Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το ψυγείο που ανοίγει μόνο αν είσαι χαμογελαστός! (Video)


Το ψυγείο που ανοίγει μόνο αν είσαι χαμογελαστός! (6)
Ένα ακόμη απρόσμενο gadget δημιούργησαν και πάλι οι Γιαπωνέζοι! Πρόκειται για το «Happiness Counter» (Μετρητής ευτυχίας), ένα ψυγείο που ανοίγει μόνο αν χαμογελάς.

«Kρακ» στον αυχένα: Πόσο επικίνδυνο είναι;


«Kρακ» στον αυχένα (1)
Αν θεωρείτε ότι το χαρακτηριστικό «κρακ» του αυχένα, που τόσο σας απαλλάσσει από τον πόνο και το πιάσιμο είναι κάτι ακίνδυνο ίσως πρέπει να διαβάστε προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί.
Το «κρακ» δεν είναι αποκλειστικό …προνόμιο του αυχένα. Το πιο συχνό είναι αυτό στα δάχτυλα ενώ ακολουθούν η μέση, οι αστράγαλοι και τα δάχτυλα των ποδιών. Με απλά λόγια όλοι οι σύνδεσμοι μπορούν να «σπάσουν».

Άνθρωπος με μνήμη "terrabyte"!


Αν αφήσουμε κατά μέρος τις ημερομηνίες γενεθλίων, γιορτών και επετείων, που οι περισσότεροι θυμόμαστε, οι πιθανότητες που υπάρχουν να θυμάται κάποιος με απόλυτη ακρίβεια τι έκανε ακριβώς σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το λιγότερο μηδαμινές...

Τι ξέρετε για τις Καρυάτιδες ;


Η πρόσταση των Καρυάτιδων δεν ήταν ένα διακοσμητικό στοιχείο μόνο, αλλά έπρεπε να προστατέψει έναν ιερό χώρο, κι αυτός ήταν ο τάφος του παλιού βασιλιά της Αθήνας, του Κέκροπα.

Θα μιλήσουμε για έναν πανέμορφο ναό της Ακρόπολης, το Ερέχθειο, που είναι γνωστός σ' όλο τον κόσμο για τις πανέμορφες κοπέλες-κολώνες, τις Καρυάτιδες.

Σε δημοπρασία η επιστολή του Άινσταϊν με τις θρησκευτικές του απόψεις



Η διάσημη φράση του «Ο Θεός δεν παίζει ζάρια» έκανε πολλούς να νομίζουν ότι ο Άλμπερτ Άινσταϊν ήταν θρησκευόμενος. Αυτό όμως απέχει παρασάγγας από την αλήθεια, όπως αποκαλύπτει με σαφήνεια η λεγόμενη «Επιστολή του Θεού», ένα γράμμα που έστειλε ο Γερμανός φυσικός σε έναν φιλόσοφο το 1954. Η ιστορική επιστολή βγαίνει τώρα σε δημοπρασία μέσω του eBay με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. δολάρια.

5 άγνωστα οφέλη του καπνίσματος στην υγεία!


Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι «θανατηφόρο», προκαλώντας καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές διαταραχές και άλλα παρόμοια, υπάρχουν 5 άγνωστα οφέλη από αυτό που ούτε καν τα ξέρουμε, όπως αποδεικνύεται από ιατρικές έρευνες και επιστημονικές μελέτες.

Ακόμα και στον ύπνο, ο εγκέφαλος δεν σταματά να θυμάται



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, μέτρησαν για πρώτη φορά τη δραστηριότητα της εγκεφαλικής περιοχής που σχετίζεται με τη διαδικασία της μάθησης και της μνήμης καθώς και με τη νόσο Αλτσχάιμερ, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι η συγκεκριμένη περιοχή συμπεριφέρεται σαν να ανακαλεί αναμνήσεις, ακόμη και υπό την επήρεια αναισθησίας. 

ΙΔΙΩΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

«Είναι επιτακτική η αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου συστήματος υγείας, με την επίτευξη της μείωσης του κόστους λειτουργίας και της καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων των δημόσιων μονάδων υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ποσό με το οποίο θα αμείβεται ο ορκωτός λογιστής θα εξαρτάται από τη δυναμικότητα της μονάδας υγείας.
Πιο αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίσκεψη Μέρκελ ήταν ένα επικοινωνιακό φιάσκο

"Επικοινωνιακό φιάσκο" χαρακτηρίζει την σημερινή επίσκεψη της Άνγκελα
Μέρκελ στη χώρα μας, σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος. Εξάλλου, οι ευχές της για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επαναφέρουν το γνωστό χιλιοειπωμένο εκβιασμό, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. 

Τηλεφωνική ενημέρωση Βενιζέλου - Κουβέλη για τις σημερινές συναντήσεις




Τηλεφωνική ενημέρωση Βενιζέλου - Κουβέλη για τις σημερινές συναντήσεις



 
 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση είχε αμέσως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τους ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των επαφών του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε προς τον
Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε ότι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες και κυρίως στην κατ'ιδίαν συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Πέθανε στα 132 της η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου


Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1880 και πέρασε ολόκληρη τη ζωή της στο χωριό Σάχινο, στη δυτική Γεωργία.

Ο λόγος για την Γεωργιανή Αντίσα Χβίτσαβα , που ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο στη χώρα της.



Η υπεραιωνόβια γιαγιά , πέθανε πριν από μερικές ημέρες ωστόσο λόγω των βουλευτικών εκλογών στη

Ποιος είναι ο γυμνός διαδηλωτής του Συντάγματος...



Την ώρα που εκτεταμένα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη γύρω από την πλατεία Συντάγματος περίπου στις 14.00 το μεσημέρι της Τρίτης, ένας άντρας πέταξε τα ρούχα του και άρχισε να τρέχει γυμνός έξω από την Βουλή, στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

Ο διαδηλωτής άρχισε να.
τρέχει γυμνός από τη Σταδίου και συνέχισε κατά μήκος της Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά στα

Η συνάντηση Μέρκελ με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες

Θετικές εντυπώσεις άφησε η συμμετοχή της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκραίας της Γερμανίας κ. Άνγκελας Μέρκελ στην συνάντηση των Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Έθεσαν όμως και το

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

«Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται, ότι φταίει μόνο η τρόικα, αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...

 Την υποβάθμιση της Κύπρου από Βα3 σε Β3, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody's σημειώνοντας ότι το outlook παραμένει αρνητικό.
Οι βασικοί λόγοι αξιολόγησης, σύμφωνα με τον οίκο είναι οι σοβαρές δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, που είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του


Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του
Την δύσκολη περίοδο την οποία διανύει ο ελληνικός λαός επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος πριν από λίγο την Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα κυρίως αναπτυξιακά. Έρχομαι ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας, δήλωσε από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος.

Γερμανικά ΜΜΕ: Έτσι υποδέχθηκαν οι Έλληνες την Μέρκελ


Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Handelsblat οι Έλληνες διαδηλωτές έφτιαξαν αφίσες παρουσιάζοντας την Μέρκελ ως μπαμπούλα και λέγοντας όχι στο 4ο Ράιχ ενώ έκαψαν και ναζιστικές σημαίες. Μάλιστα όπως τονίζει ορισμένοι δεν δίστασαν ακόμη 

Α. Σαμαράς: Η επίσκεψη Μέρκελ «σπάει» τη διεθνή απομόνωση της χώρας


Ο Α. Σαμαράς
«Σήμερα υποδεχτήκαμε μία φίλη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. 

Όπως είπε, στις συνομιλίες των δύο πλευρών υπήρχε κατανόηση και αλληλεγγύη και πνεύμα συνεργασίας. Μάλιστα, τόνισε, δόθηκε η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και το ευρωπαϊκό. 

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο – υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν


Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο αλλά πως «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν» εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας «αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει» την προσπάθεια που καταβάλλει.

Ρεν: Μέχρι τον Νοέμβριο η επόμενη δόση


Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει να λάβει την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το διεθνές πρόγραμμα στήριξής της "το αργότερο" τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν.

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν οι διεθνείς δανειστές της ολοκληρώσουν την έκθεσή τους για τη συμμόρφωσή της και ανοίξουν έτσι τον δρόμο για την καταβολή της επόμενης δόσης, δήλωσε ο Ο. Ρεν στο περιθώριο μιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο .

Συναγερμός για πλημμύρες στη Χαλκιδική


Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων αντιμετωπίζουν περιοχές της Χαλκιδικής, στις οποίες είτε σημειώθηκαν πυρκαγιές το καλοκαίρι είτε υπήρξαν σοβαρές φθορές των αντιπλημμυρικών υποδομών κατά τα περσινά έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρώτης περίπτωσης είναι η περιοχή της Ουρανούπολης που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου και της δεύτερης η περιοχή της Κασσάνδρας, όπου από την περσινή βροχόπτωση του Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στο αντιπλημμυρικό έργο που είχε κατασκευαστεί από το Κασσανδρινό μέχρι τη Φούρκα.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Μια νέα ώθηση στο διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας αναμένεται να σηματοδοτήσει η αυριανή επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, ο οποίος θα έχει
συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

"Κλειστό" τραπέζι μ' επιχειρηματίες θα έχει η Α. Μέρκελ...

Μια εξαιρετικά κλειστή και εξίσου ουσιαστική συνάντηση προγραμμάτισε η Άνγκελα Μέρκελ στο πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψης της στην Αθήνα

Μπορεί επικοινωνιακά να μην προβάλλεται, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες η γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντήσει ένα κλειστό club "εκλεκτών" επιχειρηματιών σήμερα στις 17:30 στο Hilton, όπου και θα καταλύσει η αποστολή της.

"Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012" στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση, ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο φορέας "Θεσσαλονίκη 2012", σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Θεσσαλονίκη: μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012"

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

Λίγο πριν τη μία και μισή το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έγινε δεκτή με όλες τις τιμές και την επισημότητα που επιβάλλει το διεθνές πρωτόκολλο. Στο αεροδρόμιο

Δήλωση Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Στη διάθεση κάθε θεσμικού οργάνου που θα ζητήσει διευκρινίσεις για τις ενέργειες κατά της φοροδιαφυγής, τις οποίες δρομολόγησε ως υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στη μαρτυρία του, που κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα, για τα γεγονότα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία, όπως υπενθυμίζει, έχει ήδη

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Η ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Σε λίγη ώρα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος που μεταφέρει στην Αθήνα την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στο αεροδρόμιο για την υποδοχή βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τιμές θα αποδώσει άγημα πεζοναυτών.

O Ραγκούσης επισκίασε τον Λοβέρδο...





«Για αυτό είδε προ ημερών τον Λοβέρδο… και ας λέγαμε όλοι “αποκλείεται”».

Με αυτά τα λόγια σχολίαζε μεγαλοσχήμονας της Ιπποκράτους την έμμεση παραδοχή-προαναγγελία του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, ενός νέου κόμματος.

Μιλώντας στο... «Βήμα της Κυριακής», ο κ.Ραγκούσης υποστήριξε ότι «δεν έχω αποφασίσει ούτε έχω συναποφασίσει τη δημιουργία οποιασδήποτε πολιτικής πρωτοβουλίας ακόμα», πράγμα που

Σε ιδιώτες και το αεροδρόμιο Μακεδονία

Στις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στην  εθνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφο του
που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης.  Ο κ. Στουρνάρας τονίζει στην απάντησή του πως «τα περιφερειακά αεροδρόμια θα παραμείνουν περιουσία του ελληνικού δημοσίου», καθώς στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής

Λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Οι «μεγάλοι» που δεν πληρώνουν το χαράτσι


Μία λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες στις 17:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος, σχετικά με την καταγγελία ότι έχει στοιχεία πως "το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", τονίζοντας ότι οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν.

Έτσι, σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα λίστα επιχειρήσεων που έτυχαν... ειδικής μεταχείρισης από την ΔΕΗ.

Πριν συνέλθουμε από τους φόρους σε 5+7 δόσεις Ερχονται και 350.000 εκκαθαριστικά του ΦΑΠ


Από την άλλη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου τα ειδοποιητήρια θα καταφθάνουν κατά κύματα στους φορολογούμενους. 

Γιατί η ΦΑΓΕ μετακομίζει την έδρα της στο Λουξεμβούργο


Γιατί η ΦΑΓΕ μετακομίζει την έδρα της στο Λουξεμβούργο
Την έδρα του στο Λουξεμβούργο μεταφέρει ο όμιλος ΦΑΓΕ, ο οποίος δημιούργησε εταιρεία συμμετοχών κάτω από την οποία τοποθετούνται οι δύο διαχωρισμένοι βραχίονες δραστηριοτήτων του ομίλου…
Η μεν δραστηριότητα στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται μέσω της, θυγατρικής πλέον, ΦΑΓΕ Dairy Industry s.a. (πρώην μητρική εταιρεία του ομίλου), ενώ οι δραστηριότητες του εξωτερικού αντιπροσωπεύονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής FAGE Luxembourg S.a r.l.

Δωρεάν πετρέλαιο από τα ΕΛ.ΠΕ. σε άνεργους των δήμων Κορδελιού – Ευόσμου και Δέλτα


Δωρεάν πετρέλαιο από τα ΕΛ.ΠΕ. σε άνεργους των δήμων Κορδελιού – Ευόσμου και Δέλτα
Το πρόγραμμα χορήγησης «Δωρεάν Πετρέλαιο Θέρμανσης» σε ευπαθείς ομάδες συνεχίζει ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια για πέμπτη συνεχή χρονιά και προσφέρει σε 160 ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ…
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Κορδελιού Ευόσμου, και Δέλτα.

Ο τύπος της Τρίτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: κυβερνητικές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σειρά διαδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα και το ΔΝΤ αμφισβητεί ευθέως τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Αυξάνονται τα εισιτήρια στα Αστικά της Θεσσαλονίκης

Κεντρική Μακεδονία Αυξάνονται τα εισιτήρια στα Αστικά της Θεσσαλονίκης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ακόμη βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ από την 1η Ιανουαρίου, οπότε θα ισχύσει η νέα αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων. Το ποσοστό της αύξησης δεν έχει ακόμα «κλειδώσει», όμως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Το ποσοστό της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ θα αποφασιστεί από τα 
υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, μετά την υποβολή του προϋπολογισμού του οργανισμού, ο οποίος θα κατατεθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Κουκουλοφόροι με όπλα στο Νοσοκομείο Κατερίνης


Κεντρική Μακεδονία Κουκουλοφόροι με όπλα στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Αναστάτωση και πανικός στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Έντομοι οι ασθενείς άκουγαν φωνές και πυροβολισμούς. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 03.00. Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι, πυροβολούσαν στον αέρα με στόχο να "σηκώσουν" το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) που βρίσκεται απέναντι από το κυλικείο. Οι κουκουλοφόροι αφού απέτυχαν να "σηκώσουν" το μηχάνημα ανάληψης δεν το έβαλαν κάτω και μπούκαραν στο κυλικείο.

Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία


Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία
Ο Βλάσσης Καμπούρογλου είχε φτάσει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο 65χρονος επιχειρηματίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan, ήταν ένας από τους βασικούς αποστολείς...
εμβασμάτων εκατομμυρίων δολαρίων προς υπεράκτια εταιρεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, «συναλλαγή» που σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 από τον ελληνικό στρατό.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έλλειμμα και χρέος στην Ελλάδα είναι εκτός στόχων


Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έλλειμμα και χρέος στην Ελλάδα είναι εκτός στόχων
Aποκλίσεις που ξεπερνούν και το 15,3% του ΑΕΠ, σε σχέση με αυτές του Μαρτίου για την εξέλιξη του χρέους της Ελλάδας μέχρι και το 2017, προβλέπει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές των κρατών μελών του…
Η πρόβλεψη του Μαρτίου ήταν ότι το χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ, θα φτάσει το 2012 στο 163,2%, το 2013 το 167,3% και θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το 2014 στο 160,7%, το 2015 στο 153,1%, το 2016 στο 145,3% και το 2017 στο 137,5%.

Διαβάστε ποιες ΔΟΥ κλείνουν στις 22 Οκτωβρίου


Διαβάστε ποιες ΔΟΥ κλείνουν στις 22 Οκτωβρίου
Στις 22 Οκτωβρίου θα ανασταλεί η λειτουργία των 49 εφοριών σε όλη τη χώρα, που συγχωνεύονται ή καταργούνται βάσει απόφασης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
Οι αλλαγές έπρεπε να είχαν γίνει από την 1η Οκτωβρίου. Η προθεσμία όμως παρατάθηκε, αρχικά για τις 8 Οκτωβρίου, και λόγω των κινητοποιήσεων των εφοριακών δόθηκε νέα παράταση έως τις 22 Οκτωβρίου.

Άρθρο του Α. Τσίπρα στον Guardian: "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο"


Άρθρο του Α. Τσίπρα στον Guardian: "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο σχέδιο"
«Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με άρθρο του στον Guardian...
Στο άρθρο του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει τα δεινά που έχει επιφέρει η λιτότητα, με την οποία «η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν πως είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να καταφέρει να ανακάμψει η οικονομία», φτάνοντας να θέσει το εξής ερώτημα, σχετικό με τα ανύπαρκτα αποτελέσματα όλης αυτής της πίεσης που προτείνει και επιβάλλει η πολιτική τρόικας και ελληνικής ηγεσίας: «Για ποιο λόγο εμμένουν σε αυτό το καταστροφικό πολιτικό και οικονομικό μονοπάτι;».

Έρευνα: Μας χρεώνουν οι εισπρακτικές εταιρείες;

Έρευνα για το ενδεχόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες
να χρεώνουν τα τηλεφωνήματα τους στους οφειλέτες, διενεργεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από σχετική καταγγελία.

Όπως προειδοποιεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιος Σκορδάς, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, εφόσον προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία για

Αυτό είναι το έργο του Γιάννη Μπουτάρη για το 2011

Διαβάστε στην ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη στη σημερινή ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της διοίκησης για το 2011:
Καλησπέρα σε όλους σας. Μαζευτήκαμε σήμερα για την παρουσίαση, ως οφείλουμε, και τον σχολιασμό από όλους, όπως ορίζει ο νόμος, του Απολογισμού των πεπραγμένων του 2011 της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου μας. Δυστυχώς καταστάσεις όπως οι δύο απανωτές εθνικές εκλογές, η

Και ο Όγιος υποψήφιος για τον Άρη;

Ο Γκιγιέρμο Όγιος είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στην λίστα των ανθρώπων του ΑΡΗ
με δεδομένες όμως αρκετές δυσκολίες. Αυτή την εποχή βρίσκεται στην Κολομβία, καθοδηγώντας την Ονσε Κάλντας. Όπως αναφέρει το allaboutaris, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Όνσε Κάλντας, προτάθηκε στον Γκιγιέρμο Όγιος επέκταση της συνεργασίας από τη

ΣΟΚ για τη Λίζα Δουκακάρου- Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της

Τραγικές στιγμές για την Λίζα Δουκακάρου. H δημοσιογράφος έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο εντελώς ξαφνικά. Είναι απαρηγόρητη και
ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του. Όπως αναφέρει το Gossip-tv, η Λίζα Δουκακάρου και ο επιχειρηματίας σύζυγός της, Στέλιος Εμβαλωμένος βρισκόντουσαν στο σπίτι τους και περίμεναν φίλους τους για φαγητό. Κάποια στιγμή εκείνος ένιωσε έντονη δυσφορία και αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Η διάγνωση ήταν καρδιακό