Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου

Μετά τον Σταύρο Τσουκαλά ένας ακόμη παίκτης αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος σήμερα έλυσε κοινή συναινέσει την συνεργασία.
του με τον "Δικέφαλο του Βορρά".
"Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει, ότι λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Θανάση Παπάζογλου. Ευχόμαστε στον Ελληνα ποδοσφαιριστή καλή επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του".

Θέλει να "δέσει" Κατίδη και Διούδη ο Άρης

Για την ανανέωση των συμβολαίων των Γιώργου Κατίδη και Σωκράτη Διούδη μίλησαν με τον εκπρόσωπο των παικτών οι υπεύθυνοι του Άρη σήμερα. Το συμβόλαιο του
διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014.
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Κατίδη, αυτή έχει διαφορετικές παραμέτρους. Ο Άρης μετά την προφορική πρόταση ανανέωσης για συμβόλαιο τριών χρόνων στον Κατίδη, η οποία έγινε επί ιταλικού εδάφους, συνέχισε τις επαφές με την πλευρά του παίκτη.

Έτοιμος στην πρεμιέρα ο Γιαννιώτας

Έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα είναι ο Γιάννης Γιαννιώτας, σύμφωνα με τον γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή.«Η μαγνητική έδειξε
ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Συνδεσμικά δεν έχει πρόβλημα, το γόνατο είναι σταθερό, δεν διαπιστώθηκε κάτι ιδιαίτερο. Ο παίκτης έχει μία κάκωση και θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα επανέλθει κανονικά. Θα προλάβει να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του

Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" αναβαθμίζεται και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει υπερατλαντικές πτήσεις

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ο ανάδοχος για το έργο "αναβάθμισης της αντοχής του διαδρόμου 10- 28" βρέθηκε
και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε τη σχετική απόφαση.
Το έργο αποτελεί μέρος της ενταγμένης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότας", η οποία περιλαμβάνει και το υπό εκτέλεση έργο

Μερκούρεια 2012 στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών- Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. απ' όλη την Ελλάδα θα δώσουν και πάλι το "παρών" στα "Μερκούρεια 2012", που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου, στο ανοιχτό
θέατρο "Μάνος Κατράκης" στις Συκιές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Μπάχαλο με την εφεδρεία - "Όχι" λένε Κουβέλης και Βενιζέλος

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Γιάννη Στουρνάρα και όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν πήρε θέση.
κόντρα ξεκίνησε κατα την σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξιμου μεταξύ του πρωθυπουργού, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρόέδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη σύσκεψη ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και υπουργός Ναυτηλίας Κ.Μουσουρούλης

To πρώτο βίντεο που έστειλε το Curiosity



Το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής που προσεδαφίστηκε τη Δευτέρα το πρωί στον Αρη, βιντεοσκοπούσε την όλη διαδικασία. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό μέρος του βίντεο και πιο συγκεκριμένα τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το ρομπότ ακουμπήσει στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. 

SMS ειδοποιούν τους βοσκούς για επίθεση λύκων




Ελβετοί επιστήμονες εφηύραν μια συσκευή, η οποία προειδοποιεί με σύντομο γραπτό μήνυμα τους βοσκούς σε περίπτωση που το κοπάδι τους δεχτεί επίθεση από λύκους, χάρη σε κολιέ που τοποθετείται στο λαιμό του κάθε προβάτου και το οποίο μετρά τον καρδιακό του παλμό.

"Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοιου είδους συσκευή δοκιμάζεται στην ύπαιθρο", δήλωσε ο βιολόγος Ζαν-Μαρκ Λαντρί όταν ρωτήθηκε από το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤSπου παρακολούθησε το πείραμα.

Αντηλιακό από… φράουλες! Οι ανθοκυανίνες που περιέχουν χαρίζουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία


Αντηλιακό από… φράουλες!
«Ασπίδα» ενάντια στα εγκαύματα που οφείλονται στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου αποτελεί η ταπεινή φράουλα, σύμφωνα με ιταλούς και ισπανούς επιστήμονες.
Η ερευνητική ομάδα καλλιέργησε ανθρώπινα δερματικά κυττάρα και στη συνέχεια τους προσέθεσε εκχύλισμα φράουλας πλούσιο σε ανθοκυανίνες, με συμπύκνωση 0,05, 0,25 και 0,5 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρο.

Η κλιματική αλλαγή «ενοχοποιείται» για τους πρόσφατους καύσωνες Σύμφωνα με νέα μελέτη μηδαμινές είναι οι πιθανότητες να οφείλεται το φαινόμενο σε φυσικούς παράγοντες


Η κλιματική αλλαγή «ενοχοποιείται» για τους πρόσφατους καύσωνες
Τα τελευταία χρόνια πολλές περιοχές του πλανήτη έχουν χτυπηθεί από μεγάλης έντασης και διάρκειας καύσωνες που σε ορισμένες περιπτώσεις πήραν ακόμη και τη μορφή ξηρασίας και μάλιστα σε «ανύποπτες» περιοχές όπως παραδείγματος χάριν στη Ρωσία πριν από δύο χρόνια. Ερευνητές στις ΗΠΑ αποφάσισαν να αναζητήσουν την αιτία του φαινομένου. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τελευταίοι καύσωνες είναι προϊόν των κλιματικών αλλαγών που συντελούνται στον πλανήτη, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Μάικλ Φελπς: Ο συλλέκτης μεταλλίων


του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ανθρώπινες επιδόσεις; Υπάρχει «ταβάνι» στις διακρίσεις; Κατά πόσο υφίσταται η έννοια του «υπεραθλητή»; Ερωτήσεις σύνθετες στις οποίες όμως το φαινόμενο ονόματι Μάικλ Φελπς έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Γιατί την στιγμή που ο Γιουσέιν Μπολτ (ξανά) έσπαγε το ολυμπιακό ρεκόρ του ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο στην κούρσα τον 100 μ. στον στίβο και «έπαιζε» με τις κάμερες, ο Μάικλ Φελπς θα πρέπει να χαμογελούσε. Με εκείνο το αστραφτερό χαμόγελο – σήμα κατατεθέν το οποίο τον συνόδευε κάθε φορά που ανέβαινε σε κάποιο από τα σκαλιά του βάθρου των Ολυμπιακών (συνήθως στο υψηλότερο). Και δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκε εκεί. 

Το κονιάκ... έτσουξε



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες των Βρετανών για το πού ξοδεύονται τα χρήματά τους. Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μία απόδειξη από εστιατόριο της βρετανικής πρωτεύουσας όπου οι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής φαίνεται να απόλαυσαν γεύμα αξίας 69.469 δολαρίων (44.660,26 λιρών)! Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η New York Daily News επικαλούμενη σχόλιο του Reddit που επέλεξε το site Eaterόπου αναρτώνται οι πιο περίεργες αποδείξεις από αμερικανικά εστιατόρια. 

«Οργή του Θεού» στις Φιλιππίνες



Δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα ο νέος προσωρινός απολογισμός να ανέρχεται πλέον συνολικά στους 68 νεκρούς, ενώ περίπου 268.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Μανίλα και κοντινές επαρχίες, είπαν αξιωματούχοι.

Αγνοούνται επτά αθλητές του Καμερούν!



Η είδηση επιβεβαιώνεται από τους υπεύθυνους της ολυμπιακής αποστολής της χώρας.

Πρόκειται για πέντε πυγμάχους, έναν κολυμβητή και μία ποδοσφαιριστή, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως κατέφυγαν σε χώρες της Ευρώπης για οικονομικούς λόγους.

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου


Γεγονότα

626: Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί και διασκορπίζει τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων που πολιορκούν την Κωνσταντινούπολη. Η νίκη αποδίδεται στην «Υπέρμαχο Θεοτόκο», στην οποία αφιερώνεται ο «Ακάθιστος Ύμνος».

1794: Αρχίζει η λεγόμενη «εξέγερση του Ουίσκι». Αγρότες της Πενσιλβάνιας επαναστατούν κατά της επιβολής φόρου στο αλκοόλ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ξανά στο τραπέζι το μέτρο της εφεδρείας

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της εφεδρείας, όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο απολύσεων.
«Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα», είπε χαρακτηριστικά,

Τα επόμενα βήματα του... ΠΑΣΟΚ



Τα επόμενα βήματα της οργανωτικής ανασυγκρότησης της Παράταξης συζήτησε σήμερα η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων πολιτικού και προγραμματικού συντονισμού (Τομείς Πολιτικής) ανά υπουργείο, με συντονιστή τον αντίστοιχο εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου.

Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της οργανωτικής ανασύστασης της Παράταξης, στις 13 περιφέρειες της χώρας.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ Επιμένει στην ανάγκη για αναδιαπραγμάτευση ο Eυάγγελος Βενιζέλος



Επιμένει στην ανάγκη για αναδιαπραγμάτευση ο Eυάγγελος Βενιζέλος
Την άποψη ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» και πως, συνεπώς, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματός

ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ Ο ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ


Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο
Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Και με επίσημη βούλα ο χρυσός του Κιλκίς στην ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.


Εγκρίθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Διενέργειας του δημόσιου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και 

ΠΑΟΚ για Ρετζινάλντο (vid)

ΠΑΟΚ για Ρετζινάλντο (vid)
Μία ανάσα από την απόκτηση του Ρετζινάλντο φαίνεται ότι βρίσκεται ο
ΠΑΟΚ, που έχει έρθει σε συμφωνία με την Σιένα και περιμένει την απάντησή του παίκτη. Σε μια σημαντική σημαντική μεταγραφή βρίσκονται πολύ κοντά οι άνθρωποι του «δικεφάλου του βορρά», που τα έχουν βρει σε όλα με τον ιταλικό σύλλογο για να πάρουν τον Βραζιλιάνο άσο ως ελεύθερο, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου. Το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί η έλευση του 29χρονου μεσοεπιθετικού στην χώρα μας, είναι να δώσει και ο ίδιος την θετική του απάντηση, κάτι που

Οριστικά τέλος ο Καραγκούνης από τον Παναθηναϊκό

Οριστικά τέλος ο Καραγκούνης από τον Παναθηναϊκό
Καραγκούνης και Αλαφούζος γευμάτισαν το μεσημέρι της Τρίτης (07/08) σε ένα ραντεβού
 που σκοπό είχε τη λύση της όποιας παρεξήγησης είχε προκληθεί μετά την πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη για τα αίτια που οδήγησαν τον «Κάρα» εκτός Παναθηναϊκού.
Ο Γιάννης Αλαφούζος άκουσε τα παράπονα του αρχηγού του Παναθηναϊκού, από την πλευρά του εξέθεσε τις θέσεις της

Παίκτης του ΠΑΟΚ για ένα χρόνο ο Χακόμπο

Παίκτης του ΠΑΟΚ για ένα χρόνο ο ΧακόμποΠαίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα πλέον ο Σανθ Χακόμπο
Το "φλερτ" με τον πρώην πορτιέρο του Αστέρα Τρίπολης προχώρησε τελικά σε... γάμο και ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου άσου για τον επόμενο χρόνο.

"Βόλτα" στα έργα της Θεσσαλονίκης αύριο Μπουτάρης- Κουράκης

Περιοδεία στο χώρο εργασιών σε τέσσερα έργα του δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε φάση ολοκλήρωσης θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Α. Κουράκης

Συγκεκριμένα θα επισκεφτούν:

Τρόμος από το νέο φτηνό ναρκωτικό με χλωρίνη ή υγρά μπαταρίας


Τρόμος από το νέο φτηνό ναρκωτικό με χλωρίνη ή υγρά μπαταρίας

Ένα επικίνδυνο, ακόμα πιο επικίνδυνο από αυτά που κυκλοφορούν, κάνει θραύση στην "αγορά" της χώρας. Το όνομά του Σίσα ή Shisha και προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες, απο τις οποίες προέρχεται το συγκεκριμένο ναρκωτικό.
Το σίσα έχει διεγερτική δράση, προκαλεί απώλεια βάρους, αϋπνία, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στο Δήμο Λαγκαδά


Κεντρική Μακεδονία Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στο Δήμο Λαγκαδά

Από το Γραφείο Στήριξης Αγρότη και Κτηνοτρόφου του Δήμου Λαγκαδά, ανακοινώνεται στους Δημότες ότι:σήμερα  7/8/2012 θα επιχειρούν στο περιαστικό σύστημα των κοινοτήτων Καβαλλαρίου, Αγ. Βασιλείου, στο φυσικό σύστημα της Λίμνης Κορώνειας και στο αστικό σύστημα της κοινότητας Κολχικού. στις 08/8/2012 θα πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στο περιαστικό σύστημα των κοινοτήτων Βασιλουδίου, Γερακαρούς και Λαγκαδικίων,στο φυσικό σύστημα της Λίμνης Κορώνειας και στο αστικό σύστημα της κοινότητας Κολχικού. Στις 09/8/2012 θα επιχειρούν στο περιαστικό σύστημα των κοινοτήτων Ασκού, Κρυονερίου Αυγής και Χωρούδας

67 Αστυνομικοί λιγότεροι στο Νομό Πιερίας.....


Κεντρική Μακεδονία 67 Αστυνομικοί λιγότεροι στο Νομό Πιερίας.....

Έντονη η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας στην απόφαση μετακίνησης αστυνομικών από την Πιερία στον Έβρο

Μετακινούνται 67 συνολικά αστυνομικοί ξεγυμνώνοντας όλες τις υπηρεσίες

Για λουκέτο στην αστυνομική διεύθυνση Πιερίας κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού αντιδρώντας έτσι στην αιφνιδιαστική απόφαση μετακίνησης αστυνομικών από την Πιερία για την ενίσχυση του Έβρου.

Δυνατή έκρηξη αναστάτωσε το βράδυ τη Νάουσα


Κεντρική Μακεδονία Δυνατή έκρηξη αναστάτωσε το βράδυ τη Νάουσα

Δυνατή έκρηξη, σύμφωνα με το epea.com, σημειώθηκε χθές στις 11 το βράδυ, σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Καμπίτη στη Νάουσα. Από την έκρηξη αναστατώθηκαν οι περίοικοι , ενώ διακόπηκε και το ρεύμα στην περιοχή.

Καίγεται ο Όλυμπος.....


Κεντρική Μακεδονία Καίγεται ο Όλυμπος.....

Τέσσερα με πέντε στρέμματα πευκοδάσος έχει κάψει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το απόγευμα, σε δύσβατη ορεινή περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού, και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1500 μέτρα, κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά.

Συζητούνται στο ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου για την οργανωτική ανασυγκρότηση



ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ σήμερα η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης. Θα συμπληρωθεί επίσης το μεταβατικό οργανωτικό σχήμα με τη συγκρότηση των τομέων, τον ορισμό των υπευθύνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, τον αναπροσανατολισμό του ΙΣΤΑΜΕ, τις επαφές με κόμματα και κινήσεις κοκ.

Αποκρατικοποιήσεις και μέτρα ανάπτυξης στο επίκεντρο


Αποκρατικοποιήσεις και μέτρα ανάπτυξης στο επίκεντρο

Ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και αποκρατικοποιήσεις ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» θα κινηθεί και η σημερινή σύσκεψη, η οποία θα επικεντρωθεί γύρω από την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να προαναγγέλλει πολυνομοσχέδιο για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Στο καμίνι για δύο 24ωρα


Στο καμίνι για δύο 24ωρα
Ανάσα στον καύσωνα από την ερχόμενη Πέμπτη και από τη Βόρεια Ελλάδα. Σημαντική πτώση του υδράργυρου προβλέπεται από την Παρασκευή και κυρίως από το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Θερμοκρασίες Σαχάρας προβλέπονται για σήμερα και αύριο στα ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται κατά τόπους στους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου.

Spiegel: Στους δέκα πιο «επικίνδυνους» πολιτικούς ο Τσίπρας



Στον κατάλογο με τους «δέκα πιο επικίνδυνους Ευρωπαίους πολιτικούς», που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τον βάφτισαν τον πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρnηση» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

ΡΥΘΜΙΣΗ - ΜΕΓΚΕΝΗ Επιστροφή των παράνομων συντάξεων


Επιστροφή των παράνομων συντάξεων
Νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή στο ακέραιο συντάξεων και επιδομάτων, που εισπράττονταν παράνομα, συντάσσει το υπουργείο Εργασίας. Λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να τερματιστούν διά παντός τα κρούσματα των πλασματικών δικαιούχων που προκαλούν ακατάσχετη αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία
Εισαγγελική έρευνα «μαμούθ» βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης όχι μόνο σε όσους παίρνουν προνοιακά επιδόματα και συντάξεις «μαϊμού», αλλά και σε όσους κρατικούς υπαλλήλους και ιατρούς τους συνέδραμαν στο τεράστιο αυτό πάρτι διαφθοράς.

Μόνος τρόπος για δραστικές περικοπές Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά εκ νέου η τρόικα - Εφεδρεία αντιπροτείνει η κυβέρνηση



Επανέρχεται ο μνημονιακός στόχος για 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο έως το 2015, καθώς η πίεση για δραστικές περικοπές δαπανών δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί με άλλον τρόπο. 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, επανεξετάζεται το μέτρο της απόλυσης μετά από ένα χρόνο εφεδρείας, κατά τον οποίο οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους. 

Πτώση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων

Πτώση στις πωλήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων
Bασικό χαρακτηριστικό της αγοράς τα τελευταία έτη είναι η μείωση της κατανάλωσης στις κατηγορίες του φρέσκου (λευκού) γάλακτος (-1,4% το 2010/09) και του γάλακτος εβαπορέ (-4% το 2010/09) ενώ αύξηση (αν και με συνεχώς μειούμενο ρυθμό τα τελευταία έτη) παρατηρείται στην κατανάλωση γάλακτος υψηλής παστερίωσης (+2,7% το 2010/09).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΠΕΡΕΣ...

Αύριο το απόγευμα στις 5.30 θα συναντηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με το πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, καθώς οι δύο άντρες συνδέονται με προσωπική φιλία.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος,  με δήλωση του στον θάνατο του Λευτέρη Βερυβάκη, τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν '' ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας μάχιμος πολιτικός, με πλούσια αντιδικτατορική δράση ''.