Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αβραμόπουλο, Δήμα, Μουρμούρα και Αρβανιτόπουλο προτείνει η ΝΔ για τη νέα κυβέρνηση



 
  
Αβραμόπουλο, Δήμα, Μουρμούρα και Αρβανιτόπουλο προτείνει η ΝΔ για τη νέα κυβέρνηση
Τέσσερα στελέχη πρότεινε η Νέα Δημοκρατία για να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση Παπαδήμου. Συγκεκριμένα, από τη Συγγρού, προτάθηκαν τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Σταύρου Δήμα, του Γιάννη Μουρμούρα και του Κώστα Αρβανιτόπουλου
Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, η πρώτη, ενενηντάλεπτης διάρκειας, σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη

Οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται με τις οδοντικές λοιμώξεις;

Οι  οδοντικές λοιμώξεις έχουν στατιστικά συσχετισθεί με καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια . Η συνηθέστερη από αυτές, η    περιοδοντίτιδα,  αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό 20%. Tα εγκεφαλικά επεισόδια έχουν επίσης...
στατιστικά συσχετισθεί με την παρουσία περιοδοντίτιδας. Ενδοστοματικές λοιμώξεις από οδοντοφατνιακά αποστήματα, έχουν και αυτές συσχετισθεί με υψηλή θνησιμότητα κυρίως σε μεγάλες ηλικίες. Αυτά δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη

Καταδίκη εφοριακών στη Θεσσαλονίκη

Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο επίορκους εφοριακούς, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Τιτάν: Πτώση των κερδών στο εννεάμηνο

Τιτάν: Πτώση των κερδών στο εννεάμηνοΜείωση κατά 46,2% κατέγραψαν τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου Τιτάν, στο εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν στα 52,9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε

Ιρένα Σέντλερ, μια απίστευτη ιστορία: "Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός.... πάντα ήταν".


 
Οι περισσότεροι απο μας δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την Ιρένα Σέντλερ, κι αυτό γιατί κάποιοι κατάφεραν να κάνουν τις νέες γενιές να ξεχάσουν ή ακόμη να μην μάθουν ποτέ την αλήθεια για το παρελθόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσωπικότητες σαν της Ιρένα με ένα τόσο σημαντικό μεγάλείο ψυχής αξίζει και να τις γνωρίσουμε αλλα και να μην τις ξεχάσουμε ποτέ!


Η Ιρένα Κατά εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων, κατα το διάστημα του Β´Παγκοσμίου Πολέμου. Η δουλειά της όμως δεν σταματούσε εκεί..

ΣΟΚαριστική διαφήμιση!!


ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ!!
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Αμερική με την διαφήμιση καραμέλας με ακατάλληλο περιεχόμενο. Το μικρό σποτάκι απαγορεύτηκε να προβληθεί στη μικρή οθόνη πριν τα μεσάνυχτα. Το περιεχόμενο περιγράφει ένα νιόπαντρο

Με καθυστέρηση 130 χρόνων η κηδεία του «θρυλικού» ληστή Νεντ Κέλι


Με καθυστέρηση 130 χρόνων η κηδεία του «θρυλικού» ληστή Νεντ Κέλι
Ο Νεντ Κέλι ήταν γνωστός για τη δράση του υπέρ των φτωχών. Ξεκίνησε να κλέβει ζώα εκτροφής από τους πλούσιους και να τα μοιράζει στους φτωχούς, όντας εξοργισμένος με την άδικη κατανομή και τη μεροληψία της νομοθεσίας που οδηγούσε στις φυλακές του φτωχούς, ενώ απάλλασσε τους πλούσιους
Η κυβέρνηση της Βικτώριας αποφάσισε να παραδώσει στους επιγόνους του τα οστά του διάσημου Αυστραλού ληστή Νεντ Κέλι που θεωρήθηκε «λαϊκός ήρωας» και τα οποία βρέθηκαν στην παλαιά φυλακή του Πέντριτζ της Μελβούρνης, έπειτα από 130 χρόνια.

Fashion Icon τούρτες!!



Η fashionista της παρέας έχει γενέθλια και η γκρίνια γύρω απ’ το ότι αρχίζει και μεγαλώνει έχει φουντώσει


Εσύ ακόμα δεν έχεις αποφασίσει τι δώρο θα της κάνεις και έχεις βαρεθεί τις κοινές



τούρτες γενεθλίων με κρέμα σοκολάτα μπισκότο.

Η λύση;

11 Νοεμβρίου 2011: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ή μήπως όχι;


11 Νοεμβρίου 2011
Εδώ και ένα αιώνα έχει να εμφανιστεί μια ημερομηνία με έξι «άσσους» ή τρία «11» στη σειρά. Αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 (11/11/11), κάτι που ξυπνά εσχατολογικές προβλέψεις.
Για τους περισσότερους δεν είναι παρά ένα «παιγνίδι» των αριθμών, αλλά για άλλους δεν είναι καθόλου έτσι:

Οι 10 πιο περίεργες τελευταίες επιθυμίες της Ιστορίας


Οι 10 πιο περίεργες τελευταίες επιθυμίες της Ιστορίας (1)
Οι περισσότερες διαθήκες, ρητές ή γραπτές, συντάσσονται για να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες εκείνου που ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Όχι όμως όλες: Κάποιοι απρόβλεπτοι –μέχρι την τελευταία τους ανάσα- άνθρωποι αποφάσισαν να πουν την τελευταία λέξη για να κάνουν πολιτικό σχόλιο, να αναιρέσουν τα κατορθώματα μιας ολόκληρης ζωής ή απλώς να αποδείξουν ότι ακόμη και λίγο πριν το «τούνελ», μπορούν να κάνουν πλάκα.

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα»Ψήφος εμπιστοσύνης Μέρκελ, Μπαρόζο και Ρομπάι στον Λουκά Παπαδήμο



Θετικό απόηχο είχε στους ξένους ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους ο ορισμός του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού.  

«Η συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ενώ από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την πρόθεση της να συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες ηγέτες.

Τα πιθανά ονόματα των νέων υπουργών


Τα πιθανά ονόματα των νέων υπουργών
Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται στην πολιτική «πασαρέλα» από το μεσημέρι, όταν και κλείδωσε οριστικά η εντολή ανάθεσης κυβέρνησης στον Λουκά Παπαδήμο.  Το ποια ακριβώς θα είναι η νέα κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δοθούν σε επιμέρους ζητήματα, στη σύσκεψη που διεξάγεται αυτή την ώρα ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών  κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πρώτο από αυτά είναι ποιοι υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ  θα τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βέβαιο είναι ότι θα επιμείνει η ΝΔ στην αντικατάσταση πέντε υπουργών της σημερινής κυβέρνησης.

Ιταλία: Οδεύει σε κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι


Ιταλία: Οδεύει σε κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι
Σε τροχιά συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής υπό τον πρώην κοινοτικό επίτροπο Μάριο Μόντι φέρεται να βρίσκεται η Ιταλία με ορισμένες πληροφορίες να μιλούν για ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης ενδεχομένως και τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση Μόντι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενδέχεται να υποστηριχθεί από τον κεντροδεξιό Λαό της Ελευθερίας (Pdl) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -αν και υπάρχουν εσωτερικές εντάσεις-, το Δημοκρατικό Κόμμα και τον κεντρώο τρίτο πόλο.
Επισπεύδονται, την ίδια στιγμή οι διαδικασίες έγκρισης του πακέτου οικονομικής σταθερότητας, που περικλείει τα μέτρα που απαιτούν οι Βρυξέλλες.

Ο Γ. Παπανδρέου και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τον εγγυητή της προσπάθειας για την έξοδο από την κρίση



Ως σημαντική και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τη χώρα, χαρακτηρίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και απερχόμενου πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου τη σημερινή συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

    Αποτελεί, επισημαίνουν, επιβεβαίωση της βούλησης και της εντατικής προσπάθειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη συνεννόηση και τη συνεργασία των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην κατεύθυνση στήριξης και ολοκλήρωσης της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβληθεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Η πρώτη "διένεξη" μεταξύ Παπανδρέου - Παπαπδήμου


Η πρώτη "διένεξη" μεταξύ Παπανδρέου - Παπαπδήμου
Σοβαρό πολιτικό θέμα δημιουργείται με αφορμή τους όρους που φερόταν να έχει θέσει ο Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να δεχθεί να αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως διέρρεε την περασμένη νύχτα το Μέγαρο Μαξίμου.
Από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε επίσημη αναφορά σε τρεις όρους από τον Λουκά Παπαδήμο, τους οποίους μάλιστα είχε αποδεχθεί και ο κ. Παπανδρέου.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος

Σε έκτακτη γενική συνέλευση, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος
αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, το ΔΣ του ΙΣΘ αποφάσισε την:
- Επιβεβαίωση της απόφασης της 18/10/11 για δυναμική διεκδίκηση της ελεύθερης πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση .

Στεφανόπουλος: Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα

Στεφανόπουλος: Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομαΩς την «καλύτερη επιλογή» χαρακτήρισε ο Κωστής Στεφανόπουλος την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία, ενώ παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική στους πολιτικούς αρχηγούς, μιλώντας για «γελοιοποίηση».

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε αιχμές για την

Λ. Παπαδήμος: «Εγγύηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ»

Λ. Παπαδήμος: «Εγγύηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ»Τις πρώτες δηλώσεις του ως μεταβατικός πρωθυπουργός έκανε ο Λουκάς Παπαδήμος.

"Τα προβλήματα θα λυθούν με ενότητα, συνεννόηση και σύνεση" τόνισε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόσθεσε δε πως είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη αυτή η θέση που αναλαμβάνει.

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα

Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ
Υπό αμφισβήτηση θα βρίσκεται από αύριο ο απερχόμενος πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία .
Οι φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Ερωτηματικό παραμένει πως θα αντιδράσουν προσκείμενα βουλευτές και στελέχη, στην τετράδα που έχει σχηματιστεί των

Ανοιχτός ο χρονικός ορίζοντας της νέας κυβέρνησης



Ανοιχτός είναι ο χρονικός ορίζοντας της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς ο ακριβής χρόνος των εκλογών δεν είναι πλέον προσδιορισμένος, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, έξω από το προεδρικό μέγαρο. 

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς χρόνος για τις εκλογές» και παρέπεμψε στην αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Κυριακή, στην οποία ωστόσο δεν είχε οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Το τελευταίο tweet του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργός


Είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι λάτρης της τεχνολογίας και δεν μας έκανε εντύπωση όταν βλέπαμε να ανακοινώνει αποφάσεις και να κάνει ενημερώσεις μέσα από το λογαριασμό του στo twitter.

Ωστόσο, ο λογραρισμός του αυτός, μαζί με εκείνον στο Flickr και το YouTube, θα παραδοθούν στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας αφού είναι θεσμικοί. 

DW: Θετικά τα πρώτα σχόλια των γερμανικών ΜΜΕ


«Μα το Δία! Οι Έλληνες έχουν νέο αρχηγό. Τελείωσε επιτέλους το τρελό συρτάκι για την εξουσία»

«Ο εργατικός Παπαδήμος», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού N-TV. «Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θεωρείται ιδιαίτερα εργατικός, ενώ διακρίνεται για την οξυδέρκειά του, την οποία και θα χρειαστεί όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την μεταβατική κυβέρνηση. (…) 

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος απολαμάνει εκτίμησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ηράκλειο άθλο αφού καλείται να ενώσει τη βαθιά διχασμένη χώρα στην μάλλον χειρότερη κρίση της νεότερης ιστορίας της και να τη γλιτώσει από το χάος. 

Νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας
Ελπίδες για μια νέου τύπου αντιμετώπιση της παχυσαρκίας γεννά ένα νέο πειραματικό φάρμακο,
το οποίο μπλοκάρει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του λίπους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ρενάτα Πασκουαλίνι του Κέντρου Καρκίνου Αντερσον του πανεπιστημίου του Τέξας, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», ονόμασαν το φάρμακο Adipotide.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 18,4%

Στη βασική διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει, παράλληλα με τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση- εν μέσω μιας «επώδυνης προσαρμογής» - σταδιακή τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία
αναμένεται να αποκτήσει θετικό πρόσημο το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και την ανάκαμψη να αποκτά ώθηση το 2013, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των φθινοπωρινών οικονομικών της προβλέψεων. Στα αρνητικά της έκθεσης για την Ελλάδα

Παπούλιας στον Παπαδήμο: 'Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας"


Παπούλιας στον Παπαδήμο: 'Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας"
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού.
Ο Λουκάς Παπαδήμος πήγε στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια στις 12.08. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.
Φέρεται να αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους.

Ο δεύτερος τραπεζίτης που γίνεται πρωθυπουργός



Η απόσταση από τη Βοστόνη όπου βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Harvard έως το Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα είναι περίπου 7.000 μίλια: σίγουρα λιγότερα από όσα έχει διανύσει στη ζωή του ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος όταν στις 28 Ιανουαρίου του 2011, στις 14.40 τοπική ώρα, έμπαινε και πάλι στις πανεπιστημιακές αίθουσες για να διδάξει στους φοιτητές του Μακροοικονομική Πολιτική θεωρούσε μάλλον απίθανο ότι κάποια στιγμή θα του προτείνουν να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. 

Συμφώνησαν σε Παπαδήμο - Στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός


Συμφώνησαν σε Παπαδήμο - Στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός
Με την οριστικοποίηση της επιλογής του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε στα μέσα τηςσύσκεψης από τους πολιτικούς αρχηγούς να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και έφτασε πριν από λίγο. Η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.
Σε λίγο όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ποιοι υπουργοί μένουν - ποιοι έρχονται!Ένα ή δύο υπουργεία στο ΛΑΟΣ, φαβορί ο Μάκης Βορίδης.



Στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά. 

Η συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι το επόμενο βήμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιείται ίσως και αυτή την ώρα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Έγγραφο του Wikileaks καίει την Μέρκελ

Έγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει την άγνοια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.

Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της

Ήταν μια "άγρια" νύχτα η χθεσινή και για το ΠΑΣΟΚ

Ήταν μια "άγρια" νύχτα η χθεσινή και για το ΠΑΣΟΚ





Ήταν μια άγρια νύχτα η χθεσινή και για το ΠΑΣΟΚ. Από το φιάσκο Πετσάλνικου και την αναβολή της συνάντησης στο προεδρικό Μέγαρο η χώρα έμοιαζε να βουτά στο γκρεμό. Και περισσότεροι από 50 βουλευτές (από όλες τις διαφορετικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ) πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο μέγαρο Μαξίμου και στον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!

Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία των βουλευτών να προλάβουν τις καταιγιστικές εξελίξεις, ώστε μετά τις νυχτερινές συναντήσεις, κατέληξαν σε μία χειρόγραφη επιστολή, την οποία δε δακτυλογράφησαν, μη "ρισκάροντας" να χάσουν πολύτιμο - ίσως και καθοριστικό - χρόνο. 

“Πυροβολισμοί” στο Προεδρικό Μέγαρο!



Πριν πανικοβληθείτε ... ξαναδείτε το ουσιαστικό στον τίτλο!
Για να δούμε όλοι πως άλλαξε το κλίμα από χθες ως σήμερα ας... πάμε στον διάλογο που είχε ο Γ. Καρατζαφέρης με τον Γ. Παπανδρέου σε κάτι παραπάνω από “χαλαρό” κλίμα.
Όταν λοιπόν οι δυο άνδρες πλησίασαν ο ένας τον άλλο οι φωτογραφικές μηχανές πήραν... φωτιά
Τα κλείστρα άρχισαν να ¨χτυπούν” και ο ... εκνευριστικός τους ήχος δεν πέρασε απαρατήρητος από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που είπε να “σπάσει τον πάγο”

Πέφτει η θερμοκρασία την Παρασκευή


Βουτιά θα κάνει ο υδράργυρος από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στα ορεινά θα σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρωλόγων. Προετοιμάζεται ο κρατικός μηχανισμός. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι την

Παναγιωτακόπουλος:"Πάμε σε γερμανική Ευρώπη σε ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης"



Σε ένα κείμενο με τίτλο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ! ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και μιλάει για μια κυβέρνηση μαριονέτα.


Αναφέρεται με πολύ σκληρά λόγια στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: "Ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Και ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε τα αδιέξοδα, όταν ένιωσε το βρόγχο που του ετοίμασαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ οι «σύμμαχοι», οι «εκλεκτοί» και οι «σύμβουλοι- κηπουροί» του."

Δείτε τα ένσημά σας στο ΙΚΑ μέσω ίντερνετ


Ηλεκτρονική υπηρεσία Ermis

Μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr, έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο ΙΚΑ. Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπ

Μπακογιάννη: "Ναι" σε Παπαδήμο και σε συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση


Μπακογιάννη: "Ναι" σε Παπαδήμο και σε συμμετοχή της στη νέα κυβέρνηση

Τη στήριξη της στο φαβορί για την πρωθυπουργία της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε με δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη, μάλιστα, τόνισε ότι εάν της το ζητούσε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, η ίδια θα έλεγε «ναι» σε συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.

Stern: Το δημοψήφισμα που "έφαγε" τον Παπανδρέου


Stern: Το δημοψήφισμα που "έφαγε" τον Παπανδρέου
Οταν η απεσταλμένη του «Stern» Κάτια Γκλόγκερ πετούσε για την Αθήνα πριν από δέκα ημέρες, είχε συμφωνήσει να παρακολουθήσει από κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου για να ετοιμάσει το πορτρέτο του. Τότε δεν μπορούσε να σκεφθεί ότι αυτή η δημοσίευση θα ήταν αφιέρωμα σε έναν παραιτηθέντα πρωθυπουργό.
Καθοριστική για την κατάληξη αυτή θεωρεί την απόφαση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. «Εχοντας τις καλύτερες προθέσεις, ο Παπανδρέου ήθελε να ξανακερδίσει με ένα δημοψήφισμα την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Κανείς άλλος μέχρι τώρα όμως δεν είχε εξοργίσει σε τόσο σύντομο διάστημα ολόκληρη την ήπειρο», διαπιστώνει.

Ημέρα Πέμπτη: Πρωθυπουργός Παπαδήμος εκτός άν...


Ημέρα Πέμπτη: Πρωθυπουργός Παπαδήμος εκτός άν...
Παπανδρέου και Σαμαράς λέγεται ότι ζήτησαν από τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
να αναλάβει πρωθυπουργός στη μεταβατική κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Παπαδήμος πέτυχε να επιβάλλει τους δύο από τους τρεις όρους που είχε θέσει στην αρχή.
 Να υπάρχει δηλαδή ευελιξία στο χρόνο των εκλογών ώστε να

Η διαπλοκή τα «δίνει όλα» για τον Παπαδήμο


Το σύστημα της διαπλοκής δίνει μια, άνευ προηγουμένου, μάχη για να επιβάλλει τον Παπαδήμο στη θέση του πρωθυπουργού. Η εικόνα του πολιτικού συστήματος να παρακαλά τον Παπαδήμο να μας σώσει είναι ντροπιαστική!

Ο Παπανδρέου και οι μεγαλόσχημοι του κόμματός του, σε αγαστή σύμπνοια με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, προσπαθούν λυσσωδώς εδώ και ώρες να πείσουν την κοινή γνώμη πως μόνο ένας

15+1 τρόποι να βελτιώσετε την γλώσσα του σώματός σας

Το «λέγειν» δεν μας κάνει απαραίτητα άσους στην επικοινωνία. Τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» της επαφής μας με τους άλλους...

Όλος ο υπόλοιπος «πάγος» περιμένει να σπάσει, κρυμμένος στην γλώσσα του σώματος:

«Ενοχλητικό σκουπίδι» για τη "Bilderberg" η Άμεση Δημοκρατία

Ο G.Soros προτείνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, επίσης την έξοδο τους από την Ευρωζώνη, σαν τη μοναδική λύση για το ευρώ. Τι να επιδιώκει αλήθεια το εξέχων μέλος του κλάμπ
Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, σύμφωνα με την οποία συνδέθηκε το φράγκο με το ευρώ, σημαίνει πιθανότατα το τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας της μοναδικής χώρας που λειτουργεί σήμερα ολοκληρωμένα η άμεση δημοκρατία: το πολίτευμα της αποκεντρωμένης δημόσιας διοίκησης, στην οποία

Ελπίδες για πιο αποτελεσματικές αντικαρκινικές θεραπείες


Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα νέο, ευρέως φάσματος, γενετικό τεστ, που ελέγχει ταυτόχρονα σε ένα ασθενή την ύπαρξη ή όχι πολλών γονιδίων... που εμπλέκονται στον καρκίνο. Το τεστ, με την ονομασία «SΝaPshot», αναζητά γρήγορα τυχόν μεταλλάξεις σε γονίδια-κλειδιά των καρκινοπαθών, ώστε, ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση, να τύχουν πιο εξατομικευμένης και άρα πιο αποτελεσματικής θεραπείας, κάτι που θα αυξήσει το ποσοστό

«Αριστερή Πρωτοβουλία»: Έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες ο Παπανδρέου


Μύδρους και βαρύ «κατηγορώ» εναντίον του «απερχόμενου» πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει με ανακοίνωσή της η  «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του  Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, σημειώνοντας πως «ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Και ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε τα αδιέξοδα, όταν ένιωσε το βρόγχο που του ετοίμασαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, οι "σύμμαχοι", οι "εκλεκτοί" και οι "σύμβουλοι-κηπουροί" του». Αφορμή οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η -για έκτη

Εξώδικο έστειλε ο ΟΑΕΕ στον Ιατρικό Σύλλογο

Εξώδικο έστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), με αφορμή την απόφαση του
Συλλόγου να αναστείλει όλες τις συμβάσεις των γιατρών με όλα τα ταμεία. Στο εξώδικο του ο ΟΑΕΕ αναφέρει ότι "περιήλθε σε γνώση του Οργανισμού ότι σύμφωνα με την από 18-10-2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Οι Ελληνίδες κοιτούν τους... μικρούς!

Μια νέα μεγάλη έρευνα του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας έδειξε ότι, οι Ελληνίδες είναι πλέον πολύ απελευθερωμένες και τα δίνουν όλα στον έρωτα.
Σύμφωνα με την έρευνα 1.800 γυναίκες ηλικίας 34 έως 45 ετών, το
40% δήλωσε ότι προτιμά τους μικρότερους σε ηλικία εραστές από
αυτές (να τες οι πιπινοκυνηγές – τεκνατζούδες).
Περίπου οι μισές θα χώριζαν για την καριέρα τους, ενώ το 48% θα επέλεγε άλλο ερωτικό σύντροφο εάν δεν

Λ. Παπαδήμος: Δεν θέτει πλέον θέμα οικονομικού επιτελείου

Φαίνεται πως υπαναχώρησε της αρχικής του θέσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος, προκειμένου να δεχθεί να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, απαιτούσε να έχει το δικό του οικονομικό επιτελείο, ενώ εμμένει στη θέση του η νέα κυβέρνηση να μην έχει περιορισμένο χρόνο ζωής.