαύσουν τα Χριστούγεννα σε κάποια χιονισμένη πόλη.

Φοβάται για πόλεμο, λόγω Ευρώ, στη Γηραιά ήπειρο ο αρχηγός του στρατού των ΗΠΑ

Φοβάται για πόλεμο, λόγω Ευρώ, στη Γηραιά ήπειρο ο αρχηγός του στρατού των ΗΠΑ
Σε πρωτοφανείς δηλώσεις γα μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε.
 σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του Β'Π.Π. ή στην καλύτερη περίπτωση δημιουργία ενός σκηνικού που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, πορχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικος ηγέτης των ΗΠΑ, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέπσεϊ.

Σταθερά πρώτη παγκόσμια η ελληνική ναυτιλία

Οι Έλληνες εφοπλιστές ευδοκιμούν σε περιόδους κρίσης

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αυξήσει το μερίδιό τους στο παγκόσμιο εμπορικό στόλο του τρέχοντος έτους κατά 16,17 % , δηλαδή σε 202.388.152 τόνους(dwt), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την

Σωκράτης Μάλαμας

Μετά από μία επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία και sold out εμφανίσεις στην Αθήνα και τις περισσότερες πόλεις, ο Σωκράτης Μάλαμας αρχίζει τις χειμερινές του εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με ανανεωμένο σχήμα και νέο πρόγραμμα.

Καλά τα είπε ο Χρήστος Παπαστεργίου, αλλά ποιός τον ακούει...

Να σταματήσουν να πληγώνουν με τις δηλώσεις τους το ΠΑΣΟΚ κάλεσε χτες τους κορυφαίους του κόμματος που θέτουν ζητήματα διαδοχής, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου (φωτογραφία).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μίλησε με εντυπωσιακά αυστηρή γλώσσα, αν και χωρίς να τον κατονομάσει, τόσο για τον υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, που έχει δηλώσει ήδη υποψήφιος, όσο και για εκείνους που εμμέσως πλην σαφώς παίρνουν ήδη θέση στο

Συμπονετικοί αρουραίοι απελευθερώνουν τους συντρόφους τους από το κλουβί


Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν αρουραίους που άνοιγαν τα κλουβιά στα οποία είχαν φυλακιστεί οι φίλοι τους

Αν και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι είναι από τα πιο κακά όντα στον πλανήτη, όπως αποδεικνύεται, οι αρουραίοι έχουν μια πολύ καλή πλευρά που θα ζήλευαν πολλοί άνθρωποι: διαθέτουν αλτρουιστική συμπεριφορά και μάλιστα ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Πειράματα που έγιναν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αρουραίοι σπεύδουν να βοηθήσουν άλλα ποντίκια που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ επίσης μοιράζονται μαζί τους την τροφή τους.

Έσωσε τους συμμαθητές του, όταν ο οδηγός αποκοιμήθηκε



Χωρίς την βοήθεια ενός μαθητή από την Αμερική οι επιβάτες σχολικού λεωφορείου θα την είχαν άσχημα. Ο νεαρός ξύπνησε τον κοιμισμένο οδηγό (Pics)

Ένας μαθητής λυκείου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και κατάφερε να αποφύγει τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Emmanuel Williams επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο, όταν ξαφνικά ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.