Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Στο κόκκινο» τα οικονομικά του Νοσοκομείου Κιλκίς



Το Νοσοκομείο του Κιλκίς συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 της Μακεδονίας και Θράκης, που όσον αφορά τα οικονομικά τους βρίσκονται κυριολεκτικά «στο κόκκινο». Αυτό σημαίνει ότι ένα στα πέντε νοσοκομεία  αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα επιβίωσης τον επόμενο χρόνο!

Το Σάββατο οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Το Σάββατο οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ



Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει το Σάββατο ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η παρουσίαση θα γίνει στις

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

Τη δυνατότητα να μπορούν να προχωρούν σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και καταθέσεων θα έχουν άμεσα οι ελεγκτικές αρχές, και χωρίς προηγούμενη ακρόαση του φορολογούμενου για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία για φοροδιαφυγή, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού

Οι προτάσεις του Χρήστου Παπαστεργίου

Μιλώντας σε συναντήσεις φίλων και άλλων πολιτών, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης , Χρήστος Παπαστεργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τις θέσεις του για τμήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Έτσι προτείνει τα εξής:

ΝΔ: Ετοιμάζει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις


ΝΔ: Ετοιμάζει ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις : Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα σχεδιάζει -μετά το ΠΑΣΟΚ- και η Νέα Δημοκρατία, ενώ ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με Τα Νέα,

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα σχεδιάζει -μετά το ΠΑΣΟΚ- και η Νέα Δημοκρατία, ενώ ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι μέχρι σήμερα καταγράφεται μια εικόνα «καταλυτικής υπεροχής» της ΝΔ στο πεδίο της κινητοποίησης και κρίνεται αναγκαίο η μάχη των εντυπώσεων να μη χαθεί την τελευταία εβδομάδα μέσα από τη σύγκριση των κομματικών συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περασμένα μεγαλεία...


Περασμένα μεγαλεία... Μια, άντε δυο χούφτες... νοσταλγοί του υποδέχθηκαν τον Κ. Καραμανλή, χθες, έξω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις σκόρπιες επευφημίες, ο πρώην πρωθυπουργός εισέπ
Η χθεσινή υποδοχή του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη ήταν «ελεγχόμενη» και δεν θύμιζε βέβαια σε τίποτα το... ένδοξο παρελθόν.
Περίπου 100 άτομα τον περίμεναν έξω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ και τον υποδέχτηκαν μόνο με χειροκροτήματα, χωρίς να ακουστεί ούτε ένα σύνθημα - προφανώς έπειτα από σχετικές οδηγίες. Εναν χρόνο πριν, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η αποθεωτική υποδοχή στον πρώην πρόεδρο είχε επισκιάσει την παρουσία του Αντ. Σαμαρά, οπότε κάποιοι φρόντισαν να μην επαναληφθεί η... φιέστα!

17.000 αιτήσεις ένταξης στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκτινάχθηκε τον Δεκέμβριο στο 15,9%
Ξεπέρασαν τις 17.000 οι αιτήσεις ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκτινάχθηκε τον Δεκέμβριο στο 15,9% που μεταφράζεται σε καθυστερήσεις ύψους 40 δισ. ευρώ, περίπου όσο είναι δηλαδή το πακέτο για την ανακεφαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος. 

Σάν Σήμερα


26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

1467: Θαύμα στο Τζενατζάρο της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Μάρκο, σε ένα φρεσκοσοβατισμένο τοίχο του ναού εμφανίζεται μια νωπογραφία της Παναγίας με τον Χριστό, αφού προηγουμένως ο χώρος καλύφθηκε από ένα σύννεφο. Από τότε γιορτάζεται η Παναγιά η Καλοσυμβουλεύτρα (Mater boni consilii).

Ευρω-SOS για τις παρενέργειες της λιτότητας



Σήμα κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης εξέπεμψαν χθες οι ιθύνοντες των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προειδοποίησαν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ότι η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την έξαρση των λαϊκιστικών κινημάτων σε ουκ ολίγες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα ικανό να τινάξει στον αέρα στο σύνολό του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Μεσογειακή διατροφή για μακροζωία Φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης παρατείνουν τη ζωή


Μεσογειακή διατροφή για μακροζωία
Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Σικελίας οι οποίοι ζούσαν τουλάχιστον μέχρι τα 100 τους, ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης και φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.


Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι το μοτίβο της μεσογειακής διατροφής ίσως αποτελεί ένα από τα «μυστικά» της μακροζωίας.

Facebook: Καλύτερα να έχεις ωραίους φίλους


Το να έχει κάποιος φίλους με γοητευτική εμφάνιση, τού επιτρέπει να γίνεται πιο δημοφιλής στο Facebook, μια διαπίστωση που ισχύει πολύ περισσότερο στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ενσέντε της Ολλανδίας.

Διώξεις για κακουργήματα κατά στελεχών της ΕΡΤ


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λάμπης Ταγματάρχης
Εντολή για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ, έδωσε στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για μεγάλο κόστος με το οποίο η κρατική τηλεόραση εξασφάλισε την μετάδοση των αγώνων Champions League.