Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ο Χρήστος Ανθρακίδης



Εκλεγμένος Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος έιναι απο προχθές ο Χρήστος Ανθρακίδης.Μέτρησε η εμπειρία του στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,καθώς ήταν Δήμαρχος Χέρσου στο Νομό Κιλκίς για 4 τετραετίες , αλλά και οι καλές σχέσεις που διατηρεί...

Ξάνθη-ΑΕΚ 3-4


  
Ξάνθη-ΑΕΚ 3-4
Με ανατροπή η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια επικρατώντας 4-3 της Ξάνθης.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στα σημεία και δίκαια έφθασε στη νίκη με τέρματα των Βάργκας, Λυμπερόπουλου, Κλωναρίδη και Γκούντγιονσεν. Ο Ισλανδός σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα καθώς δεν ξεκίνησε το ματς ενώ ο νεαρός Κλωναρίδης πέτυχε το πρώτο γκολ...

Ρωσία: Για πρώτη φορά εξελέγη γυναίκα πρόεδρος στην Άνω Βουλή

  
Ρωσία: Για πρώτη φορά εξελέγη γυναίκα πρόεδρος στην Άνω Βουλή
Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρώην κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης και πρόσωπο προσκείμενο στον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της ρωσικής άνω βουλής. Είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα αυτό με το οποίο γίνεται η τρίτη στην ιεραρχία της πολιτικής εξουσίας στη Ρωσία....

Τέλος στα πολυτεκνικά επιδόματα των μεγάλων εισοδημάτων


  
Τέλος στα πολυτεκνικά επιδόματα των μεγάλων εισοδημάτων
Πολυτεκνικό επίδομα τέλος για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους που έχουν ετήσιο εισόδημα, το οποίο ξεπερνά τα 55.000 ευρώ, έπειτα απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου.

Το υπουργείο αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «εντάχθηκε στο νομοσχέδιο "Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος...

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική», που εισέπραττε μεγάλα ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με «μαϊμού» τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής...

Ανακοίνωση της Εθνικής για το θέμα της Τράπεζας Ανατολής


Ανακοίνωση της Εθνικής για το θέμα της Τράπεζας Ανατολής
Ανακοίνωση για το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει:
Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Le Monde: «Ταμπού η περιουσία της ελληνικής εκκλησίας»


Με ένα μακροσκελές άρθρο στην τρίτη σελίδα της έντυπης έκδοσής της, η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στο θέμα «ταμπού», όπως το χαρακτηρίζει, της περιουσίας της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Θυμήθηκαν ότι μας χρωστούν οι Γερμανοί


Θυμήθηκαν ότι μας χρωστούν οι Γερμανοί
Δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που η Γερμανία κατά πολλούς οφείλει στην Ελλάδα και οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αλλάξουν δραστικά την εικόνα για την δοκιμαζόμενη από την ύφεση και τα χρέη ελληνική οικονομία.

Γονείς μηνύουν το γιο τους για να φύγει από το σπίτι


Ιταλοί γονείς κατέφυγαν στη δικαιοσύνη για να καταφέρουν να διώξουν τον 41χρονο γιο τους από το σπίτι.
Το ζευγάρι από τη Βενετία, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι ο γιος τους έχει δουλειά αλλά αρνείται να εγκαταλείψει το πατρικό σπίτι και απαιτεί να έχει τα ρούχα του πλυμένα και τα γεύματά του έτοιμα.

Πρόταση Κουβέλη για πολιτική συμφωνία Ε.Ε.- Ελλάδας


«Εκείνο που άμεσα πρέπει να γίνει είναι να διεκδικηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης όσο και η υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου του Eurogroup», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος λέγοντας: «Το ζητούμενο είναι: μπορεί να ικανοποιηθεί σε κάθε περίπτωση το χρέος; Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί 25.000 διορισμών στο Δημόσιο


  
Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί 25.000 διορισμών στο Δημόσιο
Στοιχεία με τα οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς για όσα «ακούγονται και γράφονται για δήθεν 25.000 διορισμούς υπαλλήλων στο δημόσιο 'από την πίσω πόρτα'», έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τα αναλυτικά στοιχεία των προσλήψεων για τα έτη 2010 και 2011, προκύπτει ότι:

Μιχελάκης: ''Στρατιωτικό διάγγελμα από Βενιζέλο"

Ο Γιάννης Μιχελάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα δήλωσε σήμερα λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.



"Ακούσαμε, σήμερα, ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο, που -και πάλι- επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Λες και είναι το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά εκείνο που εφαρμόστηκε και απέτυχε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Τις φταίει; Ποιος εκβιάζει;


του Νίκου Κοτζιά
Ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του σε ομιλίες και παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο σαββατοκύριακο, που ήταν ένα μείγμα ψέματος, ιεραποστολής, αγνόησης του τι...

Αναστέλλονται τα ασφαλιστικά μέτρα Βόλου και Καβάλας


Δεκτό έγινε το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, από το Διοικητικό Εφετείο.
Με αυτήν την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάσταση των δύο ομάδων στη Super League, με την ΕΕΑ να μπορεί πλέον να εξετάσει τον φάκελο των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, οι οποίες περιμένουν να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στην πρώτη τη τάξει κατηγορία....

Kήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου


Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, εκτός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και περιφερειακές δράσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα όπως συσκέψεις συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις.



Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Πέστα Γεράσιμε!!


«Πέστα Γεράσιμε και… δημοσίως», παρότρυνε ένας δημοσιογράφος το βουλευτή Β’ Αθήνας Γεράσιμο Γιακουμάτο και αμέσως ο βουλευτής θέλοντας να δείξει πως δεν μασάει η κατσίκα ταραμά εξωτερίκευσε δυνατά τις σκέψεις του περί εργατικού δικαίου.

«Σύνταξη στα 65 χρόνια και για τους άντρες και για τις γυναίκες. Αυτό το έχω πει, το ’χω υποστηρίξει και αυτό θα φωνάζω. Μόνο έτσι θα σωθούμε. Μ’ αυτό το οργανόγραμμα»

Η νανοβιονική μετοχή των 670 δις ευρώ που θα σώσει την Ελλάδα πωλήθηκε στο ebay 249$




H ιστορία κυκλοφορεί στο Internet τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με αυτή βρέθηκαν μετοχές της


τράπεζας Banque d’Orient 1906: Η αλλιώς τράπεζα της Ανατολής όπου η αξία τους αγγίζει τα 2,3 τρις.
Όσον αφορά την δόση αλήθειας δεν τίθεται θέμα. Υπάρχουν αυτές οι μετοχές και
 πωλούνται στο ebay έναντι 249$ και μάλιστα από ΓΕΡΜΑΝΟ πωλητή του ebay. Ως Έλληνας ποιοός δεν θα ήθελε  αυτή η ιστορία να έχει την θετική πλευρά ως εξέλιξη, δηλαδή να πάρει η Ελλάδα τα 2,3 τρις, να ξεχρεώσει....

Τον Παπούλια ενημερώνει ο Βενιζέλος την Πέμπτη


  
Τον Παπούλια ενημερώνει ο Βενιζέλος την Πέμπτη
Τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα δεχθεί αύριο, Πέμπτη, στις 13.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην οικονομία....

Πώς θα αποφύγετε το Αλτσχάιμερ


της Έλενας Μπούλια

Όταν ξεχνάς τι έφαγες χθες, όταν μπερδεύεις το τηλέφωνο του κολλητού σου, όταν δεν θυμάσαι πού έχεις παρκάρει και όλα τα παραπάνω συνέβαιναν στη μαμά σου, την γιαγιά και την πρόγιαγιά σου χρόνια πριν αρχίσουν να παίρνουν φάρμακα για τη μνήμη, πιθανώς ο «κύριος Άλτσι» να σου χτυπά διακριτικά την πόρτα.
Πριν του ανοίξεις, μάθε με ποιους τρόπους μπορείς να προλάβεις την επιδημία του 21ου αιώνα, η οποία εμφανίζεται γύρω στα 40 και η οποία προβλέπεται πως θα τριπλασιαστεί -φτάνοντας τα 106 εκατομμύρια- μέχρι το 2050.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ- ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ VITAMIN

Τέλος στην ζωή του έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της διαφημιστικής εταιρείας Vitamin, Μιχάλης Κριάδης πηδώντας από το μπαλκόνι του γραφείου του στο Μαρούσι. Σύμφωνα με την αστυνομία σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Κριάδης άνοιξε το παράθυρο στο γραφείο του και πραγματοποίησε βουτιά θανάτου από τον τέταρτο όροφο.
Η εταιρία Vitamin δραστηριοποιούνταν στον χώρο του κινηματογράφου και συνεργαζόταν...

Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις - Χιλιάδες απολύσεις για την 6η δόση


Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις - Χιλιάδες απολύσεις για την 6η δόση
Σκληρά μέτρα πρόκειται να ανακοινωθούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις.
Τα σημαντικότερα από τα μέτρα που τέθηκαν επί τάπητος και στα οποία φαίνεται πώς υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία περιλαμβάνουν:

Άμεση ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, με δραστικές περικοπές στους μισθούς και χωρίς "προσωπικές διαφορές".

ΕΠIMENEI ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ Ο ΜΠΑΡΟΖΟ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επανέλαβε τη θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και της ενίσχυσης της οικονομικής και δημοσιονομική ενοποίησης, με συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να εξετάσουμε και αυτή την επιλογή», είπε ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας: «Δεν λέμε αυτό να γίνει άμεσα. Είναι ένα θέμα...

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας για την εφεδρεία καλεί το ΕΚΘ

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας καλεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και οργανισμούς που εντάσσονται στον κατάλογο της εργασιακής εφεδρείας
η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μετά τη σημερινή σύσκεψη με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Θ και την συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων που απειλούνται με εργασιακή...

Ξανά στο δρόμο οι κάτοικοι της Γιαννιτσών

Ξανά στο "πεζοδρόμιο" κατεβαίνουν οι δραστήριοι κάτοικοι της οδού Γιαννιτσών και ετοιμάζουν μια νέα διαμαρτυρία για την πεζοδρομιακή πορνεία και την απομάκρυνση των οίκων ανοχής. Έτσι, θα κατέβουν ξανά με σφυρίχτρες στο δρόμο της Γιαννιτσών...

Ανδρουλάκης προς Παπανδρέου: "Εκλογές ή συγκυβέρνηση" - ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ


Ανδρουλάκης προς Παπανδρέου: "Εκλογές ή συγκυβέρνηση"


  • Η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ευρωζώνης προσεγγίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταιγίδα που έχουμε περιγράψει στοΒαμπίρ και Κανίβαλοι (2004).Όσο περνά μάλιστα ο χρόνος θα βλέπετε ότι πίσω από την κρίση δημοσίου χρέους υποβόσκει η δημογραφική γήρανση.

Στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την πόλη μας θα επισκεφτεί από την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Πατριάρχης θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς
στις 11:15 της Παρασκευής ενώ θα την αποχαιρετίσει το μεσημέρι της Δευτέρας. Στην τελετή υποδοχής του κ.κ. Βαρθολομαίου παρόντες θα είναι ο υπουργός....

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που καταχραζόταν χρήματα ασφαλιστικής εταιρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στους γύρω νομούς, για την εξάρθρωση
και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης η οποία καταχράστηκε μεγάλα ποσά από την Εθνική Ασφαλιστική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας τα μέλη...

Στη Γερμανία ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα

Στη Γερμανία θα μεταβεί την επόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και μεταξύ άλλων θα συνομιλήσουν για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας....

Στη Θεσσαλονίκη ο Σανκαρέ


Απομένει να μείνει ελεύθερος για να υπογράψει στον Άρη.
 Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Καλίφα Σανκαρέ που περιμένει με το στυλό στο χέρι τις εξελίξεις που θα του δώσουν το δικαίωμα να υπογράψει στον Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σενεγαλέζος έχει
συμφωνήσει με τους κίτρινους για τριετές συνεργασία με συνολικές αποδοχές που αγγίζουν....

Σαν Σήμερα...


21 Σεπτεμβρίου
Γιορτάζουν: Ιωνας
Επέτειοι: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ
  • Γεγονoτα
1895: Ιδρύεται η πρώτη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων από τον Φρανκ Ντουρία, με την επωνυμία «Duryea Motor Wagon Company».
1925: Εξουδετερώνεται η συμμορία των θρυλικών Γιαγκούλα και Μπαμπάνη.

Financial Times: ''Αφήστε απλήρωτους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους''

''Αφήστε απλήρωτους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους''
Την θέση αυτή διατυπώνουν στο κύριο άρθρο τους οι Financial Times που ουσιαστικά καλούν την τρόικα να μην μας δώσει την 6η δόση.

Σύμφωνα με τους Financial Times μόνο με την οδυνηρή λύση, δηλαδή τη στάση πληρωμών, θα τελειώσει η Ελληνική τραγωδία, για την οποία υπαίτιοι είναι μόνο οι Έλληνες.

Ξερίζωσε τα μαλλιά της για να εντοπίσουν το βιαστή της!


CSI
Μια γενναία Αγγλίδα που έπεσε θύμα βιασμού παγίδεψε τον βιαστή της με ένα κόλπο που “ξεσήκωσε” απ’ τη γνωστή αστυνομική σειρά CSI. Έβγαλε με τα χέρια της μια τούφα από τα μαλλιά της και την άφησε στο αυτοκίνητο του δράστη.

Ο Jonathan Haynes καταδικάστηκε χθες σε τουλάχιστον 11 χρόνια φυλάκιση για τρεις βιασμούς που διέπραξε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο του 2009.

Χωρίστηκαν σιαμαία με πιθανότητες επιβίωσης 1 στα 10 εκατομμύρια!


Χωρίστηκαν σιαμαία με πιθανότητες επιβίωσης 1 στα 10 εκατομμύρια! (1)

Μια σπάνια επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων, δύο κοριτσιών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι, πραγματοποίησε με επιτυχία ομάδα εξειδικευμένων βρετανών χειρουργών.

 Η 25μελης ομάδα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γκρέιτ Οσμοντ Στριτ (Great Osmond Street Hospital ή GOSH) στο Λονδίνο κατάφερε να χωρίσει τις δίδυμες Ριτάλ και τη Ριτάγκ Γκαμπούρα που πλέον είναι υγιείς και… ξεχωριστές.

Top 10: Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011


Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2011 (2)

H καρδιά της αυτοκίνησης χτυπάει στη Φρανκφούρτη, όπου διεξάγεται μία από τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες εκθέσεις στον κόσμο. Δεκάδες νέα μοντέλα, εντυπωσιακά πρωτότυπα και αιθέριες υπάρξεις κάνουν την εμφάνισή τους, προκαλώντας τον θαυμασμό των επισκεπτών. Δείτε τα 10 πιο εντυπωσιακά πειραματικά μοντέλα που ξεχώρισαν στην έκθεση…

“Ελλάδα” και “χρεοκοπία” οι λέξεις που αναζητούν όλοι στο Google!



Ούτε τον Ιούνιο και αρχές Ιουλίου που γινόταν (και τότε) λόγος για άμεση χρεοκοπία, ούτε όταν εντός συνόρων και λίγο μετά έλειψε να έχουμε συγκυβέρνηση κλπ δεν έγινε αυτό που εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στο internet.

Η αναζήτηση του Google “μονοπωλείται” από μόνο δύο λέξεις (συνήθως σε συνδυασμό) οι λέξεις δεν ήταν παρά Greece και default καθώς το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας έφτασε πλέον στα ... αυτιά όλων και προφανώς θέλησαν να μάθουν κάτι ... παραπάνω.

"Αναπόφευκτη η χρεοκοπία"

"Αναπόφευκτη η χρεοκοπία"
«Ο λαός πρέπει να κηρύξει πόλεμο στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Βλέπουμε αυτά τα μέτρα που δεν είναι προσωρινά αλλά διαρκείας.


 Από τη στιγμή που λέμε ότι μια χώρα μπαίνει σε κρίση, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι για άλλη μια φορά ο λαός.

Δημόσιο: Μισθός 68 ευρώ και δουλεύει 20 χρόνια!

Δημόσιο: Μισθός 68 ευρώ και δουλεύει 20 χρόνια!
Στις "συμπληγάδες" των απανωτών μειώσεων στους μισθούς και της αποπληρωμής δανείων, βλέπουν να συνθλίβονται τα εισοδήματά τους, τον τελευταίο καιρό, οι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Εάν παρατηρήσει κάποιος το χαρτί της αναλυτικής μισθοδοσίας, ενός δημοσίου υπαλλήλου, θα διαπίστωνε ότι τα χρήματα που φτάνουν στα χέρια του εργαζόμενου, ουδεμία σχέση έχουν με τον αναλογούντα μισθό.

«Θα δεχθώ και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα»


Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM παραχώρησε ο υπουργός αναπληρωτής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, στην οποία μίλησε για τα λάθη της κυβέρνησης, τα επιδόματα ανεργίας, τα σενάρια εκλογών, αλλά και για το πώς θα αντιμετώπιζε ο ίδιος ένα ενδεχόμενο περιστατικό «επίθεσης» πολιτών εναντίον του.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα των δηλώσεων του:

Focus: "Μέσα η Τουρκία, έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε"


Focus: "Μέσα η Τουρκία, έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε"
Σε νέα απίστευτη πρόκληση προς την ελληνική κοινή γνώμη – και όχι μόνο – προχώρησε το περιοδικό Focus, γνωστό και για το φωτομοντάζ με το «δάχτυλο» της Αφροδίτης.

Στο editorial του περιοδικού, ο διευθυντής του  Uli Dönch ζητά να εξετασθεί η…  αντικατάσταση της Ελλάδας  από  την Τουρκία στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη!

Καταγγελία για απλήρωτα στελέγχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πολύκαστρο...


Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη στη 33η Μ/Κ Ταξιαρχία τα στελέγχη των ενόπλων Δυνάμεων πέρα από τη καταβολή της μισθοδοσίας, δεν έχουν πληρωθεί για τις Ασκήσεις, τις κινήσεις και τα εκτός έδρας.Θέλουμε να φανταζόμαστε ότι είναι απλά γραφειοκρατικό το ζήτημα της...

Ρωσικό υποβρύχιο πλέει στην Κύπρο για να την προστατεύσει


Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου: Κατ’αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον....

Πληθαίνουν οι φωνές των φοιτητών που δεν θέλουν καταλήψεις


Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές τάσσονται κατά των καταλήψεων, καθώς η εξεταστική βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Το Πάντειο και το ΤΕΙ Πειραιά, έπειτα από πολύωρες γενικές συνελεύσεις, αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις, όχι όμως και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου η κατάληψη....

Επανεξετάζεται το Μεσοπρόθεσμο- Επιστρέφει η τρόικα


  
Επανεξετάζεται το Μεσοπρόθεσμο- Επιστρέφει η τρόικα
Η συμφωνία η οποία φαίνεται να επήλθε μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, βασίστηκε κυρίως στο πλαίσιο της εκ νέου εξέτασης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη  είναι κατ’ αρχάς ένα θετικό βήμα, αλλά όλα αυτά- καθώς και σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες-  θα εξεταστούν σε βάθος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ. Ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με Αξιωματούχους του ΔΝΤ και την προσεχή Δευτέρα...