Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ...

Από το μπαλκόνι  τρίτου ορόφου, σε οικοδομή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, έπεσε από το μπαλκόνι άνδρας 43 ετών, ο οποίος και έχασε ακαριαία τη ζωή του.
Στην περιοχή βρίσκονται άντρες της Αστυνομίας,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα

Guardian: Στοιχεία που σοκάρουν για την παιδική εργασία


Guardian: Στοιχεία που σοκάρουν για την παιδική εργασία
Στοιχεία που σοκάρουν παραθέτει σε άρθρο του ο «Guardian» για την παιδική εργασία. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη, πάνω από 215 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης ενώ το ποσοστό των παιδιών που σκοτώνεται σε παιδικά ατυχήματα σύμφωνα με την ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) είναι 1/6 παιδιά.

Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις, προλήψεις, δοξασίες...


Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις, προλήψεις, δοξασίες...
12/12/2012... Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις, προλήψεις, δοξασίες... Η Μάγια προφήτευσαν ότι σήμερα θα καταστρεφόταν η ανθρωπότητα. Μετά αναφέρθηκε ότι παρερμηνεύθηκε και η ουσιαστική ημερομηνία για τη συντέλεια του κόσμου είναι η 21η Δεκεμβρίου. Η προφητεία τους μάλιστα, χρόνια τώρα, είχε στοιχειώσει τη ζωή πολλών. Ωστόσο η 12/12/12 βαίνει σιγά σιγά προς το τέλος της και η ανθρωπότητα ακόμη στέκει καλά!

Μαζικοί γάμοι λόγω ημέρας...


Μαζικοί γάμοι λόγω ημέρας...
Τριακόσια ζευγάρια παντρεύτηκαν στις Φιλιππίνες σήμερα, την ευνοϊκότερη ημερομηνία που προκύπτει μια φορά στα 89 χρόνια.

Ο ομαδικός γάμος τελέστηκε σήμερα 12.12.2012 σε εμπορικό κέντρο του προαστίου Παρανάκουε της Μανίλας, μετά την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου.

Ελληνες γιατροί νίκησαν αναίμακτα τον καρκίνο


Ελληνες γιατροί νίκησαν αναίμακτα τον καρκίνο
Ευρωπαϊκή πρωτιά σε ρομποτική επέμβαση βουβωνικής λεμφαδενεκτομής για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου των έξω γεννητικών οργάνων κατάφεραν διακεκριμένοι Ελληνες γιατροί δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς, άντρες και γυναίκες, που δίνουν μάχη για να ζήσουν.

Οι 7 παράγοντες που θα αλλάξουν ριζικά τον κόσμο



H Τουρκία ενδέχεται να διαμελιστεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να απολέσουν την παντοδυναμία τους με τη δημιουργία μιας παγκόσμιας πολυπολικής τάξης: αυτές είναι οι δυο από τις πιθανές εξελίξεις που καταγράφονται σε μια νέα έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε πως φτιάχνονται γαριδάκια, πατατάκια και σνακ


Η εκπομπή Υπερεργοστάσια του National Geographic, επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Frito Lay…
όπου επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες πατάτας καθημερινά για να παρασκευάσουν πατατάκια, doritos και λοιπά σνακ.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΑΜΕΛΗ:Μη γίνεσαι πεπρωμένο



Ο νέος ιστορικός κύκλος άνοιξε, εκτοπίζοντας τους παρηκμασμένους διαχειριστές της μεταπολίτευσης. Η συμμετοχή στην πολιτική είναι καθήκον. Δεν είναι πια επάγγελμα. Η πρόκληση ενεργοποίησης, τούτους τους καιρούς, είναι επιτακτική. Για λόγους καθήκοντος, συνείδησης, ιδεολογίας. Μόνο γι' αυτό (πρέπει να) είσαι εδώ, ο πολίτης. Παρών. Γιατί η πορεία στρατηγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι μοναδική επιλογή. Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο, δε γίνεται χωρίς την πολιτική και δίχως την αυτονομία της.

Γεωργιάδης: "Ο Καμμένος μου θυμίζει τον Καρατζαφέρη"


"Ο τρόπος που μιλά ο Καμμένος για τον Γ. Μανώλη και γενικά όσους του ασκούν κριτική, μου θυμίζει έντονα την συμπεριφορά Καρατζαφέρη", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο προφίλ του στο Twitter.
Στις δηλώσεις του μετά την καταγγελία του κ. Μανώλη για το non paper, αλλά και όσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν όπως είπε, "παραμάγαζα" στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

Αλλαγή σκυτάλης στη Χαλκηδόνα


Κεντρική Μακεδονία Αλλαγή σκυτάλης στη Χαλκηδόνα
Τα ηνία του δήμου Χαλκηδόνας ανέλαβε επίσημα χθες ο Γιάννης Μπίκος, ο οποίος αντικατέστησε τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Δαϊκούδη στο πλαίσιο προεκλογικής συμφωνίας των δύο ανδρών για εξ ημίσειας θητεία στο δημαρχιακό θώκο.

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου έγινε χθες, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνας, στα Κουφάλια.

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Έδεσσα


Κεντρική Μακεδονία Κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες στην Έδεσσα
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα πλημμυρίσουν την παραδοσιακή γειτονιά «Βαρόσι».

Για τρίτη συνεχή χρονιά

τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βαρόσι» Έδεσσας θα περιδιαβούν μελωδικά τα στενά σοκάκια του «Βαροσίου», ξεκινώντας από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας με κατεύθυνση τον πεζόδρομο.

Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη


Κεντρική Μακεδονία Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Στοκχόλμη-Κοπεγχάγη
Τέσσερα νέα δρομολόγια, τα οποία θα συνδέουν απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη σχεδιάζουν οι Σκανδιναβικές Αερογραμμές προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στη βόρεια Ελλάδα. Τα νέα δρομολόγια θα είναι εποχικά όμως η εταιρεία προσβλέπει και φιλοδοξεί στη διατήρησή τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Κιλκίς: Κρούσμα λύσσας σε αλεπού


Κεντρική Μακεδονία Κιλκίς: Κρούσμα λύσσας σε αλεπού
Σε συναγερμό βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ν. Κιλκίς μετά την εμφάνιση – πιστοποίηση κρούσματος λύσσας σε αλεπού στην περιοχή του Μεταξοχωρίου.

Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή και μετά τους ελέγχους από τα αρμόδια εργαστήρια για την πιστοποίησή του σήμανε συναγερμό στην αντιπεριφέρεια Κιλκίς καθώς η νόσος είναι μεταδοτική και υπό προϋποθέσεις μπορεί να απειλήσει ως και ανθρωπονόσος και τον άνθρωπο.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλεξάνδρεια


Κεντρική Μακεδονία Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλεξάνδρεια
Συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος τηλεϊατρικής στο δήμο Αλεξάνδρειας, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της υγείας και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε άτομα «υψηλού κινδύνου», όπως άνδρες ηλικίας 40-60 ετών, παχύσαρκους και νέους που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν, καθώς και σε άτομα που επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς τώρα και στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς τώρα και στο Κιλκίς
Ο νεοσύστατος και εφαρμοζόμενος μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θεσμός του “Αστυνομικού της Γειτονιάς” επεκτείνεται και στις πρωτεύουσες των νομών και ήδη λειτουργεί γραφείο στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς με τομέα δράσης την πόλη του Κιλκίς. 

Αποστολή της νεοσύστατης υπηρεσίας είναι:

Η απόφαση για τη δόση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη


Η απόφαση για τη δόση θα ανακοινωθεί την Πέμπτη
Στα τελευταία μέτρα του μαραθώνιου για την καταβολή της δόσης του ελληνικού δανείου βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε, οι τεχνοκράτες διαπίστωσαν ποια είναι τα συγκεκριμένα πλέον μεγέθη για το πρόγραμμα επαναγοράς, οι υπουργοί ενημερώθηκαν και όλοι μαζί επαναβεβαίωσαν ότι η απόφαση για τη δόση θα ανακοινωθεί το πρωί της Πέμπτης.

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα


ΟΓΑ: Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα
Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) τα τελευταία οικογενειακά επιδόματα για το 2012.

Από το 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ρήξη στις σχέσεις Σαμαρά- Καραμανλή;


Ρήξη στις σχέσεις Σαμαρά- Καραμανλή;
Η κρίση στην κεντροδεξιά φαίνεται ότι πάει να γενικευτεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Σαμαράς δηλώνει ενοχλημένος από τον Κ. Καραμανλή...

ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να κάνει δημόσια παρέμβαση, τις ημέρες που δίνονταν η μάχη για να περάσουν τα μέτρα.

Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες υπό του μηδενός


Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες υπό του μηδενός
Τσουχτερό κρύο επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές καταγράφηκαν το πρωί αρνητικές θερμοκρασίες. Εξαιτίας της...
χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών, αλλά και του παγετού που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

MRB: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς


MRB: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.

Πάνος Καμμένος: Δεν έδωσα εγώ το non paper


Πάνος Καμμένος: Δεν έδωσα εγώ το non paper
Νέες αιχμηρές δηλώσεις για τις καταγγελίες και τις αποχωρήσεις στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε σήμερα ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ανέφερε ότι «οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές».

«Κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «το θέμα που προκύπτει είναι πολιτικό».

Συνεχίζεται η κόντρα Μανώλη - Καμμένου


Συνεχίζεται η κόντρα Μανώλη - Καμμένου
Tο πρώην στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, μόλις άκουσε τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, μέσω twitter σχολίασε τις δηλώσεις Καμμένου, όσον αφορά τις καταγγελίες για το non paper του Μαΐου που έφθασε στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας,  τις οποίες ο κ.Καμμένος χαρακτήρισε παραμύθια , επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν έδωσε εκείνος το non paper!

Κυβέρνηση Αριστεράς ζητά ο Λαφαζάνης, έξοδο από το ευρώ ο Αλαβάνος


Κυβέρνηση Αριστεράς ζητά ο Λαφαζάνης, έξοδο από το ευρώ ο Αλαβάνος
Τις «προσδοκίες» που είχε καλλιεργήσει η εμφάνισή του στο ίδιο πάνελ με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο, επιχείρησε να διαψεύσει κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ρούση «Από την κρίση στην επανάσταση – Πόλεμος Θέσεων», ο αφιχθείς με καθυστέρηση στην εκδήλωση, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η λίστα με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις φορέων


Η λίστα με τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις φορέων
Προχωρούν οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις οργανισμών σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, καταργούνται 8 φορείς και συγχωνεύονται 197.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Ο τύπος της Τετάρτης 12/12/2012


* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοι έχουν τα πιο πολλά!
Η εφημερίδα γράφει "δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για τη χρήση του 2010, με την παράσταση να κλέβουν για ακόμα μία φορά οι... έχοντες. Αυτό που ωστόσο εύστοχα σημείωσαν πολλοί είναι ότι για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τυχόν «λαδιάρηδες» δεν θα συλληφθούν ποτέ από τα «πόθεν έσχες» τους ούτε, φυσικά, θα αποκαλυφθεί από αυτά το μαύρο πολιτικό χρήμα".