Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ


ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Ε. ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΣΗ: Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Φώφη Γεννηματά, είναι στην τηλεφωνική μας γραμμή.
                        Καλή σας ημέρα, κυρία Γεννηματά.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλημέρα σ’ εσάς και σε όσους μας ακούνε.
Ε. ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΣΗ: Καλώς να μας έρθετε το βράδυ στα μέρη μας.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Να είστε καλά.
Ε. ΠΑΠΑΚΑΛΟΥΣΗ: Θέλουμε να μάθουμε το σκοπό της επίσκεψή σας. Είναι στα πλαίσια αυτής της περιβόητης ανασυγκρότησης του Κινήματος;

Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σεισμικές έρευνες στις θαλάσιες περιοχές Ιονίου και νότια της Κρήτης.



Venizelos & Sergei Stanishev, President of PES Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Χαιρετίζω την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των σεισμικών ερευνών στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης. Το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών θα μας επιτρέψει να έχουμε πλήρη και επιχειρησιακά αξιόπιστη εικόνα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας.

Η ΔΑΚΕ γίνεται ...ανεξάρτητη;


Στον πάγο οι σχέσεις του Νίκου Κιουτσούκη με την ΝΔ !
Θέμα χρόνου είναι κατά πολλούς η πλήρης ανεξαρτητοποίηση της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα από την ΝΔ! Ο πρόεδρος της Νίκος Κιουτσούκης συνεχίζει τα πυρά και με κάθε ευκαιρία βομβαρδίζει την κυβέρνηση. 
Από την άλλη στο Μαξίμου έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούν και δεν δίνουν καν σημασία στα συνδικαλιστικά τερτίπια με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανή ο πλήρης

Δεκάδες ξενόφερτα θηλαστικά διαταράσσουν τα οικοσυστήματα της Ευρώπης


Χιλιάδες βιζόν απελευθερώθηκαν το 2009  από εκτροφεία της Κοζάνης, κίνηση που καταδίκασαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

Από τα αμερικανικά βιζόν μέχρι τους καναδικούς κάστορες, δεκάδες ξενικά είδη θηλαστικών έχουν επεκταθεί στην Ευρώπη από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι σήμερα, μια εισβολή που συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό και απειλεί τα ενδημικά είδη και την ισορροπία των οικοσυστημάτων, προειδοποιεί ακόμα μια μελέτη.

Τα λεγόμενα ξενικά είδη θεωρούνται σήμερα μια από τις κύριες αιτίες εξαφάνισης ειδών σε όλο τον κόσμο. Το φαινόμενο συνεχίζεται με τη βοήθεια του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο οι μεταφορές και τα εκτροφεία ζώων έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα τις τελευταίες δεκαετίες.

Το μυστήριο της κολοκυθιάς



Ο Δαρβίνος ήταν ίσως ο πρώτος που παρατήρησε ότι τα ελικοειδή πλοκάμια που χρησιμοποιεί η κολοκυθιά για να πιαστεί σε άλλα φυτά ή σε πέργκολες κινούνται με τρόπο που θυμίζει ζώο. Μέχρι σήμερα, όμως, ο μηχανισμός με τον οποίο τα πλοκάμια τυλίγονται και σχηματίζουν ανθεκτικά ελατήρια παρέμενε εντελώς άγνωστος.

Ερευνητές του Χάρβαρντ αναφέρουν τώρα στο περιοδικό Science ότι έλυσαν το μυστήριο. Τα πλοκάμια τυλίγονται και σχηματίζουν έλικες χάρη σε εξειδικευμένα κύτταρα που συρρικνώνονται καθώς χάνουν υγρασία.

Διευρυμένη συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς








Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ ενημερώνει οτι θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 στα νέα γραφεία της πόλης του Κιλκίς επί της Κ. Γαβριηλίδη 8 – 2ος όροφος (Απέναντι από το Cinema ΑΣΤΡΟΝ). Θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο σχεδιασμός δράσεων εν όψη Δ.Ε.Θ. Όσο και της τρέχουσας περιόδου. Θα παραστεί το

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενημέρωσαν εκπρόσωποι των ενστόλων

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενημέρωσαν εκπρόσωποι των ενστόλων



Την εικόνα που επικρατεί στα σώματα ασφαλείας, με αιχμή τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.

Bενιζέλος σε Σαμαρά: Ενημέρωσέ με

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από τον οποίο ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για τις επαφές Στουρνάρα στο Βερολίνο, θέτοντας παράλληλα και θέμα νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έχει διατυπώσει αίτημα στο Μαξίμου για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Πηγές από το Μαξίμου τόνισαν ότι ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας θα αναλάβει να ενημερώσει τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ενώ η

Το think tank του Ζακ Ντελόρ φέρνει στην Ελλάδα η Άννα Διαμαντοπούλου

Με την ίδρυση και τη λειτουργία ενός think tank στην Ελλάδα ασχολείται τον τελευταίο καιρό η πρώην Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία και φαίνεται ότι έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνεργασία της με το think tank "Notre Europe" του Ζακ Ντελόρ.

Μέσα στους επόμενους μήνες, σχεδιάζεται η λειτουργία του ελληνικού παραρτήματος του "Notre Europe" στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της.

Φωτοβολταϊκά: 1,8 δισ. ευρώ επενδύουν στην Ελλάδα οι Κινέζοι

Περισσότερα από όσα είναι όλα μαζί τα εγκατεστημένα σήμερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα σχεδιάζει να κατασκευάσει την περίοδο 2012-2016 στην Ελλάδα ο κινεζικός ενεργειακός κολοσσός Hanergy Holding Group.

Ειδικότερα, το επιχειρηματικό σχέδιο του ομίλου, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, εγκρίθηκε τον Αύγουστο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και προβλέπει επενδύσεις 1.000 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών την

Το Harvard ανακοίνωσε… Παπανδρέου



Η επίσημη ανακοίνωση του Harvard ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που εδώ και μήνες φημολογείται.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο για αυτό το εξάμηνο.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση σκοπός είναι να συναντηθεί με ομάδες φοιτητών και να διευθύνει συζητήσεις σχετικές

O A. Φέργκιουσον δίνει την ευκαιρία στον Γιουσέιν Μπολτ ν' αγωνιστεί με τη φανέλα της Μάντσεστερ!

Την ευκαιρία που ζητούσε, να αγωνιστεί δηλαδή φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι έτοιμος να δώσει στον Γιουσέιν Μπολτ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

Κάτι παραπάνω από φανατικός οπαδός της Γιουνάιτεντ είναι ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, αφού λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.... αυτοπροτάθηκε στον Φέργκιουσον για να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του!
"Θα έχει ενδιαφέρον να τον δω να αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι

Έλληνες επιστήμονες πίσω από κάμερα που εντοπίζει μεθυσμένους!


Έλληνες επιστήμονες πίσω από κάμερα που εντοπίζει μεθυσμένους!
Mία πρωτοποριακή θερμική κάμερα, η οποία είναι ικανή να εντοπίσει πότε κάποιος είναι μεθυσμένος και να τον προλάβει πριν δημιουργήσει προβλήματα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, δημιούργησε ελληνικη επιστημονική ομάδα από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.

Πυροβόλησε και αποκεφάλισε τον βιαστή της


Πυροβόλησε και αποκεφάλισε τον βιαστή της

Το αίμα της αλλά και την… τιμή της πίσω –όπως η ίδια είπε- ήθελε να πάρει μια γυναίκα από την Τουρκία η οποία είχε μείνει έγκυος από τον βιαστή της.

Η 26χρονη δολοφόνος από το χωριό Γιαλβά αφού πυροβόλησε τον άνθρωπο που όπως έδειξαν οι έρευνες την κακοποιούσε, του έκοψε το κεφάλι. Στην συνέχεια κρατώντας το πήγε στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

Σαν σημερα 5 Σεπτεμβριου


Γεγονοτα

1698: Σε μία προσπάθεια να απομακρύνει το λαό του από τα ασιατικά έθιμα, ο τσάρος Πέτρος Α' της Ρωσίας φορολογεί, όσους αφήνουν γενειάδα.

1774:... Συγκαλείται για πρώτη φορά το Ηπειρωτικό Κογκρέσο, στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Την ίδια ημέρα, δύο μήνες μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, το Κογκρέσο μετονομάζει τις Ηνωμένες Αποικίες σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η μητέρα που είδε τον γιό της να σκοτώνεται στο Αφγανιστάν.Μια συγκλονιστική ιστορία



Πόσο δύσκολο είναι για μια μητέρα να βλέπει τον γιό της να ψυχορραγεί και ν΄ αφήνει την τελευταία του πνοή στο πεδίο της μάχης. Η Βρετανίδα Margaret Evison το έζησε,βλέποντας τα πλάνα που έδειχναν τον γιό της Mark να αφηνει την τελευταία του πνοή στο Αφγανιστάν.

Κατά 84% μειώθηκε η εισροή μεταναστών από τα σύνορα



Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, η εισροή μεταναστών από τον Έβρο μειώθηκε κατά 84% από τις 4 Αυγούστου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς».

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν στην Αττική 2.144 αλλοδαποί επειδή διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας, καθώς και πολλά ακόμα άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε 16.836 άτομα. Παράλληλα έγιναν 198 έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου.

Ειδικό βραβείο πολιτισμού σε φοιτητή του ΑΠΘ



Το ειδικό Βραβείο «Arte Laguna», που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στην ομώνυμη, παγκοσμίου εμβέλειας εικαστική έκθεση της Βενετίας, τον Οκτώβριο, με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, κατέκτησε ο φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Γεροντίδης, συμμετέχοντας στην ομάδα καλλιτεχνών του πανεπιστημίου, που έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Open» η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε στη Βενετία.

Ένας φόρος για όλα τα ακίνητα



Σε ενοποίηση των επιμέρους φορολογικών επιβαρύνσεων των ακινήτων σε ένα ενιαίο φόρο θα προχωρήσει η κυβέρνηση εντός του επόμενου χρόνου.
Στο ΥΠΟΙΚ προωθούν την κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και του χαρατσιού στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) και την συγχώνευσή τους σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο νέος φόρος ακινήτων θα είναι, ωστόσο, ανάλογου εισπρακτικού αποτελέσματος με αυτούς που καταργούνται που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να φέρνει στο δημόσιο ταμείο τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ.

Για κακούργημα ο Ζαγοράκης



Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης  και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης καθώς ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.
Η εισαγγελία αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ καθώς και τα στοιχεία του ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπιστώνει αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική δαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Η εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς και η προώθηση των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα γενικά και τεχνικά λύκεια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Παιδείας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο προκειμένυο να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες, που έχουν γίνει ενόψει της σχολικής χρονιάς.

"Το FBI παρακολουθεί όσους έχουν iPhone και iPad"



Μια ομάδα χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ένα αρχείο με λίστες του FBI, όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων iPhones και iPads.

Η ομάδα με την ονομασία "Antisec" δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα περιληπτικό αρχείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίου συσκευών της Apple. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple.

Γραφεία Ανταποκριτών ΟΑΕΔ στη Βόλβη Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία Γραφεία Ανταποκριτών ΟΑΕΔ στη Βόλβη Θεσσαλονίκης

Τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών του δήμου Βόλβης, που μετακινούνταν έως τη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθούν σε θέματα που αφορούσαν τον ΟΑΕΔ, έβαλε η λειτουργία τριών Γραφείων Ανταποκριτών του Οργανισμού.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση του δήμου με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, για τη σύσταση και λειτουργία Γραφείων Ανταποκριτών στα διοικητικά όρια του δήμου, με αρχικές αρμοδιότητες τις εγγραφές ανέργων, την ανανέωση του δελτίου ανεργίας και την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας. Στο επόμενο διάστημα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για αιτήσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας, καταχώρηση πληρωμής επιδόματος τακτικής ανεργίας, παροχές εκτός επιδότησης τακτικής ανεργίας κ.α.

2η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής


Κεντρική Μακεδονία 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας

τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας,

που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλάτιστα

στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2012

σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

300 Μοτοσυκλετιστές κάνουν "κατάληψη" ...στην Κατερίνη !



300 μοτοσικλετιστές, μέλη της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Gold Wing European Federation, θα επισκεφτούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου την Κατερίνη, στο πλαίσιο του δεύτερου ελληνικού Treffen που πραγματοποιείται στην Πιερία 5-9 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι μοτοσικλετιστές, μέλη  μιας από τις πιο δραστήριες λέσχες μηχανών μεγάλου κυβισμού, προέρχονται από 25 χώρες του κόσμου και θα βρεθούν για δεύτερη φορά στην Πιερία. Σκοπός της  πανευρωπαϊκής συνάντησης (Treffen) που πραγματοποιείται στη χώρα μας, είναι η  γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας.

Πανελλήνιο πρωταθλήμα moto cross στο Λιτόχωρο


Κεντρική Μακεδονία Πανελλήνιο πρωταθλήμα moto cross στο Λιτόχωρο
Δεκάδες αθλητές και αρκετές εκατοντάδες επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Λιτόχωρο προκειμένου να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν τον 5ο αγώνα τού πανελλήνιου πρωταθλήματος motocross 2012 της αθλητικής μοτοσικλετιστικής ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Σέρρες...ένας Νομός για όλους»


Κεντρική Μακεδονία «Σέρρες...ένας Νομός για όλους»

Η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μετρά αντίστροφα προκειμένου να ανοίξει τις πύλες της(8-16 Σεπτεμβρίου) και να υποδεχθεί εκθέτες και κοινό στο κορυφαίο εκθεσιακό και οικονομικό γεγονός της χώρας.

 To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών  με το σύνθημα «Σέρρες...ένας Νομός για όλους!» ετοίμασε την επιχειρηματική παρουσία του Νομού Σερρών στην 77Η Δ.Ε.Θ και δίνει για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών έχοντας εξασφαλίσει το κεντρικό περίπτερο «12», για την προβολή των προϊόντων του Νομού αλλά και του τουριστικού του πλούτου.

1o Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης


Κεντρική Μακεδονία 1o Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τη  συμπλήρωση 100  χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης , ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, διοργανώνει το πρώτο Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης /Thessaloniki International Symposium in World Affairs από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου , στο κινηματοθέατρο “Ολύμπιον”.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η υποστήριξη των διεθνών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και η θεσμοποίηση του Συμποσίου ως ετήσιας συνάντησης ειδικών για τις σημαντικές διεθνείς εξελίξεις.

Προς κατάρρευση το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης !


Κεντρική Μακεδονία Προς κατάρρευση το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης !

Στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκεται το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται από επιστολή της Αναδόχου Κοινοπραξίας προς την Αττικό Μετρό Α.Ε, καθώς ο εργολάβος απειλεί με διακοπή του έργου, σε περίπτωση που δεν παρέμβει σωστικά το Υπουργείο Υποδομών, συναινώντας στην τροποποίηση της σύμβασης.

Στην επιστολή, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Το Βήμα, ο ανάδοχος υποστηρίζει, παραθέτοντας και παραδείγματα, ότι έχει υποστεί μεγάλη οικονομική επιβάρυνση καθώς βρέθηκε να κατασκευάζει ένα έργο διαφορετικό από αυτό για το οποίο είχε καταθέσει προσφορά,  κυρίως λόγω των πολύ μεγάλων καθυστερήσεων στην αρχαιολογική έρευνα και τις απαλλοτριώσεις.

Στη δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης προχωρούν μαζί Λοβέρδος-Φλωρίδης

Απόλυτη φαίνεται ότι είναι η πολιτική συμφωνία του Ανδρέα Λοβέρδου με τον πρώην βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη με τον οποίο από κοινού οργανώνουν "πολιτική κίνηση" η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Με τον πρώην Υπ.Υγείας να ηγείται διακριτικά της κίνησης και

Το "καρφί" Λαλιώτη σε Βενιζέλο...



Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος έπαιρνε προσωπικά ο ίδιος τηλέφωνο για να προσκαλέσει, ιδίως τα λεγόμενα ιστορικά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για την «3η Σεπτέμβρη».

Μεταξύ των πολλών που  πήρε ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης, με τον οποίον διατηρεί παλαιόθεν καλή σχέση. Ο άνθρωπος που «το 2000 θα ήταν 49 χρονών» και τώρα είναι ή κατ’ άλλους καμώνεται τον αμπελουργό, όταν άκουσε

ΚΕΠΕ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος στα 7 από τα 8 σενάρια Στο πιο αισιόδοξο το χρέος θα φτάσει 118,4% του ΑΕΠ το 2020


ΚΕΠΕ: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος στα 7 από τα 8 σενάρια




 
 
Μόνο σε ένα από το οκτώ σενάρια έκθεσης ΚΕΠΕ το ελληνικό χρέος καλύπτει τον δείκτη βιωσιμότητας του 120% έως το 2020, στον οποίο βασίζονται όλες οι εκθέσεις της τρόικας.

Αυτό προκύπτει από σύντομη έκθεση του το ΚΕΠΕ που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα, την ίδια ώρα που συζητούσαν (μεταξύ άλλων) για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με το γεμανό ομόλογο του

Σύγκρουση και αυτοσυνειδησία

του Μιχάλη Καρχιμάκη

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, πολίτες και πολιτικό σύστημα, άνθρωποι και κοινωνία, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, τρία στοιχεία οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά και να δυναμώσουμε. Πρώτον, τη μετωπική σύγκρουση με όλους όσοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εμφανίζονται υπερόπτες με τους αδύναμους και ενδοτικοί με τους δυνατούς.
Δεύτερον, την υψηλή αυτοσυνειδησία στην καθημερινή μας στάση ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου. Τρίτον, την δίψα για προκοπή και την πίστη ότι στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από αυτή την σκληρή και αναγκαία μάχη. Να

Ιστορίες απελπισίας και αγανάκτησης... ...από ψηφοφόρους της ΝΔ...



Απελπισία και απόγνωση χαρακτηρίζει τα τηλεφωνήματα μελών και ψηφοφόρων της ΝΔ στα κομματικά γραφεία, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της χώρας, όπως λένε υπάλληλοι του κόμματος, ενώ στελέχη της ΝΔ, που... κάνουν επαφές στο νομό Θεσσαλονίκης με ψηφοφόρους του κόμματος διαπιστώνουν οργή και αγανάκτηση.

Εμπορικά κέντρα Θεσσαλονίκης: Ποιά είναι στα πάνω τους και ποια φυτοζωούν;

Με διαφορετικές ταχύτητες "τρέχουν" τα εμπορικά κέντρα
της Θεσσαλονίκης. Το Mediterranean Cosmos φαίνεται να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου μέρους του κοινού της πόλης, όμως δυσκολότερα διαγράφονται τα πράγματα για τα υπόλοιπα κέντρ.  Πιο αναλυτικά:

Παπαρήγα:"Η κρίση θα πιάσει πάτο"



Ρεπορτάζ: Μαίρη Πολλάλη 

Την εκτίμηση ότι «η κρίση θα πιάσει πάτο είτε οδηγηθούμε σε ελεγχόμενη είτε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δεν απέκλεισε χρεοκοπία της χώρας, διαβλέποντας εξελίξεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 19ης Οκτωβρίου, ενώ κάλεσε σε αντεπίθεση τον λαό και σε ρήξη με την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Χαρακτήρισε ψέμα του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, αναφέροντας

"Βυθισμένος στο αίμα ο Ασάντ"



Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχει δημιουργήσει ένα "τρομοκρατικό κράτος", σε δημόσια συγκέντρωση του κόμματός του, του AKP.
Μάλιστα πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της την πολυτέλεια να αδιαφορεί για τη σύγκρουση που σπαράσσει το νότιο γείτονά της.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ

Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα είναι η μικρότερη, σε χρονική διάρκεια, παρουσία σε σχέση με όλους ανεξαιρέτως τους.

Πρωθυπουργούς της Μεταπολίτευσης. Φέτος δεν θα

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ

 
Πλήρη εικόνα, μέσω ανθρώπων που εμπιστεύεται, επιδιώκει να έχει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα ο Πρωθυπουργός. Οι τοποθετήσεις σε ΕΥΠ και ΣΔΟΕ, η παρουσία Λαζαρίδη στο ραντεβού με Σόιμπλε και η εμπλοκή Παπασταύρου στις διαπραγμάτευσης για τις καταθέσεις στην Ελβετία.

Δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μοιάζει να επιθυμεί να έχει πλήρη εικόνα για τις εξελίξεις στα

Η PGS ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Η PGS θα είναι ο ο ανάδοχος που θα διεξάγει τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο, όπως ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος η αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Δακρυγόνα τέλος, λέει ο Δένδιας


Την αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης των διαδηλώσεων, με τη χρήση νερού και όχι δακρυγόνων, μελετά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
Την αλλαγή του δόγματος αντιμετώπισης των διαδηλώσεων, με τη χρήση νερού και όχι δακρυγόνων, μελετά η Ελληνική Αστυνομία, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm.

Επίθεση Μ. Θεοδωράκη στον Α. Τσίπρα

Στην εισήγησή του με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2012, ο Μίκης Θεοδωράκης παραθέτει τους λόγους που αρνήθηκε στον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της 17η Ιουνίου.
Ο κ. Θεοδωράκης, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η αιφνίδια άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ακόμα και κυβέρνηση Αριστεράς που θα καταργήσει το Μνημόνιο την πρώτη ημέρα της νέας Βουλής και συμπληρώνει: «Εξ ου και οι μεγάλες πιέσεις που δεχθήκαμε ως Σπίθα να πάρουμε

Χάρις Αλεξίου: Αποκάλυψε πως υιοθέτησε τον Μάνο

Η Χάρις Αλεξίου αποκάλυψε για πρώτη φορά πως ο γιος της, Μάνος, είναι υιοθετημένος.

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο, όταν υιοθέτησα το παιδί μου: εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται, κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο».

Ποιες είναι οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου;

Η Ελλάδα έχασε τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου 30 θέσεις και τη βλέπουμε πλέον στην 96η θέση επί συνόλου 144 χωρών, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

Έξι ευρωπαϊκές χώρες συγκαταλέγονται στον κατάλογο των δέκα πιο ανταγωνιστικών κρατών του κόσμου, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του Φόρουμ.

ΑΧΕΠΑ: Γιατροί κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή

To γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Γιώργου Βέργουλα, κατέλαβαν πριν λίγη ώρα.
ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τις εφημερίες.
Σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε στάση

Ο Μπίστης "τα χώνει" στον Βουδούρη



"Πού κάνει λάθος ο Οδυσσέας Βουδούρης" είναι ο τίτλος άρθρου του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Μπίστη, μέσω του οποίου επιτίθεται εμμέσως πλην σαφώς, στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, κ. Βουδούρη

Διαβάστε το άρθρο: