Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας»



Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 16.00, στο στο Αμφιθέατρο «Βεργίνα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χλμ. Χαριλάου- Θέρμης. 

Κανένας σεβασμός στα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς από βανδάλους



Με πολύ μεράκι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς καθάριζε και ζωγράφισε τους τοίχους του σχολείου στο τέλος Μαΐου. Δυστυχώς όμως οι δάσκαλοι και τα παιδιά προχθές αντίκρισαν το θλιβερό θέματα των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε. Θα πρέπει οι δράστες να καταλάβουν πως με αυτό που κάνουν, εκτός των άλλων, χρεώνουν τους γονείς τους, σε μία εποχή, που οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αγγίξει όλους.

Ελπίζουμε αυτή η "βλακεία" να σταματήσει, προτού χρειαστεί η επέμβαση του Εισαγγελέα.

Η Χρυσή Αυγή έφτιαξε «κοινωνικό παντοπωλείο» αποκλειστικά για Έλληνες



Ένα «κοινωνικό παντοπωλείο», το οποίο θα διαθέτει είδη πρώτης ανάγκης μόνο σε Έλληνες, έθεσε σε λειτουργία η Χρυσή Αυγή, με στόχο να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα μέλη του κόμματος, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, με δικές τους πρωτοβουλίες συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα διανέμουν, ενώ με ανακοίνωσή του το κόμμα είπε πως οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα διαθέσουν το μεγαλύτερο μέρος τους βουλευτικής τους αποζημίωσης, σε δράσεις αλληλεγγύης σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.

Καλαμαριά: Λειτουργία Λεωφορειολωρίδας στην Εθνικής Αντιστάσεως


Κεντρική Μακεδονία Καλαμαριά: Λειτουργία Λεωφορειολωρίδας στην Εθνικής Αντιστάσεως

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 αρχίζει η λειτουργία της λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων στην οδό Εθνικής Αντίστασης, εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, στο τμήμα της από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την υφιστάμενη λεωφορειολωρίδα της Λεωφ. Βασιλ. Όλγας.

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 855/2012 (αριθ. πρωτ. 21466/8.6.2012), που εκδόθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 4 του ν. 2696/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 143 παρ. 9 του ν. 4070/2012, η λεωφορειολωρίδα θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εκτός αργιών, από 06:30 έως 20:30. Σύμφωνα με την ίδια Απόφαση Δημάρχου στη λεωφορειολωρίδα:

Στον Εύοσμο ο Μεγαλύτερος Λαχανόκηπος Ταράτσας


Κεντρική Μακεδονία Στον Εύοσμο ο Μεγαλύτερος Λαχανόκηπος Ταράτσας

«Καθαρά» λαχανικά, απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες περιλαμβάνει ο μεγαλύτερος «οικιακός» λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη, που δημιούργησε με πολύ μεράκι  ο συνταξιούχος κ. Μανώλης Καραγιαννίδης στην ταράτσα του σπιτιού του στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης ο κ. Καραγιαννίδης αποφάσισε να αξιοποιήσει την ταράτσα της οικίας του, καλλιεργώντας σε μιαέκταση 120 τ.μ. μια μεγάλη ποικιλία από 140 καλλιέργειες με  πατάτες, πιπεριές, φασολάκια, κρεμμύδια, σκόρδα, αγγουράκια και ντομάτες.

Κύπρος: Πιάνει δουλειά η τρόικα την Τρίτη


Τις επαφές με υπουργούς, στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα πολιτικά κόμματα και κοινωνικούς φορείς ξεκινά από την Τρίτη το κλιμάκιο της τρόικας που αναμένεται να φτάσει μέχρι το βράδυ στην Κύπρο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών, το κλιμάκιο της τρόικας, που αποτελείται από 30 και πλέον μέλη, θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το χρηματοοικονομικό τομέα και τα μακροοικονομικά θέματα, περιλαμβανομένων και των δημοσιονομικών οικονομικών.

Χορηγούσαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας


Δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών για συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, με κατάρτιση και έκδοση πλαστογραφημένων πιστοποιητικών δυσλεξίας, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας εντοπίστηκαν 121 πλαστά πιστοποιητικά, τα οποία είχαν κατατεθεί σε σχολεία, κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λέρου, της Λέσβου και της Αττικής. Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά δυσλεξίας χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για να απαλλαγούν μαθητές από τις γραπτές εξετάσεις.

Οριστικό «όχι» στα αναδρομικά βουλευτών


Δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών οι βουλευτές και πρώην βουλευτές, έκρινε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχεδόν ομόφωνα (30-5) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.
Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές διεκδικώντας με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου. Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν, για την τετραετία 2003 έως 2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ , που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.

Τα σπίτια που όλοι θα θέλαμε να είχαμε…


του Γιώργου Κόκουβα

«Ένα σπιτάκι σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου, να βλέπω χειμώνα-καλοκαίρι τη θάλασσα, τίποτα άλλο δε θέλω». Στην παρέα, μόλις είχε ανάψει η κουβέντα περί ονείρων και νοσταλγίας τοποθεσιών, σε κάποιες από τις οποίες μπορεί να μην έχουμε καν βρεθεί.

Δεν έχει καμία σημασία. Μερικές τοποθεσίες σου εμπνέουν τόση «οικειότητα», που νιώθεις σαν να γεννήθηκες εκεί. Ή σαν να γεννήθηκες για (να ζεις) εκεί. Είτε πρόκειται για μια μικρή γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια, είτε για ένα παλάτι στην 5th Avenue, για τον καθένα, «σπίτι είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά του». Κι η καρδιά του καθενός «χτυπάει» με διαφορετικούς ρυθμούς.

Γιατί λέμε ψέματα: Όλη η… αλήθεια


του Νικόλα Γεωργιακώδη 
Το ψέμα δεσπόζει στην καθημερινότητά μας και όσοι το αρνούνται τότε μάλλον και αυτοί… ψεύδονται. Οι περισσότεροι από εμάς (αν όχι όλοι), κάποια στιγμή της ζωής μας αναγκαστήκαμε να πούμε και από ένα. Όσο για αυτά που κατά καιρούς έχουμε ακούσει, ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Πολιτική; «Λεφτά υπάρχουν». Δουλειά; «Θα το έχω έτοιμο μέχρι αύριο το αργότερο». Σχέσεις; «Αγάπη, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Οικογένεια; «Κοίτα ένα δώρο που σου έφερε ο Άγιος Βασίλης!». 

Ηλεία: ''Ανάσταση'' στα χρόνια της κρίσης - Χαμογελούν οι καρπουζοπαραγωγοί!



Εκατοντάδες νταλίκες έχουν έλθει στην Ηλεία για να φορτώσουν καρπούζι τόσο για την εσωτερική αγορά αλλά κύρια για εξαγωγή. Oι χώρες προορισμού είναι κυρίως Ιταλία, Αυστρία, Βέλγιο και Γερμανία. Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι καρπουζοπαραγωγοί ευχαριστημένοι από την πώληση.


''Ολοκληρώνουμε την καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών'' λένε οι καρπουζοπαραγωγοί της Ηλείας που μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές με χαμηλές τιμές είδαν επιτέλους την τιμή του καρπουζιού να είναι αρκετά καλή. Αυτή την περίοδο η τιμή παραγωγού για το καρπούζι της Ηλείας κυμαίνεται στα 25 λεπτά/κιλό. 

Όπου ακούς πολλά κεράσια… μην κρατάς μικρό καλάθι!



Η θρεπτική αξία των κερασιών έρχεται σε αντίθεση με την γνωστή λαϊκή παροιμία «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι», επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Ελένη Φουσέκα. 

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα κεράσια προέρχονται από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας, εξ’ ου και το όνομά τους. Φρέσκα κεράσια μπορούμε να βρούμε στην αρχή του καλοκαιριού και για λίγες εβδομάδες, και αποτελούν εξαιρετικά χρήσιμη τροφή για τους μαθητές και φοιτητές κατά την εξεταστική περίοδο, αφού συμβάλλουν στην μείωση της πνευματικής και σωματικής κόπωσης λόγο της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περιέχουν.

Τα καλύτερα θερινά σινεμά στον κόσμο


Τα καλύτερα θερινά σινεμά στον κόσμο (8)
Ο θερινός κινηματογράφος είναι από μια από τις καλοκαιρινές συνήθειες που μπορούμε να απολαύσουμε παρά την κρίση. Αν εξαιρέσει κανείς τα… κουνούπια και τις συνήθως άβολες καρέκλες, ένα θερινό σινεμαδάκι είναι ό,τι πρέπει για να μας αλλάξει τη διάθεση.
Το θερινό σινεμά δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο. Σε πολλές πόλεις του κόσμου, οι υπαίθριες προβολές είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια και το travelchannel.com έκανε τη δική του λίστα με τα καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου.

Τα καταστήματα του Nairobi…


Καταστήματα στο Nairobi (1)
Μια συγκινητική, αξιόλογη και πραγματικά ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών από τον Steve Bloom, ο φακός του οποίου καταγράφει τη ζωή των καταστηματαρχών στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας, οι οποίοι πωλούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους σε μια περιοχή με τρομερή φτώχεια.

Σαν σήμερα 2 Ιουλίου



Γεγονότα
963: Ο Νικηφόρος Φωκάς ανακηρύσσεται από τον στρατό αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
1839: Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Οθωνείου Πανεπιστημίου της Αθήνας (μετέπειτα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Πρόκειται για το νεοκλασσικό της Οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.
1912: Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία συνάπτουν συμμαχία κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1932: Αποφασίζεται η καθιέρωση της θερινής ώρας στην Ελλάδα.

Έτσι θα γίνει η διαπραγμάτευση





Οι βασικές «γραμμές» της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον νέο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και διήρκεσε δύο ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από... 

κυβερνητικά στελέχη τα οποία έλαβαν μέρος στην σύσκεψη, η Τρόικα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη ενώ θα παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι το Σάββατο.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί στις δεσμεύσεις μας και μετά όλα τα άλλα», είναι μία από τις βασικές θέσεις που διατυπώθηκαν, ενώ έγινε κατανοητό πως «η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη». «Στο κείμενο της Προγραμματικής Σύγκλισης έχουν μπει στόχοι τετραετίας και ανάλογα με το πότε ωριμάζουν, σιγά- σιγά θα θέτουμε το κάθε ζήτημα στην Τρόικα» είπαν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Χάπι «4 σε 1» για τον HIV Κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι είναι πιο αποτελεσματικό από διαδεδομένα θεραπευτικά σχήματα


Χάπι «4 σε 1» για τον HIV 
Ενα χάπι «4 σε 1» για τον ιό HIV του AIDS υπόσχεται αποτελεσματικότερη και ευκολότερη θεραπεία για τους ασθενείς, όπως έδειξε μεγάλου εύρους δοκιμή. Το νέο χάπι έχει ταχύτερη δράση και λιγότερες παρενέργειες σε σύγκριση με δύο ευρέως χορηγούμενα φαρμακευτικά σχήματα. Παράλληλα με δεδομένο ότι είναι «4 σε 1» και λαμβάνεται άπαξ ημερησίως καταργεί την ανάγκη λήψης πολλών χαπιών μέσα στην ημέρα.
Σήμερα οι πάσχοντες από τον ιό HIV πρέπει να ακολουθούν θεραπευτικά σχήματα που περιλαμβάνουν λήψη αρκετών χαπιών ημερησίως. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρκετές φορές δεν συμμορφώνονται με τη θεραπεία τους.

Πρώτες ενδείξεις επιβεβαιώνουν το «σωματίδιο του Θεού»!


Κοντά στην ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού»;

Ερευνητές του εργαστηρίου CERN στην Ελβετία, το οποίο διαθέτει τον μεγαλύτερο επιταχυντή ατομικών σωματιδίων, αναμένεται να επιβεβαιώσουν την Τετάρτη την ύπαρξη του πολυπόθητου «σωματιδίου του Θεού», που φέρεται να απαντάει σε βασικές ερωτήσεις για τη δημιουργία του σύμπαντος.

Έπειτα από δεκαετίες έρευνας, με την δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι ερευνητές του CERN δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν μετά βεβαιότητας την ύπαρξη του σωματιδίου, ωστόσο βρίσκονται πλέον κατά πάσα πιθανότητα πολύ κοντά στην επιβεβαίωσή του. 

Συνθετικά ένζυμα προσφέρουν εναλλακτική λύση στη γονιδιακή θεραπεία


Οι νουκλεάσες δακτύλων ψευδαργύρου (κίτρινο και πράσινο) είναι ένζυμα που κόβουν το DNA (μπλε) σε συγκεκριμένες θέσεις (Πηγή: Sangamo Biosciences)
Οι τεχνικές γενετικού χειρισμού που χρησιμοποιούνται σήμερα στις πειραματικές γονιδιακές θεραπείες μπορούν να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, όπως γενετικές βλάβες και εμφάνιση όγκων. Οι παρενέργειες αυτές θα μπορούσαν να εξαλειφθούν χάρη σε μια νέα μέθοδο γενετικής τροποποίησης που βασίζεται σε συνθετικά ένζυμα, ανακοίνωσαν ερευνητές στις ΗΠΑ.

«Δείξαμε ότι μπορούμε να τροποποιήσουμε το γονιδίωμα των κυττάρων χωρίς τα προβλήματα που συνοδεύουν τις συμβατικές τεχνικές γονιδιακής θεραπείας» αναφέρει ο Κάρλος Μπάρμπας, έγκριτος μοριακός βιολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μπάρμπας μπόρεσε να αλλάξει γονίδια στα κύτταρα-στόχους χωρίς να χρησιμοποιήσει γενετικά τροποποιημένους ιούς.

Πρόλαβαν στο “τσακ” 110 άτομα πριν αυτοκτονήσουν - Συγκλονιστικές ιστορίες



Ανήλικοι και ενήλικοι λίγο πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα, έγραψαν την πρόθεσή τους στο ίντερνετ.


Εκατόν δέκα προθέσεις αυτοκτονιών απέτρεψαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο 26 περιπτώσεις απέτρεψε η αστυνομία, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον Φεβρουάριο 18, τον Μάρτιο 12, τον Απρίλιο 20, τον Μάιο 13 και τον Ιούνιο 21.

Αποστέλλονται ακόμη 500.000 εκκαθαριστικά-«βόμβες»



Σε περίπου 1500 ευρώ ανέρχεται, κατά μέσο όρο, ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τα σχεδόν 500 χιλιάδες εκκαθαριστικά που αποστέλλει εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν τα 330.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα αυτής της νέας παρτίδας θα πρέπει να εξοφλήσουν από έναν έως και τρεις διαφορετικούς φόρους μαζί, είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου, είτε σε τρεις δόσεις εκ των οποίων η πρώτη επίσης μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012.

Παράταση για τις δηλώσεις



Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρατείνεται:

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΙΝΕΙ Η ΘΡΥΛΙΚΗ "ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ"

Σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η πάλαι ποτέ σταρ του ερωτικού κινηματογράφου Σίλβια Κριστέλ που έγινε πασίγνωστη ως «Εμμανουέλα».
Η 59χρονη Ολλανδέζα ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έκτοτε νοσηλεύεται στην εντατική προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ για Ελεύθερους Επαγγελματίες
Το τελικό ΟΚ από το νέο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αναμένεται
προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή υπουργική απόφαση που έχει ήδη καταρτιστεί και προβλέπει επίδομα ανεργίας από 360 ευρώ το μήνα, έως και 3.000 ευρώ το χρόνο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορούς, βιοτέχνες αλλά και γιατρούς, δικηγόρους μηχανικούς ή δημοσιογράφους που έχασαν τη δουλειά τους και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. 

Έρχεται σήμερα ο "Αναστό"

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σήμερα ο Νίκος Αναστόπουλος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το "τιμόνι" του Άρη. Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ είναι πρώτος
στη λίστα των υπευθύνων της ΠΑΕ ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να κλείσει θετικά ακόμα και σήμερα δεδομένης και της επιθυμίας του "Αναστό" να επιστρέψει στην πόλη μας.
Έπειτα από το τηλεφώνημα που έγινε στον έμπειρο τεχνικό

"Οι Αμερικανοί θα κόψουν κεφάλια"



Η Ελλάδα δεν υπήρχε καν στο χάρτη της Συνόδου. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα της. 'Όλοι  ασχολήθηκαν με το θέμα των Ευρωπαίων που θεωρώ ότι ήταν...toο little..toο late!!!

Με αυτή την αιχμηρή δήλωση ξεκίνησε τον σχολιασμό του, στο metrogreece.gr  ένα από τα πιο παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφαση των "27" και το έντονο παρασκήνιο της ήττας Μέρκελ. Και συνέχισε με τα εξής λόγια

ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ

Συνεργασία θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στις 6 το απόγευμα στο σπίτι του. Επίσης, μετά το τέλος της διυπουργικής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τη 1:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, το οικονομικό επιτελείο θα ενημερώσει τον

25 κρουαζιερόπλοια αναμένονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σε στρατηγικό στόχο έχει εξελιχθεί για την ΟΛΘ Α.Ε. η δραστική αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας...
στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πέρα από μια πρόσθετη πηγή εσόδων για την εταιρεία, σημαντικά οφέλη αναμένονται και για την τοπική οικονομία της πόλης που «βουλιάζει» λόγω της οικονομικής κρίσης. Για να υπηρετηθεί ο συγκεκριμένος στόχος, η διοίκηση του λιμανιού έχει προχωρήσει σε μια σειρά από προωθητικές ενέργειες για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο χάρτη με τους προορισμούς διεξαγωγής της κρουαζιέρας, ενώ ταυτόχρονα εκτέλεσε επενδύσεις για τη βελτίωση της εικόνας του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας και αποφάσισε να διατηρήσει, την τελευταία διετία, σταθερές τις τιμές για τη

Κι επίσημο το ενδιαφέρον την Εθνικής για την Εμπορική Τράπεζα

Τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Credit Agricole προσπαθεί να απεμπλακεί από την Εμπορική Τράπεζα επιβεβαίωσε ουσιαστικά με ανακοίνωση της η Εθνική Τράπεζα. Σε
αυτήν αναφέρεται ότι "σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.

Δούρου:"Ο Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου"



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου απαντά με άρθρο της στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", σύμφωνα με το οποίο η κ. Δούρου ήταν υπάλληλος του πρώην υπουργού.

Διαβάστε το άρθρο της Ρένας Δούρου:

"Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το

Πνίγηκε 50χρονος στον Αλιάκμονα


Κεντρική Μακεδονία Πνίγηκε 50χρονος στον Αλιάκμονα

Ένας άνδρας 50 ετών έχασε την ζωή του στον Αλιάκμονα από πνιγμό το πρωί της Κυριακής 1/7, όταν βρισκόταν εντός της λίμνης Λογγά (Σφηκιάς) του Αλιάκμονα για ψάρεμα και αναποδογύρισε η βάρκα του. Πρόκειται για τον Β.Σ. κάτοικο Βέροιας με καταγωγή από το Δάσκιο, όπως μεταδίδει ο pliroforiodotis.gr, ενώ να σημειωθεί πως στο σημείο πολλοί είναι οι ερασιτέχνες ψαράδες που, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, πηγαίνουν για ψάρεμα.  

'Ενοπλη ληστεία σε κατάστημα στη Χαλκιδική



Ένοπλη ληστεία σε βάρος 57χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος με είδη λαϊκής τέχνης σημειώθηκε στην παραλία της Φούρκας, στη Χαλκιδική. Τρία άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα είδη μπιζού, αξίας 4.500 ευρώ.

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Η Κύπρος στην Προεδρία της ΕΕ την πιο κρίσιμη περίοδο Δ. Αβραμόπουλος: «Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό»


Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με την ομόλογό του, Ε. Μαρκουλλή
Δ. Αβραμόπουλος: «Κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό»
Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη μελλοντική φυσιογνωμία της Ευρώπης αλλά και για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η ανάληψη από χθες της προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και για τη Λευκωσία και για τις Βρυξέλλες.
Από χθες το πρωί στον προμαχώνα Νταβίλα κυματίζουν οι σημαίες της ΕΕ και των κρατών-μελών, δίπλα στην κυπριακή, ενώ ξένοι διπλωμάτες παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Λευκωσίας, όπου και εκεί κυμάτιζε η σημαία της κυπριακής προεδρίας με το σύνθημα «Για μια καλύτερη Ευρώπη».

Βενιζέλος: Να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά


Να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά
Εμμεσες αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δημαγωγία και τη δημιουργία φρούδων ελπίδων στους πιο αδύναμους
Τα νέα διαπραγματευτικά επιχειρήματα που προκύπτουν για τη χώρα από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αναδεικνύει σε δήλωσή του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας κατ' αρχάς αφορμή από το πακέτο των αποφάσεων, επισημαίνει με νόημα μέσω της δήλωσής του ότι «είναι η κατάλληλη ευκαιρία να θυμηθούμε τι έλεγε το κάθε κόμμα προεκλογικά, για να δούμε επιτέλους τι πρέπει να κάνουμε μετεκλογικά ως έθνος» και εξηγεί:
«Δύο είναι οι κρίσιμες πτυχές: η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών από το EFSF/ESM και η φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή».

ΠΑΣΟΚ: Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι εσωκομματικές εξελίξεις.Καινούργια προσπάθεια για να «ρίξει γέφυρες» με τους κορυφαίους από τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Κρίσιμες πτυχες η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τον EFSF/ESM και η φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο

Τη νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, που θα εμπεριέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανασύσταση του κόμματος, το οποίο πιθανότατα αλλάζει ονομασία και εμβλήματα, αναμένεται να παρουσιάσει πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας στη Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη, δεδομένου ότι όλα τα όργανα έχουν διαλυθεί και μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα υφίσταται ως επίσημος κομματικός φορέας. Σύμφωνα με Τα Νέα, το θέμα της Συμμετοχής στη Συνδιάσκεψη θεωρείται κομβικό καθώς εάν κληθούν τα μέλη του διαλυμένου Εθνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά θα πάρουν μέρος στις εργασίες της και όλοι όσοι εξελέγησαν βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και παραμένουν στο Κίνημα. 

Τσίπρας: "Είμαστε η ροζουλί Αριστερά"


Τσίπρας: "Είμαστε η ροζουλί Αριστερά"

Η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ροζουλί Αριστερά» αλλά και ταξικούς διαχωρισμούς «από το ποτάμι και πέρα».

«Κοιτάξτε τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ. Σε μεγάλα δημοκρατικά κάστρα – έτσι δεν τα λέγανε; – στην Κρήτη, την Αχαΐα. Εκφυλίστηκαν κι αυτά;»

Πότε έρχονται τα «χαράτσια»?Εκατομμύρια πολίτες θα βρεθούν το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με αλλεπάλληλα φορολογικά «χτυπήματα»


Πότε έρχονται τα «χαράτσια»

Αλλεπάλληλα θα είναι τα φορολογικά «χτυπήματα» που θα δεχθούν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια πολίτες αφού πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αλλά και αποστολής μιας σειράς εκκαθαριστικών που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των πολιτών.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να φέρνουν χαμόγελα στο υπουργείο Οικονομικών γιατί προσβλέπουν σε αύξηση των εσόδων του κράτους, στους πολίτες όμως έχει προκληθεί αμηχανία καθώς βλέπουν ότι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν σε σύγκριση με πέρυσι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν τετραπλασιαστεί.

Οι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές συμπαραστέκονται στην εθνική μπάσκετ



Αλληλέγγυοι τάσσονται οι Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας μπάσκετ, στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας, μέσω του οποίου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έστειλαν επιστολή στον εκλέκτορα της εθνικής ομάδας, Ηλία Ζούρο, ευχόμενοι «καλή επιτυχία» και δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους απέναντι στους συνάδελφούς τους, καλαθοσφαιριστές.

Η ανακοίνωση:

Πρωθυπουργός σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ η κυβέρνηση περιμένει με αναμμένες μηχανές


Ο πρωθυπουργός δέχεται τους συνεργάτες του στο σπίτι του στην Κηφισιά. Η φωτογραφία από την επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα και του Χρήστου Σταϊκούρα
Το «πράσινο φως» των γιατρών, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο μάτι, περιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να μπορέσει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του και να εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, λύνοντας έτσι τον γόρδιο δεσμό στη λειτουργία και τον συντονισμό της κυβέρνησης. Συνεχείς πάντως οι επαφές Σαμαρά με υπουργούς.
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά προκαλεί μια σειρά εμπλοκών στα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα



Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους όρους συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα τέκνα, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).

Με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου, δίνεται η δυνατότητα στις μητέρες με ανήλικα παιδιά να συνταξιοδοτηθούν, αναγνωρίζοντας το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας 10 χρόνια πριν την ενηλικίωση του παιδιού και όχι 10 χρόνια πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

Στο "θρόνο" της Ευρώπης η Ισπανία!

Με μια σαρωτική εμφάνιση η "φούριας ρόχας" επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και νίκησαν δίκαια την
Ιταλία με 4-0. Οι Ισπανοί διατήρησαν τα σκήπτρα στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο με τα γκολ των Νταβίντ Σίλβα στο 14', του Τζόρντι Άλμπα στο 41', του Τόρες στο 84' και του Μάτα στο 88' πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση μην αφήνοντας στους Ιταλούς να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Φωτοβολταϊκά μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στον Δήμο Συκεών

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός ύψους 1.140.000 ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 21 δημοτικά κτήρια των Συκεών, συνολικής ισχύος παραγόμενου ρεύματος περί τα 208 KW.

Αυτό το διάστημα και μετά την αξιολόγηση και των οικονομικών προσφορών των εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό,